top of page
Haifa (Jeruzsálem), Izrael

Kezdje meg a hajóútjának tervezését és foglalja le a kirándulásokat Haifából

A fantasztikus MSC Földközi-tengeri körutazások útvonalán Haifa a kapu Izrael városainak, például Jeruzsálemnek, valamint olyan lenyűgöző, történelemmel teli helyeknek a felfedezéséhez, mint Betlehem. Kelet és Nyugat kereszteződése, az új Selyemút kereskedelmének fontos csomópontja.

Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:

- Jeruzsálem és Betlehem
- A Kármel-hegyi Bahá'í-kertek
- Galilea felfedezése

Az izraeli Jeruzsálem és a palesztin kisváros, Betlehem készen áll a felfedezésre egy MSC Cruises kiránduláson. A Szent Városba vezető festői buszos utazás után a világ legjelentősebb helyszínei közé látogathat el. Jeruzsálem óvárosában sétálva megcsodálhatja a Jaffa-kaput, a "Via Dolorosát", a Szent Sír templomot és az ősi Nyugati falat. Ezután folytassa útját Betlehembe, hogy meglátogassa a Születés Templomát, Jézus Krisztus születési helyét. 

Tegyen egy MSC Cruises kirándulást a gyönyörű Bahá'í-kertekhez, az UNESCO Világörökség részeként. Ez a kertészeti paradicsom körülöleli a Báb szentélyét, egy aranykupolás, 12 000 halpikkelyes csempével díszített vallási építményt. Pillantson be a Kármel-hegy északi lejtőjén húzódó tizenkilenc teraszba, a világ legkiterjedtebb függőkertjeibe! Élvezze a felső teraszról nyíló panorámát a pálmafás kertekre és a türkizkék vízre. Ezután keljen át az öbölön Akkóba, az északi régió történelmi városába, ahol felfedezheti a hangulatos bazárt és a régi macskaköves átjárókat. Tekintse meg a keresztes lovagok csarnokát, az Al Jazzar mecsetet és a Khan el-Umdant (az Oszlopok fogadója).

Fedezze fel a Galileai-tenger, Izrael legnagyobb édesvizű tava, a Golán-fennsíkok közelében fekvő Izrael legnagyobb édesvizű tava körül található Szentföld összes látnivalóját. A túra egy rövid autóúttal indul Názáretbe, az Újszövetség szerint Jézus szülőhelyére és gyermekkori otthonába. A városon belül meglátogatjuk az Annunciáció bazilikát, a templomot, amely azon a helyen épült, ahol Gábriel bejelentette Jézus születését. Ezután látogasson el Carpenaum óvárosának romjaihoz, ahol a zsinagóga állt, ahol Jézus szombaton tanított és imádkozott. E kihagyhatatlan MSC kirándulás befejezéseként látogasson el Tagbhába, és másszon fel a Boldogságok hegyére, a hegyre, ahonnan Jézus a "Hegyi beszédet" tartotta.

HAF04 - JERUZSÁLEM

Tartson velünk egy 2 órás útra Jeruzsálembe, a világ egyik leginspirálóbb városába, amely történelmi jelentőségéről, spirituális szimbolikájáról és vizuális pompájáról híres. Kirándulása a Scopus-hegyen való megállással kezdődik, hogy gyönyörködhessen a lélegzetelállító kilátásban. A látogatás Jeruzsálem óvárosában tett sétával folytatódik. Elhalad a Dung Gate, a Nyugati Fal - a rómaiak által Kr. u. 70-ben lerombolt második templom maradványai és Jeruzsálem legszentebb zsidó szentélye mellett. Sétáljon végig a "Via Dolorosa" egy szakaszán, amelyet a keresztények a világ legszentebb útjának tartanak, azon az úton, amelyen Jézust a halálba vezették. A Szent Sír-templomot anélkül is megcsodálhatja, hogy belépne a sírba. A hagyományos ételeken alapuló ebéd elfogyasztására szolgáló megálló után egy jeruzsálemi szuvenírboltba látogatunk el, ahonnan visszautazunk Haifa kikötőjébe. Kérjük, vegye figyelembe: korlátozott számú idegenvezető az angolon kívül más nyelven. Amennyiben az Ön nyelvén nem áll rendelkezésre idegenvezető, a túra kizárólag angol nyelven zajlik. Mivel a túra kb. 2,5 km (1,5 mérföld) gyaloglással jár egyenetlen, macskaköves, lépcsős és emelkedős terepen, kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Kérjük, hogy a vendégek a vallási jelentőségű helyek látogatásához megfelelő öltözéket viseljenek, továbbá kényelmes cipő viselése is ajánlott. A népszerű helyszínek zsúfoltak lehetnek, és sorban állásra kell számítani; javasoljuk, hogy végig maradjanak az idegenvezetővel. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell ezt a parti kirándulások irodájával.

HAF08 - BAHÁ'Í KERTEK, ŐSI AKKÓ ÉS A TEMPLOMOS LOVAGOK

Látogasson el a Kármel-hegyre és Akkó ősi városába. Útja a Stella Maris karmelita kolostoron keresztül a Panorama Ave-ra vezet, amely nevét a városra, a Haifai-öbölre, a tengerpartra és egész Észak-Izraelre nyíló lenyűgöző kilátásról kapta. Álljon meg, hogy a felső teraszról megtekinthesse az UNESCO Világörökség részét képező Bahá'í-kerteket. Ezek a világ legnagyobb függőkertjei. A szentély a világ bahá'í közösségének második legszentebb helye. Folytassa útját a Kármel-hegyről lefelé, hagyja el Haifát, és az öblön átkelve Akko (Akkó), az északi régió legrégebbi városa felé veszi az irányt. Több mint 4000 évnyi feljegyzett történelem bontakozik ki a szeme előtt, miközben végigsétál Akkó szűk macskaköves átjáróin és színes bazárján. A mai város a 18. században épült a 12. századi keresztes lovagváros romjain. Akkó az évezredek során sokszor cserélt gazdát és nevet, de 1948 óta visszatért bibliai nevére, Akko-ra. Látogasson el a keresztes lovagok csarnokaihoz, amelyeket a kórházi lovagok (Szent János lovagjai) építettek, valamint a föld alatti keresztes városhoz. Sétáljon el a 18. században épült Al Jazzar mecset mellett, a bazáron keresztül a kikötőhöz és a Khan el-Umdanhoz (az Oszlopok fogadója), egy 18. századi szép karavánszerájhoz. Ezután ereszkedjen le ismét a 12. századi szintre, hogy meglátogassa a felejthetetlen Templomosok alagútját. Ez a bámulatos mérnöki teljesítmény egy több mint ezer láb hosszú, tömör kőbe vájt alagút, amely a (már nem álló) erődöt köti össze a (még épségben maradt) kikötővel. Ahogy a neve is mutatja, az alagutat a templomos lovagok építették, a jeruzsálemi templom őrzésével megbízott keresztesek. A szaladinok arra kényszerítették a templomosokat, hogy visszavonuljanak Akkonba, amely Akkon 1297-es elestéig az utolsó bástyájuk volt Izraelben.  Az alagút a világítótoronyhoz és a tengerfalhoz vezet. Lesz egy kis szabadideje, hogy vásároljon a bazárban, mielőtt visszatér Haifába és a hajóra. Megjegyzés: Az angolon kívül korlátozott számú idegenvezető áll rendelkezésre. Amennyiben az Ön nyelvén nem áll rendelkezésre idegenvezető, a túra csak angol nyelven fog zajlani. Ez a túra egyenetlen talajon való gyaloglással jár; kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Továbbá nem alkalmas klausztrofóbiában szenvedő vendégek számára.

HAF10 - JERUZSÁLEM ÉS BETLEHEM

Aligha lenne teljes egy szentföldi utazás, ha nem látogatnánk meg a világ két leghíresebb helyét, az izraeli Jeruzsálemet és a palesztin kisvárost, Betlehemet. Ez az utazás lehetőséget ad mindkettőre, és egy kb. 2,5 órás autóbuszos utazással kezdődik, amely lenyűgöző tájakon keresztül vezet Haifából Jeruzsálembe, a Föld egyik leginspirálóbb helyére, amely történelmi jelentőségéről, spirituális szimbolikájáról és vizuális pompájáról híres. Jeruzsálem városnézése a Haas sétányon, a három összefüggő közpark egyikénél való megállással kezdődik, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a városra. Ezután séta következik Jeruzsálem óvárosában, amely a Jaffa-kapun és a "Via Dolorosa" egy részén keresztül vezet. Ezt az utat, amelyet a keresztények világszerte a legszentebb útnak tartanak, Jézus a kereszthez vezető úton járta be. A túra során a Szent Sír-templomot is megtekinthetjük, de a sírba való belépés nélkül. Ezután a Nyugati Fal következik, a zsidó istentisztelet fontos helyszíne, amely egyben a szomszédos Templom-hegy külső támfalának részét is képezi. Egy kis pihenés és egy hagyományos ételeken alapuló ebéd elfogyasztása után továbbutazunk Betlehembe, ahol meglátogatjuk a Születés Templomát, Krisztus születési helyét. A Kr. u. 339-ben befejezett templomot a világ legrégebbi, folyamatosan működő keresztény templomaként tartják számon. A két szent várost érintő körútja azzal ér véget, hogy visszatér Haifa kikötőjébe és a hajójához. Kérjük, vegye figyelembe: az angolon kívül korlátozott számú idegenvezető áll rendelkezésre. Amennyiben az Ön nyelvén nem áll rendelkezésre idegenvezető, az idegenvezetés csak angol nyelven történik. Mivel a túra kb. 2,5 km (1,5 mérföld) gyaloglással jár egyenetlen, macskaköves, lépcsős és emelkedős terepen, kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Kérjük, hogy a vendégek a vallási jelentőségű helyek látogatásához megfelelő öltözéket viseljenek, továbbá kényelmes cipő viselése is ajánlott. A népszerű helyszínek zsúfoltak lehetnek, és sorban állásra kell számítani; javasoljuk, hogy végig maradjanak az idegenvezetővel. A túra csak az Ezüstcsillag-barlang külső látogatását tartalmazza. A vendégeknek a betlehemi beutazáshoz útlevéllel kell rendelkezniük. Mivel nem minden idegenvezető léphet be Betlehembe, helyette egy helyi és angolul beszélő turistakísérő kísérheti Önt. Az idegenvezető csak a betlehemi látogatás után csatlakozik az autóbuszhoz. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával.

HAF11 - BIBLIAI TÖRTÉNELMI TÚRA: NÁZÁRET, KAPERNAUM ÉS TABGHA

Az ókorban csodák színhelye, ma pedig a turisták és zarándokok kedvelt helye, ez a kirándulás a Szentföld egy másik fontos látnivalóját, a Galileai-tengert érinti. Ez a nagy víztömeg valójában nem "tenger", hanem tó: Izrael legnagyobb édesvízi tava, amely a Golán-fennsíkok közelében található. Jézus itt végezte szolgálati tevékenységének nagy részét, és itt történt Jézus számos csodája, például a vízen járás és az "5000 ember megetetése". Názáretbe, Izrael északi körzetének legnagyobb városába, az Újszövetség szerint Jézus gyermekkori otthonába utazunk. Sok vendéget érdekel majd egy zarándoklat a meglepően modern "Bazilika az Annunciációért", egy templom, amely azon a helyen épült, ahol Gábriel bejelentette Szűz Máriának Jézus születésének hírét; a látogatók megtekinthetik a földalatti barlangot, ahol Mária az Annunciációt fogadta. Ezután Galilea ősi városába, Kapernaumba érkezünk; a várost az Újszövetség Lukács evangéliumában említi, és a beszámolók szerint itt éltek Péter, András, Jakab, János és Máté apostolok. Körbejárjuk a zsinagóga romjait, ahol Jézus szombatonként tanított és imádkozott. Továbbutazás Tabgába, amely a hagyomány szerint az Újszövetség három legfontosabb epizódjának helyszíne: a hegyi beszédnek, a kenyerek és halak csodájának és Jézus feltámadás utáni megjelenésének. Ebéd után továbbutazunk a Boldogságok hegyére, arra a hegyre, ahonnan Jézus a híres "Hegyi beszédet" tartotta, és ahol 2000 márciusában II János Pál pápa misét celebrált. Kérjük, vegye figyelembe: az angolon kívül korlátozott számú idegenvezető áll rendelkezésre. Amennyiben az Ön nyelvén nem áll rendelkezésre idegenvezető, a túra csak angol nyelven lesz. Mivel a túra egyenetlen talajon való gyaloglással jár, kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási jelentőségű helyek látogatásához megfelelő öltözéket viseljenek. Az autóbuszos transzfer a Galileai-tengerhez körülbelül 2 órát vesz igénybe. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell ezt a parti kirándulások irodájával.

HAF15 - A HOLT-TENGERI STRESSZOLDÓ TÚRA

Hagyja el a kikötőt, és élvezze a 3,5 órás autóbuszos utazást a Holt-tengerhez. Ez a stresszoldó túra a Holt-tengerhez vezet, amely több mint kétmillió évvel ezelőtt alakult ki egy 412 méterrel a tengerszint alatt található üregben, és lehetőséget ad arra, hogy megtapasztalja a magas sótartalmú vízben való lebegés mélyen pihentető és terápiás hatását. A Holt-tenger a Föld legmélyebben fekvő helye és az egyetlen hely a világon, ahol a víz nehezebb, mint a testünk; a víz 35%-ban sót és ásványi anyagokat tartalmaz, és ez teszi ezt a helyet a világ legjobb helyévé bőrproblémák esetén. Ön is megtapasztalhatja az agyagos iszapfürdő jótékony hatásait - az anekdoták szerint a magas koncentrációjú ásványi anyagoknak, például szilikátoknak és karbonátoknak köszönhetően revitalizálja a szervezetet. A holt-tengeri túrát egy hagyományos ételekből álló svédasztalos ebéd és egy kis idő a vásárlásra zárja. Megjegyzés: Az angolon kívül korlátozott számú idegenvezető áll rendelkezésre. Amennyiben az Ön nyelvén nem áll rendelkezésre idegenvezető, a túra kizárólag angol nyelven zajlik. A Holt-tenger vizének sókoncentrációja miatt a fürdőruhák színei kifakulhatnak. A Holt-tengerben való fürdésre és a közvetlen napozásra maximum 20 percet ajánlunk. A túra nem alkalmas olyan vendégek számára, akik alacsony vérnyomásban vagy szívproblémákban szenvednek. A 16 év alatti gyermekek nem fürödhetnek az üdülőhelyen belüli medencékben. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

HAF04 - JERUZSÁLEM
bottom of page