top of page
Arrecife de Lanzarote, Spanyolország

Kezdje el a hajóút tervezését a kirándulások lefoglalásával Arrecifében és a környező területeken

Ahogy MSC Grand Voyages körutazásán megközelíti a spanyol Lanzarote szigetét (Kanári-szigetek), felismeri a fővárost, Arrecife-t, amikor a lenyűgöző fehér házak a fókuszba kerülnek. A mediterrán stílusú sétánnyal, púderlágy strandokkal és kék atlanti vízzel büszkélkedő, hívogató kikötő hihetetlen vulkanikus hátteréről is híres.

A Timanfaya Nemzeti Park holdbéli tájai annyira drámaiak, hogy Stanley Kubrick filmrendező a 2001: Űrodüsszeia című sci-fi remekművében is szerepeltette őket. A kikötő közelében kastélyok, éttermek, üzletek és művészeti galériák is találhatók.

 

Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:

 

- Timanfaya Holdtúra

- Kaktuszkert és César Manrique Alapítvány

- Tengeralattjáró-élmény

 

Ha szenvedélyes túrázó vagy fotós vagy, izgatottan fogsz részt venni egy vezetett MSC Cruises kiránduláson a sziget délnyugati részén található csodálatos Timanfaya Nemzeti Parkba. Látványos útvonalon utazhat, ahol megkövesedett lávafolyásokat, krátereket és vulkanikus tavakat fedezhet fel, amelyek között buja növényzet található. Ennek a másvilági kiterjedésnek a marsi jellegével a teljes menekülés és a végtelen izgalom érzését kelti majd. Lásson gőzölgő gejzíreket, lávafolyásokat és merőben gyönyörű tájakat.

 

Merüljön el a kertészet és a művészet világában egy MSC Cruises kirándulással a Kaktuszkertbe és a César Manrique Alapítványhoz. Manrique a modern művészet spanyol úttörője, építész és egykori szigetlakó volt. Csodálja meg a művész stílusát az Arrecife melletti Jardin de Cactusban kiállított tárlaton. Ez az egykori kőbánya hihetetlen 4500 példánynak és 450 kaktuszfajnak ad otthont. Látogasson el a César Manrique Alapítványhoz a művész egykori otthonában, El Taro de Tahiche-ben, ahol bepillantást nyerhet az életébe. Ezután a közeli El Patio Múzeumban megismerkedhet a helyi hagyományokkal és Lanzarote történelmével.

 

Fedezze fel az óceán mélyét egy felejthetetlen MSC Cruises kiránduláson. A tengeralattjáró-élményen egy hi-tech tengeralattjáróban vehet részt egy kényelmes és biztonságos víz alatti kalandban. Csodálja meg a varázslatos tengeri élővilágot egy 60 perces utazás során Lanzarote part menti vizeiben. Lehetősége lesz trópusi halakat, rájákat és különféle korallokat megfigyelni. Ezután látogasson el Puerto Calero kikötőjébe, ahol vásárolhat és ehet egy falatot. Ez a csinos város egy jachtokkal teli kikötővel, vízparti éttermekkel, kiskereskedelmi üzletekkel és pálmafákkal szegélyezett utcákkal rendelkezik. 

ACF05 - LANZAROTE LEGJOBBJAI EGY NAP ALATT

Egy nap alatt felfedezheti Lanzarote legjobbjait, ha csatlakozik ehhez a szórakoztató szigetnéző túrához. Hagyja el a kikötőt, és érje el a sziget északi részét, Teguise - Lanzarote egykori fővárosa - mellett elhaladva a Jameos del Agua barlangkomplexumig, az első megállóig. A Jameos del Agua-barlang, amely egy sokkal nagyobb, Atlantisz alagútjának nevezett lávacső részét képezi, nemcsak cseppkövekkel és cseppkövekkel rendelkezik, hanem egy bárral, étteremmel, koncertteremmel és egy földalatti medencével is, amelyet a spanyol művész, César Manrique épített hozzá az 1960-as években. A barlangok belsejében található tengervizes tó egy rendkívül szokatlan élőlénynek ad otthont, amely tökéletesen alkalmazkodott a komor környezethez: a munidopsis polymorpha néven ismert apró, látás nélküli albínó rákoknak. Ezek a Lanzarote szigetén honos, jellegtelen rákok az idők kezdete óta a barlangok otthona, és megfigyelésük lenyűgöző. A Timanfaya Nemzeti Park megkövesedett lávamezőinek "marslakószerű" tájai következnek - elképesztő, rideg, magával ragadó és furcsán gyönyörűek egyszerre. A sziget tartósan fennálló alacsony szintű vulkáni tevékenységének bizonyítéka az Islote de Hilario szigetén található, ahol forró gejzírek bocsátják ki a felturbózott gőzt. A természeti erőket magunk mögött hagyva a túra a Lanzarote ásványi anyagokban gazdag talaján virágzó buja szőlőültetvényeken keresztül folytatódik, amelyek színessé teszik a vidéket. Egy rövid megálló a Mirador de Haria-nál és egy étteremben elköltött svédasztalos ebéd is része az útvonalnak. Ezután visszatérnek a kikötőbe és a hajójukhoz, hogy befejezzék a túrát. Felhívjuk figyelmét, hogy ez a túra lépcsős, egyenetlen talajon való gyaloglást tartalmaz, és nem alkalmas járási nehézségekkel küzdő vendégek számára. A kilátópontokról való láthatóság a látogatás napján fennálló időjárási viszonyoktól függ. Az ebéd egy adag vizet és bort tartalmaz. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával.

ACF10 - A TIMANFAYAI HOLDTÚRA

A vulkanikus eredetű, és az alacsony szintű vulkáni tevékenység nyomai még mindig jól láthatóak, a Lanzarotét jellemző gyér lávatáj a túrázók - és a fotósok - álmaivá teszi a szigetet. Miután elhagyta a hajót és találkozott helyi idegenvezetőjével, mindössze 45 perc alatt az autóbuszon elérheti a túrázási kaland kiindulópontját: a Timanfaya Nemzeti Parkot. Kevesebb idő az autóbuszon több időt jelent gyalogosan, és egy 3 órás túraútvonal vár Önre, amely a látványos kráterektől a sziklás, megkövesedett lávafolyamokon át a vulkanikus tavakig vezet. Sosem tudhatja, még egy lávaalagutat is felfedezhet útközben. Bár első pillantásra csupasznak, dísztelennek, sőt szigorúnak tűnik, a másvilági táj hamarosan a szívünkhöz nő, és felfedezi, hogy a maga szépségével van felruházva, amit érdemes néhány fotón megörökíteni. A kemény gyaloglás után egy kellemes lehetőség nyílik arra, hogy kipihenje a lábát, majd a kényelmes úton visszautazik Arrecifébe és a hajójához. Kérjük, vegye figyelembe: a túra túrázó jellege miatt nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. A trekking útvonal kb. 6 km (3,7 mérföld) hosszú, és 150 méteres magasságot tesz meg. A vendégek számára ajánlott a szilárd túracipő viselése, és legalább 7 évesnek kell lenniük a részvételhez. Ezen a túrán nem áll rendelkezésre olasz nyelvű idegenvezető, és az útvonalon nem állnak rendelkezésre kényelmi létesítmények. A kilátópontokról a látási viszonyok az adott nap időjárási viszonyaitól függenek. Ez a túra csak angol nyelven érhető el.

ACF11 - TÚRA LANZAROTE ÉSZAKI RÉSZÉN

Amellett, hogy Lanzarote egész évben napsütést, számos vonzó tengerparti üdülőhelyet és a mesés Timanfaya Nemzeti Parkot kínál a látogatóknak, a természet egyik szokatlan teremtményének is otthont ad: a sziget északi részén található Jameos del Agua történelmi barlangkomplexum örök homályában él a munidopsis polymorpha nevű, látás nélküli, albínó barlangi rák. Ezt a lenyűgöző teremtményt felfedezheti egy olyan túra során, amely Arreciféből autóbuszos utazással indul Teguise mellett Teguise-ba, majd onnan a lenyűgöző úti célhoz. A Jameos del Agua-barlangok akkor keletkeztek, amikor a felgyülemlett gázok hatására a mennyezet leomlott a világ leghosszabb víz alatti lávacsövének, az úgynevezett Atlantisz alagútjának két szakaszáról. Nemcsak a szokásos cseppkövekkel, sztalagmitokkal és egy földalatti tengervizes tóval rendelkeznek, ahol az endemikus albínó rákok élnek, hanem egy bárral, étteremmel, koncertteremmel és még egy medencével is meglepik a látogatókat, amelyeket a spanyol művész, César Manrique tervezett és épített az 1960-as években. Élvezze a környezetet, miközben alaposan szemügyre veszi ezeket az egyedülálló rákokat, amelyek oly tökéletesen alkalmazkodtak természetes környezetükhöz, és az evolúció szép példáját mutatják. Mielőtt a túrát a kikötőbe vezető kocsival befejezné, megáll a Mirador del Rio-nál is; tartsa készenlétben fényképezőgépét, hogy megörökíthesse a varázslatos kilátást az emlékkönyvébe. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra lépcsős, egyenetlen talajon való gyaloglást tartalmaz, és nem alkalmas járási nehézségekkel küzdő vendégek számára. A kilátópontokról való láthatóság a látogatás napján fennálló időjárási viszonyoktól függ.

ACF12 - SZELÍDÍTETLEN TERMÉSZET: A TIMANFAYA NEMZETI PARK

Lanzarote vulkanikus eredetű szigetként nem szűkölködik "marsi" tájakban, amelyek megkövesedett lávafolyásokból és buja növényzetből állnak. A természet e látványosságának megtekintésére a legjobb hely a sziget délnyugati részén található csodálatos Timanfaya Nemzeti Park - és az Ön úti célja ezen az élvezetes túrán. Bár Lanzarote legnagyobb vulkánkitörése már az 1730-as években bekövetkezett, az alacsony szintű vulkáni tevékenység nyomai még ma is megfigyelhetők. Például az Islote de Hilario szigetén, ahol forró gejzírekből forró gőz szökőkutak törnek elő - ez a látvány legalább annyira lenyűgöző, mint amennyire emlékezetes. Az út folytatásakor még több másvilági kilátás vár a park merőben gyönyörű tájára, míg a parkon kívül számos buja szőlőültetvényen halad át, amelyek a sziget enyhe éghajlatán és ásványi anyagokban gazdag talaján virágoznak. A változatos tájakon tett túrája aztán azzal ér véget, hogy visszatér Arrecifébe és a hajójára. 

ACF15 - GYALOGTÚRA ARRECIFE-BEN

Lanzarote fővárosa egy kis, déli parti város, kellemes, mediterrán stílusú sétánnyal, a szikrázó Atlanti-óceán által mosott, hívogató homokos tengerparttal, valamint a napfénytől leégett épületek, szerény bárok, nyüzsgő bevásárlóutcák és mindenféle éttermek lefegyverző, hátsó utcácskáinak összevisszaságával. A sziget fővárosának rövid bemutatása megér egy gyalogos felfedezést, és a kikötőben kezdődik. Kövesse idegenvezetőjét az útvonalon, amely végigvezeti Arrecife főbb látnivalóin, többek között a Castillo San Gabriel, a Calle León y Castillo, a város egyik főutcája, a San Ginés-templom a harangtoronnyal és a bájos Charco San Ginés a sok halászházzal, bárokban és éttermekben gazdag Charco San Ginésen. A kikötőbe való visszasétálás zárja le Arrecife e rövid, de kedves felfedezését. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra teljes egészében gyalogos túra, és nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Kényelmes cipőt és szezonális ruházatot ajánlunk. Minden látogatás külső helyszínen történik. Ez a túra akkor vehető igénybe, amikor a hajó a Cruceros mólónál kiköt. A vendégeknek a túra végén az audio guide felszerelést kifogástalan állapotban kell visszaadniuk az idegenvezetőnek. Az audio guide-berendezés bármilyen sérülése vagy elvesztése a vendégeknek felszámításra kerül.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

bottom of page