top of page
Csoportos MSC hajóutak Doha, Katar
Doha, Katar pic
Doha, Katar

Mesterséges szigetek és valódi gazdagság

Egy katari utazás különleges lesz egy MSC hajóúton.

Egy Dubai, Abu Dhabi és Katar körutazás során megismerkedhet Dohával, az ország futurisztikus fővárosával az Öböl partján. A város a 2022-es világbajnokság megrendezésére készül, új, szupermodern felhőkarcolókkal gazdagítva az amúgy is félelmetes városképet. 

 

A dohai Aspire Tower (300 méter) uralja az égboltot. Ez az ország legmagasabb épülete, amelynek formája egy fáklyához hasonlít. Ez az épület a sportváros közelében található, amely már olyan eseményeknek adott otthont, mint a XII. pánarab játékok, és amely központi szerepet kap a világbajnokság alatt. Doha nagy része, beleértve az olyan imahelyeket, mint a katari iszlám tanulmányok karának új mecsetje, úgy tűnik, már a jövőben van. Ne hagyja ki a Gyöngy látogatását, a futurisztikus mesterséges kör alakú kikötőt, amelyet a városközponttól északra alakítanak ki, és mégis, ahogyan azt az MSC kiránduláson észreveheti, a város ősi szíve még mindig erősen dobog. 

 

Doha történelmi központjában található a Suq, ahol a tevétől az aranyig mindent el lehet cserélni, valamint a XIX. század végéről származó, ma múzeummá alakított Al Khoot erőd. Az MSC Cruises-szal szervezett dohai hajóútja során néhány kiránduláson az ország északi részének és e lenyűgöző emirátus történelmének felfedezésére indulhat. Ash Shamalban a sivatag közepéből emelkedik ki az Al-Zubara erődítmény, amely a harmincas évekből származik. Az első pillantásra hatalmas homokvárnak tűnő épületet teljesen felújították, és múzeummá alakították át. Az erőd közelében egy másik, még régebbi védelmi építmény, a Qal' at Murair régészeti maradványai is megtekinthetők. Szintén itt található Zubara, a kereskedők és gyöngybúvárok faluja, a XIX. századból származó, később elhagyott település.

DOHA - DHOW CRUISE - FOR FULLY VACCINATED GUESTS - DOH03

Fedezd fel Dohát - és gyönyörködj a város látképében a tengerről. A kirándulók először buszos városnézésre indulnak a Doha Corniche és a West Bay körül - az úti cél Doha óvárosi negyede, amely az egyik legforgalmasabb városrész. Évszázadokkal ezelőtt a hétvégéken beduin pásztorok piaca volt itt, ahol húsokat, gyapjút cseréltek egyéb árukra - ma pedig egy szövevényes labirintus, melyet kétoldalról apró butikok roskadozásig telt kirakata szegélyez. Az érzékszervek ellen finom illatok, fűszerek intéznek támadást - de minden földi jót meg lehet itt vásárolni a ruháktól az arab parfümökön át az édességekig és szárított gyümölcsökig. A kirándulók megnézi a sólyompiacot, az arany és gyémánt bazárt, a fűszer utcát és az állatvásárt. A következő megálló a Doha Dhow kikötő, ahol a hagyományos helyi hajókra szállnak a buszról. A dhow méltóságteljesen körbehajózza a dohai öblöt, miközben a fedélzeten fantasztikus panorámában gyönyörködhet - és a Közel-Kelet ízeit is megkóstolhatja: BBQ ételeket szolgálnak fel. Visszatérés után még fürdőzésre is van lehetőség - vagy napozhat a Doha-öböl partján.
Megjegyzés: A dhow hajókat motor hajtja. Információkat a program során angol nyelven adnak. Kérjük kényelmes cipőt és sapkát viseljen. A téli hónapokban a víz hőmérséklete hűvösebb lehet. A hajókázás közben feltámadó szél miatt javasolt kabátot hozni. A kiránduláson csak azok a vendégek vehetnek részt, akik teljes oltottsággal valamint érvényes covid oltási igazolvánnyal rendelkeznek. A kiránduláson való részvétellel a vendégek elfogadják és betartják az idegenvezető által kapott utasításokat és előírásokat. Vendégeink egészségének és biztonságának veszélye esetén az MSC intézkedni jogosult.

DOHA - AL SHAQAB ROYAL STABLES - FOR FULLY VACCINATED GUESTS - DOH12

A lovaglás szerelmesei számára -de nem csak nekik! - kihagyhatatlan program a fajtiszta arab lovakkal büszkélkedő Al Shaqab királyi istálló. A gyönyörű állatokat nem csak Katarban, de világszerte keresettek: a bajnok állatokat és leszármazottaikat csillagászati összegekért adják-veszik. Az istállóban egyedülálló lehetősége van megismerkedni a lovassportok világával - a látogatók a VIP területekre is betekintést nyerhetnek, és egy rövid lovas show műsort is megtekintenek. A visszafelé úton rövid fotózkodás erejéig a hatalmas sportcentrum az Aspire zone mellett is megállnak.
Megjegyzés: idegenvezetés kizárólag angol nyelven. A kiránduláson csak azok a vendégek vehetnek részt, akik teljes oltottsággal valamint érvényes covid oltási igazolvánnyal rendelkeznek. A kiránduláson való részvétellel a vendégek elfogadják és betartják az idegenvezető által kapott utasításokat és előírásokat. Vendégeink egészségének és biztonságának veszélye esetén az MSC intézkedni jogosult.

DOHA - AL SAFLIYAH ISLAND & PANORAMIC DOHA - FOR FULLY VACCINATED GUESTS - DOH23

Egy kis shopping, dohai városnézés, hajókázás a tradicionális dhow bárkával - látogatás az Al Safliya szigetre, ahol önfeledt napozás zárja a feledhetetlen kirándulást - mi más kell még a felhőtlen kikapcsolódáshoz? A kirándulás a programok mellett egy finom büfé ebédet is magában foglal. A kirándulók első megállója a souq Waqif bazár, ahol milliónyi portéka várja új gazdáját - talán éppen téged... Majd buszos városnézés Doha legismertebb nevezetességeivel: Cornich és West Bay, majd megálló a Katara kulturális faluban. A kanyarok után a hullámok következnek: egy tradicionális arab bárka, dhow fedélzetén átszelik az öblöt, hogy az Al Safliyag szigeten önfeledten napozhassanak, vagy megmártózzanak hűs habokban.
Megjegyzés: idegenvezetés angol nyelven és korlátozott mértékig néhány más világnyelven elérhető. A kirándulókat kérjük, hogy öltözékükkel a vállaikat és térdüket takarják el. A program során vállat és térdeket eltakaró konzervatív öltözködés elvárt. Javasoljuk, hogy kényelmes cipőt és kalapot viseljen. A kiránduláson hátproblémától, szívbetegségektől, magas vérnyomástól szenvedő utasaink és terhes nők nem vehetnek részt. A kirándulásra javasolt törölközőt és úszóruhát hozni. A kiránduláson alkoholt nem szolgálnak fel. A kiránduláson csak azok a vendégek vehetnek részt, akik teljes oltottsággal valamint érvényes covid oltási igazolvánnyal rendelkeznek. A kiránduláson való részvétellel a vendégek elfogadják és betartják az idegenvezető által kapott utasításokat és előírásokat. Vendégeink egészségének és biztonságának veszélye esetén az MSC intézkedni jogosult.

Doha, Katar text
bottom of page