top of page
Hajóút Casablanca
Casablanca: Video

Casablanca, Marokkó

Kezdje el tervezni hajóútját és foglalja le kirándulásait Casablancában, Marrakechben és Rabatban.

Casablanca, Marokkó varázslatos tengerpartján fekvő lenyűgöző kikötőváros, az MSC Mediterranean Cruises egyik célállomása. Fedezze fel a mauresi építészetet, a vonzó strandokat és a színes régi medinát.

A Mohammed V. tér, a szimbolikus jelentőségű tér pálmafákkal és fenséges szökőkúttal pompázik. A kikötőn túl két rendkívüli város várja felfedezését - a vibráló Marrakech és a gyönyörű Rabat. 
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Hasszán II. mecsetje
- Marrakesh 
- Rabat
 
Varázslatos kaland vár, egy MSC Cruises kiránduláson, a nyüzsgő Casablanca városán keresztül. Élvezze a festői utazást az utcákon és tereken, mielőtt megáll egy autentikus Habous negyed piacán. Látogasson el a Notre Dame de Lourdes katedrálishoz és a Hassan II mecsethez - Afrika legnagyobb mecsetjéhez. Az Atlanti-óceánra néző félszigeten pihenve gyönyörködhet a látványos tengeri kilátásban és a szép építészeti kézművességben. 
 
Látogasson el az MSC Cruises kirándulásán Marrakechbe, a "Dél gyöngyszemeként" ismert marokkói császárvárosba. Itt felfedezheti a díszesen díszített szaadiai sírokat és a 19. századi Bahia-palotát, amely lenyűgöző látványt nyújt. Ezután nézze meg Marrakech ikonikus piacterét, a Jemaa el-Fnaa-t. Ez az UNESCO Világörökség részét képező terület tele van kereskedőkkel, előadókkal, éttermekkel, ételstandokkal, kígyóbűvölőkkel, mesemondókkal és hennaművészekkel.
 
Az MSC Cruises kirándulásán járja be a festői Rabatot, Marokkó fővárosát - a Berberera királyi erődjéről, francia gyarmati és iszlám örökségéről, valamint történelmi fellegváráról ismert várost. Vezetett túrája a Place Mechouar téren kezdődik, amely a 19. század végén épült. Innen meglátogatja a Hassan-tornyot, a Bu Regreg folyó partján álló ikonikus minaretet.  Fedezze fel az elegáns V. Mohamed mauzóleumot, a marokkói király nyughelyét. Végül lazítson a smaragdzöld andalúziai kertekben az Udayas Kasbahban.

CAS05 - CASABLANCA & RABAT

Időtartam: egész nap, ebéddel

Ez a két várost érintő túra nagyszerű módja annak, hogy megismerje Casablanca, az ország legnagyobb metropoliszának és fő kikötőjének, valamint Marokkó fővárosának, Rabatnak a legfontosabb látnivalóit. Casablancából indulva az első megálló a Mohamed V. tér és a Hasszán II. mecset, a világ harmadik legnagyobb mecsetje, amely 25 000 hívő befogadására alkalmas a belsejében és további 80 000 hívőnek a tágas udvarán. Drámai megjelenését tovább fokozza az Atlanti-óceánba nyúló, lenyűgöző fekvése. A casablancai szakasz ezután a divatos, óceánparti Corniche és Anfa negyedeken keresztül a Habbous negyedbe vezet, ahol alaposan körülnézhet egy bazárban vagy egy helyi természetes gyógyszertárban. Ezen az egész napos túrán egy finom ebédre is lesz idő, mielőtt a kb. 1,5 órás autóútra északra fekvő Rabatba utazik, hogy élvezze a város legjobb látnivalóit. Ezek közé tartozik V. Mohamed gyönyörű mauzóleuma, egy elegáns, vakítóan fehér épület, valamint a Hassan-torony, egy ugyancsak befejezetlen mecset befejezetlen minaretje, amely a 12. század elejéről származik. Ebből a nagyszabású tervből mára csak néhány félkész fal és mintegy 300 oszlop kezdete maradt meg. Megállunk az Udayák gyönyörű Kasbahjánál, valamint a Királyi Palotánál is, hogy kívülről is bepillanthassunk a lenyűgöző épületbe. Visszatérés a kikötőbe. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára, mivel hosszú gyaloglással jár. Ha a látogatás vallási ünnepek napjára esik, a mecset és a mauzóleum megtekintése külső látogatás lesz, és elmaradhat, amennyiben a marokkói király a városban tartózkodik, a belső látogatást a hajóút során erősítse meg újra. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. A sorban állás és a tömeg elkerülése érdekében a vásárlási megálló lehet egy berber gyógyszertárban vagy egy bazárban. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek legalább két nappal a látogatás előtt közölniük kell ezt a part menti kirándulások irodájával.

Casablanca: List
bottom of page