top of page

Alicante

Kezdje el tervezni a hajóutját és foglalja le kirándulásait Alicante-ban és környékén!

Alicante, amely a Costa Blanca részén található, az egyik legszebb város a spanyol keleti parton. Az MSC Földközi-tengeri hajóútja során egy pezsgő várost fedezhet fel, amely a tengerhez kapcsolódik és gazdag történelemben és építészetben. A Santa Barbara erődtől, a város fő várától, a parkokon és sétányokon át, mint például az Explanada de España, ahol élvezheti Alicante friss levegőjét és pihenhet a hangulatos bárokban és teraszos kávézókban.

Válassza ki a kedvenc túráit az elfelejthetetlen MSC kirándulások listájáról, amelyek között szerepel:

- Santa Barbara vár

- Guadalest hegyi falu

- Explanada de España

Egy MSC kirándulással felfedezheti a Santa Barbara várat, Alicante fő történelmi nevezetességét. A Santa Barbara vár egy lenyűgöző középkori erődítmény, amely a városi strand feletti kopár sziklás dombon található. Az ódon falakról csodálatos kilátás nyílik a városra és az egész öbölre. A hajókirándulás lehetőséget is adhat arra, hogy felfedezze a Guadalest hegyi falut, az egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságot a környéken. A 16. századi mór vár és egykori muzulmán település a környező sziklákba épült, és egy a hegybe vájt alagúton keresztül léphet be. Az egyik kirándulásunkkal felfedezheti az Explanada de España-t is, Alicante híres tengerparti sétányát. A sétány párhuzamosan fut a kikötővel, a Plaza Puerta del Martól a Parque de Canalejasig, és mozaikburkolata utánozza a tenger hullámait. Ez a sétány tele van kávézókkal és teraszokkal, ahol megkóstolhatja a tipikus ételeket, vagy egyszerűen csak pihenhet, miközben élvezi a Földközi-tengeri kilátást.

ALI07 – BENIDORM SAJÁT MAGADNAK
Időtartam: kb. 4 óra
Hagyja el a hajót egy 45 perces autóbuszos útra Benidormba, egy part menti városba, amely ismert a szállodaiparáról, strandjairól és felhőkarcolóiról. Gyakran hívják a "Földközi-tenger New Yorkjának", Benidorm a világon a legtöbb felhőkarcolóval rendelkezik lakosonként, és négyzetméterenként csak New York után következik. Kb. 2,5 órája lesz, hogy azt csináljon, amit szeretne. Annak ellenére, hogy modern város, Benidormnak sok mindent kínál. Felfedezheti az óvárost, a Tossal de la Calát, ellátogathat a Szent Jakab és Anna templomba, amely 1740-ben épült, sétálhat a sok híres strandján, elérheti a kilátópontokat a városra néző panorámáért, vagy keresgélhet egy szuvenírt. Elegendő ideje lesz a város látogatására a saját tempójában, mielőtt ismét csatlakozik az autóbushoz, amely visszaviszi Alicante-ba és a hajójához. Kérjük, vegye figyelembe: Az autóbusz a "Avda del Mediterráneo" közelében áll meg; ez lesz a túra kiindulási és befejezési pontja.

ALI08 – ALICANTE VÁROSTÚRA ÉS VÁRLÁTOGATÁS
Időtartam: kb. 3 óra
Alicante üdülőhely nem csak a nyaralásra alkalmas hangulatáról és napsütötte strandjairól ismert, hanem gazdag történelméről és számos vonzó nevezetességéről is. Ezen a szórakoztató túrán lehetősége lesz néhányat megtekinteni közülük. Gyalogosan indulva először a városon keresztül vezet az útja, amely során olyan gyöngyszemeket láthat, mint a 18. századi barokk stílusú városháza és egy látogatás a Museo de Hogueras - Les Fogueres de Sant Joan múzeumba. Ez a különleges múzeum Alicante nyári Szent Iván-éji ünnepléseinek bemutatására szolgál - beleértve a hagyományosan az ünnephez tartozó máglyákat - ahogyan azok történetük során alakultak. Öt kiállítóterem áll rendelkezésére, mielőtt aztán némi szabadidőt tölthetne a városban, ahogy jónak látja. Autóbusszal továbbhaladva a következő állomás a 9. században épült Santa Bárbara vár, amikor az Ibériai-félsziget muzulmán uralom alatt állt. A Benacantil-hegy tetején, 166 méterrel a tengerszint felett található vár nemcsak felfedezésre érdemes, hanem lenyűgöző kilátást is nyújt Alicante városára és a kikötőre. A várlátogatás után a túra a kikötőbe és a hajójához való visszautazással ér véget. Kérjük, vegye figyelembe: mivel a túra a Santa Bárbara vár egyenetlen talaján való sétálást és lépcsőhasználatot is magában foglal, a korlátozott mozgásképességű vendégeknek értékelniük kell saját állóképességüket és képességeiket, mielőtt részt vennének rajta. A Museo de Hogueras vasárnap zárva van.

ALI09 – ELCHE ÉS HUERTO DEL CURA
Időtartam: kb. 3,5 óra
Alicante-tól rövid autóútra délre és csak egy kicsit beljebb a Costa Blanca partvidékétől található Elche, egy spanyol város, amely különösen a gazdag pálmaerdőiről ismert, közülük az egyik a Huerto del Cura. Egy kellemes autóbuszos utazás után a városba, a városnéző túra először Elche főbb nevezetességei mellett visz el, mielőtt meglátogatná a lenyűgöző Huerto del Curát. Árnyékos sétányokon sétálva, amelyek lehetőséget adnak a környezet élvezetére, kezdetnek egy sétát tesz a városi kertben, ami jó alkalmat kínál a túra csúcspontjára való felkészülésre: a "Huerto del Cura" (a Pap Kertje): Több mint 300 különböző fajjal, otthont ad számos trópusi és mediterrán növénynek, beleértve a hétlevelű "Császári Pálmát", amelyet az osztrák császárnő, Erzsébet, vagy ahogyan szeretettel nevezték, Sisi után neveztek el. A visszautazás Alicante-ba zárja le a túrát. Kérjük, vegye figyelembe: mivel a túra a kertek egyenetlen talaján való sétálást is magában foglal, a korlátozott mozgásképességű vendégeknek értékelniük kell saját állóképességüket és képességeiket, mielőtt részt vennének rajta.

ALI11 – A LENYŰGÖZŐ GUADALEST HEGYI FALU
Időtartam: kb. 4,5 óra
Kicsi méretű és az idő által mintha elfeledett, a mór eredetű Guadalest történelmi falu olyan épületekkel jutalmazza a látogatókat, amelyek több mint 400 évesek, gyönyörű kilátással a közeli Sierra d'Aixorta, Sierra de Serella és Sierra de Aitana hegyekre, valamint egy 11. századi, muzulmánok által épített várral, többek között. A Guadalestbe vezető túrája egy kb. 1 órás autóúttal kezdődik, útközben Benidormon áthaladva, hogy elérje a bájos falu magaslati helyzetét. Ezután megtekintheti a tekintélyes San José várat, más néven az L'Alcazaiba várat, majd továbbhalad Guadalest egyik kulcsfontosságú látványosságához, az Orduña házhoz. Ez a négy szintes lakóhely - amelyet az eredetileg baszk Orduña család épített a 17. század közepén - végül egy városi múzeummá vált, miután a középső 1990-es években felújítási munkálatokat végeztek rajta. Itt találkozik az érdekes építészet a gyönyörű belső terekkel és bútorokkal, egy hely, ahol a legkellemesebb módon élheti át a történelmet. Az Orduña ház egyik kiemelkedő pontja a több mint 1000 kötetes könyvtára. Az Orduña ház mögött hagyva a kirándulás végül az alicantéi és a hajójához való visszautazással ér véget. Kérjük, vegye figyelembe: mivel a túra a faluban és a várban egyenetlen talajon való sétálást is magában foglal, a korlátozott mozgásképességű vendégeknek értékelniük kell saját állóképességüket és képességeiket, mielőtt részt vennének rajta.

ALI12 – SZÓRAKOZÁS A TERRA NATURA VAGY AQUANATURA PARKBAN
Időtartam: kb. 6 óra
Egy 45 perces buszút Alicante-ból elviszi Önt néhány órányi szórakozásra a Terra Natura témájú parkba vagy az Aquanatura vízi parkba. A Terra Natura megvalósítja sokak álmát, akik szeretnék látni a vadállatokat saját környezetükben, korlátozások nélkül, de ugyanakkor anélkül, hogy távoli és egzotikus helyekre kellene utazniuk. A park több mint 1500 állatnak ad otthont, 200 különböző fajból, így az egyéni látogatás során bőven lesz miből választani. Elefántok, oroszlánok, tigrisek, krokodilok, jaguárok, de reptilek és egzotikus madarak is találhatók itt. Megnézhet egy oktató jellegű madárbemutatót is, ahol ragadozó madarak, mint sasok, sólymok, baglyok szerepelnek. Oktató és szórakoztató élmény az egész családnak. De ha a hőség a vízi tevékenységek felé terel, az Aquanatura Park minden igényét kielégíti. Egy görög témájú elrendezéssel, amely több mint 1 km csúszdát, strandbárokat és egy külön gyermekmedencét is magában foglal, az Aqua Natura minden korosztálynak kínál valamit. Egy sétány vezet a tengerpartra, ahol napozhat vagy úszhat a tengerben. Megélheti a "La Cresta" csúszda izgalmát, amely több mint 15 méter magasra emelkedik és súlytalannak érezheti magát, ahogy egy teljesen zárt pályán csúszik le. Próbálja ki az Aqua Snake kanyargós útvonalát, a Rio Aventura gyors lejtőjét vagy fél tucat más egyedi attrakciót, hogy megtapasztalja az Aqua Natura által kínált izgalmat és felfrissülést. Ne hagyja ki az oroszlánfóka-élményeket vagy a sellőiskolát sem! Ha készen áll a pihenésre, látogasson el a napozóteraszra vagy menjen a Zorba Beachre, és pihenjen a 5000 négyzetméteres medencében. A látványosságok között három mesterséges sziget, vízesések és gejzírek is találhatók, így egy festői és pihentető élmény vár Önre. A túra a kikötőbe való visszatéréssel zárul. Kérjük, vegye figyelembe: A túra csak az egyik két park belépőjegyét tartalmazza; a vendégek választhatnak, melyiket részesítik előnyben. Mindkét parkban vannak olyan látványosságok, amelyek nincsenek benne a túra árában, és a helyszínen további költségekkel járhatnak. Az előadások előre meghatározott időpontokban történnek. Ajánljuk, hogy vigyen magával strandtörülközőt, naptejet és napszemüveget, és viseljen fürdőruhát. Az Aquanature Park októbertől márciusig zárva van. Azok a vendégek, akik októberben foglalják le ezt a túrát, csak a Terra Natura Parkot látogatják meg.

ALI13 – SZÓRAKOZÁS A TERRA NATURA ÉS AQUANATURA PARKOKBAN
Időtartam: kb. 6 óra
Egy 45 perces buszút Alicante-ból elviszi Önt néhány órányi szórakozásra a Terra Natura témájú parkba és az Aquanatura vízi parkba. A Terra Natura megvalósítja sokak álmát, akik szeretnék látni a vadállatokat saját környezetükben, korlátozások nélkül, de ugyanakkor anélkül, hogy távoli és egzotikus helyekre kellene utazniuk. A park több mint 1500 állatnak ad otthont, 200 különböző fajból, így az egyéni látogatás során bőven lesz miből választani. Elefántok, oroszlánok, tigrisek, krokodilok, jaguárok, de reptilek és egzotikus madarak is találhatók itt. Megnézhet egy oktató jellegű madárbemutatót is, ahol ragadozó madarak, mint sasok, sólymok, baglyok szerepelnek. Oktató és szórakoztató élmény az egész családnak. Ha pedig a hőség a vízi tevékenységek felé terel, az Aquanatura Park minden igényét kielégíti. Egy görög témájú elrendezéssel, amely több mint 1 km csúszdát, strandbárokat és egy külön gyermekmedencét is magában foglal, az Aqua Natura minden korosztálynak kínál valamit. Egy sétány vezet a tengerpartra, ahol napozhat vagy úszhat a tengerben. Megélheti a "La Cresta" csúszda izgalmát, amely több mint 15 méter magasra emelkedik és súlytalannak érezheti magát, ahogy egy teljesen zárt pályán csúszik le. Próbálja ki az Aqua Snake kanyargós útvonalát, a Rio Aventura gyors lejtőjét vagy fél tucat más egyedi attrakciót, hogy megtapasztalja az Aqua Natura által kínált izgalmat és felfrissülést. Ne hagyja ki az oroszlánfóka-élményeket vagy a sellőiskolát sem! Ha készen áll a pihenésre, látogasson el a napozóteraszra vagy menjen a Zorba Beachre, és pihenjen a 5000 négyzetméteres medencében. A látványosságok között három mesterséges sziget, vízesések és gejzírek is találhatók, így egy festői és pihentető élmény vár Önre. A túra a kikötőbe való visszatéréssel zárul. Kérjük, vegye figyelembe: Mindkét parkban vannak olyan látványosságok, amelyek nincsenek benne a túra árában, és a helyszínen további költségekkel járhatnak. Az előadások előre meghatározott időpontokban történnek. Ajánljuk, hogy vigyen magával strandtörülközőt, naptejet és napszemüveget, és viseljen fürdőruhát. Ez a túra októbertől márciusig nem érhető el.

bottom of page