top of page

Bergen

Kezdje el tervezni körutazását és foglalja le a bergeni kirándulásokat!

Bergen kikötővárosát, az MSC Észak-Európa körutazások emlékezetes célpontját csodálatos fjordok és szigetek védik az Északi-tengertől. Bryggen, a hanza negyed az UNESCO Világörökség része, amelyet erős középkori örökség és színes faházak jellemeznek.

Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:

- Bergen óvárosának varázsa
- Fjord körutazás
- Kilátás a Fløien-hegyről

Tegyen egy MSC Cruises kirándulást az ősi Bergenhus erődhöz, hogy megcsodálhassa a Håkonshallen-t, a Håkon Håkonsson király által a 13. században épített dísztermet. Ezután vesse tekintetét a Rosenkrantz-toronyra, Norvégia egyik legfontosabb reneszánsz műemlékére. Fedezze fel az UNESCO Világörökség részét képező Bryggen-t és a történelmi Hansakikötőt, amely élénk színű építészetéről ismert. Sétáljon macskaköves utcákon, nyeregtetős faházak mellett, ahol éttermeket, butikokat és művészstúdiókat fedezhet fel. Tekintse meg Norvégia egyik leglátványosabb fjordját egy emlékezetes MSC Cruises kiránduláson. Hajózzon a Byfjordon, és fedezze fel a keskeny öblöket, a zord hegyeket és a gyönyörű szigetek sokaságát. Bűvölje el magát a hangulatos Vågen-öbölre néző történelmi Bergen látványa, mielőtt felfedezné a festői Eidsvågot és annak csodálatos természeti tájait. Fedezze fel a fenséges Fløien-hegyet az MSC Cruises kirándulásán. Ez a népszerű látványosság a gyönyörű Bergen-félszigetre és a környező fjordokra és hegyekre nyújt kilátást. Utazzon fel a híres Fløibanen siklóvasúttal a kilátóhoz, ahol megcsodálhatja az alatta elterülő látványt - nézze meg a történelmi kikötői épületeket, a városrészek hálózatát és a kikötőben kikötő hatalmas hajókat. Ha pedig igazán kalandvágyónak érzi magát, gyalog folytassa útját felfelé a hegyre. Itt ösvényeket, sétaútvonalakat és ösvényeket talál, amelyekről csodálatos panorámák tárulnak elébe.

BER01 - BERGEN KIEMELT HELYSZÍNEI   
Időtartam: kb. 2,5 óra
Bergen alapítása 1070-ben történt, és 1830 körülig a város az ország legnagyobb városa, valamint a kereskedelem és a hajózás központja volt. Kirándulásunk a történelmi Bryggen negyedben tett sétával kezdődik, amelynek jellegzetes nyeregtetős faépületei a kikötőre néznek. A kirándulás során felszállunk a híres Fløibanen siklóvasútra, amely a Fløien-hegyre vezet fel; élvezze a csodálatos kilátást Bergenre és a környékre a csúcsról. Élvezze a Bergen-félsziget és a város központi részeinek festői körbejárását. Felhívjuk figyelmét, hogy a drótkötélpálya állomásán hosszú sorok alakulhatnak ki. Ha a kikötőből a városközpontba történő transzfer a transzferjárattal történik, a kerekesszékeseket fizető segítőnek kell kísérnie, aki segít a fel- és leszállásban; a kerekesszéknek összecsukhatónak/összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon nincs rámpa vagy lift. Ez a túra a hajó kikötői tartózkodási ideje alatt többször is indulhat. A kirándulás előtti napon minden információt megkap a konkrét indulásról.

BER02 - PROTECTOURS: TÚRÁZÁS A FLØIEN-HEGYEN   
Időtartam: kb. 4 óra
Kombináljon egy kis városnézést egy félnapos egészséges tevékenységgel egy teljes körű gyalogtúrával, amely Bergenben és a környező területeken vezet végig. Attól függően, hogy hol köt ki a hajó, egy rövid sétával vagy autóbuszos transzferrel kezdjük a városon keresztül Bergen régi kerületébe, a Bryggen rakpartra, ahol megcsodálhatjuk a kikötőre néző hagyományos nyeregtetős faépületeket. A siklóvasúttal feljutunk a Fløien-hegy csúcsára, ahol 2,5 órás túrát teszünk. Élvezzük a Bergenre és a régióra nyíló csodálatos kilátást, mielőtt a drótkötélpályával visszatérnénk a városba; a kikötőbe való visszatérés történhet gyalogosan vagy transzferbusszal, attól függően, hogy a hajó hol köt ki. Megjegyzés: a Floien-hegyen körülbelül 2,5 órát gyalogolnak gyalogúton; javasoljuk, hogy viseljen túracipőt és hozzon magával vizet. A túraútvonal a túravezető döntése szerint változhat a résztvevők fizikai alkalmassági szintje alapján. Ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő utasok számára. A felvonóállomásnál hosszú sorok alakulhatnak ki. A túravezetők angol és német nyelven állnak rendelkezésre; a más nyelvű túravezetők elérhetőségét a hajóút során visszaigazoljuk. Ez a túra többször is indulhat a hajó kikötői tartózkodási ideje alatt. A kirándulás előtti napon minden információt megkap a konkrét indulásról.

BER05 - A HARDANGERFJORD SZÉPSÉGE ÉS A HANZA BERGENI ÖRÖKSÉG   
Időtartam: kb. 7,5 óra, ebéddel együtt.
A Hardangerfjord kétségtelenül Norvégia számos fjordja közül a kedvenc, amelyet a tiszta vízben tükröződő hegyek kereteznek, és amely számos gyümölcsöséről és májusi gyümölcsvirágzásáról híres. Ez az egész napos kirándulás Bergen híres Bryggen negyedében, a hanza korabeli épületek között tett sétával kezdődik. Ezt követően autóbuszra száll, és kelet felé veszi az irányt, Mundheimben pedig eléri a Hardangerfjordot, a fjordok királynőjét. A körülbelül egyórás út a fjord mentén nemcsak lenyűgöző tájképeket készíthet, hanem megcsodálhatja a túloldalon lévő fenséges hegyeket is. Jó időjárási körülmények között megcsodálhatja a Folgefonna-gleccsert is, amely Norvégia harmadik legnagyobb gleccsere. Miután eléritek Øystese falut, amely a fjord egyik öblében fekszik, zöldellő szántóföldekkel és a mögötte lévő magas hegyekkel körülvéve, megálltok, hogy elfogyasszátok a finom ebédet. Miután feltöltődött, a túra Norheimsund falu és az ország belseje felé folytatódik egy rövid megállóval a Steinsdal-vízesésnél. Ennek a vízesésnek a jellegzetessége, hogy a szikláról a fjordba zuhan, és a látogatók anélkül sétálhatnak alatta, hogy eláznának. Visszatérve az autóbuszra, az útvonal alagutak sorozatán keresztül emelkedik fel a Tokagjel-szurdokban, hogy elérje a Kvamskogen hegyi fennsíkját, a bergeniek üdülőterületét. Az erdőkben számos faház épült, és a terület nyáron ideális túrázásra, télen-tavasszal pedig síelésre. Innen visszaereszkedünk a fjordhoz, mielőtt felfelé indulnánk Gulbotnba, egy sokkal közelebbi üdülőterületre, ahol kivilágított sípályák, síugrósáncok és egyéb sportlétesítmények találhatók. Ahogy visszaereszkedünk a Soerfjord felé, megcsodálhatjuk az előttünk magasodó Oster szigetet, a nyugati part legnagyobb szigetét. Bergenbe visszatérve és a kikötő elérése előtt Bergen északi külvárosán keresztül haladva megcsodálhatja Sandviken (homoköböl) jellegzetes építészetét. Kérjük, vegye figyelembe: ez a kirándulás egyenetlen terepen vezető utakat tartalmaz; kényelmes cipő ajánlott. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával.

BER07 - BERGENI VÁROSNÉZÉS   
Időtartam: kb. 2 óra
Nézze meg a látnivalókat kényelmesen ezen a buszos városnézésen Bergenben, amely 1830-ig Norvégia legnagyobb városa volt. Pihenjen ülőhelyén, miközben elhalad a főbb látnivalók mellett, beleértve a történelmi Bryggen negyedet, a hanza korszakból származó nyeregtetős fából készült raktárépületekkel és a Haakon Haakonsson király (1247-1261) uralkodása alatt emelt Haakons Hall-t, amely a XIII. században a királyi rezidencia legfontosabb épülete volt. Hajtson el a XIII. században épült Rosenkratz-torony mellett, amelyet 1560 körül építettek át, mint egy kombinált erődöt és rezidenciát. Megcsodáljuk a XII. századból származó Szent Mária-templomot és a pompás Grieg Hall koncerttermet is, amely a Bergeni Filharmonikus Zenekarnak ad otthont. Kérjük, vegye figyelembe: A hajó kikötői tartózkodási ideje alatt ez a túra többször is indulhat. A kirándulás előtti napon minden információt megkap a konkrét indulásról.

BER08 - BERGEN SZÁRAZFÖLDÖN ÉS VÍZEN   
Időtartam: kb. 3,5 óra
Ez az átfogó túra bemutatja Bergen városát, a tenger és a hegyek közé ékelődő szép várost. Bergen 1100-ban érte el kereskedelmi csúcspontját a szárított tőkehal jövedelmező kereskedelmével, és Norvégia fő kereskedelmi központjaként továbbra is virágzott. Történelmi múltját a német mólónál és Bryggenben, a hagyományos városrészben, ahol a hanzaépületek és a nyeregtetős faházak szép példái láthatók. A tőkehalkereskedelem fénytelen napjait már magunk mögött hagytuk, mivel ma ez a terület divatos központként született újjá, trendi éttermekkel, ízléses szuvenírboltokkal és hívogató kocsmákkal. A történelmi negyedben azonban még mindig sétálhatunk, és megtapasztalhatjuk, milyen volt itt élni a középkorban. Ezután lehetőségünk nyílik arra, hogy a látnivalókban gyönyörködjünk egy 1 órás autóbuszos utazás során Bergenben és a zöldellő norvég vidéken, útban a Lyse-szigetre, ahol kompra szállhatunk. Ezután egy kis idő következik a pihentető hajókiránduláson, amely során a városba visszatérve gyönyörködhet az úgynevezett kis Lysefjord (nem összetévesztendő a Stavanger közelében lévő, névadó fjorddal) és a Bergeni szigetcsoportra nyíló csodálatos kilátásban. Ezen a festői körutazáson Bergenre más szemszögből tekinthet, és teljes mértékben megtapasztalhatja e vonzó város és idilli környezetének szépségeit. Kérjük, vegye figyelembe: a látogatások sorrendje változhat; egyes csoportok a hajóval kezdik az útvonalat, és busszal térnek vissza a mólóra. Ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. A hajó kikötői tartózkodási ideje alatt a túra többször is indulhat. A kirándulás előtti napon minden információt megkap a konkrét indulásról.

BER20 - BERGENI VÁROSNÉZÉS ÉS A "VARÁZSLATOS JÉG"    
Időtartam: kb. 2,5 óra
Norvégia második városa 900 éves történelme során számos átalakuláson ment keresztül. Ezen a túrán saját szemével láthatja, hogyan formálta a fekete pestis, a tűzvész, a politika és az ipar a gyönyörű Bergent. A móló elhagyása után a 13. századi Haakon-csarnok és a Rosenkrantz-torony mellett halad el útban a Bryggen, a történelmi Hanza-kikötő felé, amely egy tűzvész által elpusztított, de később újjáépített, ma már nyüzsgő életű terület. A halpiac mellett haladjon tovább a Magic Ice, a csodás művészeti galéria élménye felé. A szoborkiállítás és a belső kialakítás is tiszta jégből készült! Élvezze a jégtömbből kivájt pohárban felszolgált italt, miközben felfedezi ezt a varázslatos világot. Ezután haladjon el a Nordnes-félsziget festői házai mellett, a városközpont főbb látnivalói felé, majd a város legrégebbi utcáján. Végezetül utazzon át a történelmi Sandviken és Skuteviken városrészeken, apró, fehérre festett, hagyományos faházakkal és színes raktárépületekkel a vízparton. Megjegyzés: A helyszínek sorrendje a hajó bergeni kikötésétől függően változik. A Magic Ice-nál poncsót és kesztyűt biztosítunk. A bemutatott jégszobrok nem feltétlenül egyeznek a képen láthatóval, és a galéria döntése alapján rövid időn belül megváltoztathatók.

BER22 - BERGENI VÁROSI SÉTA 
Időtartam: kb. 3 óra
Bergen városát Kr. u. 1070-ben alapították. A 12. és 13. században, amikor a Norvég Királyság hatalmának csúcsán volt, és élénk kommunikáció folyt az anyaország és a nyugatra fekvő szigeteken lévő norvég gyarmatok között, Bergen volt Norvégia fővárosa. A norvég királyok itt székeltek, és számos történelmi esemény zajlott ebben a forgalmas kikötőben, amelynek akkoriban nem kevesebb mint 27 temploma és apátsága volt. Bergen gazdagságát és hírnevét a halexportnak, főként a szárított halak kereskedelmének köszönhette, amely a középkorban az egyik legfontosabb termék volt. A város Norvégia legnagyobb városává nőtte ki magát. Ma Bergen a második legnagyobb város a jelenlegi főváros, Oslo mellett. A mólótól gyalogosan indul a túra, és olyan történelmi és festői látnivalók mellett halad el, mint a középkori Haakon király csarnoka, a Rosenkrantz-torony, a festői régi, fából készült épületek az UNESCO Világörökség részét képező "Bryggen" - Bergen hanza-negyede, a halpiac és a Nordnes-félsziget a jellegzetes 19. századi fehérre festett faházakkal. Lesz idő egy fotómegállásra Nordnesnél, ahonnan kilátás nyílik a Bergen központjában lévő belső kikötőre. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára.

BER50 - BERGEN ÉS AZ AKVÁRIUM LEGJOBBJAI   
Időtartam: kb. 3,5 óra
Merüljön el Norvégia legnagyobb akváriumának lenyűgöző tengeri világában, útközben pedig élvezze a gyors városnézést Bergenben, a középkorban fővárosának és királyainak otthont adó városban. A város gazdagságát és hírnevét a halexportnak köszönhette, ezért találó, hogy ma az egyik legnagyobb turisztikai látványossága az akvárium. Útközben a Nordnes-félszigetre, ahol az akvárium található, Bergen régi és új részein egyaránt áthalad, elhaladva a középkori Haakon király csarnoka és a Rosenkrantz-torony, valamint a "Bryggen", a Hansanegyed festői, régi faépületei mellett. Az idegenvezetője sok információt ad az akváriumról, mielőtt önállóan meglátogatná azt. Szórakozzon a helyi tengeri élővilág, valamint a fókák és pingvinek megfigyelésével odakint, és keressen krokodilokat, kígyókat és teknősöket a trópusi részlegben. Attól függően, hogy hol köt ki a hajó, a kikötőbe való visszatérés gyalog (20 perc) vagy transzferbusszal történhet. Megjegyzés: Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket.

BERBK1 - BERGEN KÖRBE-KÖRBE FELFEDEZVE KERÉKPÁRRAL   
Időtartam: kb. 4/5 óra
Bergen Norvégia második legnagyobb városa, így tökéletes helyszín egy kerékpáros túrára. Négy-öt óra kerékpározás alatt sokkal többet láthatsz, mint amennyit gyalogosan felfedezhetnél. Az utat a középkori Rosenkrantz-toronyhoz, egy középkori erődítményhez és a szomszédos Haakon-csarnokhoz vezető kerékpárúttal kezded, amely a 13. században királyi rezidencia volt. Ahogy tovább kerékpározik, a látnivalók sűrűsödnek és sűrűsödnek. Még egy kerékpörgetés, és máris megcsodálhatja a halpiacot, az akváriumot, a Szent János-templomot (a város legnagyobb templomát), az egyetemet, a városházát és a bergeni katedrálist. Ezután a lombos Nygarde parkon keresztül halad tovább, majd fel a Gamle-re, ahonnan a kilátás a bergeni erődre, a kikötőre és a környező fjordokra nyílik. Itt lesz időd egy kávéra és néhány fényképre a gyönyörű tájról, mielőtt egy hosszabb pihenőre lemész, hogy felfedezd a város szívét. Érdemes meglátogatni a forgalmas halpiacot, amely piros szamócapontyokkal, cseresznye színű garnélarákokkal és ezüst pikkelyes halakkal halmozott standok szivárványát tárja eléd. Alternatívaként használd ki az időt Bergen régi rakpartjának és az UNESCO Világörökség részét képező Bryggennek a felfedezésére, ahol a házak akár 900 évesek is lehetnek, mielőtt a kerékpáros vezetőd visszavezet a hajódhoz. Felhívjuk figyelmét, hogy a vendégeknek 18 km-t kell kerékpározniuk. A legalább 155 cm magas gyermekek a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével részt vehetnek ezen a túrán. Ez a túra az MSC Fantasia és az MSC Preziosa hajó vendégei számára érhető el.

BERBK2 - KALANDOZÁS BERGENBEN E-BIKE-KAL   
Időtartam: kb. 5 óra
Töltsön el egy fél napot az alsótest edzés és Bergen gyönyörű városának felfedezése között ezen az élvezetes e-bike túrán. Miután találkozott az idegenvezetőjével és felszállt a pedelecre - egy elektromos segédmotoros kerékpárra -, először a Grieg-koncertterem, a Kunsthall kiállítóhely, a városháza és a bergeni katedrális mellett tekerhet el, mielőtt megkezdi az emelkedőt a Fløyen-hegy csúcsára. A csúcson pihenőt tartva élvezheti a lenyűgöző kilátást a városra, mielőtt a lefelé vezető út a Nygård park zöld pompáján keresztül vezet Bergen történelmi negyedébe, ahonnan a Bergeni erődre, a kikötőre és a közeli fjordokra nyílik kilátás. Egy újabb kávé- és fotószünet után visszatér a városközpontba, ahol elhalad a 13. századi Håkon-csarnok, egykori királyi rezidencia és a 16. századi erődített Rosenkrantz-torony mellett. Tovább tekerve a pedált, a halpiac, az akvárium és a Szent János-templom mellett tekerhet el, mielőtt szünetet tartana, hogy gyalogosan felfedezze a környéket. Visszatérve a kerékpárra, a túra a hajóra való visszatéréssel ér véget. Megjegyzés: a kerékpártúra során megtett távolság összesen kb. 28 km, 500 m szintemelkedéssel. A legalább 155 cm magas gyermekek a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével részt vehetnek ezen a túrán. Ez a túra az MSC Fantasia és az MSC Preziosa fedélzetén tartózkodó vendégek számára áll rendelkezésre.

bottom of page