top of page

Ajaccio

Kezdje meg a hajóútjának tervezését azzal, hogy kirándulásokat foglal Ajaccioban és a környező területeken! 

Merüljön el Ajaccio, Korzika francia szigetének fővárosának pompájában. Ez a bájos kikötőváros a Földközi-tenger en található, és Napóleon születési helye.Fedezze fel a történelmi nevezetességek, természeti látványosságok és pezsgő kávézók, éttermek és üzletek széles választékát. Az MSC Földközi-tengeri hajóutak ezen úticélja egy csillogó vízparti sétányt, óvárosi utcákat, erdős dombokat és egy 16. századi erődöt kínál.

Az MSC hajóutak kirándulásai számos izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:

- Napóleon Bonaparte emléktárgyai

- A Véres-szigetek

- Teknős- és teknőspark

Használja ki Ajaccio adta lehetőségeket egy MSC hajóút kirándulás keretében, és fedezze fel az óvárost és annak számos csodáját. Sétáljon és csodálja meg a neoklasszikus és barokk építészetet, beleértve az Ajaccio-i székesegyházat. A kanyargós utcák lenyűgöző szobrokkal emlékeznek meg Napóleon Bonaparte-ról, a 18. századi francia császárról. Látogasson el a Maison Bonaparte-ba, Napóleon gondosan megőrzött születési helyére, vagy az ikonikus Fesch Múzeumba, ahol Tiziano, Veronese és Botticelli gyűjteményei találhatók. Pihenjen meg az Austerlitz téren, ahol Napóleon gyermekként játszott, vagy sétáljon a Place Foch pálmaágyas sétányán, és csodálja meg a szökőkutat, lámpákat és márvány oroszlánokat. Induljon mini-kalandra, hogy felfedezze a Sanguinaires-szigetcsoportot, egy biodiverzitásban gazdag menedéket madaraknak és delfineknek. Ezt a természetes ökoszisztémát a porfír sziklák naplementei vörös árnyalata miatt "Véres-szigeteknek" is nevezik. Az MSC hajóút kirándulása magában foglalja a festői Pointe de la Parata-t és annak 16. századi genovai védelmi tornyát. Ezután csatlakozzon egy hajótúrához a szigetcsoporton, és álljon meg a Mezu Mare szigeten, ahol az Alphonse Daudet világítótorony található. Ha a természet és az állatok iránt érdeklődik, foglaljon egy MSC hajóút kirándulást az A Cupulatta teknősparkba és strandra. Ez a családbarát helyszín 2,5 hektár tiszta parkterületet kínál, ahol 170 különböző teknős- és teknőfaj található. Az itt élő lenyűgöző állatok természetes élőhelyükön való megtekintése igazán egyedi élmény, különösen, ha esetleg fiatal teknősöket és teknőket is sikerül látnia. Mielőtt visszatérne a hajóra, fedezze fel a Porticci tengerparti üdülőhelyet, ahol pezsgő üzletek, bárok és éttermek várják.

AJA01 – VÁROSNÉZŐ TÚRA
Időtartam: körülbelül 3 óra
Alapítva 1492-ben a genovaiak által, és Korzika fővárosa, az ősi Ajaccio városa szorosan kapcsolódik Napóleon Bonaparte-hoz, aki itt született 1769-ben. Egy látogatás Ajaccioba egy felfedezőút egy pezsgő városban, gyönyörű kilátásokkal, bájos óvárossal és Napóleon történetével. Valójában nincs olyan hely a városban, amely ne tisztelegne az élete előtt. A kikötőből való elindulás után a túra egy rövid megállóval kezdődik a Giardini del Casone-nál, egy 2019-ben felújított közparknál, amelyet a város lakói nagyon szeretnek, és ide járnak sétálni vagy sportolni. Az első utalás Napóleonra a park felső és alsó része között álló szobra. A túra folytatódik a Parata-félszigetre, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a négy vad szigetből álló kis szigetcsoportra, amelyet Véres-szigeteknek is neveznek. Naplementekor a szigetcsoport szigetei vermilión színben ragyognak, innen ered azok jellegzetes neve. Visszatérve a városba, elhagyja az autóbuszt, és egy vezetett túrán vesz részt az óváros központjának utcáin, amelyeket a Mennyekbe Fölvett Szűz székesegyháza ural. Sétáljon végig a keskeny utcákon és a színes homlokzatú épületeken, amelyek ennek az Ajaccio résznek a kis tengerparti falu hangulatát adják. És éppen ezen a területen fogja felfedezni, hogy milyen szorosan kapcsolódnak össze Ajaccio és Napóleon történetei az őt tisztelegő emlékműveken keresztül. Ez a kellemes kirándulás a kikötőbe való visszatéréssel ér véget. Kérjük, vegye figyelembe: Az óvárosi rész látogatása egyenetlen talajon való sétálást jelent; javasoljuk, hogy kényelmes cipőt viseljen. A székesegyház vallási szertartások miatt zárva lehet. Ez a túra nem alkalmas nehezen mozgó vendégek számára.

AJA05 – LÁTVÁNYOS TÚRA A VIZZAVONA ERDŐ KÖRÜL
Időtartam: körülbelül 3,5 óra
Ha szereti a természetet, a zöld tájakat és a friss levegőt, ez a rövid kirándulás Korzika belsejébe Önnek szól. Az ajaccioi kikötőből indulva az autóbusz a Vizzavona erdő felé veszi az irányt. Az útvonal lélegzetelállító tájak és vadonatúj természet között kiváló fotózási lehetőségeket kínál. Az első rövid megálló Bocognano községben van, egy kis faluban, amely a Monte d'Oro lábánál fekszik, és melyet gesztenyeerdők vesznek körül. Innen az út északra tart 6 km-en át, amíg eléri a Col de Vizzavona-t, egy bükk- és fekete fenyőerdőt, amely ideális azok számára, akik szeretik a természet sportjait, a túrázást, vagy egyszerűen a hely békéjét és szépségét. Korzika központjában található, és 1634 hektárjával a sziget lakóinak kedvenc helye a nyári hőség elől menekülni. Lesz idő kinyújtózni, fényképezni és felfedezni a körülötted lévő buja természetet, mielőtt visszatérne Ajaccioba azon az úton, amely erre a varázslatos helyre vezetett. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas szédülésben szenvedők számára. A hegyen található különböző éghajlati zónák miatt ajánlott meleg kabátot hozni. A Bocognano-i megálló az oda- vagy visszaúton történhet.

AJA06 – PROTECTOURS: SÉTA A TÖRTÉNELEM ÉS NAPOLEON ÖRÖKSÉGE NYOMÁBAN
Időtartam: körülbelül 2,5 óra
Nincs jobb módja annak, hogy felfedezzük egy város igazi lelkét, mint egy sétával. És ha hozzáadunk egy látogatást az egyik legfontosabb francia múzeumhoz, néhány órát tölthetünk Ajaccio szívében a legjobb formájában. Egy sétával a kikötőből eljuthat a Place Foch-ra, a város történelmi központjába. A múzeum egy 19. századi épület több emeletén található, és Napóleon anyai nagybátyja rendelte meg 1828-ban. A múzeum a Louvre után a második legnagyobb olasz festménygyűjteménnyel rendelkezik Franciaországban. Az idegenvezető végigvezeti Önt a múzeum Napóleon-szekcióján. Megcsodálhat néhány festményt a nagy olasz mesterektől, mint például Paolo Veronese, Tiziano, Giovanni Bellini és Sandro Botticelli, mielőtt lenne idő felfedezni a múzeum többi részét önállóan. A látogatás végén az idegenvezető végigvezeti Önt Ajaccio óvárosának sikátoraiban, ahol számos bár és étterem, valamint színes homlokzatú gyönyörű épületek találhatók. A kikötőbe vezető visszasétával zárul ez a művészetekben, történelemben és szépségben gazdag kirándulás. Kérjük, vegye figyelembe: az óvárosi rész látogatása körülbelül 45 perces sétát jelent egyenetlen talajon; kérjük, viseljen kényelmes cipőt. Ez a túra nem alkalmas nehezen mozgó vendégek számára.

AJA09 – KORZIKAI ÍZEK
Időtartam: körülbelül 4 óra
Az a tény, hogy Napóleon Bonaparte Ajaccioban született, nem Korzika egyetlen hírnevet kivívó jellemzője, hiszen itt található a maquis is, egy tipikus mediterrán bozótos ökoszisztéma, amit ez a túra is bemutat, Korzika legfinomabb termékei mellett. Miután felszállt az autóbuszra, első állomáshelyére viszik, egy olyan üzembe, ahol a maquisban termő növényekből illatos alapanyagokat állítanak elő. A látogatás során megismerheti, hogyan használják ezeket a drága olajokat parfümgyártásra és gyógyászati célokra, mielőtt továbbhaladna a következő állomásra: egy méhészetbe. A régió gazdag virágzó növényei nemcsak bőséges nektárt biztosítanak a helyi méheknek, hanem felelősek az általuk előállított finom mézért is. A méhészetben tett túra során lehetősége lesz megkóstolni a helyi termékeket és megismerkedni a farm által előállított egyéb mézalapú termékekkel. Az út ezután Ocana faluba visz, ahol tipikus korzikai harapnivalókat kóstolhat, mielőtt festői úton visszatérne a hajóhoz. Kérjük, vegye figyelembe: Az ételintoleranciával rendelkező vendégeknek legalább két nappal a kikötés előtt jelezniük kell ezt a Parti Kirándulások Irodájánál.

AJA10 – KORZIKA LÁTVÁNYAI HELIKOPTERRŐL
Időtartam: körülbelül 1,25 óra
Szálljon le a hajóról és emelkedjen az égbe, hogy Korzika panorámáit egy igazán egyedi perspektívából csodálja meg: helikopterről! Egy 20 perces autóút visz a helikopter leszállóhelyére egy kezdeti tájékoztatóra. A 20 perces repülés során átrepül a gyönyörű korzikai vidéken, amelyet a görögök Kallistének, a szépség szigetének neveztek. Az útvonal a Prunelli-szorosok felett és a sziget zöld belsejében vezet - minden perc a fedélzeten kamerával rögzíthető látványosságokat kínál. Miután visszatért a szárazföldre, visszaszállítják a hajóhoz. Kérjük, vegye figyelembe: Ez a túra nem alkalmas szédülésben, klaustrofóbiában vagy hátfájásban szenvedő vendégek számára. Rossz idő esetén a túra törölhető. Minden repülésen legfeljebb 5 vendég vehet részt. Ez a túra több indulással is rendelkezhet, amíg a hajó a kikötőben van. A kirándulás előtti napon teljes részleteket kap az Önre vonatkozó indulásról.

bottom of page