top of page
Civitavecchia, Olaszország

Kezdje el tervezni hajóútját és foglalja le kirándulásait Rómában

Fedezze fel Civitavecchia kultúráját és színeit, az MSC Mediterranean Cruises egyik úti célját. Ez az olasz gyöngyszem számos európai és Európán kívüli városból kellemes repülőúttal elérhető. A 16. századi Michelangelo-erődjéről, az ókori Taurinus-fürdőről és a márvány Vanvitelli-kútról híres kikötő kényelmes kiindulópontja Róma, Olaszország királyi és romantikus fővárosának meglátogatásához.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A Colosseum
- A Trevi-kút
- A Vatikán
 
Civitavecchiától nem messze fekszik Róma, a világ egyik legkiválóbb városa. Legyen elragadtatva számos építészeti csodájától, köztük a híres Colosseumtól. A főváros központjában található, Kr. u. 70 és 80 között épült ókori amfiteátrumot, az UNESCO Világörökség részét képező létesítményt Vespasianus római császár rendelte meg, hogy több mint 50 000 embert szórakoztasson! Ezen az MSC Cruises kiránduláson bepillantást nyerhet az aréna belsejébe, és elképzelheti, milyen gladiátorviadalok és színlelt tengeri csaták zajlottak a központjában. Ezután látogasson el a római fórumra és a Palatinus-dombra, amely egy rövid sétára található az amfiteátrumtól. 
 
A Trevi-kút Róma egyik ikonja, az építészetet, a szobrokat, a köveket és a vizet egyesítő barokk szépség. Csodálja meg a látványt egy MSC Cruises kiránduláson, és nézze meg közelről ezt a 18. századi nevezetességet.  A mitológiai alakokat, köztük a kagyló alakú szekéren ülő Tritont bemutató Trevi-kút olasz mestermű. Ez a mérföldkőnek számító építmény olyan filmekben szerepelt, mint a La Dolce Vita és a Római vakáció. 
 
A római utazás nem teljes az olasz főváros szívében található Vatikán meglátogatása nélkül. Válasszon egy MSC Cruises kirándulást, hogy megnézze a Szent Péter teret, a Szent Péter-bazilikát, a vatikáni múzeumokat és a Sixtus-kápolnát. Ha vasárnap érkezik Rómába, részt vehet a pápa déli Angelus imáján. Vagy élvezze a Vatikáni Múzeumok tárlatvezetését, ahol Da Vinci, Caravaggio, van Gogh, Dali, Picasso és Gaugin művei találhatók.

CIV02 - RÓMA, BAROKK TÚRA

Róma - a világ egyik legikonikusabb, történelemmel átszőtt és olasz bájban gazdag városa - várja Önt Civitavecchiából kb. 1,5 órás autóbuszos utazás után. Érkezéskor egy városvezető fogadja Önöket, majd elkíséri Önöket egy autóbuszos római városnéző körútra, amely magában foglalja Caracalla fürdőinek, a Circus Massimusnak, a Colosseumnak, a Konstantin-ívnek és a Palatinusnak a külső megtekintését. Ezután hagyja el az autóbuszt, és élvezze a 1,5 órás sétát egy olyan útvonalon, amely érinti a Fontana di Trevit, a Pantheont - Róma egyik legjobb állapotban fennmaradt ókori római templomát - és a római barokk Piazza Navonát. Miután némi időt szánnak a saját ebédre, elérik a San Pietro negyedet a pompás Bernini-oszloppal: 1 óra szabadidő áll rendelkezésükre, hogy saját maguk fedezzék fel a területet, vagy meglátogassák a bazilikát - az idegenvezető előzetesen tájékoztatást nyújt a helyszínről. A kirándulás autóbuszos visszautazással ér véget Civitavecchiába, miután Rómában elbúcsúzott idegenvezetőjétől. Megjegyzés: Az ebéd (fakultatív) költségét a túra ára nem tartalmazza. A Szent Péter-bazilikába való belépéshez hosszú sorok alakulhatnak ki, és az MSC-n kívül álló okokból rövid időn belül bezárhat. A szabadidőben történő látogatás lehetőségét a hajóút során visszaigazoljuk. A kerekesszékkel közlekedő vendégek szívesen részt vesznek ezen a túrán, de tudniuk kell, hogy a túra hosszú gyaloglással jár, hogy fizető segítőnek kell kísérnie őket, aki segít a fel- és leszállásban, és hogy a kerekesszéknek összecsukhatónak/összecsukhatónak kell lennie, mivel a busz nem rendelkezik sem rámpával, sem lifttel. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel saját állóképességüket és képességeiket. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. Ősszel vagy télen egyes helyszínek látogatása során szürkülhet az idő. Ez a túra az MSC Divina hajó vendégei számára nem elérhető, kivéve 2023.06.09-én és 2023.05.28-án (MSC Seashore).

CIV03 - RÓMA EGYEDÜL

Ez az idegenvezetés nélküli római városnézés kb. 1,5 órás autóbuszos utazással kezdődik, majd az egész napot az "Örök Város" - Olaszország fővárosa - felfedezésével töltheti szabadidejében. Útbaigazítást kap a városban való tájékozódáshoz, valamint egy térképet, amelyen a főbb látnivalók és műemlékek szerepelnek. A kihagyhatatlan látnivalók közé tartozik a Colosseum és a Forum Romanum, a Pantheon, a gyönyörű Piazza Navona a régi Rómában és a szomszédos Vatikáni Állam Róma modern központjában, hogy csak néhányat említsünk. A világ egyik divatfővárosaként a város tele van kiváló vásárlási lehetőségekkel is. További látnivalók közé tartozik a Szent Péter téren álló csodálatos Bernini-oszlop, amely a pápa vasárnapi Angelusának is helyet ad. Kérjük, vegye figyelembe: a busz a "Piazza del Popolo" közelében áll meg; ez a túra érkezési és indulási pontja. A túra ára nem tartalmazza az ebéd költségét (fakultatív). Ez a túra az MSC Divina fedélzetén tartózkodó vendégek számára nem vehető igénybe, kivéve a 09.06.2023-as napot.

CIV07 - NAGYKÖRÚT RÓMA, AZ ÖRÖK VÁROS

Ez a kirándulás Róma két legfontosabb aspektusát ötvözi: A kereszténységet és az ókort. Buszos transzfer Rómába (1,5 óra), ahol találkozunk idegenvezetőnkkel, és a túrát a Colosseum, más néven a Flaviusi amfiteátrum belső látogatásával kezdjük. Körülnézünk ebben a lenyűgöző építményben, amelyet 50.000 ember befogadására építettek, és ahol a rómaiak a kegyetlen gladiátorok küzdelmeit nézték. A túra a Trevi-kút, a Piazza Navona és a Pantheon, a hét fontos római istenség tiszteletére épített ókori templom körül sétával folytatódik. Megáll ebédelni egy tipikus olasz étteremben. A délután a kereszténység hazájáé lesz, mivel a Szent Péter téren teszünk látogatást: szabadidő a tér felfedezésére vagy a bazilika önálló megtekintésére, miután az idegenvezetőtől a helyszínen kívül tájékoztatást kaptunk. Miután elhagyjuk idegenvezetőnket Rómában, visszatérünk a kikötőbe. Megjegyzés: A kerekesszékkel közlekedő vendégek szívesen részt vesznek ezen a túrán, de tisztában kell lenniük azzal, hogy a túra teljes egészében gyalogosan történik, hogy fizető segítőnek kell kísérnie őket, aki segít a buszra való fel- és leszállásban, és hogy a kerekesszéknek összecsukhatónak/összecsukhatónak kell lennie, mivel a busz nem rendelkezik sem rámpával, sem lifttel. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel saját állóképességüket és képességeiket. A Szent Péter-bazilikában és a Colosseumban a kerekesszékkel közlekedők számára rámpák vannak. Ősszel és télen egyes helyszínek látogatása közben szürkülhet. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. Az éttermi ebéd a látogatás napjától függően korábban vagy később lehet. A Szent Péter-bazilikába való belépéshez hosszú sorok alakulhatnak ki, és az MSC-n kívül álló okokból rövid időn belül bezárhat. A szabadidőben történő látogatás lehetőségét a hajóút során újra megerősítik. A Colosseumba szóló belépőjegyet a hajójegy tartalmazza. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hajóút előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával. Ez a kirándulás nem elérhető a hónap első vasárnapján. Ez a kirándulás az MSC Divina fedélzetén tartózkodó vendégek számára nem elérhető, kivéve 2023.06.09-én. Nem elérhető 2023.05.28-án (MSC Seashore) és az MSC Poesia vendégei számára.

CIV08 - RÓMA ÉS A VATIKÁNI MÚZEUM CSODÁI

1,5 órás buszos transzferrel Rómába utazik, ahol idegenvezetője városnéző körutat tesz Róma legfontosabb műemlékeihez, többek között az Aurelianus falaihoz, a Piramishoz, Caracalla fürdőihez, a Circus Massimushoz, a Colosseumhoz és a romantikus "Lungotevere"-hez: mindezt az autóbusz kényelméből. Továbbutazunk a Vatikán területére, ahol egy rövid séta után elérjük a Vatikáni Múzeumot. Ez a kirándulás kiváltságos belépést biztosít a helyszínre, elkerülve a hosszú sorban állást. Élvezze a tárlatvezetést a világ egyik leghíresebb múzeumában, és csodálja meg a római pápák által megrendelt, az idők során összegyűjtött és megőrzött remekműveket. Tekintse meg a Sixtus-kápolna belsejét, csodálja meg Michaelangelo és más XV. századi toszkán és umbriai művészek gyönyörű freskóit. Szabadidő az ebédre (nem tartalmazza), majd a "Piazza San Pietro" vezetett túrája következik a kikötőbe való vezetés nélküli visszatérés előtt. Kérjük, vegye figyelembe: ősszel és télen egyes helyszínek megtekintésekor szürkület lehet. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. A Vatikáni Múzeum az MSC-n kívül álló okokból rövid időn belül bezárhat; a helyszín látogatását a hajóút során erősíttesse meg újra. Az ebéd (fakultatív) költségét a túra ára nem tartalmazza. Ez a túra nem vehető igénybe a vasárnapi hajóutak alkalmával. Ez a túra az MSC Divina fedélzetén tartózkodó vendégek számára nem elérhető, kivéve a 2023.06.09-i dátumot. Nem elérhető 2023.08.16-án (MSC Magnifica és MSC Seaview) és az MSC Poesia vendégei számára.

CIV09 - RÓMAI VÁROSNÉZÉS

Hagyja el a kikötőt, hogy 1,5 órás autóútra induljon Olaszország fővárosába, és tapasztalja meg Róma meglátogatásának egyik legkényelmesebb módját egy autóbuszos városnéző túrával, amely az "Örök Város" összes látnivalóját felvonultatja. Látni fogja a Cestia piramist, a Caracalla-fürdőt, a "Circus Massimust", a Colosseumot, valamint a Szent János teret, a Szent Mária majort, a Via Venetót, a Villa Borghese-t és a romantikus "Lungotevere"-t. Ezután kitesszük Önöket a Vatikánban, ahol szabadidejük lesz arra, hogy a Vatikán nyugodt mellékutcáin barangoljanak, vagy saját maguk látogassák meg a Szent Péter-bazilikát. A kikötőbe való visszatérés idegenvezetés nélkül történik. Kérjük, vegye figyelembe: a vendégek Rómában találkoznak az idegenvezetőkkel. A Szent Péter-bazilikába való belépéshez hosszú sorok alakulhatnak ki, és az MSC-n kívül álló okokból rövid időn belül bezárhat. A szabadidőben történő látogatás lehetőségét a hajóút során fogják újra megerősíteni. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatáshoz megfelelő öltözéket viseljenek.

CIV22 - TUSCANIA ÉS TARQUINIA

Tuscania eredete a mítoszokhoz és legendákhoz nyúlik vissza; egyesek szerint a várost Herkules fia, mások szerint Aeneas fia, Ascanius alapította. A kirándulás 50 perces autóbuszos utazással kezdődik a gyönyörű tájon keresztül Tuscania településig. Élvezze a középkori falakkal körülvett történelmi központban tett vezetett sétát, és csodálja meg a Lavello tornyából nyíló kilátást. Idegenvezetője megmutatja a falu főbb látnivalóit, köztük a Szent Péter-templomot; egyedülálló lehetőség, hogy átélje a közép-olaszországi kis falvak hangulatát. Ezután, miután ismét felszállt az autóbuszára, Tarquinia felé veszi az irányt, amely a 12 etruszk város egyike a múltban. Idegenvezetője érdekes útvonalon vezeti Önt, hogy felfedezze ezt a fontos falut Toszkána szívében. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek.

CIV47 - RÓMA, ST. PÉTER TÉR ÉS A PÁPAI ANGELUS

Egy egész napos randevú az Örök Várossal várja Önt ezen a kiránduláson, amely a kikötőből induló 1,5 órás, pihentető buszozással kezdődik. Megérkezés után találkozik idegenvezetőjével, és elindul a városnéző útvonalon, amely érinti a Cestius-piramist, a Caracalla-fürdőt, az ókori szekérverseny-stadiont, a Circus Maximust, a városközpontot és egy fotómegállót a Colosseumnál. Ezután búcsút vesznek Rómától, és továbbutaznak a Vatikánvárosba, ahol a pápa vasárnapi Angelusán vehetnek részt a Szent Péter téren, ha szeretnének. Idegenvezetője tájékoztatja Önt a térről és a pompás obeliszkről, majd kb. 2 óra áll rendelkezésére a saját felfedezésére. Az Angelus alkalmával megkaphatja a pápai áldást, vagy felhasználhatja az időt ebédre (felár ellenében). Ezután a Tiberis partján sétálhat, majd a Szent Angyal hídon átkelve elérheti a Piazza Navonát, Róma egyik legszebb terét, majd a Pantheon mellett elhaladva újra felszállhat a buszra, hogy a kikötőbe vezető útra kíséret nélkül térjen vissza. Megjegyzés: Az "Angelus" a Vatikán programjaitól függ. Ez a túra csak vasárnap érhető el. A túra ára nem tartalmazza az ebéd költségét (fakultatív). Ez a túra 2023.05.28-án (MSC Seashore) nem vehető igénybe.

CIV72 - A "CASTELLI ROMANI" FELFEDEZÉSE

110 perces autóút után találkozás az idegenvezetővel Róma kapuinál, és folytassa az utazást a római várakhoz, egy csodálatos zöld vidékre, ahol 17 falu található az Örök Városra néző dombokon. Az első megálló Frascati városa lesz, amelyet a Villa Aldobrandini nemesi család nyári rezidenciájának fenséges épülete ural, amelyet a XVI. században VIII. Kelemen pápa unokaöccse, Pietro bíboros számára építettek. A főtér teraszáról gyönyörű kilátás nyílik az Örök Városra, a Szent Péter barokk székesegyház és a falu szűk utcái lesznek a vezetett séta fénypontjai. Ezt követően 15 perces autóút vezet Castel Gandolfo faluba, amely 1623 óta a pápák nyári rezidenciája és egykor Domiziano római császár villája volt. A pápai épülettel szemközti, az Albano-tóra néző, nagyszerű kilátást nyújtó főteret egy Gianlorenzo Bernini mester által tervezett szökőkút is díszíti. A faluban számos ajándéktárgyakat, kézműves termékeket és élelmiszereket árusító üzlet is található, így szabadidőd lesz ebédelni, fagylaltot vagy más különlegességeket kóstolni. Castel Gandolfót maga mögött hagyva a következő úti cél Nemi falu, amely egykor Caligula császár idejéből származó vallási szertartások színhelye volt, ma pedig a virágokról és a vadszamócáról, valamint az alatta elterülő gyönyörű vulkanikus tóról híres. Miután végigsétáltunk a szűk utcákon és a tóra néző, virágokkal borított téren, élvezhetjük a szabadidőt, hogy saját magunk fedezzük fel a várost. A római vidék szépségétől lenyűgözve, az autóbuszos utazás Civitavecchiába zárja ezt az egész napos kirándulást. Megjegyzés: A túra ára nem tartalmazza az ebéd költségét (fakultatív). Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Ez a túra nem vehető igénybe az MSC Divina fedélzetén tartózkodó vendégek számára, kivéve a 2023.06.09-i dátumot és az MSC Poesia fedélzetén tartózkodó vendégek számára.

CIVBK1 - AZ ÖRÖK VÁROS PEDÁLERŐVEL

Szenteljen egy napot az Örök Város felfedezésének egy gyengéd kerékpáros útvonalon, főként gyalogosövezeteken és kis forgalmú mellékutakon keresztül. Először azonban felszáll egy buszra, hogy eljusson a Circus Maximushoz, ahonnan aztán kerékpárral követi idegenvezetőjét. A kísért túra olyan ikonikus nevezetességek mellett vezet el, mint a Capitolium, a Pantheon, a Piazza Navona szökőkútjai, az Angyalvár, a világhírű Spanyol lépcső és a szintén nevezetes Trevi-kút, amelybe szokás szerint érmét dobnak a szerencséért. A kerékpáros útvonalon a Római Fórum, a Nép tere, a Villa Borghese és a Colosseum is megtekinthető. A Szent Péter téren, a Szent Péter-bazilikának otthont adó Szent Péter téren megállást tervezünk, hogy egy kicsit megpihenhessünk és élvezhessük a környéket. A biciklitúra során rengeteg megállót is beiktatunk, hogy fényképeket készítsünk a látottakról, majd a végén újra csatlakozunk az autóbuszhoz, hogy nyugodtan visszainduljunk a hajóra. Megjegyzés: A legalább 155 cm magas gyermekek a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével részt vehetnek ezen a túrán. Ez a túra csak az MSC Grandiosa vendégei számára érhető el.

CIVBK2 - AZ ÖRÖK VÁROS E-BIKE-KAL

Szenteljen egy napot az Örök Város felfedezésének egy szelíd kerékpáros útvonalon, főként gyalogosövezeteken és kis forgalmú mellékutakon keresztül. Először azonban felszáll egy buszra, hogy eljusson a Circus Maximushoz, ahonnan aztán kerékpárral követi idegenvezetőjét. A kísért túra olyan ikonikus nevezetességek mellett vezet el, mint a Capitolium, a Pantheon, a Piazza Navona szökőkútjai, az Angyalvár, a világhírű Spanyol lépcső és a szintén nevezetes Trevi-kút, amelybe szokás szerint érmét dobnak a szerencséért. A kerékpáros útvonalon a Római Fórum, a Nép tere, a Villa Borghese és a Colosseum is megtekinthető. A Szent Péter téren, a Szent Péter-bazilikának otthont adó Szent Péter téren megállást tervezünk, hogy egy kicsit megpihenhessünk és élvezhessük a környéket. A biciklitúra során rengeteg megállót is beiktatunk, hogy fényképeket készítsünk a látottakról, majd a végén újra csatlakozunk az autóbuszhoz, hogy nyugodtan visszainduljunk a hajóra. Megjegyzés: A legalább 155 cm magas gyermekek a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével részt vehetnek ezen a túrán. Ez a túra csak az MSC Grandiosa vendégei számára érhető el.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

bottom of page