top of page

Belfast

Kezdje el tervezni körutazását és foglalja le belfasti kirándulásait!

Belfast, Észak-Írország fővárosa és az MSC Northern Europe Cruises úticélja, egy kultúrában gazdag város, gyönyörű viktoriánus épületekkel és az ipari forradalom által fémjelzett múlttal. Távolabb természeti csodák sokasága várja, hogy felfedezzék, köztük a Giant's Causeway - az Antrim megye partvidékén található több ezer egymásba kapcsolódó bazaltoszlop.

Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:

- A Giant's Causeway
- Glenariff Forest Park
- Mount Stewart House

Az MSC Cruises kirándulása Észak-Írország drámai partvidékére felejthetetlen élményt nyújt. Itt felfedezheti a különleges Giant's Causeway sziklaalakzatot, amely több millió éves múltra tekint vissza! Rövid buszozás után érkezzen meg Antrim megyébe, ahol testközelből láthatja ezt a geológiai jelenséget. Csodálja meg az egykor vulkánkitörések által létrehozott, mintegy 40 000 egymásba kapcsolódó, hatszögletű bazaltoszlopot. E sziklák látványos geometriája miatt a Giant's Causeway Észak-Írország első UNESCO világörökségi helyszíne lett. Ha már ott van, gyönyörködjön az Atlanti-óceánra nyíló kiemelkedő kilátásban, mielőtt visszatér Belfastba. Merüljön el a Glenariff Forest Park varázslatos tájaiban - az 1185 hektáros, látványos erdőség a "Queen of Glens" völgyében található. Ezen az MSC Cruises kiránduláson csobogó vízesések, nyugodt medencék és drámai vadvízi zuhatagok között gyönyörködhet. Ezt követően látogasson el a bájos Glenariff Tea House-ba, ahol pogácsával, tejszínnel és lekvárral kényeztetheti magát. Ezután élvezze a Ballymena városát körülvevő dombos vidéken át vezető festői autózást. Az MSC Cruises kirándulásán tegyen egy kényelmes buszos utazást Belfasttól délre, hogy megnézze az elegáns Mount Stewart House-t, a National Trust közkedvelt épületét. Ez a 19. századi birtok a Strangford Lough partján, Down megyében található, és a "Londonderry márkija" cím birtokosának, a neves Stewart családnak az egykori rezidenciája. Itt bebarangolhatja a szobákat, gyönyörű festményeket csodálhat meg, és megcsodálhatja a kifinomult bútorokat. Később fedezze fel a pompás kertet, amely kivételes növénygyűjteménynek ad otthont. Nézze meg a festői tavat és a dekadens Dodó-teraszt, ahol csodálatos kőállatgyűjtemény található.

BEL01 - BELFASTI VÁROSNÉZÉS   
Időtartam: kb. 3,5 óra
Ez a lenyűgöző panorámatúra Belfast társadalmi történelmére összpontosít, és lehetővé teszi, hogy igazán átérezze, hogyan virágzott a város az ipari forradalom idején, és hogyan vált a hajóépítés egyik legfontosabb központjává. E korszak legismertebb terméke kétségtelenül a szerencsétlenül járt Titanic, és a túra során megállunk a hajó építésének helyszínén is. A túra során azonban azt is megismerheti, hogy az 1994-es tűzszünet előtt 30 éven át milyen hatással voltak a városra az úgynevezett "zavargások". A Falls Roadon és a Shankhill Roadon látható lenyűgöző falfestmények lenyűgöző módon emlékeztetnek a politikai viszályok e sötét időszakára. Angolul beszélő idegenvezetőjével együtt elhalad az egykori biztonsági kapuk mellett is, amelyek egykor a háborúzó közösségek elkülönítésére szolgáltak, mielőtt továbbhaladna a Harland and Wolff hajógyárhoz, amely a Titanic építésének helyszíneként szerzett kétes hírnevet. A panorámaút során több templom, az ipari forradalom idejéből származó különböző fontos épületek, valamint a Stormontban található parlament épülete, a decentralizált kormány és a törvényhozó észak-írországi közgyűlés székhelye mellett is elhalad. A friss emlékekkel teli túra végén visszatértek a mólóhoz és a hajóhoz.

BEL02 - VÁROSNÉZÉS ÉS TITANIC-ÉLMÉNY   
Időtartam: kb. 3 óra 45 perc
Miután angol nyelvű idegenvezetőjével együtt felszállt a rakparton az autóbuszra, először körbevezetjük a városközpontban, a városházára és a területén álló Titanic-emlékműre összpontosítva, majd elindulunk a teljesen magával ragadó "Titanic Belfast Experience" elnevezésű élményprogramra. Ez a drámai, innovatív és izgalmas kiállítás összesen kilenc nézőteret tölt meg, és azt szolgálja, hogy lépésről lépésre bemutassa, hogyan is történt valójában a Titanic története. A "TBE" a hajó nagyszabású ötletének az 1900-as évek elején történt kigondolásától kezdve a hajó építésén, vízre bocsátásán és végső, idő előtti befejezésén át egészen a roncs felfedezéséig és a mentési kísérletekig megteremti a múlttal való találkozás érzését, és új életet lehel az ikonikus hajó történetébe. A sokrétű kiállítás számos szokatlan módszert alkalmaz, hogy a Titanic témáját új és tanulságos módon illusztrálja és tárja fel. Ez az informatív és szórakoztató túra a hajóra való visszatéréssel ér véget.

BEL03 - ÓRIÁS ÚTJA  
Időtartam: kb. 8 óra, ebéd nélkül
Adja meg magának az esélyt, hogy megnézze a természet egyik leghihetetlenebb jelenségét: az úgynevezett Giant's Causewayt, amely Antrim megye sziklás északi partvidékén található. Miután angol nyelvű idegenvezetőjével a rakparton felszállt egy modern autóbuszra, az utazás először a gyönyörű Antrim vidéken keresztül vezet, mielőtt elérné látványos úti célját. Útközben fényképezési megállót tartunk Carrick-a-Rede-nél, ahol egy halált megvető kötélhíd köti össze a tengeren kívül egy apró kőhalmon található kis lazachalászatot a szárazfölddel - mindezt mintegy 80 láb magasan a tenger felett. Az utolsó néhány mérföldön a Causewayig éppen elég idő áll majd rendelkezésre, hogy készenlétbe helyezze fényképezőgépét, hogy megörökítse azt, ami minden bizonnyal a világ természeti csodái közé tartozik. Az 1986-ban az UNESCO világörökség részévé nyilvánított terület mintegy 40 000, főként hatszögletű, egymásba kapcsolódó bazaltoszlopot foglal magában - amelyek sok millió évvel ezelőtti heves vulkáni tevékenység eredményeként jöttek létre - az Atlanti-óceánban lévő földdarabon. Geológiai értelemben az Óriás-öböl a skót Staffa lakatlan szigetén található Fingal-barlang megfelelője, amely szintén vulkáni eredetű, szorosan egymáshoz illeszkedő, hatszögletű bazaltoszlopokból áll. A Giant's Causeway Látogatóközpontból rövid séta vezet le magához a Causewayhez, ahol van idő a terület felfedezésére. A túra a festői szépségű út végén visszatérhet Belfastba és a hajójához. Megjegyzés: Ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. A túra ára nem tartalmazza az ebéd költségét (fakultatív).

BEL04 - ARDS FÉLSZIGET & MOUNT STEWART HÁZ   
Időtartam: kb. 4 óra 15 perc
A belfasti kikötőtől délre, nyugodt autóútra található Ards-félsziget Down megyében Észak-Írország egyik legszebb területe, keletre az Ír-tengerrel, nyugatra pedig a Strangford Lough-val. Találkozzon angol nyelvű idegenvezetőjével, és szálljon fel autóbuszára. A város déli külvárosain keresztül vezető út először a Stormont mellett vezet el, amely a decentralizált kormány és az Észak-Írországi Közgyűlés törvényhozásának nagyszerű székhelye, majd a 19. század közepén épült Scrabo Tower mellett, amely drámai látványt nyújt a Newtownards városát körülvevő vidéken. A Strangford Lough partja mentén haladva még több csodálatos kilátásban gyönyörködhet útközben a Mount Stewart House-hoz, amely egy igazán történelmi jelentőségű hely, és a politikai vezetők egy lenyűgöző körének egykori otthona. Miután megtekintette a csodálatos házat, annak finom berendezésével és híres festményeivel együtt, lesz ideje arra is, hogy saját maga és szabadidejében felfedezze a csodálatos kerteket, amelyeket eredetileg az 1920-as években telepítettek, és amelyekben számos ritka növény ma is jól érzi magát az Ards-félsziget enyhe éghajlatán. Élvezze a visszautat a belfasti kikötőbe Ballywater és Donaghadee szép városain keresztül.

BEL05 - A GLENS KIRÁLYNŐJE ANTRIM MEGYÉBEN   
Időtartam: kb. 4 óra 15 perc
Miután angol nyelvű idegenvezetőjével a mólónál autóbuszra szállt, először Belfasttól északra, Észak-Írország Antrim megyéjének gyönyörű partvidéke mentén indul. Ahogy a Glenariff Forest Park felé tart - amely a gyönyörű "Queen of the Glens"-ben található - a kanyargós út lejt és kanyarog, megragadó kilátást nyújtva az Ír-tengerre, a felső mocsárvidékre, majd a tengerszint feletti kis falvakra. A Garron-fok megkerülése után az útvonal a szárazföld belsejébe vezet, magába az erdőparkba, amelyet főként erdők alkotnak, de számos kisebb tavat, pihenőterületet és szabad területet is magában foglal. A parkot átszelő Inver és Glenariff folyóknak köszönhetően csobogó vízesések, nyugodt medencék és sziklás szurdokokon át hömpölygő vadvízi zuhatagok is várják a látogatókat. Ezután lehetőség nyílik arra, hogy a Glenre nyíló további csodálatos kilátásban gyönyörködjön, miközben a Glenariff Tea House-ban teát vagy kávét iszik pogácsával, tejszínnel és lekvárral, majd a Ballymenán át Ballymenán keresztül a dombos vidéken át vezető útvonal visszaviszi a hajóra. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával.

BELBK1 - ÉSZAK-ÍRORSZÁG TÁJAI ÉS TÖRTÉNELME KERÉKPÁRRAL   
Időtartam: kb. 5-6 óra
Ismerje meg Belfast legjavát a kerékpár nyergéből, egy olyan túrán, amely a természetet, a kultúrát és a történelmet ötvözi. Kerékpáros vezetője először a kikötőtől Belfast belvárosának fő látványosságaihoz kalauzolja el. Itt megtekintheti a városházát, a Queens Egyetemet és a botanikus kertet, majd egy rövid fotómegállót tart a híres Crown Liquor Saloon-nál. Ez a pazarul felújított épület a viktoriánus építészet ékkövének számít, és Észak-Írország egyik legismertebb kocsmája. Ezután a Lagan folyó mentén kerékpározva élvezheti a gyönyörű tájat, amely a Sir Thomas és Lady Dixon Parkba vezet, a híres rózsakertjével. A visszaút során megáll a modern Titanic Múzeumnál, ahol önállóan is élvezheti az önálló látogatásra szánt időt. Ezután még lesz idő egy hosszabb és jól megérdemelt pihenőre Belfast belvárosában, mielőtt visszatérne a hajóra. Megjegyzés: a kerékpártúra során megtett távolság összesen kb. 35 km. A legalább 155 cm magas gyermekek a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével részt vehetnek ezen a túrán. A Titanic Múzeumba való belépés a vendégek költségére történik.

BELBK2 - A TITANIC NYOMÁBAN E-BIKE-KAL   
Időtartam: kb. 5-6 óra
A történelem találkozik a modernitással ezen a festői belfasti túrán pedelec - elektromos meghajtású kerékpárral, amely akár 25 km/h sebességgel is támogat a pedálozás közben. A kerékpáros vezetőjével való találkozás után egyenesen a kikötőből Belfast belvárosába teker, elhaladva a városháza, a Queens University, a botanikus kert és más híres látnivalók mellett. Ezután a Donegall téren és a legendás Crown Liquor Saloonban tartott pihenő után az útvonal a Lagan folyó mentén vezet, gyönyörű vidéken haladva a Sir Thomas és Lady Dixon Parkba, ahol újabb pihenőt tartasz. Visszafelé haladva áthalad a Victoria Parkon, ahol számos különböző madárfaj található, mielőtt továbbhaladna a Titanic Múzeumhoz. Ezen a történelmi helyszínen megismerkedhet a Titanic építésével, mielőtt visszaindulna a kikötőbe. Megjegyzés: a kerékpártúra során megtett távolság összesen kb. 40 km. A legalább 155 cm magas gyermekek a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével vehetnek részt ezen a túrán. A Titanic Múzeumba való belépés a vendégeket terheli.

bottom of page