top of page
Civitavecchia, Olaszország
Civitavecchia, Olaszország pic
Civitavecchia, Olaszország

Civitavecchia egy bájos és történelmi kikötőváros Olaszország középső régiójában, Rómától mintegy 50 mérföldre északnyugatra. Olaszország egyik legforgalmasabb kikötője, amely a Földközi-tengeren közlekedő sétahajók és kompok csomópontjaként szolgál, és a turisták és a helyiek körében egyaránt népszerű célpont.

Civitavecchia városa a római korig nyúlik vissza, és gazdag történelme a városban ma is jelen lévő számos történelmi nevezetességben és műemlékben nyilvánul meg. Ezek közül a legjelentősebb a Portus Julius, egy hatalmas ókori római kikötő, amely a Kr. u. 1. században épült. A Portus Julius romjai népszerű turisztikai látványosság, és lenyűgöző bepillantást nyújtanak a város gazdag múltjába.

Civitavecchia történelmi öröksége mellett gyönyörű strandjairól és festői tengerparti tájairól is ismert. A látogatók pihenhetnek a város számos strandjának homokos partján, vagy sétálhatnak a tengerparti sétányon, és megcsodálhatják a Tirrén-tengerre nyíló lenyűgöző kilátást. A város számos parknak és kertnek is otthont ad, ahol a látogatók piknikezhetnek vagy pihentető sétát tehetnek a fák és virágok között.

Civitavecchia egyik fő vonzereje az elhelyezkedése, amely ideális kiindulópontot biztosít Olaszország leghíresebb úti céljainak felfedezéséhez. A kikötőből az utasok vonattal vagy busszal eljuthatnak Rómába, és meglátogathatják a város számos történelmi nevezetességét és múzeumát, vagy felfedezhetik a közeli Lazio régió bájos városait és falvait.

Azok számára, akik a helyi konyhát és kultúrát szeretnék megkóstolni, Civitavecchia számos étkezési lehetőséget kínál, a hagyományos trattoriáktól és pizzériáktól a kifinomult tengeri éttermekig. Számos piac és üzlet is található, ahol a látogatók helyben készült termékeket, például kerámiákat, ékszereket és bőrárukat vásárolhatnak.

Összefoglalva, Civitavecchia egy egyedülálló és történelmi kikötőváros, amely számos látnivalót és tevékenységet kínál a látogatók számára. Akár a gazdag történelem felfedezése, akár a festői tájak csodálása, akár a helyi konyha megkóstolása érdekli, Civitavecchia olyan úti cél, amely minden korosztály számára örömet és varázst nyújt.

Port of Civitavecchia

Civitavecchia kikötője Olaszország középső régiójában található, jelentős kereskedelmi és körutazási kikötő. Olaszország egyik legforgalmasabb kikötője, amely a Földközi-tengerre közlekedő és onnan induló sétahajók és kompok csomópontja, és a turisták és a helyiek körében egyaránt népszerű célpont.

Civitavecchia kikötőjét először a rómaiak alapították a Kr. u. 1. században, és azóta fontos kereskedelmi és közlekedési központ Olaszországban. A kikötő az évszázadok során számos felújításon és bővítésen esett át, és ma már olyan modern létesítményekkel és szolgáltatásokkal büszkélkedhet, amelyek megfelelnek a mai utazók igényeinek.

Civitavecchia kikötőjének egyik legfontosabb jellemzője a kényelmes elhelyezkedése, amely ideális kiindulópontot jelent Olaszország leghíresebb úti céljainak felfedezéséhez. A kikötőből az utasok vonattal vagy busszal eljuthatnak Rómába, és meglátogathatják a város számos történelmi nevezetességét és múzeumát, vagy felfedezhetik a közeli Lazio régió bájos városait és falvait.

Civitavecchia kikötője számos olyan létesítménnyel és szolgáltatással is rendelkezik, amelyek megfelelnek a tengerjáró hajók utasainak igényeinek. A kikötőben számos étterem, kávézó és üzlet található, valamint pénzváltó és bankautomata. A kikötő számos kirándulási és túracsomagot is kínál, amelyek lehetővé teszik az utasok számára, hogy felfedezzék a környéket és azon túl is.

Összefoglalva, Civitavecchia kikötője egy modern és jól felszerelt kikötő, amely számos létesítményt és szolgáltatást kínál az utazóknak. Akár mediterrán körutazásra indul, akár egyszerűen csak a helyi környéket szeretné felfedezni, Civitavecchia kikötője kényelmes és könnyen megközelíthető célállomás, amely biztosan megfelel az Ön igényeinek.

Csoportos HAJÓUTAK magyar idegenvezetővel Civitavecchia kikötéssel

Koraőszi MEDITERRÁN Costa Diadema csoportos hajóút magyar idegenvezetővel
2023. Szeptember 16-24.

Italy, Corsica (France), Balearic Islands, Spain, France

MEDITERRÁN ősz MSC Grandiosa csoportos hajóút TUNÉZIA érintésével magyar idegenvezetővel
2023. Október 28. - November 5.

Genoa (Portofino) (Italy), Marseille (Provence) (France), Barcelona (Spain), La Goulette (Tunisia), Palermo (Monreale) (Italy), Civitavecchia (Rome) (Italy), Genoa (Portofino) (Italy)

Civitaveccia text
bottom of page