top of page
Cádiz, Spanyolország

Kezdje el tervezni hajóútját és foglalja le kirándulásait Cádizból

Cádiz, Andalúziában található régi spanyol település, amelyet történelmi őrtornyok sokasága jellemez. A kikötőváros kiváló strandokkal, UNESCO világörökségi helyszínekkel, ősi katedrálisokkal és lenyűgöző óvárosával jutalmazza látogatóit. Az MSC Mediterranean Cruises ezen úti célja a látványos Sevilla kapuja. Távolabb felfedezheti Andalúzia káprázatos fehér falvait a hegyek magasában.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Sevilla 
- Cádiz és a flamenco show
- Andalúzia legendás fehér falvai
 
Látogasson el a lenyűgöző Sevilla városába egy MSC Cruises kiránduláson, hogy elmerüljön a város színeiben és kultúrájában. Álljon meg a Szent Mária-templomnál, a gótikus katedrálisnál, mielőtt felfedezné a régi zsidó negyed hangulatos utcáit és teraszait. Látogasson el az Alcázarhoz, az ősi királyi palotához, hogy megpillanthassa a mudéjar építészet remek példáját. Ezután fedezze fel a Maria Luisa parkot és az ikonikus Plaza de Españát, mielőtt csatlakozik a helyiekhez egy italra és néhány tapasra.
 
Miután kikötött Cádiz kikötőjében, fedezze fel a várost, és élvezze gazdag történelmét. A város az egyik legrégebbi spanyol településnek ad otthont, és Costa De Luz szívében található. Válasszon egy MSC kirándulást, hogy felfedezze a város barokk, rokokó és neoklasszikus elemeit. A legjobbat a végére tartogatva, a túra fénypontja egy élő flamenco show. Andalúzia hagyományos táncának hiteles bemutatója zárja a túrát, mielőtt visszatérne a hajójára.
 
Tekintse meg Andalúzia legendás fehér falvait az MSC Cruises kirándulásán. Látogasson el Medina Sidonia ősi, dombtetőn fekvő városába, ahol macskaköves folyosókon vezetett túrán vehet részt. Csodálja meg a város ősi várát, középkori falait és bájos, fehérre meszelt házait. Ezután folytassa kalandját Arcos de La Fronterában, a mészkőből épült hegycsúcson fekvő faluban. Elektromos vonattal juthat el a városközpontba, ahol az arab hatású építészeti stílusú utcák labirintusában barangolhat. Végül élvezze a szabadidejét, mielőtt visszatérne a kikötőbe.

CAD06 - SEVILLA A SAJÁT TEMPÓJÁBAN

A kikötő elhagyása után az Ön körútja egy kellemes, 2 órás, a spanyol vidéken át vezető autóúttal kezdődik Sevillába, a lenyűgöző spanyol városba, Andalúzia autonóm közösség fővárosába. Az önállóan utazók értékelni fogják, hogy rengeteg szabadidejük lesz arra, hogy szabadidejükben felfedezzék ezt a szép várost. Az óváros a legnagyobb Spanyolországban, és csaknem 4 négyzetkilométeren terül el, a parttól kb. 80 km-re fekvő sevillai kikötő pedig Spanyolország egyetlen folyami kikötője. Akár a műemlékeket és történelmi épületeket nézik meg, akár a gyönyörű sevillai katedrálist látogatják meg, amely egyben Kolumbusz Kristóf végső nyughelye is, vagy egyszerűen csak sétálnak az elegáns utcákon és tereken, különösen a bájos zsidó negyedben, Sevilla minden szempontból élvezetes. Hozza ki a legtöbbet a spanyol égbolt alatt töltött napból, és szívja magába az autentikus andalúz hangulatot. Megjegyzés: A túra ára nem tartalmazza az ebéd költségét (fakultatív).

CAD07 - CADIZI GYALOGTÚRA

Kétségtelen, hogy Cádiz városát a legjobban gyalogosan lehet felfedezni. Ez a vezetett séta a kikötő közelében, a "Plaza de España" téren kezdődik, és a "Plaza de la Mina", a cádizi múzeum külső tere és a "Calle Ancha" mellett halad, ahol megállunk és megcsodáljuk a XIX. századi palotákat. Elhaladunk a gyönyörű, fallal körülvett "San Juan de Dios" téren is, amely a tenger közelében található, és egy csodálatos márvány szökőkúttal rendelkezik. Folytatjuk utunkat a városháza és a katedrális külső megtekintésére. A kikötőbe való visszatérés előtt szabadidejük lesz a városban való sétálgatásra. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra egyenetlen talajon való gyaloglással jár, és nem alkalmas járási nehézségekkel küzdő vendégek számára.

CAD11 - SEVILLA

A cádizi kikötőből indulva 2 órás autóút vezet Sevillába, ahol az első megálló a város lenyűgöző gótikus katedrálisának, a világ harmadik legnagyobb templomának megtekintése lesz. A túra ezután gyalogosan folytatódik a Barrio de Santa Cruzba, Sevilla zsidó negyedébe, amelyet furcsa, szűk utcái és jellegzetes helyi teraszai jellemeznek. Ezután megállunk a Pilato házánál, egy 15. századi palotánál, amely az andalúz és az olasz reneszánsz építészeti stílusokat ötvözi. A palota pompás, 24 boltívvel díszített belső udvarral büszkélkedhet, ahol fontos római császárok mellszobrai találhatók. A látogatás során lenyűgözi majd a palotát díszítő értékes azulejók szépsége. A látogatás után térjen be egy helyi étterembe ebédelni. A túra a Maria Luisa park és a Plaza de España meglátogatásával folytatódik, amelyet fényűző pavilonok vesznek körül, amelyek az 1929-es latin-amerikai kiállítás idejéből származnak. Megjegyzés: Mivel a túra során a Barrio de Santa Cruzban egyenetlen talajon kell sétálni, és a katedrálisban számos lépcsőfok található, a túra nem alkalmas járási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási jelentőségű helyek látogatásához megfelelő öltözéket viseljenek. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell ezt a parti kirándulások irodájával.

CAD13 - GIBRALTÁR

A Spanyolország és az afrikai partok közötti kapunál megdönthetetlen csúcsként magasodó Gibraltár egyedülálló úti cél, amelynek élete túlmutat a felszínen. A monolitikus gibraltári szikla buja zöldjével és a mindenütt jelenlévő barátságos barbár makákókkal csábítja a turistákat. A sziklán átvezető földalatti folyosók valóságos labirintusa, a Galériák húzódnak meg a szikla alatt. A föld felett is bőséges adómentes vásárlási lehetőség, valamint számos strand található. Induljon el a mólóról egy festői autózásra a Costa del Sol mentén Cádizból Gibraltárba. Keljünk át a brit ellenőrzés alatt álló Gibraltárba, ahol a központban némi szabadidőt tölthetünk vásárlással vagy étkezéssel. Ezután felszáll egy kisebb járműre, amely képes navigálni a sziklán álló ősi erődítmény szűk utcáin. Tekintse meg a Catalan Bayt, az egykori genovai halászfalut, majd álljon meg a Gibraltári-szorosban lévő Európa-foknál, ahol a Földközi-tenger és az Atlanti-óceán találkozik. Tiszta időben Afrikát is láthatod, mivel az csak 14 km-re délre van, és körülbelül 350 méterrel a vízszint felett. Ezután meglátogatja a csodálatos Szent Mihály-barlangokat, amelyek 2021 nyarán az "Ébredés" projekt keretében átalakuláson mentek keresztül. Ahogy végigsétál a barlangokon, lenyűgözi majd a rendkívüli, magával ragadó fény- és hangshow, amely a sziklával összeolvadt kőzetrétegeket mutatja be. És mivel a cél a barlang természetes környezetének tiszteletben tartása volt, a projekt a világ legjobb hang- és fénytechnikai szakembereit alkalmazta. Visszatérve a szabad ég alá, a túra a híres barbár majmok meglátogatásával folytatódik az 1333-ban épült Mór-várban, egy erődítményben. Ezután ideje felszállni a buszra, hogy visszautazzon a cádizi mólóra. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Az út Gibraltárig kb. 1,5 órát vesz igénybe mindkét irányban, és a határon való várakozás esetén további 40 percet vehet igénybe a Gibraltárba való be- és kilépés. Gibraltárba érve a sofőr rövid tájékoztatást ad csak angol és spanyol nyelven; más nyelvű információkat mp3 szalagon adnak. A vendégek kötelesek magukkal vinni útlevelüket. Azoknak a vendégeknek, akik nem EU-tagok, brit vízumra van szükségük Gibraltárba való beutazáshoz. A túra ára nem tartalmazza az ebéd költségét (fakultatív).

CAD14 - VÁROSNÉZÉS

A Cádizi öbölbe nyúló keskeny földdarabon alapított, névadó város könnyedén ötvözi történelmi negyedeinek szűk sikátorait a modern városrészek nagyvonalú sugárútjaival. Ezen az informatív és szórakoztató városnézésen a város legfontosabb kulturális látnivalóit tekintheti meg. A Plaza de España és a kikötő közelében található 1812-es alkotmány emlékművének megtekintése után a túra a régi városfalakhoz, majd a San Felipe Oratóriumhoz vezet, amely egy ellipszis alaprajzú, díszes barokk oltárpárkányokkal díszített templom, ahol külső megtekintésen vehet részt. Ezután a cádizi katedrális és múzeum megtekintése következik: a katedrális 1722 és 1838 között épült egy régebbi, 1596-ban tűzvészben elpusztult katedrális helyén. A katedrális a barokk és a neoklasszicista építészeti stílusok keveréke, és gyönyörű arany kupolával koronázzák, amely olyan jellegzetes látványossága Cádiz város látképének, mint Egyiptomnak a piramisok. Egy rövid séta a kedves San Juan de Dios térre és a városháza mellé zárja a városnézést, mielőtt visszatérne a hajójára. Megjegyzés: vallási ünnepségek esetén az idegenvezető kint ad tájékoztatást; a résztvevők saját maguk látogatják meg a katedrálist. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. Ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára.

CAD15 - JEREZ DE LA FRONTERA, A SHERRY BOR HAZÁJA

Fenékig! Jerez a sherry hazája, és ezen a vidám félnapos kiránduláson az egészségére iszunk! Élvezze a kb. 45 perces autóutat Jerez de la Fronterába, egy kis, csinos városba, amely Cádiztól kb. 50 km-re fekszik. Látogasson el a borospincékbe, és tudjon meg többet a híres jerezi sherryről. Szórakozzanak a borospincéket meglátogató hírességek aláírásait kiszúrva, és tartsák nyitva a szemüket a pinceegérnek a padlón lévő pohár bor és sajt után! A kirándulást egy városnézéssel zárjuk Jerezben, mielőtt visszatérnénk a kikötőbe. Kérjük, vegye figyelembe: mivel a túra során számos lépcsőn és egyenetlen talajon kell sétálni a pincékben; a túra nem alkalmas járási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell ezt a parti kirándulás irodájával.

CADBK1 - CADIZ KERÉKPÁRRAL

Fedezze fel Európa legrégebbi városát, és fedezze fel, milyen festői Cadiz ezen a lenyűgöző kerékpártúrán. A 18. századi kőfalak, napsütötte terek és pálmafákkal szegélyezett sugárutak mellett tekerhet, és megtapasztalhatja a 3000 éves történelmet. Az idegenvezetővel a Plaza Espana térről indulva először a félsziget partja mentén és a szép óvároson keresztül tekerhet. Lent a tengerparton a zöld Genovese parkon keresztül tekerhet. Lesz idő megállni és megcsodálni a hatalmas San Sebastián erődöt. Haladjon az ó- és újvároson keresztül, a katedrális és a régi városfalak mellett. A következő megálló a 3 mérföldes strand, ahol lesz időd pihenni, fagyizni vagy úszni. Ezután vissza az óvárosba, hogy még egyszer megálljon az impozáns barokk katedrálisnál. Megjegyzés: a vendégeknek 20 km-t kell kerékpározniuk. A legalább 155 cm magas gyermekek a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével vehetnek részt ezen a túrán. Fürdési lehetőség csak a nyári hónapokban van. Az esetleges frissítők és italok fogyasztása a résztvevők felelőssége. Ez a túra az MSC Fantasia vendégei számára érhető el.

CADBK2 - FEDEZZE FEL CADIZ-T E-BIKE-KAL

Fedezze fel Európa legrégebbi városát, és fedezze fel, milyen festői Cadiz egy pedelec, egy kis elektromos motorral ellátott kerékpárral, amely akár 25 km/h sebességig segíti Önt pedálozás közben. A 18. századi kőfalak, napsütötte terek és pálmafákkal szegélyezett sugárutak mellett tekerhet, és megtapasztalhatja a 3000 éves történelmet. Az idegenvezetővel a Plaza Espana térről indulva először a félsziget partja mentén és a szép óvároson keresztül tekerhet. Lent a tengerparton a zöld Genovese parkon keresztül tekerhet. Lesz idő megállni és megcsodálni a hatalmas San Sebastián erődöt. Haladjon az ó- és újvároson keresztül, a katedrális és a régi városfalak mellett. A következő megálló a 3 mérföldes strand, ahol lesz időd pihenni, fagyizni vagy úszni. Ezután vissza az óvárosba, hogy még egyszer megálljon az impozáns barokk katedrálisnál. Megjegyzés: a vendégeknek 20 km-t kell kerékpározniuk. A legalább 155 cm magas gyermekek a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével vehetnek részt ezen a túrán. Fürdési lehetőség csak a nyári hónapokban van. Minden frissítő vagy ital a résztvevők költségére történik. Ez a túra az MSC Fantasia vendégei számára érhető el.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

bottom of page