top of page
MSC14002042.jpg
Bari, Olaszország pic
Bari, Olaszország

Fedezze fel Matera varázslatos kanyonvárosát az MSC Cruises kirándulásán.

Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között: 

 

- A Materában található "Sassi 

- Alberobello

- Castellana és Polignano a Mare barlangjai

 

Ez a lenyűgöző hely a "Sassi" negyedéről, a hegyekbe vájt barlangok hálózatáról híres. Az UNESCO világörökség részévé nyilvánított barlangok egy része a neolitikumból származik. Matera bibliai hangulatát idézi fel, amely olyan filmrendezők számára is vonzó, mint Pierpaolo Pasolini (A Máté evangéliuma, 1964) és Mel Gibson (A Krisztus szenvedése, 2004).

 

Látogasson el a festői Alberobello városába az MSC Cruises kirándulásán. Itt fehérre meszelt, kúpos tetejű kőházakat fedezhet fel, amelyeket a helyiek "trullo" néven ismernek. Az UNESCO 1996-ban a világörökség részévé nyilvánított Alberobello ikonikus lakóházai csodálatra méltóak. Nézze meg a városka festői macskaköves utcáit és vonzó növénycserepeit, mielőtt megáll a Szent Antonio templomnál, a világ egyetlen trullo-templománál. 

 

Ha epikus kalandokra vágyik, ne hagyja ki a Castellana-barlangok meglátogatását, amelyek Olaszország bor- és olajbogyótermelő régiójában, az Itria-völgyben találhatók. Ereszkedjen le a föld alá egy földalatti birodalomba, és nézze meg a kalcitkristályokkal kirakott cseppköveket és cseppköveket. Ezen a felejthetetlen MSC Cruises kiránduláson ellátogathat Polignano a Mare városába is, amely az Adriai-tengerre néző sziklás szakadékban fekszik. Sétáljon a fehérre meszelt utcákon, gyönyörködjön a kilátásban a domboldali teraszokról, vagy mártózzon meg a Spiaggia Lama Monachile strand türkizkék vizében.

ALBEROBELLO (BAR02)

Hagyja el Bari kikötőjét, és induljon egy 1 órás, festői szépségű autóbuszos útra az olasz vidéken keresztül Alberobellóba, az olasz csizma "sarkának" csúcsát képező Apulia régióban található városba. A város jellegzetes, kúpos tetejű, habarcs nélküli, kerek kőházainak, az úgynevezett "trulli"-nak köszönhetően 1996-ban felkerült az UNESCO világörökségi listájára. A túra része egy vezetett séta ennek a szokatlan falunak a hangulatos utcáin, valamint a Szent Antonio templom, a világ egyetlen "trulli" templomának megtekintése. A "trullo" házak közül soknak a tetején egy úgynevezett "pinnacolo" - egyfajta fehér sapka vagy gömb - található, és mindegyiknek a tetejére különös szimbólumokat, valószínűleg szerencsét hozó kabalákat festettek. Ha van időnk, egy rövid városnézésen is részt vehetünk Bariban autóbusszal, mielőtt visszatérünk a kikötőbe és a hajóra.


Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas kerekesszékkel közlekedő vendégek számára.

Bari, Olaszország text
bottom of page