top of page
Dubrovnik, Horvátország

Dubrovnik városa, az UNESCO Világörökség része, Horvátország déli partvidékén, az Adriai-tengerre néző kilátással

Ez az MSC Mediterranean Cruises úticél kincsesbánya látnivalókkal büszkélkedhet, beleértve a 16. századi óvárost és a romantikus mészkő utcákat. Nézze meg a gótikus-reneszánsz Rektori Palotát, vagy sétáljon végig a város ősi sziklafala mentén. Távolabb számos természeti csodát talál, köztük a világ legvarázslatosabb barlangjait.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A rektori palota
- Tengerparti vitorlázás és tengerparti szünet
- Modra Spilja barlang 
 
Dubrovnik olyan, mintha egy időbe felfüggesztett város lenne, és az MSC Cruises kirándulása lehetőséget kínál arra, hogy elmerüljön az ősi pompában. A hangulatos óváros fantasztikusan díszes építészetének köszönhetően a Trónok harca című népszerű tévésorozat egyik fő helyszíne volt. Sétáljon az utcákon, és nézze meg a Nagyboldogasszony-székesegyházat és annak velencei festményekkel díszített királyi belső terét. Ezután lépjen tovább a Rektori Palotához, amely egy fejedelmi ékszer, és egészen a 15. századig nyúlik vissza. Folytassa a túrát a ferences templomban és kolostorban, és gyönyörködjön román-gótikus szépségében. Ezután élvezze a szabadidőt az óváros szívében, ahol vásárolhat, vacsorázhat és sétálgathat.
 
Az MSC Cruises kirándulások keretében lehetőség nyílik arra, hogy katamarántúrán és strandolás közben körbehajózza a zöldellő Lokrum-szigetet és a gyönyörű Elaphiti-szigetcsoportot. Élvezze Dubrovnik ősi óvárosának látványos kilátását, ikonikus falait és a 11. századi Lovrijena erődöt. A lenyűgöző Lapad-öböl felé hajózva megcsodálhatja az Adriai-tenger mélykék-zöldjét. Itt időt szakíthat a kristálytiszta vízben való úszásra, pihenhet egy napernyő alatt, vagy barnulhat a tengerparton.
 
Élvezze az izgalmas kirándulást az MSC Cruises kirándulásán a Lapad-félszigetről. Örvendezzen Dubrovnik történelmi óvárosának a tenger felől történő megtekintésének, miközben a csillogóan távoli Kolocep-sziget felé hajózik. Merüljön el a vízbe, hogy mennyei sznorkelezési élményben legyen része a félelmetes Modra Spilja (Kék barlang) nevű helyen. Végül érkezzen meg Donje Celo strandjára, ahol megcsodálhatja a kilátást, pihenhet a homokban, vagy úszhat a festői öbölben.

DUB01 - VÁROSNÉZÉS

Élvezze Dubrovnikot történelmi pompájában ezzel a kirándulással, amely az UNESCO Világörökség részét képező város szűk utcáin és bástyáin keresztül vezet. Sétáljon végig a városon, és látogasson el a Mária mennybevételének katedrálisába - egy kőből készült remekműbe, amelynek belsejét velencei festmények díszítik. A város eredeti nevét "Dubrava", azaz "tölgyliget" néven kapta a szlávoktól. A Stradunon, a történelmi belvároson átvezető 300 méter hosszú, mészkővel burkolt sétálóutcán sétálva megcsodálhatjuk Onofrio de la Cava nápolyi építész munkáit, aki a vízműveket, Dubrovnik két nyilvános szökőkútját és a monumentális rektori palota épületét építette késő gótikus stílusban. Folytassa a látogatást a Szent Ferenc kolostorban, amely csodálatos kerengővel büszkélkedhet; a kolostorban található Európa legrégebbi gyógyszertára is, amelyet 1317-ben nyitottak meg. A séta végén szabadideje lesz, hogy szabadidejében felfedezze az óvárost, mielőtt visszatérne a kikötőbe. Alternatívaként választhatja azt is, hogy a városban marad, és később a transzferszolgáltatás segítségével tér vissza a kikötőbe. Kérjük, vegye figyelembe: az óvárosból a hajóhoz való visszaúton a parkolóban sorban állással kell számolnia. Mivel ez a túra hosszú gyaloglással jár, nem ajánlott gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. A Rektori Palota csak kívülről látható. A dominikánus kolostor a székesegyház látogatását helyettesíti azokon a napokon, amikor az zárva marad. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek.

DUB04 - TENGERPARTI VITORLÁZÁS ÉS TENGERPARTI PIHENÉS

Töltsön egy napot a hajón kívül Dubrovnik egyik legnépszerűbb strandján. A kirándulás Dubrovnik óvárosa melletti vitorlázással kezdődik, amelyet egy 45 perces séta követ a városfalak mentén. Megcsodálhatja a horvát város legszebb szegleteit, mielőtt hajóra szállna a Szent Jakab strandra, ahol szabadideje van a napozásra vagy úszásra. A napernyő, a strandfotelek, az üdvözlőital és egy további ital benne foglaltatik. Kérjük, vegye figyelembe: a kirándulás júniustól szeptember végéig tart, és az időjárási viszonyoktól függ. A vízi sportok kérésre és a rendelkezésre állás függvényében, felár ellenében vehetők igénybe. A strandon egy bár és egy étterem áll rendelkezésre.

DUB06 - DUBROVNIKI BARLANGOK ÉS BÚVÁRKODÁS HAJÓVAL

Szálljon motorcsónakba, hajózzon a Lapad-félszigeten, és hajózzon el a régi városfalak mellett. Csodálja meg Dubrovnik óvárosát a vízről, és használja ki az alkalmat néhány remek kép elkészítésére. Folytassa útját a Kolocep-sziget külső oldalához, ahol a Modra Spilja barlangban és három kisebb barlangban sznorkelezhet, mielőtt újra elérné a Lopud-szigeten található Sunj strandot, ahol a környék egyik legnépszerűbb homokos strandján élvezheti a szabadidőt. A kirándulás a Kolocep-sziget másik oldalára, a Donje Celo szigetre folytatódik, amely egy gyönyörű és nagyon népszerű öböl. A hajón pihenhetnek a napon egy szendvicset és üdítőt kóstolva, mielőtt visszatérnek Gruz kikötőjébe. Kérjük, vegye figyelembe: a kirándulás júniustól szeptember végéig tart, és az időjárási viszonyoktól függ. A kiránduláson 7 éves kortól gyermekek is részt vehetnek, a kirándulás nem alkalmas fizikai problémákkal küzdő vendégek számára. A búvárfelszerelés (maszk és uszony) biztosított. A hajótulajdonos a kapitány szerepét tölti be, aki csak angol nyelven nyújt tájékoztatást. Javasoljuk, hogy hozzon magával fürdőruhát, törölközőt és egy üveg vizet. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell ezt a parti kirándulások irodájával. A vendégek közvetlenül a hajóról jutnak ki a tengerbe.

DUB09 - DUBROVNIK ÉS A RÉGI VÁROSFALAK

Kezdje a túrát autóbuszos transzferrel Dubrovnik csodálatos történelmi központjába, az "Adria gyöngyszemébe", az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított Dubrovnikba. Látogassa meg a híres városfalakat, a tornyok, bástyák és erődítmények sorát, amelyek az egész történelmi központot és a kikötőt körülveszik. A 12. században épült, hogy megvédje a várost a betolakodók ellen, majd a 13. és 14. században átalakították, Dubrovnik 1.940 méteres falait Európa legszebb és legjobb állapotban fennmaradt falai között tartják számon. A történelmi központ más részeinek rövid, idegenvezetéssel történő megtekintése után szabadidő áll majd rendelkezésükre, hogy kedvükre tegyenek. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Kényelmes cipő, kalap és napvédő (nyári hívások esetén) ajánlott. Az óvárosból a hajóra való visszaúton a parkolóban némi sorban állással lehet számolni.

DUB20 - DUBROVNIKI KAJAKTÚRA

Lokrum gyönyörű kis partközeli szigete az úti cél ezen a vonzó félnapos kajaktúrán, amely akkor kezdődik, amikor találkozol idegenvezetőddel és elindulsz Pile kis kikötőjéből. Ezután a sziget - amelyet a Szerelem szigetének is neveznek - part felőli oldalán evezhet, hogy elérje az eldugott Betina strandot, ahol egy népszerű barlang is található. Itt lehetőséged lesz egy kis sznorkelezésre, és a helyszín víz alatti szemszögből történő felfedezésére. A strand csak a tengeren keresztül közelíthető meg, és lenyűgöző kilátás nyílik a régi városfalakra, amelyek felé a búvárkodási szünet után evezni fogtok. Gyönyörködjön a strandok, pálmafák, hajók, vízparti villák és szállodák látványában, miközben elhalad az Adria úgynevezett gyöngyszeme mellett, és ez az utazás azt ígéri, hogy Dubrovnikot egyedülálló perspektívából mutatja be. A kajakozás a Pile-öbölben ér véget, majd visszatér a hajóra. Felhívjuk figyelmét: a vendégeknek könnyű ruházatot, valamint fürdőruhát, kalapot és magas faktorszámú naptejet javasolunk. Minden vendég mentőmellényt kap, és minden kajakot vízálló tárolóval látunk el a személyes holmik számára. A kajakozásban való részvételhez 12 évnél fiatalabb gyermekeket csak fizető felnőtt kíséretében lehet részt venni. Egy angolul beszélő kajakos oktató lesz a vezető. A túra csak a nyári hónapokban zajlik, és rövid időn belül lemondható, ha a tevékenység napján kedvezőtlen időjárás uralkodik.

DUB21 - A KONAVLE-VÖLGY ÉS DUBROVNIK HAGYOMÁNYAI

Ez a túra egy festői buszos kirándulással kezdődik a Dubrovnik környéki Konavle-völgybe, ahol élvezheti az Adriai-tengerre nyíló csodálatos kilátást és a hagyományos falvak szépségét. Meglátogatják a Novakovic család falusi házát, amely egy kis regionális néprajzi gyűjteménynek ad otthont. Innen rövid sétákra indulhat a környező vidéken, megsimogathatja az állatokat, vagy gyümölcsöt szedhet közvetlenül a gyümölcsöskertből - egy csodálatos nap a kikapcsolódás jegyében, és elmerülhet a természet egyszerű örömeiben. Ezután élvezze a helyi dalmát zene és ének élő előadását, amelyet hagyományos dalmát ruhába öltözött néptáncosok kísérnek, és kóstolja meg a helyi likőröket és borokat, mielőtt megkóstolná a füstölt sonkából, házi kenyérből és sajtból álló jellegzetes ételt. Dubrovnikba visszatérve a kirándulást egy rövid, vezetett séta zárja az óvárosban. Kérjük, vegye figyelembe: Az óvárosból a hajóra való visszaúton a parkolóban némi sorban állással kell számolnia. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával.

DUB22 - PROTECTOURS: MENTSÜK MEG A HULLÁMOKAT

Ha csatlakozol ehhez az élvezetes kiránduláshoz, fél napra ökoharcossá válhatsz az Elaphiti-szigetekhez vezető hajókiránduláson, hogy részt vegyél a Green Sea Safari nevű civil szervezet kezdeményezésében, amely a helyi strandok, öblök és szigetek műanyaghulladéktól való megszabadítását tűzte ki célul. A kirándulás akkor kezdődik, amikor felszállsz egy motorcsónakra és elhajózol az öbölbe, aznap segítesz a takarításban. Öltözz fel, és kezdj el sznorkelezni, és szedd össze a talált műanyaghulladékot körülbelül egy órán keresztül. Ezután visszatérsz a motorcsónakodra, hogy a helyi hulladékgyűjtő pontra menj, ahol elhelyezheted a munkád zsákmányát. A kirándulás hátralévő részében a gyönyörű Elaphiti-szigetcsoport körül hajókázik, és közben buja erdők, sziklák, az Adriai-tenger mélykék-zöldjei, eldugott öblök, strandok és halászfalvak látványában gyönyörködhet. A hajón is bőven lesz lehetőségetek úszni, búvárkodni és napozni. A hajóra való visszatérés végül lezárja a kirándulást. Megjegyzés: a túra júniustól szeptember végéig tart, és csak akkor, ha az időjárási körülmények lehetővé teszik. A túra nem alkalmas mozgáskorlátozott, hát- és nyakproblémákkal küzdő vendégek és terhes nők számára. Védőkesztyűt, vízi cipőt és búvárfelszerelést biztosítunk. A vendégeknek könnyű ruházat, fürdőruha és sportcipő viselése, valamint törölköző, kalap, magas faktorszámú naptej és palackozott víz ajánlott. A túra kizárólag angol nyelven vehető igénybe, a kapitány angol nyelvű idegenvezetőként működik. A túrán való részvételre minimum 7 éves, maximum 60 éves korig van lehetőség. A vendégek közvetlenül a hajóról juthatnak ki a tengerbe.

DUB23 - ÓVÁROS KATAMARÁN VITORLÁS ÉS ÚSZÓSZÜNET

A Dubrovnik gyönyörű sziluettjének pazar kilátását a vízpartról szemlélve, a napozás és a nyaralási élet élvezetének lehetőségétől kezdve, ez a félnapos katamarán túra az Ön élvezetét szem előtt tartva készült. Miután felszállt a luxus katamaránra, elhajózik Dubrovnik gyönyörű történelmi negyede - az UNESCO Világörökség része -, valamint a régi városfalak, a 11. századi Lovrijenac erőd, majd a zöldellő Lokrum-sziget mellett. A katamarán egy gyönyörű helyen, a város és a sziget között horgonyoz le, és lesz időd úszni a kristálytiszta tengerben. Ezután a hajóra való kényelmes visszautazás zárja a túrát. Kérjük, vegye figyelembe: a túra júniustól szeptember végéig tart, és csak akkor, ha az időjárási körülmények lehetővé teszik. A vendégeknek könnyű ruházat és fürdőruha viselése, valamint kalap és magas faktorszámú naptej ajánlott. Előfordulhat, hogy a túra csak angol nyelven érhető el. A vendégek közvetlenül a katamaránról jutnak ki a tengerbe.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

bottom of page