top of page
MSC14000550.jpg
Dubrovnik, Horvátország pic
Dubrovnik, Horvátország

Dubrovnik városa, az UNESCO Világörökség része, Horvátország déli partvidékén, az Adriai-tengerre néző kilátással.

Ez az MSC Mediterranean Cruises úticél kincsesbánya látnivalókkal büszkélkedhet, beleértve a 16. századi óvárost és a romantikus mészkő utcákat. Nézze meg a gótikus-reneszánsz Rektori Palotát, vagy sétáljon végig a város ősi sziklafala mentén. Távolabb számos természeti csodát talál, köztük a világ legvarázslatosabb barlangjait.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A rektori palota
- Tengerparti vitorlázás és tengerparti szünet
- Modra Spilja barlang 
 
Dubrovnik olyan, mintha egy időbe felfüggesztett város lenne, és az MSC Cruises kirándulása lehetőséget kínál arra, hogy elmerüljön az ősi pompában. A hangulatos óváros fantasztikusan díszes építészetének köszönhetően a Trónok harca című népszerű tévésorozat egyik fő helyszíne volt. Sétáljon az utcákon, és nézze meg a Nagyboldogasszony-székesegyházat és annak velencei festményekkel díszített királyi belső terét. Ezután lépjen tovább a Rektori Palotához, amely egy fejedelmi ékszer, és egészen a 15. századig nyúlik vissza. Folytassa a túrát a ferences templomban és kolostorban, és gyönyörködjön román-gótikus szépségében. Ezután élvezze a szabadidőt az óváros szívében, ahol vásárolhat, vacsorázhat és sétálgathat.
 
Az MSC Cruises kirándulások keretében lehetőség nyílik arra, hogy katamarántúrán és strandolás közben körbehajózza a zöldellő Lokrum-szigetet és a gyönyörű Elaphiti-szigetcsoportot. Élvezze Dubrovnik ősi óvárosának látványos kilátását, ikonikus falait és a 11. századi Lovrijena erődöt. A lenyűgöző Lapad-öböl felé hajózva megcsodálhatja az Adriai-tenger mélykék-zöldjét. Itt időt szakíthat a kristálytiszta vízben való úszásra, pihenhet egy napernyő alatt, vagy barnulhat a tengerparton.
 
Élvezze az izgalmas kirándulást az MSC Cruises kirándulásán a Lapad-félszigetről. Örvendezzen Dubrovnik történelmi óvárosának a tenger felől történő megtekintésének, miközben a csillogóan távoli Kolocep-sziget felé hajózik. Merüljön el a vízbe, hogy mennyei sznorkelezési élményben legyen része a félelmetes Modra Spilja (Kék barlang) nevű helyen. Végül érkezzen meg Donje Celo strandjára, ahol megcsodálhatja a kilátást, pihenhet a homokban, vagy úszhat a festői öbölben.

THE TRADITIONS OF KONAVLE VALLEY & DUBROVNIK (DUB21)

Festői buszos utazás a Dubrovnik környéki Konavle-völgybe, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Adriai-tengerre és a hagyományos falvak szépségére. Meglátogatjuk a Novakovic család falusi házát, amely egy kis regionális néprajzi gyűjteménynek ad otthont. Innen rövid sétákra indulhat a környező vidéken, megsimogathatja az állatokat, vagy gyümölcsöt szedhet közvetlenül a gyümölcsösből - egy csodálatos nap a kikapcsolódásról és a természet egyszerű örömeiben való elmerülésről. Ezt követően a helyi dalmát zene és ének élő előadásában gyönyörködhetünk, amelyet hagyományos dalmát ruhába öltözött néptáncosok kísérnek. Megkóstoljuk a helyi likőröket és borokat, mielőtt füstölt sonkából, házi kenyérből és sajtból álló jellegzetes ételt fogyasztanánk. Visszatérés Dubrovnikba, ahol a kirándulást egy rövid vezetett séta zárja az óvárosban.

Kérjük, vegye figyelembe: az óvárosból a hajóra való visszatéréskor a parkolóban sorok várakozhatnak. A kerekesszékeseket fizető segítőnek kell kísérnie, aki segít a fel- és leszállásban; a kerekesszéknek összecsukhatónak/összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon nincs sem rámpa, sem lift. Kérjük, hogy a kerekesszékesek, akik részt kívánnak venni ezen a programon, a fedélzetre érkezés után haladéktalanul lépjenek kapcsolatba a Shore Excursions' Deskkel, hogy az előkészületekről gondoskodni tudjanak.

Dubrovnik, Horvátország text
bottom of page