top of page

Bar

Kezdje el a hajóút tervezését a kirándulások lefoglalásával Barban és környékén!

Bar egy történelmi tengerparti város, amely egy békés völgyben terül el, amelyet egy 16. századi kőből épült vízvezeték szel át, amelyet az Oszmán Birodalom idején építettek.  Lélegzetelállító hegyek, homokos strandok és kristálytiszta víz veszi körül ezt a bájos MSC Mediterranean Cruises úti célt. Fedezze fel a régi város romjait, egy 2000 éves olajfát és Nikola király palotáját. Bar egyben kapu olyan figyelemre méltó helyszínekhez, mint Kotor, Ulcinj, a Skadar-tó és a Haj Nehaj erőd.
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között: 
- A régi Bar és a régi Ulcinj
- Kotor óvárosa 
- Skadar-tó

 Tegyen egy izgalmas MSC Cruises kirándulást Barból az egykori kalózvárosba, Old Ulcinjba, ahol egy várszerű középkori települést látogathat meg. Tekintse meg a lenyűgöző Balshic-tornyot, a velencei palotát és az egykori rabszolgapiacot. Folytassa kirándulását Stari Bar ősi, fallal körülvett városába, és fedezze fel a keleti és mediterrán építészetet ötvöző, érdekes, dombtetőn álló romokat. A szuvenírboltok böngészése és a helyi éttermek elfogyasztása után fedezze fel a török fürdőket, a római vízvezetékeket és a püspöki palotát. Válasszon egy MSC Cruises kirándulást, és ismerje meg Kotor erődített városát, a Kr. e. 1000-re visszanyúló középkori várost. Az UNESCO Világörökség részét képező Kotor számos nevezetességet, hegyekre és öblökre nyíló kilátást és gazdag kulturális történelmet kínál. Fedezze fel a 12. századi Szent Tryphon-székesegyházat, a Tengerészeti Múzeumot és a Szent Miklós ortodox templomot. Mielőtt visszatérne Barba, vásároljon helyi termékeket, harapjon valamit, vagy fedezze fel a város további, fájdalmasan gyönyörű területeit. Foglaljon egy festői MSC Cruises kirándulást a gyönyörű Virpazar faluba, és fedezze fel a Balkán legnagyobb tavának, a Skadar-tónak az érintetlen szépségét. Az UNESCO világörökségi státuszra jelölt fenomenális víztömeg védett nemzeti park. Bőséges partjai, öblei, félszigetei és fokai ritka madár- és halfajoknak nyújtanak menedéket, így kihagyhatatlan megállóhely a természet szerelmeseinek. Ha már ott van, kóstolja meg a finom helyi ételeket, borokat és gyümölcsleveket egy gasztronómiai kóstolón.

BRM01 - A RÉGI BÁR ÉS A RÉGI ULCINJ TITKAI   
Időtartam: kb. 4 óra 
Fedezze fel az Adriai-tenger partvidék két legrégebbi települését ezen a lenyűgöző félnapos túrán, amely egy igazi utazás a történelembe. A túra egy autóbuszos kirándulással kezdődik Ulcinj óvárosába, egy várszerű településre, amelyet körülbelül 2500 évvel ezelőtt alapítottak egy sziklán a tenger felett. Egykor híres kalózváros volt, a legenda szerint a híres spanyol írót, Cervantest kalózok fogságába ejtették, és rabszolgaként töltött itt időt. Sétatúrája során megismerkedhet a város legszebb látnivalóival, többek között a Balshic-toronnyal, a velencei palotával és a templom-mozaik előtti régi rabszolgapiaccal, amely számos pompás fotózási lehetőséget kínál. Az autóbusszal visszatérve Barba, megáll a hegyek között, egy dombtetőn fekvő, fallal körülvett óvárosban, a Stari Barban. A Kr. u. 6. században római településként alapított és évszázadokon át Antivari néven ismert, az olaszországi Baritól az Adriai-tenger túloldalán fekvő városka hangulatos erődvárosát a lakosság elhagyta, amikor 1979-ben egy földrengés tönkretette a vízellátást biztosító vízvezetéket, amelyet azóta helyreállítottak. Jól megőrzött romjai, amelyek a keleti és a mediterrán építészet ötvözete, a török fürdőket, római vízvezetékeket, templomokat, egy fellegvárat, Nikola király várát, városi tereket és a püspöki palotát foglalják magukban. A régi falakon kívül számos szuvenírbolt, kávézó és étterem található. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra sok lépcsőfokot tartalmazó gyaloglási időszakokat tartalmaz Ulcinj óvárosában és a Stari Barban. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket.

BRM02 - BUDVA ÓVÁROS  
Időtartam: kb. 4 óra 
Sétáljon végig a festői, kanyargós utcákon, pálmafák mellett, és szívja magába a régmúlt idők hangulatát a lenyűgöző óváros erődített falai között, amely a Balkán egyik legrégebbi települése, történelmi emlékei egészen az i. e. 5. századig nyúlnak vissza. A montenegrói tengerpart mentén tett festői buszos kirándulás során eljuthat Budvába, Montegro egyik legnépszerűbb tengerparti üdülőhelyére. Budva óvárosa egy aprócska szigetre épült, amelyet egykor csak egy homokpad kötött össze a szárazfölddel, de azóta az idők során eliszaposodott, és egy vonzó félszigetté vált. Az itteni várost 15. századi erődítmények veszik körül, amelyek közé tartozik egy középkori sáncrendszer városkapukkal, védőfalakkal és tornyokkal. A falakon belül szűk utcák, apró terek és a város fejlődését meghatározó sokféle mediterrán kultúra tiszteletére emelt emlékművek világát találja. Vezetett sétaútja a leghíresebb látnivalókhoz vezet, majd szabadidővel zárul, hogy saját felfedezéseket tegyen. Visszatérve Barba, megállunk egy fotózásra a Szent István-sziget (Aman Sveti Stefan) felett. Kérjük, vegye figyelembe: Ez a túra hosszú gyaloglással jár. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket.

BRM03 - KOTOR ÓVÁROSÁNAK VARÁZSA  
Időtartam: kb. 6 óra 
Fedezze fel az Adria egyik legjobban megőrzött középkori óvárosát, az UNESCO világörökség részévé nyilvánított varázslatos várost, amely a város körül 4,5 km hosszan húzódó impozáns velencei falairól és a Szent Tryphon katedrálisról híres. A túra egy 90 perces festői autózással kezdődik az Adria partja mentén a szép Kotor-öbölig. Kotor a montenegrói tengerpart legtörténelmibb városa, amely a világ minden tájáról vonzza a turistákat. Minden épület, minden tér, az utcák minden centimétere a Kr. e. 1000 évre visszanyúló történettel rendelkezik. Idegenvezetője végigkíséri Önt az óvárosban, megmutatja a legfontosabb történelmi emlékeket és épületeket, köztük a Fegyverek terének főterét, a Bizanti-palotát (14. század), a Beskuca-palotát (18. század), a Pima-palotát (17. század), a Szent Tryphon-katedrálist (1166), a Tengerészeti Múzeumot, a Szent Miklós ortodox templomot (1909 k. u.), a Blazena Ozana templomot (1221 k. u.), az Északi kaput (1540 k. u.) és az impozáns városfalakat. A lenyűgöző városnézés után szabadideje lesz további felfedezésre vagy vásárlásra. Visszatérve Barba, megállunk egy fotózásra a Szent István-sziget (Aman Sveti Stefan) felett. Kérjük, vegye figyelembe: Ez a túra hosszú gyaloglással jár. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket.

BRM04 - A SKADARI TÓ CSODÁI: HAJÓKIRÁNDULÁS GASZTRONÓMIAI KÓSTOLÓVAL    
Időtartam: kb. 5 óra 
Lazítson a természetkedvelők igazi paradicsomában, a Skadar-tó, a Balkán legnagyobb, hegyekkel körülvett tavának rendkívüli, érintetlen tájai által elvarázsolva. Az Albánia és Montenegró között elterülő, madár- és halfajokban gazdag, egyedülálló terület régóta fontos történelmi és természeti kincs a montenegróiak számára, és 1983-ban nemzeti parkká nyilvánították. Ökológiai jelentőségét és hatalmas szépségét felismerve a Ramsari Egyezmény 1996-ban felvette a nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek világlistájára, és az UNESCO jelölte a világörökségi státuszra. A Skadar-tó zord, öblök, félszigetek és fokok sokaságát felvonultató, nagy kiterjedésű nádasokkal borított partjainak köszönhetően figyelemre méltó a biológiai sokfélesége, a különböző ökoszisztémák és táplálékláncok harmonikusan élnek egymás mellett a tó közvetlen közelében. Az Ön túrája egy festői szépségű autóbuszos kirándulással kezdődik a Skadar-tónál fekvő Virpazar faluba. Ezután kényelmes csónakra száll, hogy felfedezőútra induljon ezen az egyedülálló védett területen és a csend oázisában, amely tökéletes hely az érintetlen természettel való újbóli kapcsolatteremtésre. A panorámás hajókirándulást fokozva lehetőségük lesz megkóstolni néhány finom, autentikus helyi falatot, bort és gyümölcslevet. Megjegyzés: Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell ezt a parti kirándulások irodájával. A hajó nem kerekesszékes-barát. A részvételhez szükséges minimális életkor: 3 éves kor.

BRM05 - A KIRÁLYI MONTENEGRÓ FÉNYPONTJAI    
Időtartam: kb. 6,5 óra, ebéddel együtt. 
Ismerje meg Montenegró királyi történelmét, vad szépségét és autentikus ízeit egy kellemes meglepetésekkel teli túrán. A napot egy festői szépségű autóbuszos utazással kezdi az Adriai-tenger partján, majd a szárazföld belsejébe, a bájos Cetinje városába, amelyet Ivan Crnojević alapított 1482-ben, és amely 1946-ig Montenegró királyi fővárosa volt. A királyi épületek és a számos követség, több ma már iskola, különleges hangulatot és eleganciát kölcsönöznek a kisvárosnak. A túra során megismerheti az ország gazdag történelmét, megtapasztalhatja gyönyörű tájait, és megkóstolhatja a finom helyi ételeket. Az egykori királyi rezidencia, az 1863 és 1867 között épült Nikola király palotájának megtekintése után Cetinjéből a Lovćen-hegy lejtőin, a Lovćen Nemzeti Parkban található festői Njegusi faluba utazik. Itt egy helyi kocsmában vendégül látjuk Önöket egy finom, helyi specialitásokat tartalmazó ebédre. Visszafelé tartó útja során tartsa készenlétben fényképezőgépét, mivel a Njegusiból a tengerpartra vezető út a Kotori-öböl legszebb panorámájával büszkélkedhet. Visszatérve Barba, megállunk egy fotózásra a Szent István-sziget (Aman Sveti Stefan) felett. Megjegyzés: Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával.

bottom of page