top of page

Egyesült Királyság és Norvégia csoportos MSC Virtuosa hajóút magyar idegenvezetővel

2024. Május 11-18.

A norvég fjordok kétségtelenül a világ leggyönyörűbb természeti tájai közé tartoznak, melyek lenyűgöző szépségükkel és időtlen atmoszférájukkal képesek lenyűgözni a látogatót. Norvégia több mint ezer fjorddal büszkélkedhet, a legnagyobbak közül a Geirangerfjord és a Naerøyfjord emelkedik ki. 2005 óta ezek a csodás természeti alkotások szerepelnek az UNESCO világörökségi listáján, és most elérhetők egy exkluzív MSC norvég fjordok körutazáson.

Szállj fel az egyik MSC Észak-Európa körútra, és fedezd fel a csodákat, amelyeket a Brit-szigeteken, a skandináv partvidéken vagy a Balti államokban találhatsz, és tapasztald meg Európát olyan módon, mint még soha. Kezdd az északi, skandináv vagy Balti-tengeri körutat a Brit-szigetekről, és látogasd meg a partmenti városokat és településeket olyan országokban, mint Norvégia, Dánia, Svédország vagy Izland.

 

Az Észak-Európa városai jelentősen eltérnek minden más településtől, mivel tökéletesen ötvözik saját kultúrájuk lényegét a jelenkor modern jegyeivel. Az skandináv körutak olyan helyszínekre visznek el, mint Stockholm, Bergen vagy Oslo. Itt különösen megcsodálhatod az olyan lenyűgöző épületeket, mint az Akershus erőd, vagy sétával lazíthatsz a Frogner Parkban, nem beszélve az Osloi Operaház avantgárd épületéről, amely a kikötőnél található.

Az MSC norvég fjordok körutazása során a látogatók a földi és lenyűgöző látványosságokat mély, sima és könnyen navigálható vizeken keresztül látogathatják meg. Az 2023 - 2024-es szezonokban a legjobb nézőpontból, első kézből csodálhatják meg ezeket a természeti szépségeket. A fjordok vizein keresztül elérhető Norvégia néhány legszebb városa, beleértve Bergent is, amely a világ második leghosszabb fjordja, a Sognefjord által veszi körül.

Május 11. - Southampton, Egyesült Királyság, 1. nap

Készüljön fel egy életre szóló kalandra! Egy hajóút az Északi-tengeren nem csupán egy üdülési célpont, hanem egy egyszeri és megismételhetetlen kaland, mely során felfedezhetjük azokat a hihetetlen tájakat, melyek éppen csak az Északi-sarkkör alatt találhatóak. Mozgó jéghegyek és zöld völgyek Grönlandban, örök gleccserek, gejzírek és termálfürdők Izlandon, nagy fjordok és "Karib-tengeri" strandok a Lofoten-szigeteken - mind olyan látványosságok, melyek miatt érdemes felkerekedni, és egy hajóútra indulni azokban a csodálatos vidékeken, melyeket az éjféli nap világít meg!

Csoportunk a reggeli órákban indul Budapestől közvetlen repülőjárattal Londonba, majd autóbuszos transzferrel Southampton kikötőjébe, ahol várja az utasokat az MSC Virtuosa tengerjáró hajó. Az MSC Virtuosa várja az utasokat, hogy elindulhassunk a Norvég-fjordok felfedezésére. Szálljon fel velünk, és vegyen részt ebben a csodálatos utazásban, mely egy életre szóló élményeket kínál!

Május 12. - Tengeri nap az MSC Virtuosa fedélzetén, 2. nap

Az MSC Virtuosa neve a "virtuóz" szóból ered, ami azt jelenti, hogy valaki nagyon jártas bármilyen tevékenységi területen. Az MSC Virtuosa ezzel a névvel tiszteleg az MSC Cruises építészei és hajógyár-partnerei, a Les Chantiers de l’Atlantique mérnökeinek szakértelme előtt, akik ezt az innovatív hajóosztályt tervezték és építették.

Ez az új hajó az MSC Cruises flottájának két legnagyobb hajója közé tartozik, húgahajójával, az MSC Grandiosával együtt, és lenyűgöző vendégfunkciókkal büszkélkedhet. Minden tökéletes harmóniában működik együtt, hogy a legmagasabb szintű hajós nyaralási élményt nyújtsa.

Az MSC Virtuosa a hajózási művészet csúcspontját képviseli, minden részletben visszatükrözve a precizitást és a mesteri tervezést. A hajón található szórakoztató és étkezési lehetőségek, valamint a kabinok kialakítása minőségi, gondos tervezésről tanúskodnak, amelyek mind a vendégek kényelmét szolgálják.

A hajó kialakításának központi eleme a vendégek kényelme és szórakozása. Számos étterem, bár és kávézó, valamint egy színház és egy kaszinó biztosítja, hogy mindenki találjon valami számára izgalmasat. Az MSC Virtuosa továbbá számos szabadtéri és beltéri tevékenységet is kínál, beleértve a medencéket, a szórakoztató parkokat és a fitnesz központokat, hogy a vendégek minden pillanatát maradandóvá tegye.

Összefoglalva, az MSC Virtuosa egy tengeri műremek, amely nem csupán a kiváló tervezés és mérnöki munka eredménye, hanem a vendégek kényelmét és szórakoztatását is szem előtt tartja. Egy utazás az MSC Virtuosa fedélzetén nem csupán egy hajóút - ez egy felejthetetlen élmény, ahol a hajó maga is a fő attrakció.

Május 13. - Lerwick (Shetland Is.),Egyesült Királyság, 3. nap

Lerwick, a kikötő, ahol az MSC körutazó hajója várja visszaérkezését, Shetland kereskedelmi életének középpontjában áll.


Védett kikötője egész évben tele van kompokkal és halászhajókkal, valamint olyan speciális hajókkal, mint az olajfúrótornyok ellátása, a szeizmikus felmérés és a haditengerészet hajói az Északi-tenger minden részéről. Nyáron a rakparton jachtok, sétahajók, történelmi hajók, mint például a felújított Swan, és alkalmanként egy-egy nagyhajó is megelevenedik.


A régi kikötő mögött található a kompakt városközpont, amely egyetlen hosszú főutcából, a zászlóskövekkel kirakott Commercial Street-ből áll, amelynek keskeny, kanyargós formája az Esplanade-tól egy háztömbnyire hátrébb húzódik, és még a legrosszabb napokon is védelmet nyújt az időjárás viszontagságaitól. Innen keskeny sikátorok, úgynevezett closses, emelkednek nyugat felé a késő viktoriánus új város felé. A Commercial Street északi végét a Charlotte-erőd tornyosuló falai jelzik, amelyet 1665-ben II. Károly számára kezdtek el építeni, 1673 augusztusában a holland flotta felgyújtotta, majd az 1780-as években helyreállították és III. György királynő tiszteletére nevezték el.


A Shetland Múzeum kiállításai egy csodálatos, kifejezetten erre a célra épített vízparti épületben találhatóak. Az épületben található kiállítási tárgyak között szerepel egy helyben talált pikt ezüstkincs másolata, a Monks Stone, amely a kereszténység Shetlandre érkezését jelzi, valamint egy tőzegmocsárban megőrzött vajtömb, amely a norvég király adófizetését jelentette, és amelyet egy tőzegmocsárban találtak.


Az MSC Northern Europe & cruises from UK cruises kirándulásokat kínál Scallowaybe is, amely egykor Shetland fővárosa volt, azonban a tizennyolcadik század folyamán Lerwick növekedésével egyre csökkent a jelentősége. Manapság Scalloway meglehetősen álmos, bár kikötője eléggé forgalmas.


A várost a Scalloway-kastély impozáns burkolata uralja, egy klasszikus erődített toronyház, amelyet 1600-ban épített kényszermunkával a hírhedt Patrick Stewart gróf, aki a kastélyban tartott bíróságot, és kegyetlenségéről és korrupciójáról szerzett hírnevet.

Május 14. - Haugesund, Norvégia, 4. nap

Haugesundot, a hangulatos Karmsundet-hangon fekvő ősi viking települést érintetlen norvég erdők veszik körül. Ez az MSC Észak-Európa és körutazások az Egyesült Királyságból hajózási célpontja lenyűgöző építészettel büszkélkedhet, beleértve a neoklasszikus városházát és a bájos Megváltónk templomot.

Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót és élményt kínálnak, többek között:

- Åkrafjorden
- Viking történelem
- Haraldshaugen emlékmű

Åkrafjorden egy fjord Norvégia Hordaland megyéjében, amely látványos tájairól ismert. Az MSC Cruises kirándulásán egy pihentető hajókiránduláson a Langfoss vízeséshez juthat el, amelyről azt mondják, hogy misztikus, termékenységet segítő erővel bír! Fedezze fel az Eljervik farmot és az Unni Marie Rosemalingot - a "rosemaling", egy hagyományos dekoratív festészeti stílusnak szentelt műhelyt. Böngésszen a boltban és fedezze fel a kertet, mielőtt Haugesundban egy kicsit kikapcsolódna.

Az MSC Cruises izgalmas kirándulásának első állomása az Avaldsnes faluban található Nordvegen Történelmi Központ. Itt megismerkedhet az egykori királyokkal és hercegekkel, mielőtt a különös tárgyakat és régészeti csodákat böngészné. Fedezze fel Norvégia mitikus múltját - egy varázslókkal, női harcosokkal és hatalmas északi istenekkel teli világot! Ezután térjen be a viking településre, amely egy kis füves szigeten található, és amely gazdag történelmi építészeti emlékeket őriz.

A Karmsundet-szorosban fekvő Haugesund kikötővárosa évszázadok óta a hajók átkelőhelye. Az MSC Cruises kirándulásán számos érdekes látnivalót fedezhet fel, például az 1872-es Haraldshaugen nemzeti emlékművet. Ez a feltűnő gránit obeliszk a hafrsfjordi csata 1000. évfordulóját jelzi, ahol Harald Fairhair király legyőzte a rivális törzsfőnököket, mielőtt Norvégiát egyetlen királysággá egyesítette. Az emlékmű a király feltételezett temetkezési helyén áll, és a neves norvég építész, Christian Christie tervezte.

Május 15. - Flaam, Norvégia, 5. nap

Flåm elérése érdekében az MSC hajója a Sognefjordba hajózik, amely a leghosszabb a több száz norvég fjord közül.

A 204 kilométer hosszú és 1308 méter mély, rekordot döntő fjordon hajója dél felé veszi az irányt, hogy elérje az Aurlandsfjord déli végét. Az MSC észak-európai körutazásának és az Egyesült Királyságból induló körutazásainak ezen a pontján láthatja Flåmot, az égig érő, sűrű erdővel borított hegyek között.


Ebben a kihívásokkal teli és távoli környezetben láthatja, hogy még egy olyan modern közlekedési eszköz, mint a vonat is képes beleolvadni Norvégia látványos természeti tájába. Utazzon vonattal Flåmból Kjosfossenbe: 20 hihetetlen kilométert tesz meg a zöld kocsikban a bergeni vasútvonal Myrdal állomásáig.


A tájak, amelyeket megcsodálhat, valóban egyedülállóak, és felejthetetlenné teszik az utazást. A természet a maga legszebb és legvadabb formájában tárul elénk, a sziklák által formált folyókkal, amelyek szurdokokat és hasadékokat alkotnak, a szédítő magasságokból lezúduló vízesésekkel, és itt-ott hegymászóként magasodó hegyi gazdaságokkal, ahol szarvasmarhákat nevelnek és kiváló sajtot készítenek. És ha belegondolunk, hogy a vonatot működtető áram valójában a természet ajándéka. Az impozáns Kjosfossen vízesések, amelyek függőlegesen zuhannak lefelé, mintha csak a turisták kamerája előtt akarnák mutogatni magukat, mozgatják a turbinákat, amelyek a vasútvonal elektromos energiáját termelik. Ne hagyja ki a kis kikötőt körülvevő vizeken gumicsónakkal vagy kajakkal tett kirándulást.


Lehetősége lesz arra, hogy megnézze a partokon élő állatok és növények sokaságát. Látogasson el az Aurlandfjord és a Nærøyfjord védett területeire, és csodálja meg a jég és a tenger tevékenysége által ezen a vidéken létrehozott fenséges szépséget egy kiváltságos nézőpontból.

Május 16. - Kristiansand, Norvégia, 6. nap

Kristiansandban az MSC észak-európai körutazása és az Egyesült Királyságból induló körutazásai Norvégia legdélebbi részét, a Sørlandet régiót érintik, ahol a Skagerrak-szoros mentén több ezer sziget és szikla tarkítja a partokat.

A hajóról partra lépve egy élénk, rengeteg lehetőséget és látnivalót kínáló városban találja magát, például a Kilden Előadó-művészeti Központban, amely merész építészetével feltűnő épület, és amely egész évben kiállításoknak és koncerteknek ad otthont. Az állatkert és a kristiansandi vidámpark (12 km-re a várostól) szintén élményt nyújt az egész családnak.


Vannak múzeumok, mint például a Vest-Agder, amely a város legreprezentatívabb épületeit bemutató lenyűgöző makettekkel nyújt betekintést a helyi kultúrába és történelembe. A botanikus kertekkel rendelkező természeti múzeumban ehelyett Norvégia legnagyobb kaktuszgyűjteménye található.


A Sørlandet művészeti múzeum a norvég művészet állandó gyűjteményének ad otthont, míg az impozáns ágyúmúzeum a világ második legnagyobb ágyújának és a katonai kiállítások gazdag gyűjteményének ad otthont.


Ha inkább Kristiansand mindennapi életében szeretne elmerülni, látogasson el a halpiacra, itt találhat olyan éttermeket, ahol a legfrissebb halakat fogyaszthatja, miközben nyüzsgő hajók jönnek-mennek. Próbáljon ki egy élményt a múltba, és utazzon el a gőzmozdonyos vonattal. Eljuthat Vennes faluba, majd jegyet válthat a Setesdal vasútra, amely a 19. század óta köti össze Kristiansandot és a többi tengerparti várost az egykor távoli Setesdal vidékével. Nem szabad kihagyni egy kirándulást a Sørlandet ékköveként ismert, elbűvölő Lillesand városába, ahol a festői halászházakból nyaralókká alakított házak ritka bájos környezetben, a színes kikötővel és a mindig jelenlévő norvég természettel találhatók.

Május 17. - Tengeri nap az MSC Virtuosa fedélzetén, 7. nap

A környezeti gondoskodás (Environmental Stewardship) alapvetően azt jelenti, hogy a szervezetek felelősséget vállalnak azért, hogy milyen hatással vannak a környezetre, és proaktív lépéseket tesznek annak érdekében, hogy minimalizálják ezt a hatást. Ez magában foglalja a fenntartható gyakorlatok bevezetését, az energiahatékonyságot, a szennyezés csökkentését, és a természeti erőforrások megőrzését.

 

Az MSC Virtuosa jó példa erre a megközelítésre, mivel számos módon próbálja minimalizálni a környezetre gyakorolt hatását:

  1. Levegő kibocsátások: Az MSC Virtuosa a legmodernebb technológiákat alkalmazza a kén-dioxid (SOx) és a nitrogén-oxid (NOx) kibocsátásának csökkentésére. A hajón 98%-os a kéndioxid és 90%-os a nitrogén-oxid kibocsátásának csökkentése, ami jelentős előrelépés a környezetvédelemben.

  2. Energiahatékonyság: A hajó számos energia-megtakarító berendezést alkalmaz, hogy maximalizálja hatékonyságát. Ilyenek például az intelligens fűtés, szellőztetés és légkondicionálás.

  3. Szennyvízkezelés & Tengeri élet védelme: A hajó fejlett szennyvízkezelő rendszerrel rendelkezik, amely magasabb tisztítási szabványokkal rendelkezik, mint a legtöbb szárazföldi szennyvízkezelő létesítmény. Ez segít védelmezni a tengeri életet és csökkenteni a hajó környezeti lábnyomát.

  4. Az MSC Csoport az MSC Alapítvány Központon keresztül további lépéseket tesz a környezetvédelem és a humanitárius programok terén. Ez azt jelenti, hogy nem csak a hajóikra összpontosítanak, hanem szélesebb körben is próbálják csökkenteni környezeti hatásukat és hozzájárulni a globális fenntarthatósági erőfeszítésekhez.

Május 18. - Southampton, Egyesült Királyság, 8. nap

A HAJÓ a reggeli órákban köt ki, kiszállást követően a csoport buszra száll és elindul London repülőterére, ahonnan menetrend szerinti járatokkal érkezik meg Budapestre.

Biztosak vagyunk abban, hogy HAJÓUTAD feledhetetlen élményekkel zárul, és reméljük rövidesen ugyanezen vagy egy másik csoportos HAJÓÚTON ismét az utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

Az Ön részvételi díja a következőket tartalmazza:
- Utazás menetrend szerinti repülőjárattal: Budapestről indulva és oda visszaérkezve biztosítjuk utazását menetrend szerinti repülőjárattal, hogy időben elérje a kívánt célállomásokat.

- A szükséges transzfereket: Az utazás során szükségessé váló transzferek díja is benne foglaltatik a részvételi díjban.
- Adók, illetékek és kötelező borravalók (HSC) fedezettsége: Az utazás ára tartalmazza az összes adót, illetéket és kötelező borravalót, így Önnek ezekkel nem kell foglalkoznia.
- Teljes ellátás a hajón a választott kabinkategóriában: A hajón a választott kabinkategória szerinti teljes ellátást biztosítunk, hogy a legmagasabb kényelemben tölthesse az utazást.
- Magyar nyelvű csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt: Egy tapasztalt, magyar nyelvű csoportkísérő áll rendelkezésére az utazás egész időtartama alatt, hogy segítséget nyújtson mindenben, amire szüksége lehet.
- Magyar nyelvű fordítás a fakultatív kirándulások alatt: Amennyiben Ön a fakultatív kirándulásainkat választja, magyar nyelvű fordítást biztosítunk a helyi idegenvezetők által leadott programon, hogy minden információt tökéletesen megértsen.

Az Ön utazását még kényelmesebbé és gondtalanabbá teheti a következő választható opciók igénybevételével:
- Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: Védelmet nyújtunk az utazás során előforduló váratlan eseményekre, hogy teljes biztonságban érezhesse magát.
- Útlemondási (sztornó) biztosítás: Biztosítást kínálunk, mely lehetővé teszi az utazás lemondását anélkül, hogy jelentős anyagi veszteséggel kellene szembenéznie.
- Fakultatív programok: Választhatja a széleskörű kínálatunkban található fakultatív programokat, hogy még többet láthasson és tapasztalhasson meg az utazás során.
- Italcsomag: Frissítő italokkal gazdagítjuk utazását, amelyek segítenek a nap folyamán hidratáltan maradni és az esti pihenőidőben is kellemesen kikapcsolódni.
- Internet hozzáférés: Lehetőséget biztosítunk az internethez való hozzáférésre, hogy mindig kapcsolatban maradhasson szeretteivel és friss híreket kaphasson a világ minden tájáról.

Fontos további információk az utazással kapcsolatban:
Pótágyas kabinok foglalása: Pótágyas kabinjaink foglalása lekérésre történik, melyeket a visszaigazolást követően vehetnek igénybe. Kérjük, jelezze igényét időben, hogy garantálni tudjuk a kívánt szállást.

Fontos tudnivalók és feltételek az utazással kapcsolatban:
Csoport létszám: A meghirdetett csoport minimum létszáma 20 fő, míg a kirándulások esetében a minimum létszám 10 fő. Kérjük, vegye figyelembe ezeket a számokat az utazás tervezésekor.
Program változás: Fenntartjuk a jogot a program sorrendjének megváltoztatására. A tengeri hajóutak esetében a hajótársaság is fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - eltérjen a meghirdetett kikötési útvonaltervtől, ha az indokolt.

Kiegészítő információk és részletek az utazásról:
- Fakultatív programok: A fakultatív programok árairól honlapunkon található részletes információ. A részvétel esetleges feltételeiről pedig munkatársainknál tud tájékozódni.
- Teljes ellátás a hajón: A hajón biztosított teljes ellátás korlátozott italfogyasztást jelent, ami magában foglalja a víz- és kávéfogyasztást az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, továbbá gyümölcsleveket kínálunk a reggeli ideje alatt.

Egyesült Királyság és Norvégia csoportos MSC Virtuosa hajóút magyar idegenvezetővel

2024. Május 11-18.

A norvég fjordok kétségtelenül a világ leggyönyörűbb természeti tájai közé tartoznak, melyek lenyűgöző szépségükkel és időtlen atmoszférájukkal képesek lenyűgözni a látogatót. Norvégia több mint ezer fjorddal büszkélkedhet, a legnagyobbak közül a Geirangerfjord és a Naerøyfjord emelkedik ki. 2005 óta ezek a csodás természeti alkotások szerepelnek az UNESCO világörökségi listáján, és most elérhetők egy exkluzív MSC norvég fjordok körutazáson.

Szállj fel az egyik MSC Észak-Európa körútra, és fedezd fel a csodákat, amelyeket a Brit-szigeteken, a skandináv partvidéken vagy a Balti államokban találhatsz, és tapasztald meg Európát olyan módon, mint még soha. Kezdd az északi, skandináv vagy Balti-tengeri körutat a Brit-szigetekről, és látogasd meg a partmenti városokat és településeket olyan országokban, mint Norvégia, Dánia, Svédország vagy Izland.

 

Az Észak-Európa városai jelentősen eltérnek minden más településtől, mivel tökéletesen ötvözik saját kultúrájuk lényegét a jelenkor modern jegyeivel. Az skandináv körutak olyan helyszínekre visznek el, mint Stockholm, Bergen vagy Oslo. Itt különösen megcsodálhatod az olyan lenyűgöző épületeket, mint az Akershus erőd, vagy sétával lazíthatsz a Frogner Parkban, nem beszélve az Osloi Operaház avantgárd épületéről, amely a kikötőnél található.

Az MSC norvég fjordok körutazása során a látogatók a földi és lenyűgöző látványosságokat mély, sima és könnyen navigálható vizeken keresztül látogathatják meg. Az 2023 - 2024-es szezonokban a legjobb nézőpontból, első kézből csodálhatják meg ezeket a természeti szépségeket. A fjordok vizein keresztül elérhető Norvégia néhány legszebb városa, beleértve Bergent is, amely a világ második leghosszabb fjordja, a Sognefjord által veszi körül.

Váltsa valóra álmait! Kedvezmények és árfolyamgarancia az MSC Virtuosa csoportos hajóúton!

Önnek is járnak a különleges előnyök, ha a fenti csoportos hajóutat választja, és most azonnal cselekszik! Foglalja le utazását az indulás előtt legalább 90 nappal, és szerezzen magának egyedülálló 19 900 Ft kedvezményt utasonként! Ez az ajánlat kihagyhatatlan lehetőséget nyújt a megtakarításra, amelyet csak kevesek élvezhetnek!

De ez még nem minden! Ha az árat foglaláskor egy összegben kifizeti, akkor további 5% azonnali engedményben részesül a HAJÓUTAD részvételi díjából! Azonban ne késlekedjen, mert ehhez a különleges ajánlathoz a foglalásnak az indulást megelőző legalább 150. napon meg kell történnie.

Ezzel a fantasztikus lehetőséggel nem csak a kedvezményeket halmozhatja, hanem a HAJÓUTAD árfolyamgaranciáját is élvezheti, így megszabadulhat az euróárfolyam ingadozásai okozta aggodalmaktól. Csak üljön hátra és élvezze utazását a legjobb áron és biztonságban!

További kérdése van? Ne habozzon felkeresni munkatársainkat, akik örömmel állnak rendelkezésére, válaszolnak minden kérdésére, és részletesen tájékoztatják Önt az akciónk részleteiről.

Ne hagyja ki ezt az izgalmas lehetőséget, foglalja le álomutazását most!

Válasszon kabin kategóriát
Garanciális kabinokra vonatkozó tájékoztatás
Választható italcsomag
Választható kirándulás magyar idegenvezetővel
Választható népszerű internet csomagok
bottom of page