top of page
​Görög pillanatok csoportos MSC Opera hajóút magyar idegenvezetővel
​Görög pillanatok csoportos MSC Opera hajóút magyar idegenvezetővel
​Görög pillanatok csoportos MSC Opera hajóút magyar idegenvezetővel
​Görög pillanatok csoportos MSC Opera hajóút magyar idegenvezetővel
GÖRÖG pillanatok csoportos MSC Opera hajóút magyar idegenvezetővel pic
GÖRÖG pillanatok csoportos MSC Opera hajóút magyar idegenvezetővel

2023. Május 14-21.

Görögország a történelméről, kultúrájáról és lenyűgöző természeti szépségeiről híres úti cél, ezért a világ minden tájáról érkező utazók körében népszerű választás. Egy görögországi körutazás az MSC Cruises hajótársasággal pedig tökéletes módja annak, hogy megtapasztalja mindazt, amit ez a csodálatos ország nyújtani tud.

Az egyik legfontosabb előnye annak, ha az MSC Cruises-szal szervezett görögországi körutazást választja, a kényelem. Egy körutazással az utazók egy utazás során több úti célt is felkereshetnek, anélkül, hogy aggódniuk kellene a be- és kipakolással járó gondok vagy az ismeretlen területeken való navigálás miatt.

Egy másik előnye annak, ha az MSC Cruises-szal szervezett görögországi körutazást választja, az a lehetőség, hogy számos úti célt és tevékenységet megismerhet. A különböző kikötők, köztük Athén, Szantorini, Mykonos és más kikötők révén az utazók megtapasztalhatják Görögország gazdag történelmét, kultúráját és természeti szépségeit.

Emellett egy görögországi hajóút az MSC Cruises-szal számos étkezési lehetőséget és fedélzeti tevékenységet kínál, biztosítva, hogy mindenki számára legyen valami. Akár a helyi konyha felfedezése, akár fitneszórákon való részvétel, vagy egyszerűen csak a medence mellett való pihenés érdekli, egy görögországi hajóút az MSC Cruises-szal mindenki számára tartogat valamit.

Végezetül, az MSC Cruises-szal az utazók biztosak lehetnek abban, hogy jó kezekben vannak. A biztonság és a minőség iránti elkötelezettségével az MSC Cruises gondoskodik arról, hogy az utazók emlékezetes és élvezetes körutazási élményben részesüljenek, miközben felfedezik a világ egyik legszebb országát.

Összefoglalva, ha az MSC Cruises hajóútját választja Görögországban, akkor lehetőséget kap arra, hogy kényelmesen és élvezetesen megtapasztalja mindazt, amit ez a csodálatos ország nyújtani tud. Akár első alkalommal utazik, akár tapasztalt utazó, egy görögországi körutazás az MSC Cruises-szal tökéletes választás.

Május 14. - Monfalcone (Venice), Italy, 1. nap

Indulás! A csoport tagjai hajnalban buszra szállnak, és kora délutáni órákban már Monfalconéba érkeznek, ahol indulásra készen várja az utazókat a fenséges MSC Opera!

Május 15. - MSC Opera, 2. nap

Még mielőtt az MSC Opera kihajózik, a fedélzetre lépve olyan, mintha felfedezőútra indulna. Az új funkciók és létesítmények lenyűgöző sorával a hajó most még jobban felszerelt, hogy minden igényt kielégítsen.
 
Tágas, új, erkélyes kabinokkal bővítettük a hajót, hogy vendégeinket csodálatos panorámával örvendeztessük meg.
 
Megnagyobbítottuk az éttermet és a büfé területét, hogy még többféle kulináris élvezetet kínálhassunk.

Új, 319 m2-es területet építettünk be, amelyet zenével és tánccal tölthetünk meg. Olyan neves partnerek segítségével, mint a Chicco, a LEGO® és a Namco®, mesés új játszótereket hoztunk létre minden korosztály számára, kezdve egy izgalmas, szórakoztató vízi funkciókkal teli Spray Parkkal. És hogy még több utat kínáljunk a kikapcsolódáshoz, a pazar MSC Aurea Spa-t még több masszázshelyiséggel bővítettük.

A 6. fedélzeten új, WALK THROUGH SHOPS elnevezésű vásárlási terület nyílik.
 
A Teatro dell'Opera a hagyományos vonalak ultramodern újraértelmezése. Felhívjuk figyelmét, hogy a színházba az esti előadásokra csak előzetes bejelentkezéssel lehet bejutni (a többi hajóra nem szükséges). A foglalásnak három gyors és egyszerű módja van: csatlakozzon okostelefonjával vagy táblagépével az ingyenes fedélzeti wi-fi hálózathoz, használja a hajó különböző fedélzetein található érintőképernyőket, vagy kérje a recepción.

Mindez csak egy kis ízelítő abból, amit egy hajóút az MSC Opera fedélzetén kínál. Új élmények világát fedezheti fel a fedélzeten, napról napra, pillanatról pillanatra.

Mert az MSC Opera az a hajó, amelyik illik Önhöz.

Május 16. - Cefalonia/Argostoli, Greece, 3. nap

Fedezze fel a Jón-tenger gyöngyszemét - a görögországi Kefalónia szigetét, az MSC Mediterranean Cruises egyik célállomását. Fedezze fel a félelmetes barlangokat, barangoljon homokos öblökben, vagy mártózzon meg a türkizkék vízben.


Itt színes kikötőfalvak csoportosulnak festői kikötők és káprázatos strandok körül. Ez a természeti paradicsom rengeteg állatfajnak ad otthont, köztük teknősöknek, fenyőmarsalloknak és fókáknak.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A látványos Melissani-barlang
- Fiscardo és Assos
- Drogarati barlangok és Szent Efimia falu
 
Fedezze fel a Melissani-barlangot az MSC Cruises kirándulásán, amely tökéletes kirándulás a természet szerelmeseinek. Ez a környezeti csoda a fővárostól, Argostolitól csak egy rövid távolságra található, és gyönyörű erdő veszi körül. A barlang belsejében fedezzen fel két csodálatos termet, kristálytiszta vizet és egy szigetet a közepén. Csodálja meg az ég felé néző hatalmas nyílást, amelyen keresztül ragyogó nappali fény csillan át. Ezt követően pihenjen egy borkóstolón Robolában, mielőtt ellátogatna a bájos kikötőfaluba, Samiba. Ezután fényképezkedjen az érintetlen Myrtos strandon, fehér homokjával és fenséges hegyeivel.
 
Pihenjen egy nyugodt MSC Cruises kiránduláson, amely a gyönyörű Kefalónia festői szépségű körbejárásával kezdődik. Ismerje meg a sziget veszélyeztetett rőtfejű teknős populációját és a tengerparti fészkelőhelyeiket. Napozzon a varázslatos Myrtos strandon, mielőtt Assosba utazik, egy halászfaluba, amelyet zselatin színű házai jellemeznek. A túrát a mesés Fiscardóban, egy megnyugtató tengerparti városkában fejezzük be.
 
Tegyen egy MSC Cruises kirándulást a világ egyik legfeledhetetlenebb geológiai helyszínére, az epikus Drogarati-barlanghoz. Ez a több mint 100 millió évvel ezelőtt keletkezett természeti csoda egy cseppkő- és sztalagmit-paradicsom! Látogasson el az "Apotheosis Chamber" nevű figyelemre méltó barlangba, amely túlvilági akusztikájáról ismert. Ezután folytassa a túrát Agia Efimia-ban, a jachtosok körében népszerű faluban. A napot a szép Peratata falu fölött található Szent György-kastélynál fejezzük be. Ezután élvezze a festői szépségű autóbuszos utazást a Jón-tenger partján, vissza Argostoliba.

Május 17. - Heraklion (Crete), Greece, 4. nap

Kréta fővárosa, Heraklion, az MSC Mediterranean Cruises célállomása, egy energikus város, amely gazdag történelemmel rendelkezik.


Csodálja meg a fenséges Yioúhtas-hegyet a kikötőben való kikötéskor, valamint az ókori Koules erődöt a kikötő nyugati mólójánál. Fedezze fel a mitikus Knósszosz-palotát, vagy látogasson el a történelmi kolostorokba és templomokba. Kréta a görög szigetvilág egy lenyűgöző szelete, amely csak arra vár, hogy felfedezzék!
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A knósszoszi palota
- A phaisztoszi minószi palota
- Fodele falu és Rethymno városa
 
Az "Ariadné fonala, a labirintus és a Minótaurosz" görög mítosz az egész világon híres. Az MSC Cruises lenyűgöző kirándulásán meglátogathatja a Knósszosz palotát, azt az ókori helyszínt, ahol a legenda született. Egy kiterjedt neolitikus település romjaira épült, több mint 800 szobából álló labirintust fedezhet fel. Fedezze fel a minószi oszlopokat, a mesés freskókat és a király trónját egy vezetett túra során. Ezután látogasson el a hihetetlen heraklioni régészeti múzeumba, amely a minószi leletek lenyűgöző gyűjteményének ad otthont. Tekintse meg az alabástrom bálványokat, ékszereket, figurákat és a Hagia Triada szarkofágot.
 
A gyönyörű Kréta gazdag mitológiában és régészeti lelőhelyekben. Az MSC Cruises kirándulásán meglátogathatja a Phaestos palotát, a minószi civilizáció egyik ékkövét. Álomszép szőlőültetvényeken és olajfaligeteken át az Agia Varvara-hágón át vezet az út. Ott elérik a Messara-síkságot és a történelmi palota maradványait. Phaestos a zord Ida-hegyre néz, romjai pedig csodák sokaságával vannak tele. Fedezze fel a kőlépcsőket, a központi udvart, az oszlopos kriptát és az antik tárolóedényeket.
 
Látogasson el Fodele vidéki faluba az MSC Cruises kirándulásán. A spanyol reneszánsz festő, El Greco szülőhelye, a falu egy narancsligetekben gazdag, szép völgyben fekszik. Élvezze a pihentető sétát a településen, mielőtt Rethymno városába utazik. Itt megcsodálhatja a bizánci és hellén-római kori maradványokat és egy 16. századi erődöt. Használja ki a szabadidejét a helyi boltok böngészésére vagy a varázslatos sikátorok sétálgatására. Nézze meg Rethymno lenyűgöző, török és velencei hatású építészetét.

Választható fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel: BEST OF CRETE (IRK15)

Fedezze fel az igazi Krétát ezen az egész napos kiránduláson, amelynek során megállunk Knósszoszban, Ágiosz Nikolaosz üdülőhelyén, és egy tipikus görög ebédet is elfogyasztunk. Knósszosz, a minószi Kréta fővárosa, a sziget legnagyobb és legkifinomultabb palotájának adott otthont. Több mint 1000 szobát tartalmazott, és élvezte a kifinomult vízelvezető rendszer, az öblítéses WC-k és a burkolt utak nyújtotta kényelmet. Itt található a legendás földalatti labirintus is, amelyet a mitikus Minotaurosz bebörtönzésére terveztek. A romjainak megtekintése után egy órával Krétán átutaznak Aghios Nikolaosba, a sziget egyik leghíresebb üdülőhelyére. A kikötő és a Voulismeni-tó köré épült, a Mirabello-öbölben fekvő település csodálatos fekvéssel büszkélkedhet. A környék tele van mindenféle üzletekkel és kávézókkal, és körülbelül 1 óra áll rendelkezésükre, hogy saját maguk fedezzék fel a környéket, majd ebédet kapnak borral, amelyet egy helyi étteremben szolgálnak fel Elounda területén. A hajóhoz visszatérve megállunk, hogy átnézzünk Spinalonga szigetére, amely egy velencei erődítmény által uralt egykori lepratelep.
Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas kerekesszékkel közlekedő vendégek számára.

Május 18. - Santorini, Greece, 5. nap

A görög szárazföldtől mintegy 200 km-re délkeletre fekszik Szantorini, a Kikládok szigete. Ez az MSC Mediterranean Cruises úti cél egy vulkanikus kaldera maradványaiból alakult ki, ami a zord geológián is meglátszik. Szantorini híres meredek szikláiról, vörös tengerpartjáról és fehérre meszelt házairól, amelyek feltűnő kontrasztot alkotnak az Égei-tenger kékjével. A sziget ősi régészeti lelőhelyek, forró forrásból származó fürdőhelyek és lenyűgöző borászatok otthona is.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Oia falu
- Akrotiri régészeti lelőhelye
- A vulkanikus homok fekete nyúlványai
 
A festői Oia falu a vulkanikus kaldera egyik peremén fekszik, kilátással a csillogó Földközi-tengerre. Ezen az MSC Cruises kiránduláson megnézheti ezt a mesés várost és a sziklákba vájt festői házait. Fotózza le az ikonikus kék kupolás templomokat, és gyönyörködjön a csodálatos kilátásban. Ezután fedezze fel a kis üzleteket és kávézókat, mielőtt részt vesz egy helyi ételekkel kiegészített borkóstolón.
 
Ha lelkes történelemrajongó, ne hagyja ki a lehetőséget, hogy az MSC Cruises kirándulásán meglátogassa Akrotiri régészeti lelőhelyét. Ezt a minószi bronzkori települést a Kr. e. 16. század környékén bekövetkezett katasztrofális Theran vulkánkitörés hamuval borította be. Csak az 1967-es ásatás tárta fel a hely méretét és értékét, feltárva a kivételes állapotban fennmaradt freskókat, bútorokat és műalkotásokat. Sétáljon végig ezen az ősi településen, és csodálja meg a bonyolult vízelvezető rendszert, a kerámiákat és a többszintes épületeket.
 
Vétek lenne Szantorini szigetére látogatni anélkül, hogy felfedezné természeti csodáit. Látogasson el az MSC Cruises kirándulásán a Perivolos-partra, hogy megmártózzon a kristálytiszta vízben. A szürreális fekete homok hosszú szakaszáról híres Perivolost színes napernyők díszítik. Ez a csábító hely ideális a barnuláshoz, izgalmas vízi sportok űzéséhez vagy egy ital elfogyasztásához egy helyi tavernában.

Választható fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel: OIA VILLAGE (JTR01)

A hajóról egy rövid tenderhajóval eljutunk Athinios kikötőjébe, ahol buszra szállunk Oia-ba, egy tipikus görög faluba, amelyet szűk utcák, hagyományos fehér templomok kék kupolákkal jellemeznek - a Földközi-tenger képeslapszerű látomása! Ez a falu híres a dombtetőn való elhelyezkedéséről, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Szantorini-öbölre. Élvezze a 30 perces vezetett sétát, amelyet kb. 45 perc szabadidő követ, mielőtt felszáll az autóbuszra, és eljut egy közeli borászathoz, ahol másfajta élvezetek várják. Kóstolja meg a sajtból, paradicsomból, olajbogyóból és kenyérből készült helyi finomságokat egy ízletes borkóstoló kíséretében. A következő programja egy rövid látogatás Fira faluban, ahol a Metropolis templom közelében az idegenvezetője eligazítja Önt, hogyan szálljon fel a Thira kikötőjébe vezető drótkötélpályára. A kikötőbe érve egy hajóút viszi vissza a hajóra.
Felhívjuk figyelmét, hogy a drótkötélpálya állomásánál vagy a tenderhajó felvételéhez hosszú sorok alakulhatnak ki. Mivel a hajó horgonyon áll, a szigetre és a szigetről történő transzfer a tenderhajókon történik. A túra macskaköves, lépcsős utcákon való gyaloglással jár, és nem alkalmas járási nehézségekkel küzdő vagy kerekesszékkel közlekedő vendégek számára. A drótkötélpálya jegyét a túra ára tartalmazza.

Május 19. - MSC Opera, 6. nap

Fedezze fel az MSC egyedülálló fedélzeti élményét, mintha Ön is ott lenne! Készüljön fel arra, hogy megmártózzon valamelyik medencénkben, engedje el a haját a tematikus partikon, kényeztesse magát valami finomsággal valamelyik csodálatos éttermünkben, és még sok másra!  A 360-as videó megtekintéséhez csak mozgasd a telefonodat, vagy használd a kurzort az asztali gépeden. A még magával ragadóbb élményért nézze meg a videót egy VR headset segítségével.

Május 20. - Bari, Italy, 7. nap

Bari olasz kikötőváros, az MSC Mediterranean Cruises célállomása, a régészetileg gazdag Apulia régió partjainál fekszik.

Ez az ősi város a régi és az új figyelemre méltó keverékét kínálja, a történelmi templomok, kastélyok és terek a modern galériák, üzletek és múzeumok közelében helyezkednek el. Távolabb felfedezheti a természeti csodák sokaságát, köztük az UNESCO Világörökség részét képező barlangokat. Lélegzetelállító strandjaival és világszínvonalú éttermeivel Bari emlékezetes tengerparti úti cél.

Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:

- A Materában található "Sassi
- Alberobello
- Castellana és Polignano a Mare barlangjai

Fedezze fel Matera varázslatos kanyonvárosát az MSC Cruises kirándulásán. Ez a lenyűgöző hely a "Sassi" negyedéről, a hegyekbe vájt barlangok hálózatáról híres. Az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított barlangok egy része a neolitikumból származik. Matera bibliai hangulatát idézi fel, amely olyan filmrendezők számára is vonzó, mint Pierpaolo Pasolini (A Máté evangéliuma, 1964) és Mel Gibson (A Krisztus szenvedése, 2004).

Látogasson el a festői Alberobello városába az MSC Cruises kirándulásán. Itt fehérre meszelt, kúpos tetejű kőházakat fedezhet fel, amelyeket a helyiek "trullo" néven ismernek. Az UNESCO 1996-ban a világörökség részévé nyilvánított Alberobello ikonikus lakóházai csodálatra méltóak. Nézze meg a városka festői macskaköves utcáit és vonzó növénycserepeit, mielőtt megáll a Szent Antonio templomnál, a világ egyetlen trullo-templománál.

Ha epikus kalandokra vágyik, ne hagyja ki a Castellana-barlangok meglátogatását, amelyek Olaszország bor- és olajbogyótermelő régiójában, az Itria-völgyben találhatók. Ereszkedjen le a föld alá egy földalatti birodalomba, és nézze meg a kalcitkristályokkal kirakott cseppköveket és cseppköveket. Ezen a felejthetetlen MSC Cruises kiránduláson ellátogathat Polignano a Mare városába is, amely az Adriai-tengerre néző sziklás szakadékban fekszik. Sétáljon a fehérre meszelt utcákon, gyönyörködjön a kilátásban a domboldali teraszokról, vagy mártózzon meg a Spiaggia Lama Monachile strand türkizkék vizében.

Választható fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel: ALBEROBELLO (BAR02)

Hagyja el Bari kikötőjét, és induljon egy 1 órás, festői szépségű autóbuszos útra az olasz vidéken keresztül Alberobellóba, az olasz csizma "sarkának" csúcsát képező Apulia régióban található városba. A város jellegzetes, kúpos tetejű, habarcs nélküli, kerek kőházainak, az úgynevezett "trulli"-nak köszönhetően 1996-ban felkerült az UNESCO világörökségi listájára. A túra része egy vezetett séta ennek a szokatlan falunak a hangulatos utcáin, valamint a Szent Antonio templom, a világ egyetlen "trulli" templomának megtekintése. A "trullo" házak közül soknak a tetején egy úgynevezett "pinnacolo" - egyfajta fehér sapka vagy gömb - található, és mindegyiknek a tetejére különös szimbólumokat, valószínűleg szerencsét hozó kabalákat festettek. Ha van időnk, egy rövid városnézésen is részt vehetünk Bariban autóbusszal, mielőtt visszatérünk a kikötőbe és a hajóra.
Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas kerekesszékkel közlekedő vendégek számára.

Május 21. - Monfalcone (Venice), Italy, 8. nap

​A HAJÓ a reggeli órákban köt ki, kiszállást követően a csoport buszra száll és elindul vissza Budapestre.

Biztosak vagyunk abban, hogy HAJÓUTAD feledhetetlen élményekkel zárul, és reméljük rövidesen ugyanezen vagy egy másik csoportos HAJÓÚTON ismét az utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

A részvételi díj tartalmazza:

utazást légkondicionált különbusszal (felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár, Nagykanizsa, M7 útvonala) · adókat, illetékeket · teljes ellátást a hajón** a választott kabinkategóriában · magyar nyelvű idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt

A részvételi díj nem tartalmazza:

a helyszínen fizetendő kötelező borravalót

Választható opciók:

baleset- betegség- és poggyászbiztosítás · útlemondási (sztornó) biztosítás · fakultatív programok* · italcsomag · internet hozzáférés

További információk:

Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatást követően foglalhatók.

A meghirdetett csoport minimum létszáma: 20 fő, kirándulások esetében minimum: 10 fő.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. A tengeri hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen, ha az indokolt.


Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt a hajótársaságok fenntartják a jogot arra, hogy az előre meghirdetett hajótól eltérően más hajóval valósítsák meg az utazást, vagy indulás előtt - akár pár nappal - módosítsák a kikötéseket. Az ilyen jellegű cserére irodánknak nincs ráhatása.

*A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

GÖRÖG pillanatok csoportos MSC Opera hajóút magyar idegenvezetővel text
GÖRÖG pillanatok csoportos MSC Opera hajóút magyar idegenvezetővel

2023. Május 14-21.

​Halmozza a kedvezményeket, és éljen árfolyamgarancia ajánlatunkkal! Foglalja le a fenti csoportos hajóutat az indulás előtt legalább 90 nappal - így utasonként 19 900 Ft kedvezményt biztosítunk! Spóroljon többet: fizesse ki az árat foglaláskor egy összegben, és a HAJÓUTAD további 5% azonnali engedményt biztosít (amennyiben a foglalás az indulást megelőző legalább 120. napon megtörténik). Így nem csak a kedvezményeket halmozhatja, de a HAJÓUTAD árfolyamgaranciáját is élvezheti a részvételi díjra, és nem kell izgulnia az euróárfolyam ingadozásai miatt.
Kérdése van? Keresse munkatársainkat, akik örömmel válaszolnak azokra és tájékoztatják Önt akciónk részleteiről is.

Válasszon kabin kategóriát
Szervízdíj, kötelező borravaló (84 EUR/fő)
Választható italcsomag
Választható kirándulások
Válassz ki felszállási helyét
bottom of page