top of page
Civitavecchia MSC hajóút kirándulások
Civitavecchia: Video

Civitavecchia, Olaszország

Kezdje el tervezni hajóútját és foglalja le kirándulásait Rómában

Fedezze fel Civitavecchia kultúráját és színeit, az MSC Mediterranean Cruises egyik úti célját. Ez az olasz gyöngyszem számos európai és Európán kívüli városból kellemes repülőúttal elérhető. A 16. századi Michelangelo-erődjéről, az ókori Taurinus-fürdőről és a márvány Vanvitelli-kútról híres kikötő kényelmes kiindulópontja Róma, Olaszország királyi és romantikus fővárosának meglátogatásához.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A Colosseum
- A Trevi-kút
- A Vatikán
 
Civitavecchiától nem messze fekszik Róma, a világ egyik legkiválóbb városa. Legyen elragadtatva számos építészeti csodájától, köztük a híres Colosseumtól. A főváros központjában található, Kr. u. 70 és 80 között épült ókori amfiteátrumot, az UNESCO Világörökség részét képező létesítményt Vespasianus római császár rendelte meg, hogy több mint 50 000 embert szórakoztasson! Ezen az MSC Cruises kiránduláson bepillantást nyerhet az aréna belsejébe, és elképzelheti, milyen gladiátorviadalok és színlelt tengeri csaták zajlottak a központjában. Ezután látogasson el a római fórumra és a Palatinus-dombra, amely egy rövid sétára található az amfiteátrumtól. 
 
A Trevi-kút Róma egyik ikonja, az építészetet, a szobrokat, a köveket és a vizet egyesítő barokk szépség. Csodálja meg a látványt egy MSC Cruises kiránduláson, és nézze meg közelről ezt a 18. századi nevezetességet.  A mitológiai alakokat, köztük a kagyló alakú szekéren ülő Tritont bemutató Trevi-kút olasz mestermű. Ez a mérföldkőnek számító építmény olyan filmekben szerepelt, mint a La Dolce Vita és a Római vakáció. 
 
A római utazás nem teljes az olasz főváros szívében található Vatikán meglátogatása nélkül. Válasszon egy MSC Cruises kirándulást, hogy megnézze a Szent Péter teret, a Szent Péter-bazilikát, a vatikáni múzeumokat és a Sixtus-kápolnát. Ha vasárnap érkezik Rómába, részt vehet a pápa déli Angelus imáján. Vagy élvezze a Vatikáni Múzeumok tárlatvezetését, ahol Da Vinci, Caravaggio, van Gogh, Dali, Picasso és Gaugin művei találhatók.

CIVITAVECCHIA - WALKING TOUR IN ROME WITH PACKED LUNCH - CIVAT

Egész napos látogatás az Örök városba - az egykori birodalmi központ és egy pezsgő metropolisz: Róma mindkét arcát felfedezheti fakultatív kirándulásunkon (a résztvevőknek EU digitális COVID tanúsítvánnyal/zöldkártyával kell rendelkezniük - elfogadott oltások: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen)! A kikötőből kikanyarodva csodálatos mediterrán tájakban gyönyörködhet, amíg a busz megérkezik az olasz fővárosba (kb. másfél óra). A várost gyalogszerrel és buszos városnézésen is felfedezheti. A csoport először a Lungotevere Zanardelli-nél száll ki a buszokból, majd sétálva indulnak el a pillangó alakú Piazza di Spagna irányába. A Spanyol Lépcső alján található tér a híres Fontana della Barcaccia (Vén bárka szökőkút) otthona, melyet képeslapra kívánkozó, barokk épületek vesznek körül. Róma egyik leggyakrabban fotózott pontját Ön is megörökítheti a családi fotóalbum számára! A csoport innen sétálva éri el a Pantheont, amely az antik Róma egyik legszebb állapotban fennmaradt műemléke, majd tovább a Piazza Navona-hoz. Készítse elő fényképezőgépét, hogy a csodálatosan díszített szökőkutak mellett elkattintson egy-két szelfit. A csoport itt a hajó személyzete által csomagolt ebédnek hála felfrissül, majd indulás a híres Trevi szökőkúthoz, melyet számtalan hollywoodi film is megörökített már. Ne felejtsen el egy pénzérmét dobni a kútba! Majd újra buszra szállva a város további nevezetességeit tekinthetik meg, köztük a St. Angelo kastélyt, a Szent Péter dómot, a Tiberine szigetet, a Circus Maximust, a Palatinus hegyet és a Colosseumot. A buszos városnézés után búcsút intenek Rómának és visszatérés a kikötőbe.
Megjegyzés: a kiránduláson kerekesszékes utasaink is részt vehetnek, de kérjük vegyék figyelembe, hogy a városnézés nagy része gyalogszerrel történik. Kerekesszékes utasainkat egy fő fizető vendégnek kell kísérnie, aki segít a buszról történő le- és felszállásban (a buszon sem rámpa sem lift nem található). A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie. A bármilyen ételintoleranciában szenvedő vendégeinket kérjük, hogy erről értesítsék a fedélzeti Shore Excursions Office-t (az idegenvezető természetesen segítségére lesz ebben), legkésőbb a kirándulást megelőző két nappal. Kérjük, hogy kényelmes lábbelit viseljenek. A Colosseumot csupán kívülről tekintik meg. A kirándulóknak folyamatosan maszkot kell viselniük. A kiránduláson való részvétellel a vendégek elfogadják és elkötelezik magukat, hogy követik az útmutatót és az idegenvezető kéréseit. Amennyiben az MSC úgy ítéli meg, hogy az utazók egészsége és biztonsága veszélynek lenne kitéve, az MSC fenntartja a jogot, hogy intézkedéseket tegyen. Felhívjuk figyelmét, hogy azok a kirándulókat, akik a túra során önként úgy döntenek, hogy eltérnek a kirándulás cég által kijelölt kereteitől, őket nem engedik visszaszállni a hajóra. Kiránduláson olyanok vehetnek részt, akik rendelkeznek az EU digitális COVID igazolással (zöld kártya, elfogadott oltások: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen). A kiránduláson nem vehetnek részt olyanok, akik maguk rendelkeznek zöldkártyával, de olyan 12 éves, vagy annál idősebb gyerekekkel utaznak, akik nincsenek teljesen beoltva. Számukra az MSC által kínált egyéb kirándulások állnak rendelkezésre (melyeken magyar nyelvű idegenvezetés nincs). Alternatív megoldásként a kiránduláson való részvételhez ingyenes teszt elérhető a fedélzeten - vegye fel a kapcsolatot a fedélzeti Shore Excursions irodával (az idegenvezető természetesen segítségére lesz ebben).

Civitavecchia: List
bottom of page