top of page
Funchal MSC hajóút kirándulások
Funchal, Madeira, Portugália pic
Funchal, Madeira, Portugália

Kezdje el tervezni hajóútját és foglalja le kirándulásait Funchalban

Az MSC mediterrán körutazásán eljuthat Funchalba, a Madeira-szigetcsoport fővárosába, amely egy 20 millió évvel ezelőtt vulkánkitörések által kialakult szubtrópusi szigetcsoport az Atlanti-óceánban. Az 1510-ben alapított településre Kolumbusz Kristóf azért érkezett, hogy nádcukrot vásároljon, a "fehér aranyat", amely gazdaggá tette Madeirát.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Cabo Girão - Európa legmagasabb kiemelkedése.
- Madeira legjobbjai
- Funchai 4x4 felfedezése
 
MSC Cruise kirándulásunk a 205 méter magas Pico da Torre és a 355 méterrel a tengerszint felett fekvő Pico dos Barcelos csúcsára vezet, ahonnan panorámás kilátás nyílik a városra. A még szédítőbb magasságokért folytatjuk utunkat a Cabo Girãóhoz. Ez Európa legmagasabb kiemelkedése és a világ második legmagasabb sziklacsúcsa. Ha átsétálsz az üvegpadlós skywalkon, 500 méteres függőleges zuhanáson tekinthetsz le az alattad tomboló Atlanti-óceánra.
Ha van ideje és kedve, egy drótkötélpálya leviszi a sziklafalról a szikla tövében lévő teraszos mezőkre.
 
Vagy tegyen egy MSC kirándulást, hogy megnézze Madeira legjavát. Meglátogatja a Ribeiro Friót, egy hegyekkel körülvett meredek völgyben fekvő kormányzati pisztrángtenyészetet. Innen egy rövid autóút a cukornádültetvényeken keresztül vezet Faialba, egy csinos faluba, amelyet a helyi cserjékről neveztek el.
Ezután Machicóba utazik, ahol az első felfedezők 1419-ben partra szálltak Madeirán. Itt található Madeira legrégebbi temploma, a Capela dos Milagres.
Vagy utazzon a Monte kerület központjába, hogy megnézze a Nossa Senhora do Monte-t, Madeira legfontosabb zarándokhelyét. 
 
Vagy fontolja meg egy 4x4-es autós kirándulást a szárazföld belsejébe, Madeira erdővidékeire, ahol bőségesen terem a vad édeskömény, vagy "funcho", amelyről Funchal a nevét kapta. Ez egy lehetőség a festői erdős táj felfedezésére, amely sajnos ritka látvány a Földközi-tenger mentén.
Itt található a világon a legnagyobb koncentrációban a "Laurissilva" erdő, valamint számos egyedülálló növény- és állatfaj. A 760 vadon termő növényfajból mintegy 149 endemikus, valamint számos madárfaj is, köztük a madeirai hosszú lábú erdei galamb és a zinói bolyongó.

FUN25 - FUNCHAL FELFEDEZÉSE & DRÓTKÖTÉLPÁLYÁS UTAZÁS

Funchal, Madeira fővárosának felfedező túrája Monte falujához és a 18. század közepén épült Nossa Senhora do Monte templomhoz, a népszerű katolikus zarándokhelyhez és gyönyörű kertjéhez vezető kocsikázással kezdődik. Tartsa készenlétben a fényképezőgépét a következő szakaszra: a Monte és Funchal között közlekedő madeirai drótkötélpályán való utazás, bár rövid, látványos kilátást ígér a Funchal-öbölre. A botanikus kertben található buja növényzet - beleértve az őshonos és más fajtákat is - több mint 2000 növényt foglal magában. Ezután lehetőség nyílik arra, hogy élvezze a helyi termelői piac látványát, hangjait és illatait, majd a kikötőbe való visszatérés előtt némi szabadidőt tölthet a városközpontban. Megjegyzés: kényelmes cipő és kabát ajánlott. A "Nossa Senora da Monte" templom belső látogatását a hajóút során erősítse meg újra. A vasárnapi hívások alkalmával nem lesz piaclátogatás. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. A templom meglátogatásához a vendégeknek 171 lépcsőfokot kell megtenniük felfelé és 68 lépcsőfokot lefelé. A kilátás a festői kilátókból a hajóút napján fennálló időjárási viszonyoktól függ.

Funchal, Madeira, Portugália text
bottom of page