top of page

2023. Szeptember 28. - Október 6.

A lenyűgöző ciprusi tengerparton fekvő Limassol lenyűgöző MSC Mediterranean Cruises úti cél. A várost középkori váráról, vízparti szoborparkjáról és múzeumainak széles skálájáról ünneplik. Limassolon túl fekszik Páfosz lenyűgöző városa, valamint számos természeti és régészeti csoda, köztük a Millomeri-vízesés és Apolló szentélye.

Csatlakozzon hozzánk egy kivételes hajóútra Ciprus és Izrael között. Felfedezheti a Szentföld kincseit Galileában, de Jeruzsálemben, Betlehemben, Akkonban és Názáretben is. Ciprus lenyűgözi majd lélegzetelállító tájaival. Nicosia vagy Páfosz: ezeknek az ősi városoknak a lenyűgöző mozaikjaival és kontrasztos fővárosaival induljon egy rendkívüli hajóútra!

Szeptember 28. - Limassol, Cyprus, 1. nap
Indulás! A csoport tagjai Budapestről autóbusszal kiutaznak Bécs, Schwechat repülőtérre, ahonnan közvetlen menetrendszerinti repülőjárattal mennek tovább Lárnakaba, majd onnan transzfer a limassoli szállodába.

Szeptember 29. - MSC Musica, 2. nap
Üdvözöljük az MSC Musica fedélzetén! Az MSC Musica nem csak egy új osztályú ökológiai sétahajót indított útjára, hanem egy új osztályú körutazást is - a kecses vonalak és a szuperlatívusz választék tágas világát, amelyet a kreativitás, a finom természetes anyagok és a részletekre való odafigyelés gazdagít, amelyek mindig is megkülönböztették az MSC Cruises hajótársaságot.

Az élet a fedélzeten gyönyörű attól a pillanattól kezdve, hogy a fedélzetre lép; a központi előcsarnok háromszintes vízesésétől az átlátszó zongoráig, amely kristálypadlón lebeg a csillogó vízzel teli medence felett. A fedélzeten található dizájner helyszínek ugyanilyen inspirálóak, akár táncol egy zenekarra a káprázatos Crystal Lounge-ban, akár megáll az elegáns Havana Club szivarszalonban, akár borkóstolásra hívja magát, akár játszik a Sanremo Casino-ban, vagy hátradől egy nagyszerű élő előadáson a lenyűgöző Teatro La Scala-ban.

Szeptember 30. - Mykonos, Greece, 3. nap
A 18. században Mykonos kusza sikátorainak útvesztője még a legjobban utazó kalózokat is összezavarta. Manapság az eltévedés színlelése ezekben a kanyargós sikátorokban egy egész napos szórakozást nyújt! Ez az MSC Mediterranean Cruises úticél a romantikus görög szigetek csillogásáról ismert. Lásson ragyogó tengerpartokat, türkizkék vizeket és festői, fehérre meszelt falvakat.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A híres fehér szélmalmok
- Delos szigete
- 4X4 kaland és tengerpart
 
Foglaljon MSC Cruises kirándulást Mykonos környékén, és fedezze fel a csillogó és kozmopolita várost. A Kikládok szigetvilágának gyöngyszeme, Mykonos a világ minden tájáról vonzza a látogatókat. Fedezze fel a szűk utcákon álló fehérre meszelt házakat, a kalóztámadások meghiúsítására épített labirintust! Ezután látogasson el a világhírű velencei szélmalmokhoz, amelyek a 16. századból származnak. A búza őrlésére használt rusztikus építmények a sziget egykori gazdaságának alapvető részét képezték. Ma remek fotózási lehetőséget nyújtanak, ezért ne feledje, hogy hozza magával a fényképezőgépét!
 
Látogasson el a gyönyörű görög Delos szigetére az MSC Cruises kirándulásán. Ez a régészeti lelőhely a gyönyörű Égei-tengerre néz, és Apolló napisten mitológiai szülőhelyének tartják. Merüljön el ennek az ókori görög civilizációnak a dicsőségében, és fedezze fel az Oroszlánok sugárútját, a 7. századi márványszobrok hihetetlen sorát. Ezután barangoljon a Cynthos-hegyre vezető ösvényen, hogy megcsodálhassa az óceánra nyíló kilátást.
 
Fedezze fel Mykonoszt izgalmas módon az MSC Cruises kirándulásán. Tapasztalja meg e gyönyörű görög sziget látnivalóit egy négykerék-meghajtású autó kényelmében! Látogasson el a Kalo Livadi strandra, ahol megmártózhat a Földközi-tengerben, vagy elnyújtózhat a homokban. Ezután látogasson el a Panagia Tourliani kolostorhoz és templomhoz Ano Mera faluban. Mielőtt visszatérne a kikötőbe, tapasztalja meg a meleg szigeti vendégszeretetet egy hagyományos görög tavernában.  Kortyoljon ouzót, az ánizs ízű pálinkát, mielőtt belekóstolna egy tál finom előételbe.

Választható fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel: MYK05 - MYKONOSI SZIGET TÚRA

Október 1. - Piraeus, Greece, 4. nap
2021-től Pireusz, a világ egyik legrégebbi kikötője is csatlakozik az MSC Mediterranean Cruises által látogatott kikötők listájához. A vendégek megismerkedhetnek Törökország és a Földközi-tenger keleti részének kincseivel.
 
Pireusz, az MSC Mediterranean Cruises célállomása az ókor óta Athén kikötője. Ez a város tele van hihetetlen csodákkal, köztük a Mikrolimano-öböl, Agia Triada (Szentháromság-templom) és a Régészeti Múzeum. Napjainkban Pireusz egy nyüzsgő központ, vonzó vízparti kávézókkal és éttermekkel, így ideális megállóhely a Földközi-tengeren. Használja ugródeszkaként az Akropolisz és a nagyobb Athén megtekintéséhez. 
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A Parthenon drámai romjai az Akropoliszon. 
- Pláka felfedezése
- Korinthoszi-csatorna hajókirándulás
 
A fenséges Parthenon büszkén áll az ókori Akropolisz maradványai között, a sziklaszirtre épült fellegvár 150 méterrel Athén városa fölé magasodik. Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy megnézze ezt az egyedülálló UNESCO világörökségi helyszínt egy rendkívüli MSC Cruises kiránduláson. Kezdje az Akropolisz-hegy tetejére való feljutással, hogy megcsodálhassa a csodálatos Parthenont, Athéné Nike templomát és az Erechtheiont. Ezután látogasson el a modern Akropolisz Múzeumba, ahol a régészeti leletek kiemelkedő kiállítása látható, mielőtt a Korinthoszi-csatorna felé veszi az irányt.
 
Az UNESCO Világörökség részét képező Parthenon megtekintése után Athén történelmi negyedébe, Pláka városába utazik. Az "istenek szomszédságaként" szeretettel emlegetett, régi utcák labirintusa az Akropolisz északi és keleti lábánál fekszik. Ezen az MSC Cruises kiránduláson számos látnivalót, köztük régészeti maradványokat és felújított neoklasszikus épületeket csodálhat meg. Merüljön el a környék klasszikus hangulatában, mielőtt elmerülne egy kis szuvenírvásárlásban. 
 
A Korinthoszi-csatorna, egy MSC Cruises kirándulás, egy keskeny mesterséges vízi út, amelyet 1893-ban fejeztek be. A Peloponnészoszt a görög szárazföldtől elválasztó csatorna népszerű látványosság és nagyszerű mérnöki teljesítmény! A csatorna két oldalát hidak sora köti össze, lehetővé téve a vasútvonal és az utak átkelését. Az autóbuszos utazás a bukolikus görög vidéken keresztül indul, majd egy kényelmes hajókiránduláson vehet részt a csatornán.

Választható fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel: PIR04 - ATHÉN ÉS AZ AKROPOLISZ MEGTEKINTÉSE

Október 2. - Santorini, Greece, 5. nap
A görög szárazföldtől mintegy 200 km-re délkeletre fekszik Szantorini, a Kikládok szigete. Ez az MSC Mediterranean Cruises úti cél egy vulkáni kaldera maradványaiból alakult ki, ami a zord geológián is meglátszik. Szantorini híres meredek szikláiról, vörös tengerpartjáról és fehérre meszelt házairól, amelyek feltűnő kontrasztot alkotnak az Égei-tenger kékjével. A sziget ősi régészeti lelőhelyek, forró forrásból származó fürdőhelyek és lenyűgöző borászatok otthona is.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Oia falu 
- Akrotiri régészeti lelőhelye
- A vulkanikus homok fekete nyúlványai 
 
A festői Oia falu a vulkanikus kaldera egyik peremén fekszik, kilátással a csillogó Földközi-tengerre. Ezen az MSC Cruises kiránduláson megnézheti ezt a mesés várost és a sziklákba vájt festői házait. Fotózza le az ikonikus kék kupolás templomokat, és gyönyörködjön a csodálatos kilátásban. Ezután fedezze fel a kis üzleteket és kávézókat, mielőtt részt vesz egy helyi ételekkel kiegészített borkóstolón. 
 
Ha lelkes történelemrajongó, ne hagyja ki a lehetőséget, hogy az MSC Cruises kirándulásán meglátogassa Akrotiri régészeti lelőhelyét. Ezt a minószi bronzkori települést a Kr. e. 16. század körül bekövetkezett katasztrofális Theran vulkánkitörés hamuval borította be. Csak az 1967-es ásatás tárta fel a hely méretét és értékét, feltárva a kivételes állapotban fennmaradt freskókat, bútorokat és műalkotásokat. Sétáljon végig ezen az ősi településen, és csodálja meg a bonyolult vízelvezető rendszert, a kerámiákat és a többszintes épületeket.
 
Vétek lenne Szantorini szigetére látogatni anélkül, hogy felfedezné természeti csodáit. Látogasson el az MSC Cruises kirándulásán a Perivolos-partra, hogy megmártózzon a kristálytiszta vízben. A szürreális fekete homok hosszú szakaszáról híres Perivolost színes napernyők díszítik. Ez a csábító hely ideális a barnuláshoz, izgalmas vízi sportok űzéséhez vagy egy ital elfogyasztásához egy helyi tavernában.

Választható fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel: JTR01 - OIA FALU

Október 3. - Kusadasi, Turkey, 6. nap
Törökország a világ néhány legerősebb birodalmának, köztük a római, bizánci és oszmán birodalomnak a tanúja, és bővelkedik ókori emlékekben és UNESCO világörökségi helyszínekben. Ez az ország híres az elsöprő óceáni kilátásról, a nyüzsgő szukákról, a régészeti csodákról és a szaharai tájakról.

Kusadasi és Efezus, két tengerparti városa egyaránt az MSC Mediterranean Cruises célpontja - az egyik egy csillogó Égei-tengerre néző, elbűvölő tengerparti üdülőhely, a másik pedig egy ókori kereskedelmi központ, tele lenyűgöző régiségekkel.   

Válasszon egy felejthetetlen túrát az MSC Cruises kirándulásainak listájából, többek között:

- Epheszosz
- Szűz Mária háza 
- Szent János templom

A mai Selcuktól nem messze fekszik az ókori Efezus, a város, amely a klasszikus Görögországtól a Római Birodalomig terjedő időszak romantikus maradványaival van megfűszerezve. Töltsön egy napot a régészeti múzeumban a leletek megcsodálásával, vessék tekintetüket a vidékre az Ayasuluk erődből, élvezzék a napot a Nagy Színházban, vagy csodálják meg az ókori világ hét csodájának egyikét: a fenséges Artemisz templomot.

Zarándokoljon el a Szűz Mária-házba, ahol állítólag Szent Mária, Jézus anyja töltötte élete utolsó éveit. A 19. században egy római katolikus apáca által újra felfedezett helyszín ma már szent hely, amelyet érdemes felkeresni, és amelyhez kívánságkút, keresztelőmedence, varázslatos kápolna és macskaköves udvari kert tartozik.

Aki a rusztikus építészeti pompát kedveli a falusiasság helyett, fedezze fel az anglikán evangélista Szent János-templom lenyűgöző belső tereit. Ez a tengerparti Izmir városában található, tiszteletre méltó vallási hely szép festmények gyűjteményének, kaleidoszkópszerű kupolás mennyezetének és fenséges márványoltárának ad otthont.

Választható fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel: KUS01 - EPHESUS

Október 4. - MSC Musica, 7. nap
A gyönyörű hajón a kellemesen változatos konyha kiváló - minden frissen, hagyományos módon, kiváló alapanyagokból készül. Kényeztesse magát zamatos olasz ínyencségekkel az Il Giardino-ban, kényeztesse magát a Kaito Sushi bárban, vagy fedezze fel az autentikus olasz pizzák zamatos választékát. A gyerekek és a fiatal felnőttek az MSC mediterrán életmódjára jellemző különleges bánásmódot élvezhetik: beltéri és kültéri játszóeszközök, saját medence, valamint külön Kids és Teens Clubok gondoskodnak a pezsgő társasági életről a fedélzeten.

Lépjen az MSC Musica fedélzetére, és tapasztalja meg a melegség és a zene varázslatos világát, amely a hajóút minden percét felejthetetlen élménnyé teszi.

Október 5. - Haifa (Jerusalem), Israel, 8. nap
A fantasztikus MSC Földközi-tengeri körutazások útvonalán Haifa a kapu Izrael városainak, például Jeruzsálemnek, valamint olyan lenyűgöző, történelemmel teli helyeknek a felfedezéséhez, mint Betlehem. Kelet és Nyugat kereszteződése, az új Selyemút kereskedelmének fontos csomópontja.

Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:

- Jeruzsálem és Betlehem
- A Kármel-hegyi Bahá'í-kertek
- Galilea felfedezése

Az izraeli Jeruzsálem és a palesztin kisváros, Betlehem készen áll a felfedezésre egy MSC Cruises kiránduláson. A Szent Városba vezető festői buszos utazás után a világ legjelentősebb helyszínei közé látogathat el. Jeruzsálem óvárosában sétálva megcsodálhatja a Jaffa-kaput, a "Via Dolorosát", a Szent Sír templomot és az ősi Nyugati falat. Ezután folytassa útját Betlehembe, hogy meglátogassa a Születés Templomát, Jézus Krisztus születési helyét. 

Tegyen egy MSC Cruises kirándulást a gyönyörű Bahá'í-kertekhez, az UNESCO Világörökség részeként. Ez a kertészeti paradicsom körülöleli a Báb szentélyét, egy aranykupolás, 12 000 halpikkelyes csempével díszített vallási építményt. Pillantson be a Kármel-hegy északi lejtőjén húzódó tizenkilenc teraszba, a világ legkiterjedtebb függőkertjeibe! Élvezze a felső teraszról nyíló panorámát a pálmafás kertekre és a türkizkék vízre. Ezután keljen át az öbölön Akkóba, az északi régió történelmi városába, ahol felfedezheti a hangulatos bazárt és a régi macskaköves átjárókat. Tekintse meg a keresztes lovagok csarnokát, az Al Jazzar mecsetet és a Khan el-Umdant (az Oszlopok fogadója).

Fedezze fel a Galileai-tenger, Izrael legnagyobb édesvizű tava, a Golán-fennsíkok közelében fekvő Izrael legnagyobb édesvizű tava körül található Szentföld összes látnivalóját. A túra egy rövid autóúttal indul Názáretbe, az Újszövetség szerint Jézus szülőhelyére és gyermekkori otthonába. A városon belül meglátogatjuk az Annunciáció bazilikát, a templomot, amely azon a helyen épült, ahol Gábriel bejelentette Jézus születését. Ezután látogasson el Carpenaum óvárosának romjaihoz, ahol a zsinagóga állt, ahol Jézus szombaton tanított és imádkozott. E kihagyhatatlan MSC kirándulás befejezéseként látogasson el Tagbhába, és másszon fel a Boldogságok hegyére, a hegyre, ahonnan Jézus a "Hegyi beszédet" tartotta.

Választható fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel: HAF04 - JERUZSÁLEM

Október 6. - Limassol, Cyprus, 9. nap
A HAJÓ a reggeli órákban köt ki, majd kiszállást követően a csoport buszra száll és a repülőtér felé veszi útját, ahonnan menetrendszerinti járattal visszautazik Bécsbe, majd onnan autóbusszal haza Budapestre.

Biztosak vagyunk abban, hogy HAJÓUTAD feledhetetlen élményekkel zárul, és reméljük rövidesen ugyanezen vagy egy másik csoportos HAJÓÚTON ismét az utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

Az Ön részvételi díja a következőket tartalmazza:
- Utazás menetrend szerinti repülőjárattal: Bécsből indulva és oda visszaérkezve biztosítjuk utazását menetrend szerinti repülőjárattal, hogy időben elérje a kívánt célállomásokat.

- Egy éjszakás szállás Limassol-ban: Limassol-ban egy éjszakás, félpanziós ellátással (italok nélkül) várjuk Önt, hogy a lehető legkényelmesebben tölthesse idejét.

- Adók, illetékek és kötelező borravalók (HSC) fedezettsége: Az utazás ára tartalmazza az összes adót, illetéket és kötelező borravalót, így Önnek ezekkel nem kell foglalkoznia.
- Teljes ellátás a hajón a választott kabinkategóriában: A hajón a választott kabinkategória szerinti teljes ellátást biztosítunk, hogy a legmagasabb kényelemben tölthesse az utazást.
- Magyar nyelvű csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt: Egy tapasztalt, magyar nyelvű csoportkísérő áll rendelkezésére az utazás egész időtartama alatt, hogy segítséget nyújtson mindenben, amire szüksége lehet.
- Magyar nyelvű fordítás a fakultatív kirándulások alatt: Amennyiben Ön a fakultatív kirándulásainkat választja, magyar nyelvű fordítást biztosítunk a helyi idegenvezetők által leadott programon, hogy minden információt tökéletesen megértsen.

Az Ön részvételi díja a következőt nem tartalmazza:

- Transzfer Bécs, Schwechat repülőterére: Az oda- és visszaút közötti transzfert Bécs, Schwechat repülőterére a részvételi díj nem tartalmazza.

Az Ön utazását még kényelmesebbé és gondtalanabbá teheti a következő választható opciók igénybevételével:
- Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: Védelmet nyújtunk az utazás során előforduló váratlan eseményekre, hogy teljes biztonságban érezhesse magát.
- Útlemondási (sztornó) biztosítás: Biztosítást kínálunk, mely lehetővé teszi az utazás lemondását anélkül, hogy jelentős anyagi veszteséggel kellene szembenéznie.
- Fakultatív programok: Választhatja a széleskörű kínálatunkban található fakultatív programokat, hogy még többet láthasson és tapasztalhasson meg az utazás során.
- Italcsomag: Frissítő italokkal gazdagítjuk utazását, amelyek segítenek a nap folyamán hidratáltan maradni és az esti pihenőidőben is kellemesen kikapcsolódni.
- Internet hozzáférés: Lehetőséget biztosítunk az internethez való hozzáférésre, hogy mindig kapcsolatban maradhasson szeretteivel és friss híreket kaphasson a világ minden tájáról.

Fontos további információk az utazással kapcsolatban:
Pótágyas kabinok foglalása: Pótágyas kabinjaink foglalása lekérésre történik, melyeket a visszaigazolást követően vehetnek igénybe. Kérjük, jelezze igényét időben, hogy garantálni tudjuk a kívánt szállást.

Fontos tudnivalók és feltételek az utazással kapcsolatban:
Csoport létszám: A meghirdetett csoport minimum létszáma 20 fő, míg a kirándulások esetében a minimum létszám 10 fő. Kérjük, vegye figyelembe ezeket a számokat az utazás tervezésekor.
Program változás: Fenntartjuk a jogot a program sorrendjének megváltoztatására. A tengeri hajóutak esetében a hajótársaság is fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - eltérjen a meghirdetett kikötési útvonaltervtől, ha az indokolt.

Kiegészítő információk és részletek az utazásról:
- Fakultatív programok: A fakultatív programok árairól honlapunkon található részletes információ. A részvétel esetleges feltételeiről pedig munkatársainknál tud tájékozódni.
- Teljes ellátás a hajón: A hajón biztosított teljes ellátás korlátozott italfogyasztást jelent, ami magában foglalja a víz- és kávéfogyasztást az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, továbbá gyümölcsleveket kínálunk a reggeli ideje alatt.

Ciprustól IZRAEL-ig csoportos MSC Musica hajóút magyar idegenvezetővel

2023. Szeptember 28. - Október 6.

A lenyűgöző ciprusi tengerparton fekvő Limassol lenyűgöző MSC Mediterranean Cruises úti cél. A várost középkori váráról, vízparti szoborparkjáról és múzeumainak széles skálájáról ünneplik. Limassolon túl fekszik Páfosz lenyűgöző városa, valamint számos természeti és régészeti csoda, köztük a Millomeri-vízesés és Apolló szentélye.

​Halmozza a kedvezményeket, és éljen árfolyamgarancia ajánlatunkkal! Foglalja le a fenti csoportos hajóutat az indulás előtt legalább 90 nappal - így utasonként 49 900 Ft kedvezményt biztosítunk! Spóroljon többet: fizesse ki az árat foglaláskor egy összegben, és a HAJÓUTAD további 5% azonnali engedményt biztosít (amennyiben a foglalás az indulást megelőző legalább 120. napon megtörténik). Így nem csak a kedvezményeket halmozhatja, de a HAJÓUTAD árfolyamgaranciáját is élvezheti a részvételi díjra, és nem kell izgulnia az euróárfolyam ingadozásai miatt.

Az árak kétágyas elhelyezésre vonatkoznak, egyágyas elhelyezésnél felárat kell fizetni.
Kérdése van? Keresse munkatársainkat, akik örömmel válaszolnak azokra és tájékoztatják Önt akciónk részleteiről is.

Válasszon kabin kategóriát
Garanciális kabinokra vontakozó tájékoztatás
Választható italcsomag
Választható kirándulások
Választható transzfer
Ciprustól IZRAEL-ig csoportos MSC Musica hajóút magyar idegenvezetővel
Ciprustól IZRAEL-ig csoportos MSC Musica hajóút magyar idegenvezetővel AJÁNLATKÉRÉS
bottom of page