top of page

Barcelona

Kezdje el tervezni a hajóútját és foglalja le a kirándulásokat Barcelonában és környékén!

A Földközi-tenger egyik legforgalmasabb körutazási kikötője, Barcelona tengerparti városa ikonikus építészetéről, színes kultúrájáról, valamint világszínvonalú ital- és étkezési lehetőségeiről ismert. Fedezze fel Antoni Gaudí szürreális Sagrada Famíliáját, a híres Ramblas sugárutat, a középkori Barri Góticot és a Museu Picassót. De még ennél is több felfedezni való van ebben a burjánzó spanyol városban, az MSC Mediterranean Cruises egyik célállomásán: a rejtett tapasbároktól és mesés élelmiszerpiacoktól kezdve Európa legnagyobb futballstadionjáig. 

Válassza ki kedvenc túráját az MSC Cruises felejthetetlen kirándulásainak listájából, többek között:

- Antoni Gaudí Sagrada Família épülete
- A Montserrat-hegy és a Santa Maria de Montserrat apátsága
- Camp Nou stadion

Az MSC Cruises kirándulás a Sagrada Famíliához kihagyhatatlan ajándékot nyújt Gaudí zseniális római katolikus bazilikájának megtekintésével. Utazzon el ehhez az építészeti bravúrhoz egy elektromosan segített Mercedes-Benz eBike kerékpárral, amellyel aztán végigjárhatja a várost. Útja során fedezze fel a közeli Santa Coloma de Cervelló városát, és nézze meg Gaudi hihetetlen Colonia Güell-templomát. Vagy látogasson el a Casa Batlló és a Casa Milà építészeti remekművekhez. Válasszon egy kalandos MSC Cruises kirándulást a fenséges Montserrat-hegységbe. Tekintse meg a Passeig de Gràciát, Barcelona nyüzsgő sugárútját, és álljon meg, hogy megcsodálja Gaudí Sagrada Famíliáját. Ezután a festői vidéken keresztül utazhat a Montserrat-hegység sziklás homokkőcsúcsaihoz, ahol a Santa Maria de Montserrat apátság található. A 11. században alapított kolostorban a mai napig több mint 70 szerzetes él és működik. Fedezze fel Sant Sadurni bájos faluját, és látogasson el a tekintélyes Vilarnau borospincékhez. Ott megtudhatja, hogyan készül a spanyol cava bor, és részt vehet egy kóstolón is. Az MSC Cruises barcelonai kirándulásai végtelen izgalmakat kínálnak az egész család számára. De mi lehet izgalmasabb, mint a Camp Nou, Európa legnagyobb stadionjának meglátogatása? A labdarúgás eme temploma közel 100 000 férőhelyes, és minden évben nemzetközi mérkőzéseknek ad otthont. Emellett lenyűgöző koncert- és rendezvényhelyszín is, ahol olyan előadók léptek fel, mint Sting, Peter Gabriel, a U2 és Bruce Springsteen. Tapasztalja meg a meccsnap energiáját, amikor belép a játékosok öltözőjébe, vagy látogasson el a múzeumba és az interaktív zónába, ahol virtuálisan megtekintheti az arénát.

BCN02 - PANORÁMA TÚRA ÉS VÁSÁRLÁS    
Időtartam: kb. 4,5 óra
Barcelona mesés városa megér egy látogatást, és ez a városnéző túra a legfontosabb látnivalókhoz vezet egy élvezetes fél nap alatt a hajóról. A kikötő elhagyása után a városnézés Barcelona fő utcáin és terein keresztül vezet. Rövid megállót tartunk a Montjuich-hegyen, hogy gyönyörködhessünk a városra nyíló csodálatos kilátásban, mielőtt továbbindulnánk, hogy egy rövid külső megtekintést tegyünk a Sagrada Famíliánál, Gaudí lenyűgöző, de befejezetlen neogótikus remekművénél. Ezután lesz idő egy kis vásárlásra a város egyik legnagyobb bevásárlóközpontjának meglátogatásával: Maremagnum. Ezt a bevásárlóközpont helyett inkább egy egész családot kiszolgáló szórakoztató létesítménynek tervezték, és már az elhelyezkedése is különlegessé teszi: szinte teljesen víz veszi körül, és a Rambla de Mar nevű, kifinomult, fából készült emelőhídon keresztül érhető el. Miután egy kis szabadidőt töltöttünk a bevásárlóközpontban sétálva, találkozunk újra az idegenvezetővel, hogy visszatérjünk a hajóra. Alternatív megoldásként tovább maradhat a környéken, és végül bepillanthat a közeli Las Ramblasra is. Kérjük, vegye figyelembe: a Sagrada Familía környéki forgalomkorlátozások miatt a busz a közelben áll meg, és a vendégeknek kb. 15 percet kell gyalogolniuk mindkét irányba. Azok a vendégek, akik úgy döntenek, hogy hosszabb ideig maradnak a városban, saját maguk térnek vissza a kikötőbe a transzferszolgáltatás segítségével.

BCN28 - GAUDI REMEKMŰVEI: PARC GÜELL ÉS LA PEDRERA   
Időtartam: kb. 4 óra
Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy felfedezze Barcelona legjelentősebb építészének lenyűgöző világát és műveit: Antoni Gaudí. A kikötő elhagyása után a túra a Parc Güellbe vezet, amely egy kertkomplexum és Barcelona egyik fő turisztikai látványossága, figyelemre méltó íves épületeivel, lenyűgöző mozaikjaival és kerámiával borított padjaival. A park meglátogatása olyan érzést kelt, mintha egy gyönyörű, mesebeli világba lépne be, és egy domboldalon való elhelyezkedésének köszönhetően megcsodálhatja a városra nyíló kilátást. A látogatás után szálljon vissza a buszra, hogy folytassa útját Gaudí világának felfedezésére. Az autóbuszból megcsodálhatja a Sagrada Família bazilikát, a neogótikus remekművet, amelynek munkálatai még nem fejeződtek be, valamint a híres Casa Batllót, a Passeig de Gràcia bájos sugárút mentén található, több ezer sokszínű kerámiacsempével borított, hivalkodó épületet. Végül a második belső látogatás a Casa Milà, ismertebb nevén "La Pedrera" (A kőbánya) lesz, amely kétségkívül Gaudí legérettebb műve. A Gaudí által tervezett szoborszerű kéményeknek és szellőzőknek köszönhetően a város egyik legszimbolikusabb teraszával rendelkezik, ahonnan varázslatos kilátás nyílik a távolban lévő Sagrada Famíliára. A modernizmus egyik legreprezentatívabb épülete. A látogatás után szálljon fel az autóbuszra, hogy visszautazzon a kikötőbe. Megjegyzés: A kerekesszékkel közlekedő vendégek szívesen részt vesznek ezen a túrán, de tisztában kell lenniük azzal, hogy a túra hosszú gyaloglással jár, hogy fizető segítőnek kell kísérnie őket, aki segít a fel- és leszállásban, és hogy a kerekesszéknek összecsukhatónak/összecsukhatónak kell lennie, mivel a busz nem rendelkezik sem rámpával, sem lifttel. A Park Güell nem teljesen akadálymentes a kerekesszékkel közlekedők számára: a Gaudi sárkányát ábrázoló műemléki területnél van néhány lépcső, amely nem akadálymentes a kerekesszékkel közlekedők számára. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Javasoljuk, hogy kényelmes cipőt viseljenek. A belépőjegyeket tartalmazza: Park Güell és La Pedrera.

BCN37 - BARCELONA, MONTSERRAT ÉS BORKÓSTOLÁS KIEMELT HELYSZÍNEI     
Időtartam: kb. 7 óra, ebéd nem tartalmazza az árát
A világszerte mesés építészetéről híres Barcelonát Ön is élvezheti, miközben autóbusza először a város főbb látnivalóit járja be ezen az egész napos katalán élményen. Az útvonal végigvezet a Passeig de Gràcia-n, Barcelona egyik fő sugárútján, Gaudí befejezetlen remekműve, a hihetetlen Sagrada Família mellett elhaladva. A lélegzetelállító bazilikát magunk mögött hagyva egy hasonlóan lenyűgöző helyszín következik: a Montserrat-hegység csipkézett homokkőoszlopai és a Santa Maria de Montserrat apátság, egy lenyűgöző épületegyüttes, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az alattunk elterülő vidékre. Az apátság fontos katolikus zarándokhely és népszerű vallási menedékhely, ahol nemcsak a Montserrati Szűz, más néven a Fekete Madonna szobra található, hanem egy bazilika is, amelynek belső terét díszesen díszítik. Ezután némi idő áll rendelkezésre a varázslatos környezet elmerülésére és a saját ebédre, majd az utazás autóbusszal folytatódik Sant Sadurni faluba és a Cavas Vilarnau borospincékhez. Amellett, hogy megnézheti, hogyan készül a bor, a pezsgő és a palackban erjesztett spanyol cava, a látogatást lezáró kóstoló során ízlelőbimbóit is megkóstolhatja. Katalániai kirándulása a hajójához való pihentető visszautazással ér véget. Megjegyzés: az idegenvezető csak a kolostoron kívül ad magyarázatot; a vendégek egyénileg látogatják meg a helyszínt, és kérjük, hogy a vallási látogatáshoz megfelelő öltözéket viseljenek. Ez a kirándulás nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával. Az ebéd (fakultatív) költségét a kirándulás ára nem tartalmazza. Ez a túra kb. 30 perces autózást tartalmaz mindkét irányba egy hegyi, kanyargós úton. A borászat meglátogatására a délelőtt folyamán kerülhet sor. Ez a túra az MSC Divina vendégei számára és a következő időpontokban nem elérhető: 05.06.2023 (MSC Orchestra), 15.08.2023 és 22.08.2023 (MSC Grandiosa), 18.08.2023 és 25.08.2023 (MSC World Europa), 22.04.2023, 29.04.2023 06.05.2023, 19.08.2023 és 26.08.2023 (MSC Seaview).

BCN40 - PROTECTOURS: GASZTRONÓMIAI KÜLÖNLEGESSÉGEK ÉS VÁSÁRLÁS     
Időtartam: kb. 4 óra
Kombináljon egy kellemes sétát a friss levegőn Barcelona néhány nevezetes belvárosi látnivalójának felfedezésével és néhány helyi termék vásárlási lehetőségével. Kezdje egy rövid buszos utazással a kikötőből az első nevezetességhez, a La Rambla sugárút alsó végén található Kolumbusz-emlékműhöz. Kövesse idegenvezetőjét egy kellemes sétára a La Ramblán a barcelonai Barri Gòtic és a Plaça Sant Jaume neoklasszikus városháza felé vezető úton. Ezután a Santa Eulàlia gótikus székesegyház - a barcelonai katedrális - külső megtekintése és információk nyújtása következik erről a kulcsfontosságú helyszínről. A sétaútvonal utolsó állomása a Plaça de Catalunya a város közepén. Miután megcsodálták Barcelona néhány nevezetességét, lehetőségük lesz arra, hogy idegenvezetőjükkel együtt vásároljanak, és felfedezzenek néhány klasszikus helyi terméket, köztük a híres turrónt és a spanyol jamónt. Az első megálló az El Taller de Virginia lesz, egy helyi turrones és csokoládé bolt, amelyet közel 100 évvel ezelőtt alapítottak, és még mindig a legjobb édes finomságokat gyártja. Idegenvezetője segít kiválasztani a tökéletes ajándékot magának vagy barátainak és családtagjainak. Ezután álljon meg Enrique Tomas üzletében, amely 40 éves tapasztalattal rendelkezik és csak a legjobb spanyol jamones-t kínálja. A termékeket vákuumcsomagolva árulják, megvásárolhatók, és a hajóra is felvihetők. És hogy még jobban elcsábuljon, mindkét üzletben kóstolót tartanak. Ezután szabadidő áll majd rendelkezésre, hogy saját maguk vásároljanak; az idegenvezetőjük ad néhány tippet, hogy hol lehet jó emlékű Barcelona. A túra a Plaza Cataluña téren ér véget, és Ön választhat, hogy a városban marad, és később visszaindul a kikötőbe, vagy eléri azt a helyet, ahonnan a transzferbusz visszaviszi a kikötőbe. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára, mivel hosszú gyaloglással jár. A vendégek a túra kiindulópontjához való eljutáshoz a buszjáratot fogják igénybe venni. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell ezt a parti kirándulások irodájával.

BCN45 - GAUDI ÉLMÉNYE   
Időtartam: kb. 4 óra
Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy elmerüljön Barcelona első számú építészének, a világhírű Antoni Gaudínak lenyűgöző világában és műveiben. A kikötő elhagyása után a túra a gyönyörű Passeig de Gràcia sugárúton vezet végig, hogy megnézze a Casa Batllót, a több ezer sokszínű csempével borított, hivalkodó épületet. Ezután az UNESCO Világörökség részét képező Casa Milà következik, ahol szintén elhaladhat, majd a Park Güell következik, egy kertkomplexum, amely figyelemre méltó, kanyargós épületei, lenyűgöző mozaikjai és kerámiával borított padjai miatt Barcelona egyik legfontosabb turisztikai látványossága. A kirándulás során Gaudí befejezetlen neogótikus remekművének, a Sagrada Famíliának a belső megtekintésére is jut idő. A kirándulás a kikötőbe való festői visszautazással ér véget. Kérjük, vegye figyelembe: A kerekesszékkel közlekedő vendégek szívesen részt vesznek ezen a túrán, de tudniuk kell, hogy a túra hosszú gyaloglással jár, hogy fizető segítőnek kell kísérnie őket, aki segít a fel- és leszállásban, és hogy a kerekesszéknek összecsukhatónak/összecsukhatónak kell lennie, mivel a busz nem rendelkezik sem rámpával, sem lifttel. A Park Güell nem teljesen akadálymentes a kerekesszékkel közlekedők számára: a Gaudi sárkányát ábrázoló műemléki területnél van néhány lépcső, amely nem akadálymentes a kerekesszékkel közlekedők számára. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. A Sagrada Família látogatása kb. 30 percig tart. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a helyszínen kb. 30 percet kell az ellenőrző pontok szkennereinél tölteni; a sorban állás felgyorsítása és a biztonsági ellenőrzésen való átjutás érdekében javasoljuk, hogy csak egy kisebb táskát vagy hátizsákot vigyen magával. Továbbá, mivel a Sagrada Famíliánál a bejárat a tervezett időpontokhoz van kötve, kérjük, hogy a vendégek legyenek pontosak a találkozási pontokon és a túra során minden megállóban. Bármilyen késés csökkentheti a helyszínen töltött időt. A Sagrada Familía környéki forgalomkorlátozások miatt a busz a közelben áll meg, és a vendégeknek kb. 10/15 percet kell gyalogolniuk. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatáshoz megfelelő öltözéket viseljenek. Javasoljuk, hogy kényelmes cipőt viseljenek. A belépőjegyek árát tartalmazza: Park Güell és Sagrada Família. Ez a túra csak 2023 augusztusáig érhető el.

BCN57 – BARCELONA ÉS A PUEBLO ESPAÑOL KIEMELT LÁTVÁNYOSSÁGAI
Időtartam: kb. 5 óra
Engedd, hogy Barcelona varázsa elbűvöljön egy olyan kirándulással, amelynek során megismerheted a katalán város fő nevezetességeit. Indulj el a kikötőből egy autóbuszos utazásra a Born negyedbe, amely most az egyik legdivatosabb környék Barcelonában, egy vezetett sétára. Az ebben az ódon negyedben, más néven a Riberában rejtőző építészeti gyöngyszemek egyike a Santa Maria del Mar bazilika, amelyet egy rövid megálló során kívülről is lefényképezhetsz. Innen gyalog folytatod az útját a Barri Gòticban, Barcelona középkori központjában, amely nagyrészt érintetlenül maradt, és itt látogatod meg a Szent Kereszt és Santa Eulalia lenyűgöző székesegyházát, amelyet a 13. és 15. század között építettek. A látogatás után eljutsz a Paseo de Colón-ra, hogy ismét csatlakozz az autóbushoz és folytasd a városnézést, amely során elhaladsz Gaudí néhány mesterműve mellett, beleértve a Casa Batllót és a Casa Milàt, mielőtt elérnéd a Sagrada Família bazilikát. Egy kb. 15 perces séta vezet el ebbe a befejezetlen Gaudí csodához, ahol lesz időd megcsodálni azt kívülről és fényképeket készíteni az Instagram galériádhoz vagy az emlékkönyvedbe. Az autóbusszal való újracsatlakozás után a túra folytatódik Montjuïc felé, a dombra, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a városra, majd vissza a központba, hogy egy kellemes sétát tehess a nyugodt Poble Espanyolban, egy faluban, amelyet azért hoztak létre, hogy bemutassák a különböző spanyol építészeti stílusokat. A kirándulás a visszatéréssel a kikötőbe és a hajóra ér véget. Kérjük, vegye figyelembe: ha a székesegyház ünnepnapokon vagy különleges események alatt zárva van, a látogatás csak kívülről lesz. A vendégektől megfelelő öltözetet kérnek a vallási látogatásokhoz. A túra hosszú sétákat tartalmaz, és nem ajánlott mozgássérült vendégek számára. A Sagrada Família környékén lévő forgalmi korlátozások miatt az autóbusz a közelben áll meg, és a vendégeknek kb. 15 percet kell gyalogolniuk oda-vissza.

BCN58 – SAGRADA FAMILIA ÉS GAUDÍ LEGJOBB ÉPÜLETEI
Időtartam: kb. 3,5 óra
Ezen a fél napos kiránduláson Antoni Gaudí világába, a spanyol építész és a katalán modernizmus vezető képviselőjébe kaphatsz ízelítőt. A túra során felfedezheted, hogyan formálta meg ezt az irányzatot saját elképzelései szerint. A kikötőből indulva egy festői autóbuszos utazás visz végig Barcelona utcáin, egészen a város fő műemlékéig, a Sagrada Famíliáig. Ezt követően egy 15 perces séta vezet el a világhírű bazilikához, amely mára Barcelona egyik szimbóluma. Nem maradhatsz közömbös Gaudí ezen mesterműve szépsége iránt. A magas tornyok, az épület különböző homlokzatai, a belső színes ólomüveg ablakok, az építészeti vonalak, amelyek az eredeti neogótikus stílusból a modernizmusba olvadtak, amikor az építész átvette a munkálatokat, mind olyan elemek, amelyek segítenek megérteni, miért olyan híres ez a műemlék. A belső megtekintése és a buszhoz való visszatérés után a túra folytatódik Gaudí további mesterműveinek felfedezésével. A gyönyörű Passeig de Gràcia sugárúton sétálva megcsodálhatod a Casa Batllót, ezt a sokszínű csempékkel borított látványos épületet. Innen továbblépsz a Casa Milàhoz, Gaudí utolsó polgári munkájához, amely talán a legátláthatóbb az összes közül. A durva kőből épült, hatemeletes épületnek három különböző utcára néző homlokzata van, de azok hullámzó formája kompakttá teszi őket és olyan építészeti folytonosságot teremt, amit nehéz nem észrevenni. A túra egy festői visszautazással a kikötőbe ér véget. Kérjük, vegye figyelembe: A korlátozott mozgásképességű vendégeknek értékelniük kell saját állóképességüket és képességüket, mielőtt részt vennének a túrán. A kerekesszékkel közlekedő vendégek részt vehetnek ezen a túrán, de tudniuk kell, hogy az tartalmaz sétálós szakaszokat, segítőjüknek fizetniük kell az autóbuszra való fel- és leszálláshoz, és a kerekesszéknek összecsukhatónak/összehajthatónak kell lennie, mivel az autóbuszon nincs rámpa vagy lift. A Sagrada Família látogatása kb. 30 percig tart. Kérjük, vegye figyelembe, hogy kb. 30 percet töltenek a helyszínen lévő ellenőrzőpontoknál; a sorok gyorsítása és a biztonsági ellenőrzés érdekében ajánljuk, hogy csak egy kis táskát vagy hátizsákot hozzanak. Továbbá, mivel a Sagrada Família bejárata előre meghatározott időpontokban van, a vendégeket arra kérjük, hogy legyenek pontosak a találkozási pontokon és a túra során bármilyen megállónál. Bármilyen késés csökkentheti az épületben töltött időt. A Sagrada Família környékén lévő forgalmi korlátozások miatt az autóbusz a közelben áll meg, és a vendégeknek kb. 10/15 percet kell gyalogolniuk. A vendégektől megfelelő öltözetet kérnek a vallási látogatásokhoz. Javasoljuk, hogy kényelmes cipőt viseljenek. A belépőjegyek tartalmazzák: Sagrada Família.

BCNBK1 – BICIKLIS TÚRA BARCELONÁBAN
Időtartam: 4-5 óra között
Kerékpár nyergéből ismerkedj meg Barcelona utcáival és ikonikus látnivalóival. Ahogy a biciklis vezetőd vezet a város kerékpárút-hálózatán, rájössz, hogy ez egy igazán pihentető módja a város felfedezésének. Élvezd a kikötő csodálatos kilátását, és pillants meg Montjuic várat alulról, ámulj el Antoni Gaudí befejezetlen mesterművén, az óriási Sagrada Famílián, és tekergess el a város gótikus negyedének különleges butikjai, antikboltjai és apró tapas bárai mellett. Biciklizz el a Művészeti Múzeumhoz, haladj el az Olimpiai Kikötő mellett, és lássd meg Kolumbusz szobrát, az Arc de Triomfot és Gaudí hullámos Casa Mila városházát. Meglátogatod a híres Las Ramblas sugárutat is, amely virágárusokkal, utcai művészekkel és zenészekkel van tele, és lesz idő egy kis pihenőre is egy tapas vagy tenger gyümölcsei bárnál az út során. Kérjük, vegye figyelembe: A vendégek összesen 17 km-t fognak biciklizni. A túrán részt vehetnek azok a gyerekek is, akik legalább 155 cm magasak, szülői/gondviselői írásos beleegyezésével. Ez a túra az MSC Grandiosa, MSC Fantasia és MSC World Europa vendégei számára érhető el.

BCNBK2 – A LEGJOBB BARCELONAI LÁTVÁNYOSSÁGOK E-BIKEN
Időtartam: 5-6 óra között
Fedezd fel Barcelona ikonikus nevezetességeit egy pedelecen, egy olyan kerékpáron, amelynek kis elektromos motorja segít neked a pedálozás közben egészen 25 km/h sebességig. Ahogy a város kerékpárút-hálózatán követed a vezetődet, rájössz, hogy ez egy igazán pihentető módja a város felfedezésének. Tekerd fel a Montjuic hegyre, hogy megtekintsd az Olimpiai Stadiont, élvezd a kikötő és a Montjuic Vár csodálatos kilátását, ámulj el a hatalmas Sagrada Famílián, és haladj el a város gótikus negyedének különleges butikjai, antikboltjai és apró tapas bárai mellett. Biciklizz el a Művészeti Múzeumhoz, haladj el az Olimpiai Kikötő mellett, és lássd meg Kolumbusz szobrát, az Arc de Triomfot és Gaudi hullámos Casa Mila városházát. Meglátogatod a híres Las Ramblas sugárutat is, amely virágárusokkal, utcai művészekkel és zenészekkel van tele, és lesz idő egy kis pihenőre is egy tapas vagy tenger gyümölcsei bárnál az út során. Kérjük, vegye figyelembe: A vendégek összesen 25 km-t fognak biciklizni. A túrán részt vehetnek azok a gyerekek is, akik legalább 155 cm magasak, szülői/gondviselői írásos beleegyezésével. Ez a túra az MSC Grandiosa, MSC Fantasia és MSC World Europa vendégei számára érhető el.

bottom of page