top of page

Ancona

Kezdje el tervezni a hajóutazását az anconai és környékbeli kirándulások foglalásával!

Ancona, Olaszország festői Marche régiójának fővárosa, egy pezsgő város, amely az Adriai-tenger csillogó vizére néz. Ez az MSC Földközi-tengeri hajóutak úticélja tele van történelmi nevezetességekkel, mint például a római romok, a Szent Ciriaco székesegyház és a Trajánus ív – egy 114-ben épült török márvány ikon. Tovább beljebb, Urbino városa, egy olasz reneszánsz gyöngyszem, az UNESCO Világörökség része és az egyik legjobban megőrzött középkori központ Olaszországban, lélegzetelállító kilátást nyújt a völgyekre.

Az MSC hajóutak kirándulásai számos izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:

- Osimo paloták és múzeumok

- Jesi császári városa

- A Frasassi-barlangok

Lépjen vissza az időben egy MSC hajóutak kiránduláson Osimóba, egy történelmi és dombos településre, amely Anconától nem messze található. Az óváros bájos utcákkal, lenyűgöző terekkel és figyelemre méltó építészettel büszkélkedik. Fedezze fel a Campana Palotát, a San Leopardo székesegyházat és a Piazza Nuova kerteket panorámás kilátással. Ezután kóstolja meg a hagyományos Marche konyhát a La Nuova Fenice elegáns patkó alakú színházának előcsarnokában. Végül merüljön el az Osimo-barlangokban, a város alatti labirintusban. 2500 éves múltra tekint vissza, és lenyűgöző lesz a rejtélye és rusztikus bája. Ne hagyja ki az emlékezetes MSC hajóutak kirándulást Jesi városába, II. Frigyes sváb császár szülőhelyére. Élvezze a város építészeti pompáját a 18. századi rokokó Pianetti Palotában. Fedezze fel a Bisaccioni Palota művészeti gyűjteményét, a Piazza Colocci teret és a Pergolesi Színházat, egy királyi operaházat. Az Istituto Marchigiano di Enogastronomia intézetben részt vehet egy borkóstolón, ahol finom helyi ételekkel is megkínálják. Merüljön el a szokatlan látványokban, amikor egy MSC hajóutak kirándulást foglal a folyóparti Genga városába. Tapasztalja meg egy vezetett földalatti kalandot a rendkívüli Frasassi-barlangokban, ahol stalaktitokat és stalagmitokat láthat. Meglátogatja a Grotta Grande del Vento nevű barlangot, amely olyan nagy, hogy befogadna egy székesegyházat! A barlangok és a drámai világítás az egész családot egy földalatti másik világba repíti. A felszínen látogasson el a Fazi Battaglia ikonikus borászatba, amely 1949-ben alakult. Élvezze a vintage borok kóstolóját a gyönyörű vidéken, finom büfével kísérve.

ANC01 – URBINO ÉS TÖRTÉNELMI KÖZPONTJA
Időtartam: 5 óra
Virágzó festők, fotósok és álmodozók... mind élvezni fogják Urbino művészetét és esztétikáját, és gyönyörködni fognak a bájos utcákban és tereken ebben a csodálatos, fallal körülvett városban, amely az UNESCO Világörökség része. 1,5 órás autóbuszos utazás után érkezik meg Urbino városába, ahol találkozik az idegenvezetőjével és elindul egy rövid sétára a történelmi óvárosban, amely az egyik legjobban megőrzött középkori központ Olaszországban. A lejtős domboldalon fekvő Urbino festői kilátást nyújt a zöldellő völgyekre, mintha csak egy olasz mesterműből lépett volna ki. Meglátogatja a "Palazzo Ducale"-t, amelyet az XV. század második felében kezdtek építeni, és amely otthont ad a Marche Nemzeti Galériájának, az egyik legfontosabb reneszánsz festménygyűjteménnyel Olaszországban. Az autóbuszos utazás vissza a kikötőbe zárja le a túrát. Kérjük, vegye figyelembe: a túra egyenetlen talajon és lépcsőkön való sétálást tartalmaz. A korlátozott mozgásképességű vendégeknek javasoljuk, hogy mérlegeljék személyes állóképességüket és képességeiket, mielőtt részt vennének.

ANC06 – PROTECTOURS: SÉTÁLÓ TÚRA
Időtartam: kb. 3,5 óra
A kirándulás egy autóbuszos utazással kezdődik, hogy elérje a városközpontot. Kezdje a felfedezést a Pinacoteca "F. Podesti" látogatásával, amely a történelmi Bosdari Palotában található, hogy megcsodálja az olasz művészet néhány mesterművét, beleértve a reneszánsz mestere, Tiziano Vecellio első aláírt művét, a csodálatos "Pala Gozzi"-t. A gyűjtemény, amely a régió egyik legfontosabbja, nyomon követi a Marche régió művészeti történetét a középkortól kezdve, és tartalmazza a velencei művész, Carlo Crivelli első művét, a "Madonna con bambino"-t, valamint további alkotásokat Lorenzo Lotto, Sebastiano del Piombo, Andrea Lilli, Guercino, Francesco Podesti és sok más művésztől. A kirándulás egy vezetett sétával folytatódik Ancona történelmi városközpontjában, amely három dombon terül el és amely a természetes kikötőre néz. Sétáljon a városon, és csodálja meg az ősi palotákat és templomokat, amelyek gazdagok a történelemben és különböző építészeti stílusokat ünnepelnek. A túra a hajóra való visszatéréssel zárul. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas azok számára, akiknek gyaloglással kapcsolatos nehézségeik vannak. A vendégektől azt kérik, hogy vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek.

ANC15 – ANCONAI VÁROSNÉZŐ TÚRA
Időtartam: kb. 2,5 óra
Ez a rövid, de vonzó kirándulás ideális azok számára, akik kényelmesen, autóbusszal szeretnék felfedezni Anconát. A város szívében található anconai kikötő, amely a nagy dorikus kikötő tengeri kultúrájának egyértelmű bizonyítéka, magába foglalja Marche fővárosának legtöbb történelmi és műemléki örökségét. Szálljon fel az autóbuszra, és készüljön fel arra, hogy lenyűgöző kilátásokban gyönyörködjön egy olyan útvonal során, amely tartalmaz néhány megállót a város legszebb kilátópontjain. Elhalad Vanvitelli Mólója, egy korábbi karanténállomás, a Clementine Ív és a Trajánus Ív mellett, a város középkori falai mentén haladva, mielőtt egy rövid sétát tenne a tengerparton és megismerkedne Ancona történetével. Ezután készítse elő a fényképezőgépét, hogy csodálatos képeket készíthessen a tágas tengerre a Forte Altavilla nevű, 19. századi erődből, amely egy kiemelkedésen helyezkedik el, a Passetto szikláiról, amelyek teljesen a zöldellő természetben találhatók és nagyszerű kilátást nyújtanak a Conero Riviérára, valamint az egész történelmi központ magjára a Posatora Park Kilátópontjáról. A kerület neve egy legendából származik, amely szerint egy angyal itt helyezte le a Szent Ház köveit, útban Loreto felé. Innen a Posatora, ami "posa" és "ora" szavakból ered. A túra a kikötőbe és a hajóra való visszatéréssel zárul.

ANC16 – STRANDI TÚRA SENIGALLIÁBAN
Időtartam: 4 óra
Az ünnepek lényege nem más, mint semmittevés, aranyhomokon való elterülés és az élet értelmének mérlegelése. Szánjon néhány órát a hajóról való kiszállásra, szakítson a városnézéssel, és engedje meg magának néhány különleges pillanatot, amelyek megnyugtatják a lelkét és újra összekötik önmagával ezen a kellemes kiránduláson Senigalliába. Csak egy órányi autóbuszos utazásra Anconától, Senigallia egy elegáns város, amelyet a Senon gallusok neveztek el, az első római kolónia az Appennineken túl, és fontos tengerparti üdülőhely. 13 km hosszú, finom és lapos homokos partjával, tiszta, sekély vizeivel és számos turistákat fogadó létesítménnyel, Senigallia gyakran "bársonyos strandként" van emlegetve, és folyamatosan kék zászlót kap 1997 óta. Biztonságos vizei és az áramlatok hiánya miatt ez tökéletes hely a családoknak és gyerekeknek, akik kellemes és békés időt szeretnének tölteni a strandon. Élvezze az ott tartózkodását, ahogyan csak szeretné: merüljön bele a tenger csábító kékjébe, dőljön hátra és szívja magába a napot, kóstoljon egy "tigellát" (helyi specialitás), egy harapnivalót, vagy egyszerűen csak üljön le és hagyja, hogy a pillanat varázsa hasson Önre, mielőtt a túra az Ön visszaútjával a hajóhoz ér véget. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra júniustól szeptember közepéig működik, az időjárási körülményektől függ, és a hajóút során lesz megerősítve. Az ételintoleranciával rendelkező vendégeknek két nappal a hívás előtt kell ezt közölniük a Parti Kirándulások Irodájával. A túra egy vagy két strandon is megvalósulhat, amelyeket közvetlenül a hajóút során rendelnek hozzá a résztvevőkhöz. Ezen alapulva, egy napernyőhöz max. 3 vagy 4 napozóágyat rendelnek. Egy 5 fős családnak egy napernyőt rendelnek max. 3 vagy 4 napozóággyal, a kijelölt strandüdülőhelynek megfelelően.

ANC18 – A "FRASASSI" BARLANGOK
Időtartam: kb. 3 óra, 45 perc
Egy kb. 60 perces autóbuszos utazás az olasz vidéken keresztül elvezeti Önt Gengába és az felejthetetlen Frasassi-barlangokhoz. Egy föld alatti kaland során teljesen el lesz foglalva a híres barlangrendszerben található, más világbeli stalagmitok és stalaktitok látványával, amelyeket 1948 és 1971 között fedeztek fel és kutattak. A látványos barlangokon át vezető biztonságos útvonalak és a drámai világítás igazán lenyűgöző élménnyé teszik az egész család számára. A barlangokban található Európa legnagyobb egyedi ürege is, a Grotta Grande Del Vento - olyan nagy, hogy a milánói székesegyház könnyen elférne benne. A barlangok meglátogatása után szálljon fel az autóbuszra, és térjen vissza a kikötőbe. Kérjük, vegye figyelembe: javasoljuk, hogy kényelmes cipőt és egy kabátot hozzon, mert a barlangokban a hőmérséklet körülbelül 14 fok. Ez a túra nem alkalmas klaustrofóbiás, szívbeteg vagy gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. A vendégeknek le kell tölteniük a Frasassi alkalmazást, amely audiovezetőként fog működni, elkerülve az eszközök megosztását, ezért kérjük, ne felejtsen el fülhallgatót hozni az optimális élmény érdekében.

ANC19 – "RIVIERA DEL CONERO"
Időtartam: kb. 3 óra
Hagyja el a kikötőt és kezdjen egy utazásba az olasz Marche régió zöldellő vidékére. Ez a festői autóbuszos túra először Portonovóba viszi, egy kis tengerparti faluba, amely a Conero-hegy sziklás sziklái alatt található, egy egyedi fotómegállóval egy festői természeti tájban. Ezután folytassa útját Sirolóba, egy bájos tengerparti faluba, amelynek teljesen felújított középkori központja van. A falu közepén található bájos tér, a Piazza Belvedere, gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és a Conero-hegyre, egy 572 méter magas kiemelkedésre, amely Ancona déli részén található, és nevét a görög szóból kapta, amely a lejtőin növő eperfa fákat jelenti. Vissza Anconában, élvezze a festői autóbuszos utazást a San Ciriaco székesegyházhoz, amely egy dombon található, és kilátást nyújt a kikötőre. Élvezze az utolsó fotómegállót a kikötő és a város elbűvölő kilátásaival, és lehetőséget a székesegyház meglátogatására. Kérjük, vegye figyelembe: A vendégektől azt kérik, hogy vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek.

bottom of page