top of page
Egészségügyi intézkedések MSC hajóutak
Covid teszt MSC hajóutak
Covid előírások MSC hajóutak
Biztonsági protokoll MSC hajóutak
Hőmérséklet ellenőrzés MSC hajóutak
Covid előírások MSC hajóutak
Covid protokoll MSC hajóutak
Szabadtéri maszkhasználat MSC hajóutak
Higiéniai előírások MSC hajóutak
Egészségügyi és biztonsági intézkedések MSC hajóutak
COVID-19 Mediterrán hajóutak: Video

UTAZÁSI KÖVETELMÉNYEK A 2022. OKTÓBER 1-TŐL INDULÓ MEDITERRÁN HAJÓUTAKHOZ

Az MSC Cruises biztonságos és stresszmentes nyaralási lehetőséget kínál Önnek és szeretteinek a szigorú MSC Cruises Egészségügyi és biztonsági protokollunknak köszönhetően. Az MSC Cruises egészségügyi és biztonsági intézkedései változhatnak, és a járvány alakulásának megfelelően alkalmazkodnak.

Mielőtt lefoglalja hajóútját, kérjük, ellenőrizze ITT, hogy a lakóhelye szerinti országnak megfelelően jogosult-e a hajóra szállni. A Covid-19 világjárvány miatt nemzetközi utazási korlátozások lehetnek a hajóút célállomásától és az Ön lakóhelye szerinti országtól függően.

AMIT A HAJÓÚT ELŐTT TUDNI KELL

Az alábbi követelmények a 2022. október 1. után induló hajóutakra érvényesek.


Oltási követelmények


Minden hajóra szálló vendégnek erősen ajánlott, de nem kötelező a COVID-19 elleni teljes körű védőoltás.

Mikor tekinthető egy Vendég "teljesen beoltottnak"?
 
- Azok a vendégek, akik legalább két adag oltóanyagot kaptak - kivéve az egy adag Johsnon & Johnson oltóanyagot -, beleértve azokat is, akiket az EMA szabványok szerint nem minősítettek naprakésznek.
- Azok a vendégek, akik a Covid-19-ből egy oltás beadásával meggyógyultak, teljes mértékben beoltottnak minősülnek (QR-kódot vagy alternatívaként hitelesítő dokumentumot kell benyújtaniuk).
 
Vizsgálati követelmények

A beoltott Vendégek számára nem kötelező (de erősen ajánlott) a negatív teszt bemutatása. 
A nem oltott, oltási igazolással nem rendelkező vagy a COVID-19-ből felépült, 5 éves és idősebb vendégeknek a beszállás előtt 48 órával elvégzett negatív COVID-19 RT-PCR vagy antigén tesztet kell bemutatniuk. 
 
A teszteknek laboratóriumi igazolással kell rendelkezniük. A gyors antigén önvizsgálat nem érvényes utazási célokra.


Minden vendégnek ajánlott a COVID-19 oltási státusz és a teszteredmény birtokában utazni. Bár az oltás nem szükséges a beszálláshoz, a különböző kikötőkben és a helyi látnivalóknál kérhető.


A vizsgálati eredményekről szóló eredeti igazolást és az oltási igazolást a terminálon be kell mutatni (papír vagy elektronikus formátumban), és az alábbi nyelvek egyikén kell elkészíteni: Angol, olasz, német, francia vagy spanyol nyelven. A COVID-19 vizsgálati bizonyítványnak tartalmaznia kell: a vendég személyes adatait (a többi úti okmánnyal ellenőrizhetően), a vizsgálat dátumát, a vizsgálatot végző központ azonosító/elérhetőségi adatait, az alkalmazott technikát és a negatív vizsgálati eredményt.


A legénység minden tagjának teljes körűen oltva kell lennie, és az MSC Cruises egészségügyi és biztonsági protokolljának megfelelően hetente rendszeresen tesztelni kell. 

EGYÉB UTAZÁSI KÖVETELMÉNYEK

A COVID-19 világjárvány miatt nemzetközi utazási korlátozások léphetnek életbe, a hajóút célállomásától és az Ön lakóhelye szerinti országtól függően. Jelenleg az Iránban, Kínában, Indonéziában, Malajziában, a Fülöp-szigeteken és Szingapúrban lakó utasok nem hajózhatnak (2022 októberéig).


A COVID-19 teszt vagy a Passenger locator form (PLF) továbbra is szükséges lehet a nemzeti vagy nemzetközi mobilitási követelményhez: minden vendég felelőssége, hogy ezt a követelményt indulás előtt ellenőrizze. További információért ajánlott tájékozódni az ország illetékes hatóságainak hivatalos csatornáin.


Az arcvédő maszk viselése erősen ajánlott. Bizonyos körülmények között ez az ajánlás a meglátogatott ország vagy kikötő alkalmazandó egészségügyi hatósági előírásai szerinti kötelező követelményből adódhat. A parton a vendégeknek is be kell tartaniuk az arcmaszk használatára vonatkozó helyi előírásokat. Ezek a protokollok változhatnak.

Izraelre vonatkozó további utazási követelmények


Információk a Haifában (Izrael) beszálló vendégek számára


A hajó indulása előtt 48 órával minden Vendégnek ki kell töltenie egy belépési nyilatkozatot. A nyilatkozatot kilépési nyilatkozatként kell kitölteni a https://corona.health.gov.il/en/flights/ weboldalról való indulás előtt.

Információk az Izraelben átutazó vendégek számára


Minden Vendégnek ki kell töltenie és belépési nyilatkozatot kell tennie Kusadasiból való indulás előtt https://corona.health.gov.il/en/flights/.

Mivel egy hajóút során olyan speciális COVID-19 kockázatoknak lehet kitéve, amelyekre a meglévő biztosítások általában nem nyújtanak fedezetet, az Ön nyugalmának biztosítása érdekében erősen ajánlott - 2022. július 1-től kezdődően minden új foglalás esetén - minden vendég számára, hogy olyan biztosítási kötvényt kössön, amely kifejezetten fedezi a COVID-19-hez kapcsolódó kockázatokat, mint például a hajóút lemondása, megszakítása, hazaszállítási költségek, karantén, orvosi segítségnyújtás és kapcsolódó költségek, valamint kórházi kezelés. Amennyiben nem rendelkezik biztosítással, kérjük, vegye figyelembe, hogy további költségeknek lehet kitéve, amelyeket a Társaság nem tud fedezni.


A biztosításnak fedeznie kell Önt és családját a foglalás visszaigazolásától a hajóút, a hajóút és a repülőút vagy a Stay & Cruise csomag végéig.

A fenti kockázatokkal szembeni teljes körű védelem érdekében az MSC COVID Protection Plan-t kínál - egy kifejezetten ezekre a COVID-19 kockázatokra kidolgozott biztosítási kötvényt -, amelyet a foglalás során hozzáadhat a hajóúthoz. A Covid Protection Plan az értékesítéskor minden induláskor érvényes. A foglalás véglegesítése előtt lehetőség van az MSC COVID-19 védelmi terv hozzáadására a hajóúthoz, személyenként 25 € áron.


Alternatívaként a fenti kockázatokra kiterjedő más biztosítással is utazhat.

AMIT A PARTRASZÁLLÁSRÓL ÉS A HAZAUTAZÁSRÓL TUDNI KELL

A vendégek a folyamatosan ellenőrzött és változó helyi követelményeknek megfelelően önállóan is partra szállhatnak. Azok a vendégek, akik oltatlan gyermekekkel utaznak, szintén önállóan mehetnek partra. A legjobb szárazföldi élmény érdekében azt javasoljuk minden vendégünknek, hogy az MSC Cruises által szervezett, a hajóút előtt és a fedélzeten is foglalható parti kirándulás kényelmét, kényelmét és biztonságát élvezve fedezze fel az úti célokat.


A COVID-19 teszt vagy Passenger locator form (PLF) továbbra is szükséges lehet a nemzeti vagy nemzetközi mobilitási követelményhez: minden vendég felelőssége, hogy ezt a követelményt indulás előtt ellenőrizze. További információért ajánlott tájékozódni az ország illetékes hatóságainak hivatalos csatornáin. Minden vendég felelőssége, hogy a hajóút utáni végső célállomásra való visszatéréskor megfeleljen a COVID-19 vizsgálatra vonatkozó helyi előírásoknak.

COVID-19 Mediterrán hajóutak: FAQ

Kérjen árajánlatot

Az MSC Cruises-szal a Földközi-tengeren hajókázni azt jelenti, hogy elérhető közelségbe kerülünk a kultúra, a hagyományok és a műemlékek legjavához, amelyek évszázadok óta gazdagítják partjait. Látogasson el ezekbe az országokba, és ismerje meg gazdag mediterrán történelmüket, ahogy az ókori hajósok tették, amikor Olaszországból a görög szigetekre hajóztak. Az MSC Földközi-tengeri hajóútján utazva lehetősége nyílik arra, hogy közelebbről is megismerje Olaszország történelmi kikötőit Rómától Velencéig, Genovától Nápolyig. Értékelje a festői és kifinomult francia városokat Cannes-ban, hogy elmerüljön a spanyol kultúrában Barcelonában, Malagában, Valenciában és Ibizán.

COVID-19 Mediterrán hajóutak: Get a Quote
bottom of page