top of page
MSC hajóutak Dubai
Dubai: Video

Dubai, Egyesült Arab Emírségek

Giccses báj és hétcsillagos szállodák

Az MSC Emirates és Omán körutazásán egy part menti kirándulás keretében felfedezheti Bur Dubajt, Dubai metropoliszának szívében, a szellős Creek déli oldalán fekvő Bur Dubai városát. Ez Dubai legrégebbi része, és lenyűgöző betekintést nyújt a város hagyományos gyökereibe.
Itt található a hely számos érdekes arab örökségi háza, amelyek a gyönyörű régi iráni negyedben, Bastakiya negyedben és a vízparti Shindagha negyedben csoportosulnak, valamint a kiváló Dubai Múzeum és a hangulatos Textil Souk.

Az MSC Dubai, Abu Dhabi & Katar kirándulásokat kínál a nyüzsgő Deira kerületbe is: Dubai hagyományos kereskedelmi tevékenységének központjába, amelynek nagy része még mindig a terület régimódi szúkok élénk sorában zajlik, beleértve a híres arany- és fűszerpiacokat is. A régi városközponttól néhány kilométerre délre a modern Dubaj látványos stílusban kezdődik a Sheikh Zayed Roaddal, ahol felhőkarcolók nyaktörő sora áll, köztük a csillogó Emirates Towers.

Még ezeket is túlszárnyalja azonban a sáv déli végén található hatalmas Downtown Dubai fejlesztés, amelynek középpontjában a lenyűgöző új Burj Khalifa, a világ legmagasabb épülete áll, amelyet további rekordokat döntögető látványosságok, köztük a gigantikus Dubai Mall és a látványos Dubai szökőkút szegélyeznek.

A Sheikh Zayed Roadtól nyugatra, a tengerparti Jumeirah kiterjedt külvárosa a hagyományos választási cím a dubaji európai külföldiek számára, ahol a falakkal körülvett villák végtelenül hosszú sorát fél tucat bevásárlóközpont és néhány visszafogott látnivaló tarkítja. Jumeirah déli végén, az álmos Umm Suqeim külvárosban még több ikonikus látnivaló található, köztük a hullám alakú Jumeirah Beach Hotel, a rendkívüli, arabnak látszó Madinat Jumeirah komplexum és a felejthetetlen Burj al Arab szálloda.

DUBAI - DINNER IN THE DUNES - FOR FULLY VACCINATED GUESTS - DXB03

Ilyen lehetőség sincs minden nap az életben: piknikezz velünk a a homokdűnéken! A kirándulók izgalmas “hullámvasútra” indulnak a homokdűnék hátán - egy kényelmes öszkerékmeghajtásos dzsippel. A feledhetetlen naplementét egy homokdűne tetejéről csodálják meg - nem érdemes a fényképezőgépeket a fedélzeten felejteni! A kirándulás fénypontja azonban még hátravan: BBQ vacsora és hastáncosok műsora egy romantikus és pihentető környezetben. A szórakoztató műsor részeként henna festők díszítik a kezeket és lábakat, ami az itt élők körében a különleges alkalmakat jelző szertartás. A beduin élmény teljes lesz, ha kipróbálja a lovaglást - egy teve hátán! A program végén az autókkal visszatérés a kikötőbe.
Megjegyzés: Ez a program a tranzitáló utasok számára elérhető (ezen a napon beszálló vagy kiszálló utasok számára nem), a program a délutáni órákban kezdődik, így attól függően, hogy a hajó mennyi időt tölt a kikötőben, délelőtti programokkal kombinálható: DXB01, DXB58. A program várható indulási időpontja kb. 15.30. A hajón az ebédre fordítható idő limitált 2 túra kombinálása esetén. A sofőrök angol nyelven beszélnek, és adnak információkat. A kirándulás rázós útvonalon halad, mozgásukban korlátozott, terhes valamint hát és/vagy nyak-problémáktól szenvedő utasaink nem vehetnek részt azon. A részvétel alsó korhatára 5 év. Kérjük kényelmes ruházatot és cipőt viseljen a kirándulásra. A kirándulás során két megállót tart az autó (kb. 30 perc), amíg a kerekeket felfújják, illetve leeresztik. A program az aktuális időjárás függvényében indul. Az autókban egyenként összesen hat vendég ülhet. A kirándulás kedvezőtlen időjárási körülmények miatt elmaradhat. Az ételintoleranciában szenvedő utasainkat kérjük, hogy erről a hajó fedélzetén a Shore Excursions Office munkatársait értesítsék legalább két nappal a kirándulást megelőzően. A kiránduláson csak azok a vendégek vehetnek részt, akik teljes oltottsággal valamint érvényes covid oltási igazolvánnyal rendelkeznek.

DUBAI - PANORAMA FROM BURJ AL KHALIFA - FOR FULLY VACCINATED GUESTS - DXB58

Barangolás a Dubaj csillogó felhőkarcolói között, a világon páratlan látnivalók és mesterséges szigetek mind-mind felfedezésre várnak! A Burj Al-Arabnál egyl rövid fotózkodás erejéig megállót tartanak, majd irány a Palm Jumeirah - a pálmafát formázó, emberi kéz alkotta sziget. A világ legjobb szállodái között emlegetett Atlantis Hotel után a világ legmagasabb épülete következik. A Burj Al- Khalifánál lehetőség van a szédületes magasságban, a 124. emeleten található kilátót is felkeresni - innen fantasztikus panoráma nyílik a környékre.
Megjegyzés: A program várhatóan a délelőtti órákban zajlik, a tranzitáló utasok számára elérhető (a hajóút megkezdésének vagy befejezésének napján nem).Az alábbi délutáni programokkal kombinálható: DXB03, DXB06, DXB18, DXB37. A hajón az ebédre fordítható idő limitált 2 túra kombinálásnak esetén. A programnak nem része a 148. emeleti kilátó. A progam főként angol nyelven elérhető. A kiránduláson csak azok a vendégek vehetnek részt, akik teljes oltottsággal valamint érvényes covid oltási igazolvánnyal rendelkeznek.

DUBAI - DISCOVER THE EXPO 2021 DUBAI WITH MSC CRUISES - FOR FULLY VACCINATED GUESTS - DXB59

Fedezd fel a világ egyik legizgalmasabb eseményét: a Dubaj Expo 2021-et - a legnagyobb szabású rendezvény, melyet a Közel-Keleten valaha szerveztek. 190 ország legbriliánsabb tudósaitól és felfedezőitől láthatod a tudomány haladását, fedezheted fel a közlekedés, innováció és a fenntartható fejlődés jövőjét. Élelmiszeripar vagy építészet? Mindenféle területen láthatsz izgalmas vívmányokat. Az Expót önállóan fedezheted fel, majd az előre egyeztetett időpontban ismét buszokra szállnak a kirándulók, hogy visszatérjenek a hajóra.
Megjegyzés: a kirándulás tartalmazza a belépő árát és az összes transzfert. A kirándulás 18-59 év közötti vendégek számára kerül meghirdetésre (a kirándulás napján érvényes életkor). Amennyiben az Ön életkora 2 és 17 év közötti, vagy 60 év feletti (a kirándulás napján), akkor a „DXB60 - Fedezze fel az EXPO 2021 Dubait az MSC Cruises-szal a 2–17 éves vagy 60 év közötti vendégek számára” kirándulást válassza. A kiránduláson csak azok a vendégek vehetnek részt, akik teljes oltottsággal valamint érvényes covid oltási igazolvánnyal rendelkeznek.

Dubai: List
bottom of page