top of page

👋🌴 Helló KARIB! 🚢 MSC Seaside csoportos hajóút 🌊 magyar idegenvezetővel 🇭🇺🗺️

📅 2024. Február 3-12. 🌟

Helló KARIB! MSC Seaside csoportos hajóút magyar idegenvezetővel

Castries (Saint Lucia)
SLU04 - Tengerparti Szünet

Időtartam: kb. 4 óra

Mi lehetne jobb módja néhány óra eltöltésének a szigeten, mint időt szakítani az egyik tengerparti strandján. Egy rövid autóúttal kezdi a fővároson, Castries-en át, utazása északi irányban folytatódik, ahol elhalad a regionális repülőtér, kereskedelmi és lakóövezetek mellett, mielőtt megérkezik a Rodney-öböl területére - ami éttermeiről, üdülőhelyeiről, vásárlási és szórakozási lehetőségeiről ismert. Itt elviszik Önt a Reduit Beachre, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Rodney-öbölre és a Galamb-szigetre. A parton elvezetik Önt a helyre, ahol a strand székeket Önnek elhelyezik. Feküdjön hátra, lazítson és élvezze a szent Luciai pillanatot egy hűsítő itallal, akár rum punch vagy gyümölcs punch formájában. Az idegenvezető jelezni fogja az indulás időpontját ebből a békés boldogságból a hajóhoz.
Kérjük, vegye figyelembe: Az összes strand nyilvános a szigeten. A strand székek benne vannak az árban, de a napernyők nem. Az utasoknak ajánlott rovarriasztó használata.


SLU08 - Szent Lucia Látnivalói és Ritmusai

Időtartam: kb. 3,5 óra

Ez a kellemes túra a főváros, Castries-en át egy rövid utazással kezdődik. Megfigyelheti az elegáns viktoriánus épületeket a híres Derek Walcott téren, ahol a 400 éves Samaan fa is található. A St. Marks egy régi koloniális stílusú ház, mely a dombokon magasan, stratégiai helyen áll, és onnan páratlan panorámás kilátás nyílik. Rögzítse a Castries kikötőjének nagyszerűségét a mélykék tengerrel és a zöld háttérrel. Tiszta napon láthatja Martinique-t a távolban az északi partvonal mentén. Élvezze a tipikus kreol nassokat és egy finom rum punch-ot vagy gyümölcslét a lenyűgöző otthon megtekintése után, mielőtt továbbindul a következő állomásra. Mindössze öt percre megáll a Howelton Birtoknál, amely korábban Caribelle Batik néven volt ismert, a selymes Nyugat-Indiai Tengeri Szigeti Pamut otthona, ahol a lenyűgöző batikolási folyamat elevenedik meg. A túra a sziget északkeleti részén, gazdag növényzettel borított vidéken keresztül folytatódik egy Chassin nevű területre. Legyen részese a szentluciai hagyományos gyakorlatoknak egy Örökségi Helyszínen. A Fond Latisab Creole Parkban megérkezve megtapasztalhatja a máig élvezett kreol hagyományokat és szokásokat. Megfigyelheti a farine és a kaszava kenyér előkészítését az ősi amerind módszerek szerint. Megnézheti a hagyományos ételek macambou leveleken történő főzését. A farönk fűrészeléstől a kreol zene hipnotizáló ritmusáig érezheti magát beavatva e kultúra hagyományaiba. Akár néhány szót a patois-ból is megtanulhat, a kreol nyelvből, ami sűrűn átszőtt francia, afrikai és angol nyelvtannal, nem is beszélve néhány néptánc megtanulásáról. A Fond Latisab-tól indul vissza a hajójához.
Kérjük, vegye figyelembe: A vendégeknek kényelmes sétálócipőt kell viselniük. A szandáloknak/cipőknek lehetőleg gumitalpúaknak kell lenniük, és az öltözetnek hűvösnek és kényelmesnek kell lennie. Ajánlott még sapka/kalap és naptej. A résztvevőknek legalább 4 évesnek kell lenniük.

Bridgetown (Barbados)
BRB25 - Barbadosi Stílusú Strandtúra

Időtartam: kb. 4 óra

Ajándékozzon magának egy fél napot Barbados néhány „kötelező látnivalójának” felfedezésére a 30-as és 40-es évek Barbadosának útjain gyakori nyitott oldalú, felújított buszon ülve, kényelemben. A kirándulás Bridgetownban kezdődik, ahol elhaladnak a Parlament épületei és az Independence tér mellett. Zene, rum punch és gyümölcslé társaságában, szórakoztató anekdotákat hallhat túravezetőjétől a nyitott buszon. Ezután áthaladnak a Garrison Történelmi Területen - egy UNESCO Világörökségi Helyszínen, ahol lenyűgöző 18-19. századi épületek, egy lóversenypálya és a világ egyik legfinomabb ágyúgyűjteménye található - útközben egy trendi tengerparti sávra, éttermekkel és boltokkal, ahol remekül lehet pihenni és kikapcsolódni. Ezután a nyitott szórakoztató busz a Carlisle-öbölbe és két tökéletes tengerpartra viszi Önt, ahol a türkizvizek és a kiterjedt kikötő partvonala csodálatos látványt nyújt.
Kérjük, vegye figyelembe: a vendégeknek könnyű, laza ruházatot és kényelmes cipőt ajánlott viselniük. A vendégeknek legyenek törölközőjük és száraz ruházatuk a hajóra való visszatéréshez. Barbadoson nem megengedett a terepszínű ruházat viselése. A strandok változhatnak a tengeri körülményektől függően.


BRB05 - Barbados Legjava

Időtartam: kb. 3,5 óra

Szálljon fel légkondicionált buszára egy festői út során a Flower Forestba, amely 6 acre (kb. 2,4 hektár) területen helyezkedik el, mintegy 800 láb (kb. 240 méter) tengerszint feletti magasságban, St. Thomas központi kerületében. Egy kanyargós ösvény vezet korallok gyönyörű kiemelkedései között, sziklakertek, hűvös árnyas szurdokok és tavak mentén. Csodálatos fényképezési lehetőségek várnak a profi és amatőr fotósokra. Folytatva az útját a dombos vidéken keresztül, eljut St. John plébániatemplomához, amely egy sziklán helyezkedik el, 800 láb (kb. 240 méter) magasságban a tengerszint felett, ahonnan kilátás nyílik St. John partjaira és az Atlanti-óceánra. A templom tartalmaz egy érdekes szobrot, ami Máriát és a gyermek Jézust ábrázolja az ifjú Szent Jánossal. A temetőben található a Ferdinand Paleologus sírja, aki a Bizánci Császári család leszármazottja volt, és 1678-ban halt meg Barbadoson, miután több mint 20 éven át élt itt. Az utolsó megállója, a Sunbury House, 1660-ba nyúlik vissza. A házat 1995-ben tűz pusztította el, de 1996-ban elegánsan helyreállították és újra megnyitották. A ház birtokolja az ország egyik kiemelkedő antik tárgygyűjteményét. A pincéket eredetileg a plantáció által termelt jamik és egyéb gyökérzöldségek tárolására használták, most egyedülálló, antik hintók gyűjteményét őrzik, ami a legnagyobb a Karib-térségben, valamint számos tárgyat, amit a plantáció háztartásában használtak. A Sunbury Plantation House, amely St. Philip vidéki nyugalomban található, élő emlékmű a múltban eltűnt plantáció életének, gondosan helyreállították és szeretettel ápolják tulajdonosaik az utókor számára, a jövő generációinak örömére.
Kérjük, vegye figyelembe: Barbadoson nem megengedett a terepszínű ruházat viselése. Audioguide-ok elérhetők franciául, németül, spanyolul, olaszul és portugálul. Az angol nyelvű kommentárt élő idegenvezető fogja biztosítani.

Kingstown (Saint Vincent & Th)
KTN16 - Bequia-szigeti Strandkiruccanás

Időtartam: kb. 5 óra

Merüljön el a helyi kultúrában, miközben hajókázik Bequia szigetére. A katamarán alig egy óra alatt ér oda. Bequia egy elbűvölő sziget homokos strandokkal és gyönyörű tájjal. Egy alkoholmentes itallal fogadják, mielőtt volna némi ideje élvezni a napot a napozószékében, vagy megmártózni a kék vizekben. Az időt úgy töltheti, ahogy szeretné. A túra végén, visszautazva Kingstownba és a várakozó hajójához, egy frissítő rum punch-ot szolgálnak fel. Kérjük, vegye figyelembe: Ajánlott, hogy a vendégek fürdőruhát, törölközőt, biológiailag lebomló naptejet, valamint készpénzt vagy hitelkártyát hozzanak az esetleges további vásárlásokhoz. A transzfer Bequia szigetére körülbelül 1 óra hosszat tart katamaránnal oda-vissza.


KTN01 - Saint Vincent Legszebb Helyei

Időtartam: kb. 3,5 óra

Ez a "legjobbak között" túra Saint Vincent szigetén először Kingstown nyugati részére visz, a St. George’s Cathedralhoz, amely Saint Vincent és a Grenadine-szigetek legnagyobb vallási épülete. Négy acre földön fekszik Kingstown főváros központjában. A templom már 200 éve áll. A következő állomás a Saint Vincent és a Grenadine-szigetek Botanikus Kertjei, amelyek a 18. század közepén jöttek létre és az egyik legrégebbi a nyugati féltekén. A trópusi flóra megtekintése után, amely a nagy területen nő, a túra a sziget déli partvonala felé folytatódik egy tengerparti szünetre, ahol rumot vagy gyümölcslevest élvezhet a gyönyörű kilátásokkal együtt. A túra a hajóra való visszatéréssel ér véget. Kérjük, vegye figyelembe: a vendégeknek ajánlott kalapot viselni és kényelmes cipőt hordani ezen a túrán.

Saint George (Grenada)
GRE09 - Trópusi Tengerparti Túra

Időtartam: Kb. 4 óra

Grenada fővárosa nagyon brit jellegű, a Carenage-szel, egy bájos kis kikötővel egy ősi vulkán üregében. Ez a kiindulási pontotok, ahonnan elindultok St. George's városának meghódítására, követve a San Franciscót idéző útvesztőt. Valóban van egy kis mászás, hogy elérjétek a grenadai történelem magasságait; úton vagytok a Fort Frederick pompás panorámái felé, amely a kis fővárost uralja. Az ősi kövek és sziklák mesélnek az angolok és franciák közötti régi kulturális sokkról. Dominánsan áll a Karib-tenger felett, kínálva egy 360 fokos panorámás kilátást. A Fort Frederick elhagyása után eljuttok Grenada déli csücskére, egy eldugott fehér homokos tengerpartra, ahol, a lábatokat a vízben, a fejeteket a tengeri szőlőfák alatt és egy rumos punchot a kezetekben, egy lazító két órát fogtok eltölteni. Egy festői autóút fogja lezárni ezt a kirándulást, visszatérve a hajókikötőbe. Kérjük, vegye figyelembe: Strand szék bérelhető további költség ellenében.


GRE02 - Fűszer-sziget Körül

Időtartam: Kb. 7,5 óra

Fedezd fel a "Fűszer-sziget" illatát és aromáit ezen a teljes napos városnéző túrán motoros autóbusszal. A sofőröd a festői nyugati part mentén vezet, amely gazdag történelemben és színben. Első megállód lehetőséget ad a Concord-vízesés természetes, csodálatos medencéjének felfedezésére. Itt egy nagyon különleges típusú ültetvényt fogsz megfigyelni. Itt a szerecsendió és a kakaófák a hegyek oldalán nőnek a trópusi erdőben, amely mindig a közelben van. Fűszerfelfedező túrád folytatódik a Victoria városában található Diamond Csokoládégyárban, amely a Jouvay csokoládét állít elő, amit a National Geographic a világ tíz legjobb csokoládéja közé sorolt. Megtudhatod, hogyan készül a csokoládé (a fáról a tábláig) és hogyan exportálják. Egy finom csokoládékóstolóval zárul ez az élvezetes látogatás a Karib-tenger egyik legcsodálatosabb helyszínén. A túra ezután folytatódik Grenada Grenadine-szigeteinek lélegzetelállító kilátásával, ami egykor a Karib indiánok otthona volt a szigeten. Mostanra készen állsz egy ebédre a Belmont Estate-ben, egy ültetvényházban, ahol lehetőséged nyílik néhány tipikus kreol étel megkóstolására, miközben gyönyörű kilátásban gyönyörködhetsz az Estate-re. A nap végén visszatérsz a kikötőbe az esőerdőn keresztül a hegyeken át, egy megállóval a Grand Etang-nál, a Mona majmok otthonánál, ahol egy rövid sétát tehetsz a környező kertekben. Kérjük, vegye figyelembe: a látogatások sorrendje változhat.

Fort de France (Martinique)
MAR31 - Transzfer a Sainte Anne Beach-re

Időtartam: kb. 4 óra

Indulj el Fort-de-France-ból a főúton, hogy elérjed Martinique déli részét, az sziget gazdasági szívéhez közel. Mielőtt megérkeznél Marin faluba, megállsz a Marin-öböl kilátópontjánál, ahol a kikötője mára a Karib-tenger egyik legfontosabb helyévé vált a vitorláshajók fogadására. Megtudhatsz néhány információt erről az öbölről és arról, hogy mennyi csata zajlott itt az angolok és a franciák között a XVII. és XIX. században. E megálló után elvezetsz a Pointe Marin Beach-re. Martinique strandjainak homokja meglepő színpalettával rendelkezik, amely a fehértől a szürkén és a feketén át terjed. Körülbelül 3 órát tölthetsz úszással és pihenéssel a strandon. A hajóhoz való visszatérés az Atlanti-óceán part menti útján keresztül lesz, ahol gyönyörű tájakat, banánültetvényeket, völgyeket és a tengert figyelheted meg, miközben útközben további információkat szerezhetsz. Kérjük, vegye figyelembe: Ez a túra kanyargós utakon történő autózást foglal magában, amelyek nem megfelelőek azoknak, akiket könnyen érint az autóbetegség vagy a szédülés. Azt javasoljuk, hogy a vendégek úszóruhát viseljenek a ruházatuk alatt és hozzanak magukkal kalapot, biológiailag lebomló napvédőt és törülközőt. A strandágyak és napernyők nem szerepelnek a túra árában, és további költség ellenében a helyszínen bérelhetők.


MAR16 - Folklór Martinique és rumlepárló túra

Időtartam: kb. 4 óra

Az igazi martinique-i ízek felfedezéséhez szálljon le a hajóról, szálljon fel egy edzőre és utazzon át az esőerdőn az egyik legjobb rumlepárlóig az szigeten. Útközben megállást tartanak a Balata Templomnál, amely a Párizsi Szentszív-bazilika pontos miniatűr mása és lenyűgöző kilátást nyújt Fort-de-France-ra és az öbölre. Az esőerdő útján való áthaladás után a Depaz rumlepárló látogatása nemcsak lehetőséget ad arra, hogy megtanuljon egy keveset a rum készítési folyamatáról, hanem lehetőséget ad a különleges rhum agricole kóstolására is, amelyet csak Martiniquen párolnak le és frissen facsart cukornádléből készül, a hagyományos melasz helyett. A lepárlótól 10 perces autóút vezet St. Pierre-be, az egykori kulturális fővárosba Martinique-nak, amelyet tragikusan elpusztított a Mount Pelée 1902-es nagy kitörése. A mai St. Pierre Franciaország 101. "Művészet és Történelem Városa". A színház romjainak és az új St Pierre-i múzeumnak (emlékmű) meglátogatása után a visszautazás Fort-de-France-ba Le Carbet-en keresztül vezet, ahol Kolumbusz 1502-ben kikötött, és a város, ami Gauguint arra inspirálta, hogy néhány legelragadóbb vásznát megfestse. Az útitervbe szintén bele tartozik Bellefontaine és híres csónak alakú háza, valamint Schoelcher, egy tengerparti üdülőhely, amelyet egy 19. századi francia abolícionista író után neveztek el. Kérjük, vegye figyelembe: a túra útvonala megfordulhat. Mivel ez a túra kanyargós utakon való utazást foglal magában, nem lehet megfelelő azok számára, akik hajlamosak a mozgásbetegségre. Videófelvételek készítése és fényképezés nem engedélyezett a St Pierre-i Vulkanológiai Múzeumon belül. A résztvevőknek legalább 4 évesnek kell lenniük.

A fakultatív kirándulások az MSC hajótársaság szervezésében zajlanak, mi pedig a tőlük kapott információkat fordítjuk és tesszük közzé. Kérjük vegye figyelembe, hogy az kirándulási program csak az egyes kikötőkben szervezhető túrák áttekintését nyújtja, és a végleges túra leírásokat a hajón erősítik meg. A parti kirándulások programja és útvonala változhat a helyi körülményektől és/vagy váratlan eseményektől függően, amelyek a túra napjának időzítését érintik, és/vagy változhatnak a helyi szabályozások vagy egyéb korlátozások alapján.

A kirándulásokhoz legalább 10 fő jelentkezését várjuk. Kérjük, hogy ezen létszámi korlátokat vegye figyelembe jelentkezése során.

👋🌴 Helló KARIB! 🚢 MSC Seaside csoportos hajóút 🌊 magyar idegenvezetővel 🇭🇺🗺️

📅 2024. Február 3-12. 🌟

Választható fakultatív kirándulások magyar idegenvezetővel
Választható fakultatív kirándulások magyar idegenvezető nélkül
Választható fakultatív kirándulások magyar idegenvezetővel
Választható fakultatív kirándulások magyar idegenvezető nélkül
bottom of page