top of page
Hajóút Casablanca
Casablanca, Marokkó pic
Casablanca, Marokkó

Kezdje el tervezni hajóútját és foglalja le kirándulásait Casablancában, Marrakechben és Rabatban.

Casablanca, Marokkó varázslatos tengerpartján fekvő lenyűgöző kikötőváros, az MSC Mediterranean Cruises egyik célállomása. Fedezze fel a mauresi építészetet, a vonzó strandokat és a színes régi medinát.

A Mohammed V. tér, a szimbolikus jelentőségű tér pálmafákkal és fenséges szökőkúttal pompázik. A kikötőn túl két rendkívüli város várja felfedezését - a vibráló Marrakech és a gyönyörű Rabat. 
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Hasszán II. mecsetje
- Marrakesh 
- Rabat
 
Varázslatos kaland vár, egy MSC Cruises kiránduláson, a nyüzsgő Casablanca városán keresztül. Élvezze a festői utazást az utcákon és tereken, mielőtt megáll egy autentikus Habous negyed piacán. Látogasson el a Notre Dame de Lourdes katedrálishoz és a Hassan II mecsethez - Afrika legnagyobb mecsetjéhez. Az Atlanti-óceánra néző félszigeten pihenve gyönyörködhet a látványos tengeri kilátásban és a szép építészeti kézművességben. 
 
Látogasson el az MSC Cruises kirándulásán Marrakechbe, a "Dél gyöngyszemeként" ismert marokkói császárvárosba. Itt felfedezheti a díszesen díszített szaadiai sírokat és a 19. századi Bahia-palotát, amely lenyűgöző látványt nyújt. Ezután nézze meg Marrakech ikonikus piacterét, a Jemaa el-Fnaa-t. Ez az UNESCO Világörökség részét képező terület tele van kereskedőkkel, előadókkal, éttermekkel, ételstandokkal, kígyóbűvölőkkel, mesemondókkal és hennaművészekkel.
 
Az MSC Cruises kirándulásán járja be a festői Rabatot, Marokkó fővárosát - a Berberera királyi erődjéről, francia gyarmati és iszlám örökségéről, valamint történelmi fellegváráról ismert várost. Vezetett túrája a Place Mechouar téren kezdődik, amely a 19. század végén épült. Innen meglátogatja a Hassan-tornyot, a Bu Regreg folyó partján álló ikonikus minaretet.  Fedezze fel az elegáns V. Mohamed mauzóleumot, a marokkói király nyughelyét. Végül lazítson a smaragdzöld andalúziai kertekben az Udayas Kasbahban.

CAS05 - CASABLANCA & RABAT

Ez a két várost érintő túra nagyszerű módja annak, hogy megismerje Casablanca, az ország legnagyobb metropoliszának és fő kikötőjének, valamint Marokkó fővárosának, Rabatnak a legfontosabb látnivalóit. Casablancából indulva az első megálló a Mohamed V. tér és a Hasszán II. mecset, a világ harmadik legnagyobb mecsetje, amely 25 000 hívő befogadására alkalmas a belsejében és további 80 000 hívőnek a tágas udvarán. Drámai megjelenését tovább fokozza az Atlanti-óceánba nyúló, lenyűgöző fekvése. A casablancai szakasz ezután a divatos, óceánparti Corniche és Anfa negyedeken keresztül a Habbous negyedbe vezet, ahol alaposan körülnézhet egy bazárban vagy egy helyi természetes gyógyszertárban. Ezen az egész napos túrán egy finom ebédre is lesz idő, mielőtt a kb. 1,5 órás autóútra északra fekvő Rabatba utazik, hogy élvezze a város legjobb látnivalóit. Ezek közé tartozik V. Mohamed gyönyörű mauzóleuma, egy elegáns, vakítóan fehér épület, valamint a Hassan-torony, egy ugyancsak befejezetlen mecset befejezetlen minaretje, amely a 12. század elejéről származik. Ebből a nagyszabású tervből mára csak néhány félkész fal és mintegy 300 oszlop kezdete maradt meg. Megállunk az Udayák gyönyörű Kasbahjánál, valamint a Királyi Palotánál is, hogy kívülről is bepillanthassunk a lenyűgöző épületbe. Visszatérés a kikötőbe. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára, mivel hosszú gyaloglással jár. Ha a látogatás vallási ünnepek napjára esik, a mecset és a mauzóleum megtekintése külső látogatás lesz, és elmaradhat, amennyiben a marokkói király a városban tartózkodik, a belső látogatást a hajóút során erősítse meg újra. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. A sorban állás és a tömeg elkerülése érdekében a vásárlási megálló lehet egy berber gyógyszertárban vagy egy bazárban. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek legalább két nappal a látogatás előtt közölniük kell ezt a part menti kirándulások irodájával.

Casablanca, Marokkó text
bottom of page