top of page
Barcelona, Spanyolország

Kezdje el tervezni a hajóútját és foglalja le a kirándulásokat Barcelonában és környékén

A Földközi-tenger egyik legforgalmasabb körutazási kikötője, Barcelona tengerparti városa ikonikus építészetéről, színes kultúrájáról, valamint világszínvonalú ital- és étkezési lehetőségeiről ismert.

Fedezze fel Antoni Gaudí szürreális Sagrada Famíliáját, a híres Ramblas sugárutat, a középkori Barri Góticot és a Museu Picassót. De még ennél is több felfedezni való van ebben a burjánzó spanyol városban, az MSC Mediterranean Cruises egyik célállomásán: az eldugott tapasbároktól és mesés élelmiszerpiacoktól kezdve Európa legnagyobb futballstadionjáig. 

 

Válassza ki kedvenc túráját az MSC Cruises felejthetetlen kirándulásainak listájából, többek között:

 

- Antoni Gaudí Sagrada Família épülete

- A Montserrat-hegy és a Santa Maria de Montserrat apátsága

- Camp Nou stadion

 

Az MSC Cruises kirándulás a Sagrada Famíliához kihagyhatatlan ajándékot nyújt Gaudí zseniális római katolikus bazilikájának megtekintésével. Utazzon el ehhez az építészeti bravúrhoz egy elektromosan segített Mercedes-Benz eBike kerékpárral, amellyel aztán végigjárhatja a várost. Útja során fedezze fel a közeli Santa Coloma de Cervelló városát, és nézze meg Gaudi hihetetlen Colonia Güell-templomát. Vagy látogasson el a Casa Batlló és a Casa Milà építészeti remekművekhez.

 

Válasszon egy kalandos MSC Cruises kirándulást a fenséges Montserrat-hegységbe. Tekintse meg a Passeig de Gràciát, Barcelona nyüzsgő sugárútját, és álljon meg, hogy megcsodálja Gaudí Sagrada Famíliáját. Ezután a festői vidéken keresztül utazhat a Montserrat-hegység sziklás homokkőcsúcsaihoz, ahol a Santa Maria de Montserrat apátság található. A 11. században alapított kolostorban a mai napig több mint 70 szerzetes él és működik. Fedezze fel Sant Sadurni bájos faluját, és látogasson el a tekintélyes Vilarnau borospincékhez. Ott megtudhatja, hogyan készül a spanyol cava bor, és részt vehet egy kóstolón is.

 

Az MSC Cruises barcelonai kirándulásai végtelen izgalmakat kínálnak az egész család számára. De mi lehet izgalmasabb, mint a Camp Nou, Európa legnagyobb stadionjának meglátogatása? A labdarúgás eme temploma közel 100 000 férőhelyes, és minden évben nemzetközi mérkőzéseknek ad otthont. Emellett lenyűgöző koncert- és rendezvényhelyszín is, ahol olyan előadók léptek fel, mint Sting, Peter Gabriel, a U2 és Bruce Springsteen. Tapasztalja meg a meccsnap energiáját, amikor belép a játékosok öltözőjébe, vagy látogasson el a múzeumba és az interaktív zónába, ahol virtuálisan megtekintheti az arénát.

 

Ha az MSC Bellissima hajóval utazik (2022 nyara), és a spanyolországi Barcelonában vagy Tarragonában száll hajóra, itt minden szükséges információt megtalál, hogy zökkenőmentesen induljon a nyaralása.

BCN02 - PANORÁMA TÚRA ÉS VÁSÁRLÁS

Barcelona mesés városa megér egy látogatást, és ez a városnéző túra a legfontosabb látnivalókhoz vezet egy élvezetes fél nap alatt a hajóról. A kikötő elhagyása után a városnézés Barcelona fő utcáin és terein keresztül vezet. Rövid megállót tartunk a Montjuich-hegyen, hogy gyönyörködhessünk a városra nyíló csodálatos kilátásban, mielőtt továbbindulnánk, hogy egy rövid külső megtekintést tegyünk a Sagrada Família, Gaudí lenyűgöző, de befejezetlen neogótikus remekművének megtekintésére. Ezután lesz idő egy kis vásárlásra a város egyik legnagyobb bevásárlóközpontjának meglátogatásával: Maremagnum. Ezt a bevásárlóközpont helyett inkább egy egész családot kiszolgáló szórakoztató létesítménynek tervezték, és már az elhelyezkedése is különlegessé teszi: szinte teljesen víz veszi körül, és a Rambla de Mar nevű, kifinomult, fából készült emelőhídon keresztül érhető el. Miután egy kis szabadidőt töltöttünk a bevásárlóközpontban sétálva, találkozunk újra az idegenvezetővel, hogy visszatérjünk a hajóra. Alternatív megoldásként tovább maradhat a környéken, és végül bepillanthat a közeli Las Ramblasra is. Kérjük, vegye figyelembe: a Sagrada Familía környéki forgalomkorlátozások miatt a busz a közelben áll meg, és a vendégeknek kb. 10 percet kell gyalogolniuk. Azok a vendégek, akik úgy döntenek, hogy hosszabb ideig maradnak a városban, saját maguk térnek vissza a kikötőbe a transzferszolgáltatás segítségével.

BCN05 - PANORÁMA VÁROSNÉZÉS ÉS A NOU CAMP STADION

A barcelonai Camp Nou Stadion - a világ egyik leghíresebb futballtemploma és egész Európa legnagyobb stadionja a maga közel 100.000 férőhelyével - lenyűgöző építészeti méreteinek köszönhetően lenyűgöző úti cél, akár futballrajongó, akár nem. Amellett, hogy az évek során számos kulcsfontosságú UEFA-mérkőzésnek adott otthont, a stadionban egyéb rendezvényeket is rendeztek, többek között olyan jelentős popelőadók koncertjeit, mint Sting, Bruce Springsteen, Peter Gabriel, Tracy Chapman vagy a U2. 1982-ben II. János Pál pápa még misét is celebrált a stadionban, és ebből az alkalomból Barcelona díszpolgárává avatták. Az Ön túrája egy autós városnézéssel kezdődik, amely Gaudi Sagrada Família, egy kisebb bazilika mellett vezet el, majd fel a Montjuich-hegyre, mielőtt megérkezik a Camp Nou Stadionhoz. A vendégek meglátogatják a vendégcsapat öltözőjét és a múzeumot, és panorámaképet kapnak a stadionról anélkül, hogy a pályára lépnének vagy megérintenék azt. Felhívjuk figyelmét: a túra megvalósíthatósága a futballklub menetrendjétől függ, és ekkor a stadiont nagyon rövid időn belül bezárhatják; emiatt a túra akár a hívásunk előtti napon is elmaradhat az MSC-n kívül álló okok miatt. A stadionlátogatás során a stadionban fel- és lefelé kell sétálni, ezért járási nehézségekkel küzdő vendégek számára nem alkalmas. Ez a kirándulás vasárnap délutánra eső hívások esetén nem vehető igénybe. Csak 2023. április végéig lesz elérhető.

BCN37 - BARCELONA, MONTSERRAT ÉS BORKÓSTOLÁS KIEMELT HELYSZÍNEI

A világszerte mesés építészetéről híres Barcelonát Ön is élvezheti, miközben autóbusza először a város főbb látnivalóit járja be ezen az egész napos katalán élményen. Az útvonal végigvezet a Passeig de Gràcia-n, Barcelona egyik fő sugárútján, Gaudí befejezetlen remekműve, a hihetetlen Sagrada Família mellett elhaladva. A lélegzetelállító bazilikát magunk mögött hagyva egy hasonlóan lenyűgöző helyszín következik: a Montserrat-hegység csipkézett homokkőoszlopai és a Santa Maria de Montserrat apátság, egy lenyűgöző épületegyüttes, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az alattunk elterülő vidékre. Az apátság fontos katolikus zarándokhely és népszerű vallási menedékhely, ahol nemcsak a Montserrati Szűz, más néven a Fekete Madonna szobra található, hanem egy bazilika is, amelynek belső terét díszesen díszítik. Ezután némi idő áll rendelkezésre a varázslatos környezet elmerülésére és a saját ebédre, majd az utazás autóbusszal folytatódik Sant Sadurni faluba és a Cavas Vilarnau borospincékhez. Amellett, hogy megnézheti, hogyan készül a bor, a pezsgő és a palackban erjesztett spanyol cava, a látogatást lezáró kóstoló során ízlelőbimbóit is megkóstolhatja. Katalániai kirándulása a hajójához való pihentető visszautazással ér véget. Megjegyzés: az idegenvezető csak a kolostoron kívül ad magyarázatot; a vendégek egyénileg látogatják meg a helyszínt, és kérjük, hogy a vallási látogatáshoz megfelelő öltözéket viseljenek. Ez a kirándulás nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával. Az ebéd (fakultatív) költségét a kirándulás ára nem tartalmazza. Ez a túra kb. 30 perces autózást tartalmaz mindkét irányba egy hegyi, kanyargós úton. A borászat meglátogatására a délelőtt folyamán kerülhet sor. Ez a túra az MSC Divina vendégei számára és a következő időpontokban nem elérhető: 05.06.2023 (MSC Orchestra), 15.08.2023 és 22.08.2023 (MSC Grandiosa), 18.08.2023 és 25.08.2023 (MSC World Europa), 22.04.2023, 29.04.2023 06.05.2023, 19.08.2023 és 26.08.2023 (MSC Seaview).

BCN40 - SÉTA BARCELONÁBAN, GASZTRONÓMIAI KÜLÖNLEGESSÉGEK ÉS VÁSÁRLÁS

Kombináljon egy kellemes sétát a friss levegőn Barcelona néhány nevezetes belvárosi látnivalójának felfedezésével és néhány helyi termék vásárlási lehetőségével. Kezdje egy rövid buszos utazással a kikötőből az első nevezetességhez, a La Rambla sugárút alsó végén található Kolumbusz-emlékműhöz. Kövesse idegenvezetőjét egy kellemes sétára a La Ramblán a barcelonai Barri Gòtic és a Plaça Sant Jaume neoklasszikus városháza felé vezető úton. Ezután a Santa Eulàlia gótikus székesegyház - a barcelonai katedrális - külső megtekintése és információk nyújtása következik erről a kulcsfontosságú helyszínről. A sétaútvonal utolsó állomása a Plaça de Catalunya a város közepén. Miután megcsodálták Barcelona néhány nevezetességét, lehetőségük lesz arra, hogy idegenvezetőjükkel együtt vásároljanak, és felfedezzenek néhány klasszikus helyi terméket, köztük a híres turrónt és a spanyol jamónt. Az első megálló az El Taller de Virginia lesz, egy helyi turrones és csokoládé bolt, amelyet közel 100 évvel ezelőtt alapítottak, és még mindig a legjobb édes finomságokat gyártja. Idegenvezetője segít kiválasztani a tökéletes ajándékot magának vagy barátainak és családtagjainak. Ezután álljon meg Enrique Tomas üzletében, amely 40 éves tapasztalattal rendelkezik és csak a legjobb spanyol jamones-t kínálja. A termékeket vákuumcsomagolva árulják, megvásárolhatók, és a hajóra is felvihetők. És hogy még jobban elcsábuljon, mindkét üzletben kóstolót tartanak. Ezután szabadidő áll majd rendelkezésre, hogy saját maguk vásároljanak; az idegenvezetőjük ad néhány tippet, hogy hol lehet jó emlékű Barcelona. A túra a Plaza Cataluña téren ér véget, és Ön választhat, hogy a városban marad, és később visszaindul a kikötőbe, vagy eléri azt a helyet, ahonnan a transzferbusz visszaviszi a kikötőbe. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára, mivel hosszú gyaloglással jár. A vendégek a túra kiindulópontjához való eljutáshoz a buszjáratot fogják igénybe venni. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell ezt a parti kirándulások irodájával.

BCN45 - GAUDI ÉLMÉNYE

Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy elmerüljön Barcelona első számú építészének, a világhírű Antoni Gaudínak lenyűgöző világában és műveiben. A kikötő elhagyása után a túra a gyönyörű Passeig de Gràcia sugárúton vezet végig, hogy megnézze a Casa Batllót, a több ezer sokszínű csempével borított, hivalkodó épületet. Ezután az UNESCO Világörökség részét képező Casa Milà következik, ahol szintén elhaladhat, majd a Park Güell következik, egy kertkomplexum, amely figyelemre méltó, kanyargós épületei, lenyűgöző mozaikjai és kerámiával borított padjai miatt Barcelona egyik legfontosabb turisztikai látványossága. A kiránduláson arra is jut idő, hogy Gaudí befejezetlen neogótikus remekművét, a Sagrada Famíliát is meglátogassuk belülről. A kirándulás a kikötőbe való festői visszautazással ér véget. Kérjük, vegye figyelembe: A kerekesszékkel közlekedő vendégek szívesen részt vesznek ezen a túrán, de tudniuk kell, hogy a túra hosszú gyaloglással jár, hogy fizető segítőnek kell kísérnie őket, aki segít a fel- és leszállásban, és hogy a kerekesszéknek összecsukhatónak/összecsukhatónak kell lennie, mivel a busz nem rendelkezik sem rámpával, sem lifttel. A Park Güell nem teljesen akadálymentes a kerekesszékkel közlekedők számára: a Gaudi sárkányát ábrázoló műemléki területnél van néhány lépcső, amely nem akadálymentes a kerekesszékkel közlekedők számára. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. A Sagrada Família látogatása kb. 30 percig tart. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a helyszínen kb. 30 percet kell az ellenőrző pontok szkennereinél tölteni; a sorban állás felgyorsítása és a biztonsági ellenőrzésen való átjutás érdekében javasoljuk, hogy csak egy kisebb táskát vagy hátizsákot vigyen magával. Továbbá, mivel a Sagrada Famíliánál a bejárat a tervezett időpontokhoz van kötve, kérjük, hogy a vendégek legyenek pontosak a találkozási pontokon és a túra során minden megállóban. Bármilyen késés csökkentheti a helyszínen töltött időt. A Sagrada Familía környéki forgalomkorlátozások miatt a busz a közelben áll meg, és a vendégeknek kb. 10/15 percet kell gyalogolniuk. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatáshoz megfelelő öltözéket viseljenek. Javasoljuk, hogy kényelmes cipőt viseljenek. A belépőjegyek árát tartalmazza: Park Güell és Sagrada Família.

BCN57 - BARCELONA ÉS A PUEBLO ESPAÑOL FÉNYPONTJAI

Szánjon egy kis időt a gyönyörű Barcelona felfedezésére ezen az élvezetes városnézésen. Az Ön barcelonai élménye a látványos Szent Kereszt és Szent Eulália katedrálisnál kezdődik, amelynek építése a 13. század végén kezdődött és a 15. században folytatódott. A katedrális Barcelona Barri Gòtic negyedében, a város nagyrészt érintetlen középkori központjában található. Az autóbusz Gaudí építész három híres műve mellett is elhalad: elhaladnak a Casa Batlló és a Casa Milà mellett, majd rövid megállót tartanak, hogy a Sagrada Família előtt fényképezzenek. A túrát egy séta zárja a nyugodt Poble Espanyolban, egy olyan faluban, amelyet kifejezetten azért építettek, hogy Spanyolország számos különböző építészeti stílusát bemutassa, és egy rövid megálló a Montjuich-hegyen, ahonnan mesés kilátás nyílik a városra. A városnézés a hajóra való visszatéréssel zárul. Kérjük, vegye figyelembe: ha a katedrális ünnepnapokon vagy különleges események idején zárva van, a látogatás külső helyszínen történik. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. Ez a túra nem ajánlott gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. A Sagrada Familía környéki forgalomkorlátozások miatt a busz a közelben áll meg, és a vendégeknek kb. 10 percet kell gyalogolniuk. 

BCNBK1 - KERÉKPÁROS BARCELONAI TÚRA

Ismerje meg Barcelona utcáit és ikonikus látnivalóit testközelből, a kerékpár nyergéből. Miközben követi kerékpáros vezetőjét a város kerékpárút-hálózatán, megtapasztalja, hogy ez egy igazán nyugodt módja a felfedezésnek. Élvezze a kikötőre nyíló csodálatos kilátást, és pillantson meg alulról a Montjuic várat, csodálja meg Antoni Gaudí befejezetlen remekművét, a hatalmas Sagrada Familiát, és tekerjen el a város gótikus negyedének furcsa butikjai, antikváriumai és apró tapas-bárjai mellett. Kerékpározzon el a Művészeti Múzeumhoz és az Olimpiai Kikötő mellett, és nézze meg a Kolumbusz-szobrot, a Diadalívet és Gaudí hullámzó formájú Casa Milát. Meglátogatja a Las Ramblas-t is, a virágárusoktól, utcai művészektől és utcai zenészektől nyüzsgő híres sugárutat, és útközben lesz ideje megállni egy tapas- vagy tenger gyümölcsei bárban is, hogy feltöltődjön. Megjegyzés: A vendégek összesen 17 km-t fognak kerékpározni. A legalább 155 cm magas gyermekek a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével vehetnek részt ezen a túrán. Ez a túra az MSC Grandiosa, az MSC Fantasia és az MSC World Europa hajóin utazó vendégek számára érhető el.

BCNBK2 - BARCELONA LEGJOBBJAI E-BIKE-ON

Túrázzon Barcelona ikonikus látnivalóin egy pedelec, azaz egy kis elektromos motorral ellátott kerékpárral, amely akár 25 km/h sebességig segíti Önt pedálozás közben. Ahogy követi idegenvezetőjét a város kerékpárút-hálózatán, megtapasztalja, hogy ez egy igazán nyugodt módja a felfedezésnek. Kerékpározzon fel a Montjuic-hegyre, hogy megnézze az Olimpiai Stadiont, gyönyörködjön a kikötőre és a Montjuic-várra nyíló csodálatos kilátásban, csodálja meg a hatalmas Sagrada Familiát, és tekerjen el a város gótikus negyedének furcsa butikjai, antikváriumai és apró tapas-bárjai mellett. Kerékpározzon el a Művészeti Múzeumhoz és az Olimpiai Kikötő mellett, és nézze meg a Kolumbusz-szobrot, a Diadalívet és Gaudi hullám alakú Casa Milát. Meglátogatja a Las Ramblas-t is, a virágárusoktól, utcai művészektől és utcai zenészektől nyüzsgő híres sugárutat, és útközben lesz ideje megállni egy tapas- vagy tengeri herkentyűs bárban is, hogy feltöltődjön. Megjegyzés: A vendégek összesen 25 km-t fognak kerékpározni. A legalább 155 cm magas gyermekek a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével vehetnek részt ezen a túrán. Ez a túra az MSC Grandiosa, az MSC Fantasia és az MSC World Europa fedélzetén utazó vendégek számára érhető el.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

bottom of page