top of page
Abu-Dzabi MSC hajóút kirándulások
Abu-Dzabi, Egyesült Arab Emírségek pic
Abu-Dzabi, Egyesült Arab Emírségek

A féktelen luxus öröme

Az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, Abu Dhabi, ahol az MSC hajója várja a visszatérést, érdekes kontrasztot kínál a tengerparton alig több mint egy órányi autóútra fekvő szabadszellemű szomszédjával, Dubajjal.


Az Egyesült Arab Emírségekben található Abu Dhabi, Abu Dhabi és India körutazás vezető látnivalói közé tartozik az extravagáns Emirates Palace szálloda és a még látványosabb Sheikh Zayed mecset, míg a hatalmas Ferrari World vidámparknak otthont adó Yas-sziget különböző látványosságai csak az út végén találhatók. 
 
Az Abu Dhabi Yas-szigetén található blockbuster attrakció minden F1-rajongó számára álomkirándulás. A "világ legnagyobb fedett vidámparkja" a Ferrari témájú látványosságok és látványosságok széles választékát kínálja, amelyek a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt tetszeni fognak, beleértve a lehetőséget, hogy F1 szimulátorral vezessenek vagy a Formula Rossa hullámvasúton (a világ leggyorsabbja) utazzanak, vagy hogy a G Force "száguldó toronyban" megtapasztalják a versenynapi gyorsulást - valamint számos szelídebb, családbarát attrakciót is. 
 
A motorsport elkötelezett rajongói a klasszikus és modern Ferrarik nagy kiállítását és a cég híres maranellói gyárának virtuális megtekintését is élvezni fogják. Abu Dhabi központjától mintegy 15 km-re a hatalmas Sheikh Zayed mecset uralja a város szárazföldi megközelítését, kupoláinak és minaretjeinek hófehér tömege messziről látható, és az iszlám büszkeség látványos szimbóluma az Egyesült Arab Emírségek fővárosának bejáratánál.
 
A 2007-ben elkészült mecsetet Zayed bin Sultan al Nahyan sejk rendelte meg, és róla nevezték el, aki a bejárathoz közeli szerény, fehér márvány mauzóleumban nyugszik. A mecset a világ egyik legnagyobb és minden bizonnyal a legdrágább mecsete, amelynek építése tizenkét évig tartott, és mintegy 500 millió dollárba került. Szokatlan az is, hogy az Egyesült Arab Emírségekben az egyetlen két mecset egyike, amely nem muszlimok számára is nyitva áll.

ABU DHABI - CITY TOUR OF ABU DHABI - FOR FULLY VACCINATED GUESTS - AUH01

A Perzsa-öböl egy szigetén épült Abu Dhabi nemcsak az Emírségek fővárosa, de a inspiratív építészeti megoldások otthona is, ahol futurisztikus épületek és lélegzetelállító mecsetek sorakoznak az utcákon. A kikötőből a feledhetetlen Sheikh Zayed mecsethez indul a csoport - a neo-iszlám építészet remeke egyben a világ legnagyobb mecseteinek az egyike is. Az épület külső terét 1000 oszlop díszíti, melyeket összesen több, mint 20ezer márvány lap borít - a számtalan féldrágakőről nem is beszélve. A lazuli, vörös achát, ametiszt, abalone kagyló és gyöngyház fantasztikus ragyogása feledhetetlen élmény! A következő látványosság a tengerparti Corniche út - majd keresztül a városon. A kirándulók a Emirates Palace Hotel épületét is lefotózhatják (csupán kívülről), majd a Manarat al Saadyat mellett elhaladva a datolyapiac az utolsó megálló.
Megjegyzés: vendégeinket kérjük, hogy a mecset területén konzervatív öltözéket viseljenek: laza szabású ruha, hosszú nadrág. Az áttetsző viselet, rövidnadrág vagy szoknya - a mecsetben ezek a tiszteletlenség jelének számítanak. A női utazók kérjük, hogy viseljenek fejkendőt, és vállukat takarják el. Vallási események alkalmával a mecsetet csupán kívülről tekinti meg a csoport. A vendégeket kérjük, hogy ne érintsenek meg semmilyen építészeti elemet a mecset belsejében. A kirándulás a délelőtti órákban indul, és kombinálható délutáni kirándulásokkal (AUH09, AUH23 or AUH35). A kiránduláson csak azok a vendégek vehetnek részt, akik teljes oltottsággal valamint érvényes covid oltási igazolvánnyal rendelkeznek.

ABU DHABI - DESERT DUNE ADVENTURE - FOR FULLY VACCINATED GUESTS - AUH04

Életre szóló élmények várják a sivatagi dűnék között! Egy izgalmas hullámvasút az aranyló homokdombok hátán - egy kényelmes, öszkerékmeghajtású terepjáróval. Fantasztikus panoráma, páratlan fotózási lehetőségek a sivatag végeláthatatlan vidékén. A kirándulók útvonalai aprócska falvakat és farmokat is érintenek, ahol a mai napig az ősi életmódot követve élnek az ott lakók - éles kontrasztként a csillogó megavárosokkal.
Megjegyzés: az autó sofőrje angolul mond információt. A kirándulás rázós útvonalon halad, mozgásukban korlátozott, terhes valamint hát és/vagy nyak-problémáktól szenvedő utasaink nem vehetnek részt azon. A részvétel alsókorhatára 4 év. Kérjük kényelmes ruházatot és cipőt válasszon a kirándulásra. A kirándulás során két megállót tart az autó (kb. 30 perc), amíg a kerekeket felfújják illetve leeresztik. Ez a kirándulás az időjárás függvényében indul, várhatóan a délelőtti órákban. Az alábbi délutáni programokkal kombinálható: AUH09, AUH23 or AUH35. Kérjük, hogy a vadvilág állataitól (pl. tevék, arab bejza, stb) biztonságos távolságot tartson. A kiránduláson csak azok a vendégek vehetnek részt, akik teljes oltottsággal valamint érvényes covid oltási igazolvánnyal rendelkeznek.

ABU DHABI - AL AIN: AN OASIS OF A TOWN - FOR FULLY VACCINATED GUESTS - AUH06

A kikötőből mintegy kétórányi buszos utazással érik el az utasok Al Ain városát, melyet a Kert Városa néven is ismernek. A csillogó, modern városkép meghökkentő módon buja zöld növényzettel párosul - sivatagi oázisként gyönyörű közkertek, meseszép terek és széles sugárutak jellemzik a települést. Az aranyló sivatagi homokdűnék mellett épült város évszázadok óta fontos kereskedelmi központ, ahol olyan nevezetességeket fedezhet fel, mint a Sheikh Zayed Palotamúzeum vagy a híres Al Ain tevepiac - ahol a “sivatag hajóit” közelről is megnézheti.
Megjegyzés: a kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt, mivel a kirándulóknak egyenetlen talajon kell sétálniuk az oázisban és a tevepiacon. Hétfői napokon a kirándulás nem elérhető. A kiránduláson csak azok a vendégek vehetnek részt, akik teljes oltottsággal valamint érvényes covid oltási igazolvánnyal rendelkeznek.

Abu-Dzabi, Egyesült Arab Emírségek text
bottom of page