top of page

Arrecife

Egy meglepetésekkel teli rezervátum

Az MSC hajóval érkezve Arrecife de Lanzarote-ra, a Kanári-szigeteken, egy izgalmas és egyedi élményben lehet részed, amely egy természeti paradicsomba visz az Atlanti-óceán közepén, ahol a Kanári-szigetek hét látványos szigete található. Az MSC Földközi-tengeri hajóút egyedülálló lehetőséget kínál a negyedik legnagyobb sziget, amelyet az UNESCO "bioszféra rezervátumnak" nyilvánított, felfedezésére. Itt választotta otthonául a Camelus dromedarius, az egyetlen európai őshonos dromedárius faj. Egy felejthetetlen szigetet fogsz felfedezni, ahol a kikötők lényege változatlan maradt, még mindig dinamikus és élénk, mint korábban. Egy MSC kiránduláson meglátogatod az Arrecife fővárost, amely egy halászok és kereskedők kereszteződése, kis szigetek és vulkanikus sziklák védelme alatt. Az itt található végtelen változatosságú hangok, hangok és színek inspirálták a vizionárius építészt, César Manrique-t, aki számos értékes műalkotást hozott létre a szigeten. Az egyik MSC kirándulás elvisz téged egy lélegzetelállító holdtájon keresztül a sziget délnyugati részén, ahol néhány a kultikus "2001: Űrodisszeia" című Stanley Kubrick film legemlékezetesebb jelenetei készültek 1968-ban. Timanfaya Nemzeti Parkban található a legimpozánsabb aktív vulkáni kúp méretben, amely 250 évvel ezelőtt az egész sziget pusztulásához vezetett, és most uralja a tájat, így az egyik legvonzóbb látványosság.

Egy másik MSC kiránduláson felfedezed a Jameos del Agua-t is, Lanzarote egyik leghíresebb helyét. Ez a terület a Corona vulkán lávájának alagútjában által ásott szabadtéri föld alatti barlangokból áll, amelynek kitörése körülbelül 3000 évvel ezelőtt érte el a tengert. A megszilárduló láva ezeket az alagutakat hozta létre, amelyeknek teteje részben összeomlott, így a napfény bejuthat. Itt César Manrique, egy helyi művész, botanikus kertet, előadótermet és más szerkezeteket hozott létre, amelyek ötvözik a mesterségest a természetessel.

ACF05 – LANZAROTE LEGJOBBJA EGY NAP ALATT
Időtartam: körülbelül 8 óra, ebéddel együtt
Egy nap, amely során felfedezheted Lanzarote legjobbjait, a tiéd lehet, ha csatlakozol ehhez a szórakoztató szigettúrához. Indulj el a kikötőből és érj el a sziget északi részére, Teguise - Lanzarote egykori fővárosa - mellett, egészen a Jameos del Agua barlangrendszerig, ami az első megállód. A barlangrendszer része egy sokkal nagyobb lávaalagútnak, amit Atlantisz Alagútjának hívnak. A "nyitott tetejű" Jameos del Agua víznyelők nem csak cseppköveket és cseppkőoszlopokat tartalmaznak, hanem egy bárt, éttermet, koncerttermet és egy föld alatti medencét is, amit a spanyol művész, César Manrique adott hozzá az 1960-as években. A barlangokban található tengeri tó otthont ad egy rendkívül szokatlan lénynek, amely tökéletesen alkalmazkodott a sötét környezethez: a látás nélküli albínó rákoknak, amelyeket munidopsis polymorphának hívnak. Lanzarote-ra endemikusak, ezek az alázatos rákfélék az idők kezdete óta hívják otthonuknak a barlangokat, és lenyűgözőek megfigyelni. A következő állomás a Timanfaya Nemzeti Park "marsiszerű" tájai, a megkövült lávamezők - egyszerre lenyűgözőek, sivarak, magával ragadóak és furcsa módon gyönyörűek. A sziget folyamatos, alacsony szintű vulkáni aktivitásának bizonyítékait találhatjuk meg az Islote de Hilario-nál, ahol forró gejzírek szöknek fel túlfűtött gőzzel. A természet erőit magunk mögött hagyva, a túra folytatódik a buja szőlőültetvényeken keresztül, amelyek Lanzarote ásványokban gazdag talajában virulnak és színt visznek a vidékbe. Egy rövid megálló a Mirador de Haria kilátónál és egy svédasztalos ebéd egy étteremben is a program része. Ezután visszatérsz a kikötőbe és a hajódhoz, hogy befejezd a túrát. Kérjük, vedd figyelembe: a túra egyenetlen talajon, lépcsőkön való sétálást tartalmaz, és nem alkalmas mozgássérült vendégek számára. A kilátópontokról való láthatóság aznap függ az időjárási körülményektől. Az ebédhez vizet és bort szolgálnak fel. Az ételallergiával rendelkező vendégeknek két nappal az érkezés előtt jelezniük kell ezt a Parti Kirándulások Irodájánál. A túra időtartama 2023.10.20-án (MSC Divina) 7 óra lesz, és nem tartalmazza a rövid fotómegállót a Mirador de Haria-nál.

ACF10 - PROTECTOURS: A TIMANFAYAI HOLDTÚRA   
Időtartam: kb. 4,5 óra
A vulkanikus eredetű, és az alacsony szintű vulkáni tevékenység nyomai még mindig jól láthatóak, a Lanzarotét jellemző gyér lávatáj a túrázók - és a fotósok - álmaivá teszi a szigetet. Miután elhagyta a hajót és találkozott helyi idegenvezetőjével, mindössze 45 perc alatt az autóbuszon elérheti a túrázási kaland kiindulópontját: a Timanfaya Nemzeti Parkot. Kevesebb idő az autóbuszon több időt jelent gyalogosan, és egy 3 órás túraútvonal vár Önre, amely a látványos kráterektől a sziklás, megkövesedett lávafolyamokon át a vulkanikus tavakig vezet. Sosem tudhatja, még egy lávaalagutat is felfedezhet útközben. Bár első pillantásra csupasznak, dísztelennek, sőt szigorúnak tűnik, a másvilági táj hamarosan a szívünkhöz nő, és felfedezi, hogy a maga szépségével van felruházva, amit érdemes néhány fotón megörökíteni. A kemény gyaloglás után egy kellemes lehetőség nyílik arra, hogy kipihenje a lábát, majd a kényelmes úton visszautazik Arrecifébe és a hajójához. Kérjük, vegye figyelembe: a túra túrázó jellege miatt nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. A trekking útvonal kb. 6 km (3,7 mérföld) hosszú, és 150 méteres magasságot tesz meg. A vendégek számára ajánlott a szilárd túracipő viselése, és legalább 7 évesnek kell lenniük a részvételhez. Ezen a túrán nem áll rendelkezésre olasz nyelvű idegenvezető, és az útvonalon nem állnak rendelkezésre kényelmi létesítmények. A kilátópontokról a látási viszonyok az adott nap időjárási viszonyaitól függenek. Ez a túra csak angol nyelven érhető el.

ACF11 - TÚRA LANZAROTE ÉSZAKI RÉSZÉN  
Időtartam: kb. 4 óra
Amellett, hogy Lanzarote egész évben napsütést, számos vonzó tengerparti üdülőhelyet és a mesés Timanfaya Nemzeti Parkot kínál a látogatóknak, a természet egyik szokatlan teremtményének is otthont ad: a sziget északi részén található Jameos del Agua történelmi barlangkomplexum örök homályában él a munidopsis polymorpha nevű, látás nélküli, albínó barlangi rák. Ezt a lenyűgöző teremtményt felfedezheti egy olyan túra során, amely Arreciféből autóbuszos utazással indul Teguise mellett Teguise-ba, majd onnan a lenyűgöző úti célhoz. A Jameos del Agua-barlangok akkor keletkeztek, amikor a felgyülemlett gázok hatására a mennyezet leomlott a világ leghosszabb víz alatti lávacsövének, az úgynevezett Atlantisz alagútjának két szakaszáról. Nemcsak a szokásos cseppkövekkel, sztalagmitokkal és egy földalatti tengervizes tóval rendelkeznek, ahol az endemikus albínó rákok élnek, hanem egy bárral, étteremmel, koncertteremmel és még egy medencével is meglepik a látogatókat, amelyeket a spanyol művész, César Manrique tervezett és épített az 1960-as években. Élvezze a környezetet, miközben alaposan szemügyre veszi ezeket az egyedülálló rákokat, amelyek oly tökéletesen alkalmazkodtak természetes környezetükhöz, és az evolúció szép példáját mutatják. Mielőtt a túrát a kikötőbe vezető kocsival befejezné, megáll a Mirador del Rio-nál is; tartsa készenlétben fényképezőgépét, hogy megörökíthesse a varázslatos kilátást az emlékkönyvébe. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra lépcsős, egyenetlen talajon való gyaloglást tartalmaz, és nem alkalmas járási nehézségekkel küzdő vendégek számára. A kilátópontokról való láthatóság a látogatás napján fennálló időjárási viszonyoktól függ.

ACF12 - SZELÍDÍTETLEN TERMÉSZET: A TIMANFAYA NEMZETI PARK    
Időtartam: kb. 4 óra
Lanzarote vulkanikus eredetű szigetként nem szűkölködik "marsi" tájakban, amelyek megkövesedett lávafolyásokból és buja növényzetből állnak. A természet e látványosságának megtekintésére a legjobb hely a sziget délnyugati részén található csodálatos Timanfaya Nemzeti Park - és az Ön úti célja ezen az élvezetes túrán. Bár Lanzarote legnagyobb vulkánkitörése már az 1730-as években bekövetkezett, az alacsony szintű vulkáni tevékenység nyomai még ma is megfigyelhetők. Például az Islote de Hilario szigetén, ahol forró gejzírekből forró gőz szökőkútjai törnek elő - ez a látvány legalább annyira lenyűgöző, mint amennyire emlékezetes. Az út folytatásakor még több másvilági kilátás vár a park merőben gyönyörű tájára, míg a parkon kívül számos buja szőlőültetvényen halad át, amelyek a sziget enyhe éghajlatán és ásványi anyagokban gazdag talaján virágoznak. A változatos tájakon tett túrája aztán azzal ér véget, hogy visszatér Arrecifébe és a hajójára.

ACF15 - PROTECTOURS: GYALOGTÚRA ARRECIFE-BEN   
Időtartam: kb. 2 óra
Lanzarote fővárosa egy kis, déli parti város, kellemes mediterrán stílusú sétánnyal, a csillogó Atlanti-óceán által mosott, hívogató homokos tengerparttal és a napfénytől leégett épületek, szerény bárok, nyüzsgő bevásárlóutcák és mindenféle éttermek lefegyverző hátsó utcácskáival. A sziget fővárosának rövid bemutatása megér egy gyalogos felfedezést, és a kikötőben kezdődik. Kövesse idegenvezetőjét az útvonalon, amely végigvezeti Arrecife főbb látnivalóin, többek között a Castillo San Gabriel, a Calle León y Castillo, a város egyik főutcája, a San Ginés-templom a harangtoronnyal és a bájos Charco San Ginés a sok halászházzal, bárokban és éttermekben gazdag Charco San Ginésen. A kikötőbe való visszasétálás zárja le Arrecife e rövid, de kedves felfedezését. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra teljes egészében gyalogos túra, és nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Kényelmes cipőt és szezonális ruházatot ajánlunk. Minden látogatás külső helyszínen történik. Ez a túra akkor vehető igénybe, amikor a hajó kiköt a Cruceros mólónál.

bottom of page