top of page
Bari, Olaszország

Fedezze fel Matera varázslatos kanyonvárosát az MSC Cruises kirándulásán

Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között: 

 

- A Materában található "Sassi 

- Alberobello

- Castellana és Polignano a Mare barlangjai

 

Ez a lenyűgöző hely a "Sassi" negyedéről, a hegyekbe vájt barlangok hálózatáról híres. Az UNESCO világörökség részévé nyilvánított barlangok egy része a neolitikumból származik. Matera bibliai hangulatát idézi fel, amely olyan filmrendezők számára is vonzó, mint Pierpaolo Pasolini (A Máté evangéliuma, 1964) és Mel Gibson (A Krisztus szenvedése, 2004).

 

Látogasson el a festői Alberobello városába az MSC Cruises kirándulásán. Itt fehérre meszelt, kúpos tetejű kőházakat fedezhet fel, amelyeket a helyiek "trullo" néven ismernek. Az UNESCO 1996-ban a világörökség részévé nyilvánított Alberobello ikonikus lakóházai csodálatra méltóak. Nézze meg a városka festői macskaköves utcáit és vonzó növénycserepeit, mielőtt megáll a Szent Antonio templomnál, a világ egyetlen trullo-templománál. 

 

Ha epikus kalandokra vágyik, ne hagyja ki a Castellana-barlangok meglátogatását, amelyek Olaszország bor- és olajbogyótermelő régiójában, az Itria-völgyben találhatók. Ereszkedjen le a föld alá egy földalatti birodalomba, és nézze meg a kalcitkristályokkal kirakott cseppköveket és cseppköveket. Ezen a felejthetetlen MSC Cruises kiránduláson ellátogathat Polignano a Mare városába is, amely az Adriai-tengerre néző sziklás szakadékban fekszik. Sétáljon a fehérre meszelt utcákon, gyönyörködjön a kilátásban a domboldali teraszokról, vagy mártózzon meg a Spiaggia Lama Monachile strand türkizkék vizében.

BAR02 - ALBEROBELLO

Bari kikötőjéből indulva 1 órás, festői szépségű autóbuszos utazás az olasz vidéken keresztül Alberobellóba, az Apulia régióban található városba, amely az olasz csizma "sarkának" csúcsát alkotja. A város jellegzetes, kerek, kúpos tetejű kőházainak, az úgynevezett "trulli"-nak köszönhetően 1996-ban felkerült az UNESCO világörökségi listájára. A túra része egy vezetett séta ennek a szokatlan falunak a hangulatos utcáin. A "trulli" házak közül soknak a tetején úgynevezett "pinnacolo" - egyfajta fehér sapka vagy gömb - található, és mindegyiknek a tetejére különös szimbólumokat, valószínűleg szerencsét hozó kabalákat festettek. A városban található a világ egyetlen "trullo" temploma is, a Szent Antonio, amely könnyen felismerhető monumentális bejáratáról, két oldalkápolnájáról és harangtornyáról. Ha van idő, egy rövid városnéző buszos városnézésen is részt vehetnek Bariban, mielőtt visszatérnek a kikötőbe és a hajóra. Kérjük, vegye figyelembe: A közlekedési viszonyok megváltoztathatják az Alberobellóba és Alberobellóból induló transzferek időtartamát.

BAR04 - A "SASSI" MATERÁBAN

Élvezze az 1 órás autóutat Materába, a különös és csodálatos "Sassi", a barlangok városába, amely a világ első olyan városa, amelyet az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Utazását néhány információval gazdagítja, amelyet egy asszisztenstől kap, mielőtt elérné ezt a csodálatos helyszínt. Ezek a barlangok a neolitikumtól kezdve egészen 1952-ig lakottak voltak. Talán egyedülálló és kézzelfogható történelme miatt az itteni hangulat rendkívüli, és a hely misztikus levegőt áraszt. Meglátogatjuk a "Casa Grotta"-t, egy berendezett Sassi-barlangi múzeumházat, amely betekintést nyújt az emberek múltbéli életébe ezekben a különös házakban, sőt, még egy sziklatemplomot is, amely a helyi kultúra szimbóluma. Sok filmrendező választotta Materát filmjei helyszínéül, mivel ez a hely annyira hangulatos, és Mel Gibson ellentmondásos filmjét, a "Krisztus szenvedése" című filmet is itt forgatták. Kérjük, vegye figyelembe: a vendégek Materában találkoznak az idegenvezetőkkel; a buszos utazás idegenvezetés nélkül történik. A közlekedési viszonyok megváltoztathatják a Materába és Materából történő transzferek időtartamát. Ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára, mivel hosszú gyaloglással jár.

BAR07 - A CASTELLANA ÉS POLIGNANO A MARE BARLANGJAI

A kikötőből indulva 1 órás autóútra indulunk a Castellana-barlangokhoz, ahol találkozunk idegenvezetőnkkel, akivel fantasztikus földalatti utazást teszünk a barlangkomplexumban. A barlangokat először 1938-ban tárták fel, bár létezésükről már a XVIII. század óta tudtak. A 60 méter mélyen fekvő barlangkamrákat és a számtalan kalcitkristályokkal berakott alabástrom cseppköveket és sztalaktitokat csodálhatjuk meg. Visszatérve a föld fölé, továbbutazunk Polignano a Mare-ba, a sziklán magasan fekvő, gyönyörű kilátással a tengerre. Fedezze fel a virágos boltívek alatt kanyargó fehérre meszelt utcákat, és élvezze a tengerre néző domboldali teraszokat. Kérjük, vegye figyelembe: ez a kirándulás nem alkalmas klausztrofóbiás vagy gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. A barlangokon belüli útvonal egyenetlen, csúszós ösvényen halad. A közlekedési viszonyok megváltoztathatják a Castellana-barlangokba és vissza vezető transzferek időtartamát.

BAR20 - A RÉGI BARI POMPÁJA

Fedezze fel a gyönyörű Bari építészeti csodáit ezen a nyugodt félnapos kiránduláson. Szálljon fel egy kis kerekes vonatra, és induljon el a város teljes pompájában való felfedezésére. Ez a Bariban tett idegenvezetés lehetőséget nyújt Önnek arra is, hogy sétát tegyen a "Bari Vecchia" történelmi negyedben és annak középkori építészetében. A program részét képezi a Szent Miklós-bazilika megtekintése is, amelyet Bari védőszentjének tiszteletére építettek. A Kr. u. 11. század vége felé alapított bazilika közel ezer éve fontos vallási zarándokhely. Bari régi normann kori várának külső megtekintése az idegenvezetés további középpontját képezi, mielőtt a történelmi belvárosban tett vezetett sétával folytatódik. A túra része egy kis szabadidő is, mielőtt a túra a hajóra való visszatéréssel zárul. Kérjük, vegye figyelembe: Ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. A vendégek dönthetnek úgy, hogy a városnézés után hamarosan visszatérnek a kikötőbe, vagy maradnak Bari belvárosában, ahol szabadidejüket tölthetik, és később transzferbusszal térnek vissza a kikötőbe. Ez a túra nem vehető igénybe 08.05.2023-án (MSC Splendida).

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

bottom of page