top of page

Monfalcone (Italy), Cefalonia (Greece), Heraklion (Crete) (Greece), Santorini (Greece), Bari (Italy), Monfalcone (Italy)

GÖRÖG pillanatok csoportos MSC Opera hajóút magyar idegenvezetővel.jpg

U T A S T Á J É K O Z T A T Ó

Az alábbiakban néhány hasznos információt szeretnénk átadni Önnek az utazásával kapcsolatban, és tájékoztatni Önt a program menetéről. Mielőtt elindulna, kérjük, győződjön meg úti okmányai meglétéről és érvényességükről, hogy elkerülje az esetleges problémákat.

2023. Május 14-21.

Budapesti találkozó

2023. Május 14-én kora hajnalban 02:15-kor a Mercure Budapest Castle Hill lobbyban.
1013 Budapest, Krisztina krt. 41-43.
Autóbusz indulási időpontja: 03:00

Székesfehérvári találkozó

2023. Május 14-én: 03:50

KFC Székesfehérvár M7

Balatonlellei találkozó

2023. Május 14-én: 05:00

Balatonlelle, M7 I. (kimenő), 8638

Kérjük, Ön időben induljon el a találkozási helyre, és számoljon az esetleges forgalmi nehézségekkel is! Kérjük, ügyeljen arra, hogy az utazás során minden szükséges utazási dokumentum rendelkezésre álljon, amelyeket előzetesen az adategyeztetőn megadott a hajójegy kiállításához.

A Vendég kizárólagos felelőssége, hogy azonosítsa és beszerezze az összes szükséges úti okmányt a teljes körutazás alatt, és szükség esetén rendelkezésre bocsássa azokat. Kérjük, ellenőrizze utazási irodájában, kormányügynökségénél, nagykövetségén vagy konzulátusán, hogy rendelkezik-e a hajóra való felszálláshoz és a körutazáson részt vevő országokba való belépéshez szükséges megfelelő okmányokkal. A megfelelő úti okmányokkal nem rendelkező vendégeket nem engedik felszállni a hajóra. Az egyes célországokra vonatkozó utazási korlátozások a vendég állampolgárságától függően változhatnak. Nem kapnak visszatérítést azok a személyek, akik nem hoznak magukkal megfelelő okmányokat.

Az Ön idegenvezetője: Bajza Zsófia

Az idegenvezető telefonszáma (az indulás napjától hívható szükség esetén): +36 20 912 6056

HAJÓUTAD telefon elérhetőség sürgősségi esetre: +36 30 383 0629

Elhelyezés, és ellátás a hajón

Az MSC Opera fedélzetén a választott kategóriájú kabinban, teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt, kiegészítve az irodánkban előre megvásárolt italcsomagokkal (befizetésenként változó).

A program

Május 14. - Monfalcone (Venice), Italy, 1. nap
Indulás! A csoport tagjai hajnalban buszra szállnak, és kora délutáni órákban már Monfalconéba érkeznek, ahol indulásra készen várja az utazókat a fenséges MSC Opera!

Május 15. - MSC Opera, 2. nap
Még mielőtt az MSC Opera kihajózik, a fedélzetre lépve olyan, mintha felfedezőútra indulna. Az új funkciók és létesítmények lenyűgöző sorával a hajó most még jobban felszerelt, hogy minden igényt kielégítsen.
 
Tágas, új, erkélyes kabinokkal bővítettük a hajót, hogy vendégeinket csodálatos panorámával örvendeztessük meg.
 
Megnagyobbítottuk az éttermet és a büfé területét, hogy még többféle kulináris élvezetet kínálhassunk.

Új, 319 m2-es területet építettünk be, amelyet zenével és tánccal tölthetünk meg. Olyan neves partnerek segítségével, mint a Chicco, a LEGO® és a Namco®, mesés új játszótereket hoztunk létre minden korosztály számára, kezdve egy izgalmas, szórakoztató vízi funkciókkal teli Spray Parkkal. És hogy még több utat kínáljunk a kikapcsolódáshoz, a pazar MSC Aurea Spa-t még több masszázshelyiséggel bővítettük.

A 6. fedélzeten új, WALK THROUGH SHOPS elnevezésű vásárlási terület nyílik.
 
A Teatro dell'Opera a hagyományos vonalak ultramodern újraértelmezése. Felhívjuk figyelmét, hogy a színházba az esti előadásokra csak előzetes bejelentkezéssel lehet bejutni (a többi hajóra nem szükséges). A foglalásnak három gyors és egyszerű módja van: csatlakozzon okostelefonjával vagy táblagépével az ingyenes fedélzeti wi-fi hálózathoz, használja a hajó különböző fedélzetein található érintőképernyőket, vagy kérje a recepción.

Mindez csak egy kis ízelítő abból, amit egy hajóút az MSC Opera fedélzetén kínál. Új élmények világát fedezheti fel a fedélzeten, napról napra, pillanatról pillanatra.

Mert az MSC Opera az a hajó, amelyik illik Önhöz.

Május 16. - Cefalonia/Argostoli, Greece, 3. nap
Fedezze fel a Jón-tenger gyöngyszemét - a görögországi Kefalónia szigetét, az MSC Mediterranean Cruises egyik célállomását. Fedezze fel a félelmetes barlangokat, barangoljon homokos öblökben, vagy mártózzon meg a türkizkék vízben.


Itt színes kikötőfalvak csoportosulnak festői kikötők és káprázatos strandok körül. Ez a természeti paradicsom rengeteg állatfajnak ad otthont, köztük teknősöknek, fenyőmarsalloknak és fókáknak.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A látványos Melissani-barlang
- Fiscardo és Assos
- Drogarati barlangok és Szent Efimia falu
 
Fedezze fel a Melissani-barlangot az MSC Cruises kirándulásán, amely tökéletes kirándulás a természet szerelmeseinek. Ez a környezeti csoda a fővárostól, Argostolitól csak egy rövid távolságra található, és gyönyörű erdő veszi körül. A barlang belsejében fedezzen fel két csodálatos termet, kristálytiszta vizet és egy szigetet a közepén. Csodálja meg az ég felé néző hatalmas nyílást, amelyen keresztül ragyogó nappali fény csillan át. Ezt követően pihenjen egy borkóstolón Robolában, mielőtt ellátogatna a bájos kikötőfaluba, Samiba. Ezután fényképezkedjen az érintetlen Myrtos strandon, fehér homokjával és fenséges hegyeivel.
 
Pihenjen egy nyugodt MSC Cruises kiránduláson, amely a gyönyörű Kefalónia festői szépségű körbejárásával kezdődik. Ismerje meg a sziget veszélyeztetett rőtfejű teknős populációját és a tengerparti fészkelőhelyeiket. Napozzon a varázslatos Myrtos strandon, mielőtt Assosba utazik, egy halászfaluba, amelyet zselatin színű házai jellemeznek. A túrát a mesés Fiscardóban, egy megnyugtató tengerparti városkában fejezzük be.
 
Tegyen egy MSC Cruises kirándulást a világ egyik legfeledhetetlenebb geológiai helyszínére, az epikus Drogarati-barlanghoz. Ez a több mint 100 millió évvel ezelőtt keletkezett természeti csoda egy cseppkő- és sztalagmit-paradicsom! Látogasson el az "Apotheosis Chamber" nevű figyelemre méltó barlangba, amely túlvilági akusztikájáról ismert. Ezután folytassa a túrát Agia Efimia-ban, a jachtosok körében népszerű faluban. A napot a szép Peratata falu fölött található Szent György-kastélynál fejezzük be. Ezután élvezze a festői szépségű autóbuszos utazást a Jón-tenger partján, vissza Argostoliba.

Május 17. - Heraklion (Crete), Greece, 4. nap
Kréta fővárosa, Heraklion, az MSC Mediterranean Cruises célállomása, egy energikus város, amely gazdag történelemmel rendelkezik.


Csodálja meg a fenséges Yioúhtas-hegyet a kikötőben való kikötéskor, valamint az ókori Koules erődöt a kikötő nyugati mólójánál. Fedezze fel a mitikus Knósszosz-palotát, vagy látogasson el a történelmi kolostorokba és templomokba. Kréta a görög szigetvilág egy lenyűgöző szelete, amely csak arra vár, hogy felfedezzék!
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A knósszoszi palota
- A phaisztoszi minószi palota
- Fodele falu és Rethymno városa
 
Az "Ariadné fonala, a labirintus és a Minótaurosz" görög mítosz az egész világon híres. Az MSC Cruises lenyűgöző kirándulásán meglátogathatja a Knósszosz palotát, azt az ókori helyszínt, ahol a legenda született. Egy kiterjedt neolitikus település romjaira épült, több mint 800 szobából álló labirintust fedezhet fel. Fedezze fel a minószi oszlopokat, a mesés freskókat és a király trónját egy vezetett túra során. Ezután látogasson el a hihetetlen heraklioni régészeti múzeumba, amely a minószi leletek lenyűgöző gyűjteményének ad otthont. Tekintse meg az alabástrom bálványokat, ékszereket, figurákat és a Hagia Triada szarkofágot.
 
A gyönyörű Kréta gazdag mitológiában és régészeti lelőhelyekben. Az MSC Cruises kirándulásán meglátogathatja a Phaestos palotát, a minószi civilizáció egyik ékkövét. Álomszép szőlőültetvényeken és olajfaligeteken át az Agia Varvara-hágón át vezet az út. Ott elérik a Messara-síkságot és a történelmi palota maradványait. Phaestos a zord Ida-hegyre néz, romjai pedig csodák sokaságával vannak tele. Fedezze fel a kőlépcsőket, a központi udvart, az oszlopos kriptát és az antik tárolóedényeket.
 
Látogasson el Fodele vidéki faluba az MSC Cruises kirándulásán. A spanyol reneszánsz festő, El Greco szülőhelye, a falu egy narancsligetekben gazdag, szép völgyben fekszik. Élvezze a pihentető sétát a településen, mielőtt Rethymno városába utazik. Itt megcsodálhatja a bizánci és hellén-római kori maradványokat és egy 16. századi erődöt. Használja ki a szabadidejét a helyi boltok böngészésére vagy a varázslatos sikátorok sétálgatására. Nézze meg Rethymno lenyűgöző, török és velencei hatású építészetét.

Május 18. - Santorini, Greece, 5. nap
A görög szárazföldtől mintegy 200 km-re délkeletre fekszik Szantorini, a Kikládok szigete. Ez az MSC Mediterranean Cruises úti cél egy vulkanikus kaldera maradványaiból alakult ki, ami a zord geológián is meglátszik. Szantorini híres meredek szikláiról, vörös tengerpartjáról és fehérre meszelt házairól, amelyek feltűnő kontrasztot alkotnak az Égei-tenger kékjével. A sziget ősi régészeti lelőhelyek, forró forrásból származó fürdőhelyek és lenyűgöző borászatok otthona is.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Oia falu
- Akrotiri régészeti lelőhelye
- A vulkanikus homok fekete nyúlványai
 
A festői Oia falu a vulkanikus kaldera egyik peremén fekszik, kilátással a csillogó Földközi-tengerre. Ezen az MSC Cruises kiránduláson megnézheti ezt a mesés várost és a sziklákba vájt festői házait. Fotózza le az ikonikus kék kupolás templomokat, és gyönyörködjön a csodálatos kilátásban. Ezután fedezze fel a kis üzleteket és kávézókat, mielőtt részt vesz egy helyi ételekkel kiegészített borkóstolón.
 
Ha lelkes történelemrajongó, ne hagyja ki a lehetőséget, hogy az MSC Cruises kirándulásán meglátogassa Akrotiri régészeti lelőhelyét. Ezt a minószi bronzkori települést a Kr. e. 16. század környékén bekövetkezett katasztrofális Theran vulkánkitörés hamuval borította be. Csak az 1967-es ásatás tárta fel a hely méretét és értékét, feltárva a kivételes állapotban fennmaradt freskókat, bútorokat és műalkotásokat. Sétáljon végig ezen az ősi településen, és csodálja meg a bonyolult vízelvezető rendszert, a kerámiákat és a többszintes épületeket.
 
Vétek lenne Szantorini szigetére látogatni anélkül, hogy felfedezné természeti csodáit. Látogasson el az MSC Cruises kirándulásán a Perivolos-partra, hogy megmártózzon a kristálytiszta vízben. A szürreális fekete homok hosszú szakaszáról híres Perivolost színes napernyők díszítik. Ez a csábító hely ideális a barnuláshoz, izgalmas vízi sportok űzéséhez vagy egy ital elfogyasztásához egy helyi tavernában.

Május 19. - MSC Opera, 6. nap
Fedezze fel az MSC egyedülálló fedélzeti élményét, mintha Ön is ott lenne! Készüljön fel arra, hogy megmártózzon valamelyik medencénkben, engedje el a haját a tematikus partikon, kényeztesse magát valami finomsággal valamelyik csodálatos éttermünkben, és még sok másra!  A 360-as videó megtekintéséhez csak mozgasd a telefonodat, vagy használd a kurzort az asztali gépeden. A még magával ragadóbb élményért nézze meg a videót egy VR headset segítségével.

Május 20. - Bari, Italy, 7. nap
Bari olasz kikötőváros, az MSC Mediterranean Cruises célállomása, a régészetileg gazdag Apulia régió partjainál fekszik.

Ez az ősi város a régi és az új figyelemre méltó keverékét kínálja, a történelmi templomok, kastélyok és terek a modern galériák, üzletek és múzeumok közelében helyezkednek el. Távolabb felfedezheti a természeti csodák sokaságát, köztük az UNESCO Világörökség részét képező barlangokat. Lélegzetelállító strandjaival és világszínvonalú éttermeivel Bari emlékezetes tengerparti úti cél.

Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:

- A Materában található "Sassi
- Alberobello
- Castellana és Polignano a Mare barlangjai

Fedezze fel Matera varázslatos kanyonvárosát az MSC Cruises kirándulásán. Ez a lenyűgöző hely a "Sassi" negyedéről, a hegyekbe vájt barlangok hálózatáról híres. Az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított barlangok egy része a neolitikumból származik. Matera bibliai hangulatát idézi fel, amely olyan filmrendezők számára is vonzó, mint Pierpaolo Pasolini (A Máté evangéliuma, 1964) és Mel Gibson (A Krisztus szenvedése, 2004).

Látogasson el a festői Alberobello városába az MSC Cruises kirándulásán. Itt fehérre meszelt, kúpos tetejű kőházakat fedezhet fel, amelyeket a helyiek "trullo" néven ismernek. Az UNESCO 1996-ban a világörökség részévé nyilvánított Alberobello ikonikus lakóházai csodálatra méltóak. Nézze meg a városka festői macskaköves utcáit és vonzó növénycserepeit, mielőtt megáll a Szent Antonio templomnál, a világ egyetlen trullo-templománál.

Ha epikus kalandokra vágyik, ne hagyja ki a Castellana-barlangok meglátogatását, amelyek Olaszország bor- és olajbogyótermelő régiójában, az Itria-völgyben találhatók. Ereszkedjen le a föld alá egy földalatti birodalomba, és nézze meg a kalcitkristályokkal kirakott cseppköveket és cseppköveket. Ezen a felejthetetlen MSC Cruises kiránduláson ellátogathat Polignano a Mare városába is, amely az Adriai-tengerre néző sziklás szakadékban fekszik. Sétáljon a fehérre meszelt utcákon, gyönyörködjön a kilátásban a domboldali teraszokról, vagy mártózzon meg a Spiaggia Lama Monachile strand türkizkék vizében.

Május 21. - Monfalcone (Venice), Italy, 8. nap
​A HAJÓ a reggeli órákban köt ki, kiszállást követően a csoport buszra száll és elindul vissza Budapestre.

Biztosak vagyunk abban, hogy HAJÓUTAD feledhetetlen élményekkel zárul, és reméljük rövidesen ugyanezen vagy egy másik csoportos HAJÓÚTON ismét az utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

TinyTake05-05-2023-01-22-23.png

Általános tudnivalók, hasznos információk

Egészség

A csapvíz hajón iható, de ajánljuk ásványvíz fogyasztását.

Szokásos házipatikáját ne felejtse otthon. Saját egészsége érdekében a továbbiakról érdeklődjön az ÁNTSZ-nél: https://www.antsz.hu/

Be- és kiszállás

A hajóút indulásának napján a beszállás a hajó indulása előtt 3-8 órával kezdődik - ez azonban útvonalanként változhat. A hajótársaságok általában a hajóindulás előtt legkésőbb 2 órával engedélyezik a beszállást. Az indulási és beszállási időpontok szerepelnek a hajótársaságok részvételi jegyein. Ennél későbbi érkezés esetén a hajótársaságok fenntartják a foglalás 100% bánatpénz felszámolásával történő törlésének a jogát. Kérjük, hogy a beszálláshoz és a kiszálláshoz tartsák maguknál szükséges úti okmányaikat, bankkártyájukat és/vagy készpénzt (a hajótársaság által elfogadott valutanemben), továbbá értéktárgyaikat, legfontosabb gyógyszereiket. Elképzelhető, hogy a hajó személyzete - biztonsági és adminisztratív okokból, az egyes kikötőkben történő ki- és beszállások meggyorsítása miatt - összegyűjti és a hajóút alatt magánál tartja az utasok útlevelét. Biztonsági intézkedésekre - személyi- és csomagellenőrzés - lehet számítani.

A beszállás főbb lépései

A terminálon:
1. Adja le csomagjait a kijelölt személyzetnek, akik aztán közvetlenül az Ön kabinjába küldik. Minden csomagot előzetesen fel kell címkézni a poggyászcímkével (az e-jegy tartalmazza), amelyen fel kell tüntetni az Ön kereszt- és vezetéknevét, a hajó nevét, a kabin számát, valamint az indulás dátumát és kikötőjét.
2. Menjen a beszállási területre a jegyével és a hajóútra szükséges összes személyes úti okmányával, ahol mutassa be a beszállási űrlapot és az okmányokat személyzetünknek.
Az MSC Yacht Club vendégei exkluzív check-in területet találnak, és a terminálon a butler csapat segít nekik a csomagjaikkal, akik elkísérik őket a külön erre a célra kialakított sorba az elsőbbségi check-inhez. Kérésre a butlerek kipakolják a vendégek bőröndjeit is.
3. Haladjanak a biztonsági ellenőrzéshez. Felhívjuk figyelmét, hogy a személyzet elkobozhat minden olyan tárgyat, amely biztonsági kockázatot jelenthet.
4.  Menjen a beszállási űrlapjával a gangokhoz, ahol az MSC személyzetének egyik tagja várja, hogy elkészítse az Ön személyes biztonsági fényképét.

A fedélzeten:
5. Menjen a kabinjába, és vegye át a hajóút kártyáját. Ez a mágneskártya amellett, hogy kabinjának kulcsaként szolgál, a fedélzeten lévő termékek és szolgáltatások kifizetésére is használható. Az MSC Yacht Club vendégei számára az MSC Yacht Club területére való belépésre is szolgál.  Abban az esetben, ha az Ön kabinja még nem áll készen, a személyzetnek a kabinszámát és teljes nevét megadva megkezdheti a fedélzeti vásárlásokat a bárokban és éttermekben.
6. Aktiválja a Cruise Card kártyáját a fedélzeti vásárlásokhoz.
7. Köteles részt venni a kötelező biztonsági gyakorlaton.
8. Részt kell vennie az MSC Cruise Guide-on is, egy fontos előadáson, ahol megtudhatnak mindent, amit tudniuk kell ahhoz, hogy teljes mértékben átélhessék a hajóútjukat.

Költségek a hajón, fedélzeti kártya (cruise card)

A hajók fedélzetén általában nincs készpénzhasználat. Beszállításkor a regisztrációs pultnál nemzetközileg elfogadott, bankkártyát vagy pénzletétet (kb. 150,- EUR/fő vagy 250,- EUR/kabin) kérnek, és ennek fejében kiadnak egy ún. fedélzeti kártyát, amin az extra fogyasztások, fedélzeti vásárlások, a kötelező borravaló, a fakultatív kirándulások díjai kerülnek rögzítésre.

Csomagszállítás

Kérjük az indulási kikötőben a hajóra történő beszállás előtt, továbbá a hajóról történő kiszállást megelőzően mindenképpen ragassza fel a személyes adatait (utasnév, hajónév, kabinszám, indulási kikötő és időpont, otthoni cím stb. feltüntetésével) tartalmazó bőrönd azonosító matricát feladandó bőröndjeire. A bőröndöket beszálláskor kérjük a beszállító pultnál leadni. Az értéktárgyaikat (úti okmányok, pénz, bankkártya, ékszerek, fényképezőgép, kamera, stb.) javasoljuk kézitáskájukban tartsák maguknál. Az azonosító matricával ellátott bőröndöket ki- és beszálláskor a személyzet juttatja el a kabinokhoz, illetve viszi el a kabinoktól. Javasoljuk, hogy amennyiben bőröndjeik röviddel a hajó indulása előtt még nincsenek a kabinjuk előtt, vagy a bőrönd azonosító matricán elfelejtették kabinszámukat feltüntetni, haladéktalanul keressék fel a személyzet valamelyik tagját, és érdeklődjenek bőröndjeik felől. A hajótársaságok általában a hajóút vége előtti napon, egy a hajón megadott késő esti vagy hajnali időpontig kérik a személyes adatokat tartalmazó bőrönd azonosító matricákat tartalmazó bőröndöket a saját kabin előtt elhelyezni. Fontos, hogy úti okmányaikat, értéktárgyaikat, továbbá azokat a személyes holmijaikat, ruháikat, melyekre a kiszállás reggelén/délelőttjén szükségük lehet, tartsák maguknál, ne tegyék a bőröndökbe. Bőröndjeiket az utolsó napi kiszálláskor a kikötőben a kijelölt helyen tudják átvenni. A bőrönd a hajótársaság kiszolgáló személyzete hibájából esetlegesen bekövetkező elvesztése vagy sérülése esetén haladéktalanul vetessenek fel jegyzőkönyvet a hajótársaság alkalmazottjával a helyszínen; a jegyzőkönyv legalább egy példányát kérjék el - ezzel tudják igazolni a felmerült káresetet a biztosítótársaságuk felé.

Személyenkénti poggyászlimit

A vendégeknek ajánlott személyenként két bőröndre (legfeljebb 90x75x43 cm méretű és 23 kg súlyú táskánként) és két kézipoggyászra (legfeljebb 56x45x25 cm méretű és 23 kg súlyú táskánként) korlátozniuk feladott poggyászukat.
A Karib-tengerre, Dél-Amerikába, Dél-Afrikába és az Egyesült Arab Emírségekbe induló vagy onnan induló MSC Grand Voyages hajójáratokon a fenti irányelvek jelentik a személyenként megengedett maximális korlátot. Mindenesetre az egyes kabinokban a poggyászok maximális mennyisége nem haladhatja meg a 100 kg-ot és/vagy a 8 darabot az egy kabinban tartózkodó összes utas között. A megengedettnél nagyobb mennyiségű poggyász nem fogadható el a becsekkolásnál. Az e határértékeket túllépni szándékozó vendégek a foglaláskor közvetlenül vagy az utazási irodájukon keresztül forduljanak az MSC Cruises-hoz, hogy tájékoztatást kapjanak arról, hogyan lehet a szabad poggyászmennyiséget meghaladó poggyászt külön, felár ellenében teherszállítással vagy teherfuvarozással elszállítani. 

Tiltott tételek

A biztonsági személyzet átvizsgálhatja a Vendéget és/vagy a poggyászát, és elkobozhat minden olyan tárgyat, amely a Társaság megítélése szerint veszélyeztetheti a Vendégek, a személyzet vagy a hajó biztonságát (például fegyverek, éles tárgyak, vízforralók, vasalók, hajvasalók stb.). Az ilyen tárgyakat elkobozza és nem adja vissza A tűzfegyvereket nem fogadja el a fedélzeten, és azonnali leszállítással jár.

Élelmiszerek és italok

A Társaság fenntartja a jogot, hogy a vendégek poggyászában lévő italokat eltávolítsa. Ezeket a partraszállást megelőző este visszaadja. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a vendégek nem hozhatnak csomagolatlan élelmiszereket a fedélzetre.

Értékmegőrzés

A nagyobb összegű készpénzt, személyes értékeket, ékszereket, saját műszaki cikkeket javasoljuk a hajó széfjeiben (a kabinban, amennyiben része a kabin felszereltségének, vagy a recepción) elhelyezni.

A Társaság és/vagy a HAJOUTAD - Marshaller Kft. nem vállal felelősséget az elveszett vagy ellopott értéktárgyakért, készpénzért.

A hajó, és kabinok jellemzői

A legtöbb tengeri személyszállító hajón több (kb. 5-15) különböző utasfedélzet található. Az utaskabinok több szinten, minden esetben a tenger szintje fölött helyezkednek el. Általában az éttermek és bárok is több különböző fedélzeten találhatók. Az ablakok a modernebb hajókon nem nyithatóak (egyes régebbi hajókon a klasszikus hajóablak - ún. „porthole” - esetleg igen, de annak nyitása csak a hajó kikötését követően megengedett); az erkélyes kabinok erkélyajtajai nyithatóak.. A kabinok és a lakosztályok mérete a legtöbb hajótársaság esetében kisebb egy átlagos szállodai szoba vagy lakosztály méreténél. A kabinok mérete és felszereltsége hajótársaságonként, hajónként, kabin- és lakosztály-kategóriánként eltérő lehet.

A legtöbb tengeri hajón kettő, három vagy négy fő elhelyezésére alkalmas kabinok vannak. A harmadik-negyedik fő elszállásolására alkalmas kabinokban a harmadik-negyedik ágy a legtöbb esetben falból kihajtható emeleti pótágy, melyek felnőtt utasok számára is kényelmes fekhelyül szolgálnak, balkonos kabinok esetében a 3-4. fő részére többnyire kihúzható kanapéágy áll az utasok rendelkezésére.

A tengeri hajók kabinjainak részét képezi a fürdőhelyiség (általában zuhanyzóval) wc-vel. Kabintakarításkor a személyzet rendszeresen cseréli a törülközőket, ezek használata csak a kabinban engedélyezett. (A fittness-wellness részleg, és a medencék használatakor a helyszínen lehet törülközőt/fürdőlepedőt igényelni, majd a tevékenység befejeztével a helyszínen leadni. Ennek elmulasztása, vagy a törülközők/fürdőlepedők elvesztése költség felszámítását vonhatja maga után.)

A televízió nem minden esetben része a kabinok felszereltségének, de a legtöbb hajótársaság kabinjaiban megtalálható. Amennyiben telefon is található a kabinban, az általában csak a hajón belüli telefonálásra, a személyzet vagy más kabin hívására alkalmas.

A kabinokban található konnektorok 110/220 voltos árammal működő elektromos eszközök működtetésére alkalmasak.

Karbantartási munkálatok a hajón

Kérjük vegye figyelembe, hogy a tengerjáró hajó folyamatosan úton van, ezért a szükséges karbantartási munkálatokat az utazás ideje alatt - a vendégek maximális komfortját figyelembe véve - végzik el (pl. festés, tisztítás, karbantartás, stb...). Ezen munkálatok elvégzési módjára és időpontjára irodánknak nincs semmiféle ráhatása, ezért ha úgy érzi az zavarólag hat az Ön számára, úgy kérjük jelezze azt a hajótársaság személyzete felé.

Étkezések

Az étkezések büfé vagy ültetéses rendszerűek (egyes főétkezéseknél az utasok általában a helyszínen jelezhetik, hogy amennyiben mindkét étkezési rendszer lehetséges, melyiket választják).

A vacsorák alkalmával fontos a hajótársaság által előírt öltözködési szabályok betartása. A 3-4 csillagos hajók esetében hölgyeknek kosztüm vagy koktél ruha; férfiaknak ing, nyakkendő, zakó vagy öltöny viselete javasolt. A gálavacsora - általában a hajóút első vagy második napján - és a kapitányi vacsora - leginkább a hajóút utolsó napjainak egyikén - alkalmával különösen fontos a megfelelő viselet.

A vacsorák időpontjára vonatkozóan az utasok, a szabad éttermi kapacitás függvényében kérhetik a korábbi (általában 18:00 és 20:00 óra között kezdődő) vagy a későbbi (általában 21:00 vagy 22:00 órai kezdéssel) vacsorára vonatkozó ültetést.

 

Az étkezési időpontok hajótársaságonként, hajónként, útvonalanként változhatnak. Az első vacsora alkalmával az éttermi személyzet a kabinszám alapján helyükre kíséri az utasokat.

 

Az éttermekben tilos a dohányzás!

Öltözködés

Kérjük, gondoskodjon arról, hogy a hajóút során a különböző tevékenységekhez, például a partikhoz, vacsorákhoz, sportoláshoz és kirándulásokhoz megfelelő ruházatot csomagoljon.


- Nappali öltözet: Nappali öltözetként alkalmi ruházat ajánlott. A rövidnadrág és a póló megengedett.
- Esti öltözet : esti ruházatnak egy elegánsabb megjelenés ajánlott, amikor a főéttermekben és a speciális éttermekben vacsorázik, valamint a színházban, a bárokban és a társalgókban élvezheti a szórakozást. Galléros ing, szabott nadrág vagy rövidnadrág, szoknya és ruha ajánlott. Hűvösebb estéken és a hajó légkondicionált nyilvános helyiségeiben a réteges öltözködés és egy könnyű kabát vagy pulóver ajánlott.
- Gálaest: A gálaesten öltözzön úgy, hogy lenyűgözzön! Akár szmokingot, öltönyt és nyakkendőt, estélyi ruhát vagy koktélruhát jelent, akár a legjobb farmert és pólót, az öltözékének meg kell felelnie az elegancia szintjének. Az egyetlen dolog, amire szükség van, az a mosolyod.
- Öltözködési korlátozások : a fedélzeti személyzet tagjai, beleértve az éttermi hostesseket és a vezetőséget, különleges korlátozásokat érvényesíthetnek. A fürdőruha semmilyen esetben sem megengedett a hivatalos étkezési helyeken semmilyen étkezés során, beleértve a reggelit és az ebédet is. A rövidnadrág, a szandál és a páncélos topok nem engedélyezettek az esti étkezéseken.  Wear vagy Gala esti viselet a főétkezdékben, a Specialty éttermekben vagy az MSC Yacht Clubban. A Gálaestre nem megengedett a pólók viselése. A büfék előtt kifüggesztett öltözködési szabályokat be kell tartani.
- A hajón különböző nappali és esti tematikus partikat szervezünk. A Flower Glory Partyra érdemes 60-as és 70-es évekbeli virágos ruhákat hozni, a White Partyra fehér ruhát, az MSC Little Italy szórakoztató rendezvényünkre pedig valami zöld-fehér-pirosat.
- A sport szerelmesei számára a tornacipő és az edzőruha elengedhetetlen kellék a legmodernebb edzőtermünk használatához, valamint a jóga- és tánctanfolyamokon való részvételhez, ahol van ilyen.
- Javasoljuk továbbá, hogy vigyen magával egy pulóvert vagy sálat, hogy a hajó légkondicionált belseje és a fedélzeti területek közötti hőmérséklet-változással megbirkózzon.
- A part menti kirándulásokhoz, amelyek vallási helyszínek látogatását is magukban foglalhatják, megfelelő ruházatot javasolunk (térdet és vállat takaró, nem mélyen dekoltált felső).

- A Svalbard-szigetek és a sarkvidéki területek felé tartó hajóutak esetében kérjük, gondoskodjon megfelelő sarkvidéki ruházatról.

Üzletek a fedélzeten

Hajókon a legjobb tengeri butikok széles választékát találja, amelyekben az összes kedvenc prémium márkája megtalálható, így a legjobb vásárlási élményt élvezheti hajóútja során. Kényeztesse magát a fedélzeten, és nézzen ki a legjobban, amikor csak akar Az üzletek egész nap és késő estig nyitva vannak, amikor a tengeren tartózkodik.

MSC Logo Shop

Töltse meg hajóútját olyan ajándékokkal, amelyek varázslatos emlékeket ébresztenek a hullámokon átívelő utazásról! Navigáljon az MSC Logo Shopban, ahol a kütyüktől kezdve a könyvekig és az újdonságnak számító ajándékokig mindent megtalál!  Az MSC saját DOREMI kabalafiguráját is megtalálja itt, az MSC Shopban.


Ékszerek
Minden csillogó csodaországa; arany, ezüst, drágakövek és féldrágakövek, valamint órák tervezését mutatja be. Imádni fogja az ékszerek széles választékát, amelyek tökéletesek különleges ajándéknak vagy saját magának, és olyan árakon, amelyek extra csillogást varázsolnak a szemébe.

 

Divatbolt

Böngésszen a legújabb férfi, női és gyermek kollekciók, valamint a kiegészítők széles választéka minden ízlésnek. Élvezze munkatársaink szakértő útmutatását, akik segítenek megtalálni valamit életének különleges személyei számára, függetlenül életkoruktól és ízlésüktől!

 

Kiegészítők

A legjobb olasz márkák, mint az Armani, Coccinelle, Furla és Fusaro mellett olyan nemzetközi nevek is megtalálhatók, mint a Radley London, Calvin Klein, Lacoste, Tommy Hilfiger és Ralph Lauren.
Itt biztosan talál komoly öltözködési inspirációt táskák és kiegészítők terén!

 

Művészeti galéria

Inspirálódjon, és vigye haza a fedélzeten töltött idő végső emlékét: egy műalkotást a fedélzeti Művészeti Galériában*. Böngésszen a falak között, és válasszon a Galéria munkatársai segítségével, akik mindig kéznél vannak, és segítik a választásban.

Fotó- és videószolgálat

A legtöbb hajón fotó- vagy videószolgálat működik. Számos közös eseményről, annak résztvevőiről fénykép- vagy videofelvételek készülnek. Ezeket a fényképeket, filmfelvételeket igény esetén a fotóboltban/fényképgalériában lehet megvásárolni (itt is a fedélzeti kártya használatos fizetéskor).

Postai szolgáltatás

A hajókon, általában a recepciós pultnál lehetséges képeslapok, levelek feladása. Ezeket kikötéskor postázzák. A tevékenység térítésköteles, a fedélzeti kártyára terhelik.

Kaszinó

A legtöbb hajó fedélzetén az esti/éjszakai órákban, 18 év feletti utasok részére kaszinó üzemel.

A kaszinókban készpénzhasználat általában nem lehetséges, a költést a fedélzeti kártyákra terhelik.

Fedélzeti tájékoztató anyagok

Hajóutakon általában naponta friss, idegen nyelvű információs anyagot készítenek be a kabinokba. Ezek a hajóút idején fontos aktuális tudnivalókat (beszállási, indulási, érkezési, kiszállási időpontok, fakultatív kirándulásokkal kapcsolatos tudnivalók, fedélzeti programok, biztonsági előírások, esetleges útvonalváltozás, stb.) tartalmazzák. A hírlevelek figyelmes elolvasása minden esetben javasolt. Bármilyen további kérdés esetén a hajó személyzete rendelkezésre áll.

Próbariadó

Közvetlenül a hajó indulását követően próbariadót tartanak. A próbariadó idejére vonatkozó tennivalókról a személyzet pontos tájékoztatást ad. Az utasoknak a próbariadó alkalmával a saját biztonságuk érdekében mindenképpen meg kell jelenniük a kabinjukban tárolt mentőmellényben a kijelölt gyülekezőhelyen.

Dohányzási irányelv

A globális szabványoknak megfelelően a dohányzóhelyek száma a fedélzeten kevesebb, mint a nemdohányzóhelyeké, és ezeket táblák és hamutartók jelzik. A dohányzás (beleértve az e-cigarettát is) tilos a kabinokban, a kabinok erkélyein és mindenhol, ahol ezt nem jelzik kifejezetten a feliratok és a hamutartók.


A Társaság fenntartja a jogot, hogy díjat szedjen, ha az utasokat a hajó nem kijelölt területein dohányzáson érik.  A nem dohányzó területeken való ismételt dohányzás végső soron a hajóról való leszálláshoz vezethet.
 
Emlékeztetjük Önöket, hogy a cigarettacsikkek vagy bármi más dolog tengerbe dobása szigorúan tilos, mivel az komolyan veszélyeztetheti a tengeri biztonságot.

Fakultatív programok

A hajóút legtöbb kikötési helyszínén általában több szervezett fakultatív kirándulásra van lehetőség. Ezek részvételi díja előre irodánknál vagy a hajón fizetendő. Az idegenvezetés angol vagy német nyelven zajlik, kivéve az irodánknál befizetett és a minimum létszámmal megvalósuló kirándulás esetén magyar nyelven.

 

A kirándulások az időjárás függvényében indulnak, megvalósulásukért és az ebből adódó programváltozásokért irodánk és a Társaság felelősséget nem vállal.

Orvosi ellátás a fedélzeten

A legtöbb hajón a kijelölt orvosi rendelőben folyamatos orvosi ügyelet van (járóbeteg rendelés, idegen nyelven). A hajóorvos általában általános orvos; komolyabb orvosi beavatkozásokra (szakrendelés, műtéti beavatkozás stb.) nem jogosult, a hajóorvosi rendelő pedig erre szintén nem alkalmas. Az orvosi vizsgálat, konzultáció vagy kezelés helyszíni térítés ellenében történik (társaságonként eltérő, de kb. 150,- euró/fő/vizsgálat). Ilyen esetben javasolt magánál tartania betegség-, baleset- és poggyászbiztosítási kötvényét és fedélzeti kártyáját. Az orvosi ellátás és/vagy konzultáció díjáról minden esetben kérjen számlát a hajóorvostól, melyet - amennyiben betegség-, baleset és poggyászbiztosítással rendelkezik - hazaérkezése után tud benyújtani biztosítójának.

Speciális étrend

Az ételintoleranciával és/vagy allergiával rendelkező vendégeknek a különleges igényeket tartalmazó űrlapon kell tájékoztatniuk az MSC Cruises-t igényeikről, és a fedélzeten a recepción és/vagy a Maître d'Hôtel-nél kell megerősíteniük igényeiket.
 

Az MSC Cruises megszerezte a Bureau Veritas tanúsítványát a gluténmentes ételek elkészítésére és felszolgálására világszerte (élelmiszer-kód: < 20 ppm*) az MSC Seaside, MSC Seaview, MSC Meraviglia, MSC Preziosa, MSC Divina, MSC Splendida, MSC Fantasia, MSC Magnifica, MSC Poesia, MSC Orchestra és MSC Musica fő éttermeiben.


Ezen kívül az MSC Cruises szorosan együttműködik az Associazione Italiana Celiachiával (Olasz Cöliákia Egyesület) a Földközi-tengeren és Észak-Európában hajózó fenti hajók esetében.


Az MSC Armonia, MSC Sinfonia, MSC Opera és MSC Lirica hajókon a vendégek csak korlátozott választékban találhatnak előre csomagolt gluténmentes snackeket, például kekszet, croissant-t, piskótát és muffint.


Az MSC Grandiosa vízre bocsátását követően befejezzük a Bureau Veritas tanúsítási folyamatát, amely lehetővé teszi, hogy ezeken a hajókon is kínáljunk gluténmentes menüket*. A folyamat várhatóan a hajó indulását követő 1 hónapon belül lezárul, ezért kérjük, hogy a foglaláskor ellenőrizze a gluténmentes menük elérhetőségét.


Bármilyen más, ebben a szakaszban nem kifejezetten említett követelmény esetén kérjük, vegye fel a kapcsolatot utazási irodájával.

*Az MSC gluténmentes menüi gluténérzékenység esetén is alkalmasak, de gluténallergia esetén nem.

Mobiltelefon és internet használat

A mobiltelefonok a modernebb hajókon általában használhatók, de főként a nyílt tengeren a telefonkapcsolat sokszor csak a hajók saját műholdas telekommunikációs rendszerén keresztül lehetséges, aminek a költsége meglepően magasra is szökhet.  A legtöbb hajón költségtérítés fejében internethasználatra is van lehetőség (az erre kijelölt helyeken, a hajó saját személyi számítógépein).

Ha el akarja kerülni a mobiltelefon-szolgáltatója által felszámított extra díjakat, állítsa okostelefonját "repülőgépes üzemmódba" valamikor a beszállás és a hajó indulása között. Még ha nem is használja aktívan a telefonját, okostelefonja a háttérben folyamatosan adatforgalmat bonyolít, és ezzel olyan díjakat emészt fel, amelyekről nem is tud. Jobb, ha a mobilszolgáltatást kikapcsolva tartja.

A repülőgépes üzemmód kikapcsolja a telefon jeladóit a mobiljelek (hívások és szöveges üzenetek) és az adatok (webböngészés, alkalmazások használata) tekintetében, így biztosítva, hogy nem lesz részese a nem kívánt díjaknak. De ne aggódjon: okostelefonja nem lesz teljesen használhatatlan az utazás alatt. Kapcsolja be a Wi-Fi és a Bluetooth funkciókat, és használja telefonját más módon is.

Panaszkezelés

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy reklamációt csak abban az esetben tudunk elfogadni, ha a helyszínen a szálloda vagy a hajó recepcióján jegyzőkönyvet vesznek fel és azt mindkét fél részéről aláírják.

MSC23018339.jpg
bottom of page