top of page

Helló OKTÓBER!

Októberben az ősz varázsa teljes pompájában tárul elénk! Utazz velünk egy felejthetetlen csoportos úton, ahol az őszi tájakat magyar idegenvezetővel fedezheted fel! Ne feledj, a Földközi-tengeren októberben is a meleg napsugarak várnak ránk! Fedezzük fel együtt a világ őszies és nyárias arcát!

Helló OKTÓBER! Készen állsz egy varázslatos kalandra? Csoportos utazásaink nem csak kirándulások - kapuk a természet és a kultúra csodáihoz! Fedezd fel az MSC hajóutak csillogó Földközi-tengeri kincseit, ahol még októberben is a kellemes őszi időjárás vár. Izgalmas helyszínek, mint az Alpesi csúcsok vagy a mediterrán szőlőültetvények mellett sok más csodás táj is vár! Utazásainkban nem csak a helyszínek különlegesek, hanem az emberek és az élmények is! Csatlakozz hozzánk, és egy magyar idegenvezetővel fedezd fel a világ szépségét!

Helló MAROKKÓ!

Helló MAROKKÓ!

MSC Poesia csoportos hajóút magyar idegenvezetővel 2024. október 11-19. Kezdőár belső kabinban (IR1): 749 900 Ft/fő

Helló EGYIPTOM!

Helló EGYIPTOM!

MSC Lirica csoportos hajóút magyar idegenvezetővel 2024. október 26. - november 6. Kezdőár belső kabinban (IM1): 719 900 Ft/fő

Helló JÚNIUS!

Helló JÚNIUS!

Készen állsz egy felejthetetlen kalandra? F O G L A L J · M O S T ! Utazz velünk egy varázslatos csoportos hajóúton!

Helló SZEPTEMBER!

Helló SZEPTEMBER!

Készen állsz egy felejthetetlen kalandra? F O G L A L J · M O S T ! Utazz velünk egy varázslatos csoportos hajóúton!

Az ősz gyakran a legszebb évszaknak számít a természet lenyűgöző színkavalkádjának köszönhetően, amely a tél előtti előjáték. Októberben a part menti hajóutak a legjobb módot kínálják ennek a csodálatos természeti jelenségnek az élvezetére. Az útvonalak, mint például az új-angliai, New Hampshire-i és Maine-i partvonalak ígéretesek a lenyűgöző tájak miatt, de sokan figyelmen kívül hagyják a japán őszi lombhullató hajóutakat, amelyek szintén lélegzetelállítóan szépek lehetnek a színek még nagyobb változatosságával és intenzitásával.

Októberben lehetőség van az Északi Fény (aurora borealis) megtekintésére is Izlandon és a Norvég Északi-fokon. Ez az időszak tökéletes lehet, mielőtt az időjárás túl hideggé válna.

Sokak számára az északi félteke csúcsnyári hónapjai, mint a június, július és augusztus, túl forróak és párásak. Ezzel szemben októberben az időjárás általában kellemesen meleg, de hőhullám veszélye nélkül. A hajózási szektor legnépszerűbb régióiban az októberi időjárás általában enyhe és tökéletesen alkalmas aktívabb szárazföldi felfedezésre.

Mivel a víz sokkal tovább tartja a hőt, mint a szárazföld, a tenger hőmérséklete a nyári hónapok végén a legmagasabb. A Földközi-tengeri vízhőmérséklet októberben gyakran eléri a 25°C-ot, így tökéletes feltételeket biztosítva a búvárkodáshoz, sznorkelezéshez, evezéshez és más vízi sportokhoz. Hasonlóképpen a Karib-tengeri és a Hawaii óceáni hőmérsékletek is csúcsukat érik szeptemberben és októberben.

Iskolakezdés Bár a gyerekekkel való hajózás sok örömet okozhat, a gyermekmentes hajóutak számos előnnyel járhatnak. Az északi féltekén a legtöbb gyermek szeptember elején tér vissza az iskolába a nyári szünet után, az egyetemisták pedig szeptember végén. Ennek eredményeképpen sokkal több összekötő kabin és egyéb létesítmény áll rendelkezésre a hajókon. Októberben könnyebb lehet privát asztalt foglalni a hajó éttermeiben, az éttermi menük és a szórakoztató programok is inkább a felnőtt utasokra lesznek szabva.

A nyári termés rengeteg friss terményt hoz, és október a tökéletes időszak, hogy ezt kihasználjuk. Az ételek és borok szerelmeseinek ez számos előnnyel járhat, mind a hajón, mind a parton, ahol a helyi piacok a legjobb alapanyagokkal vannak tele vonzó árakon. Az olaszországi friss szarvasgombáktól a Szicíliai és Korzika szőlőszüreteiig a Földközi-tenger ősszel számos kincset kínál. Észak-Amerikában a tengeri ételek kedvelői örülni fognak a tengerből betakarított bőséges tengeri ételeknek, amelyek minősége a tenger hűlésével éri el csúcsát.

Az októberi hónap számos világhírű fesztiválnak ad otthont, amelyek közül sokat könnyen elérhetünk hajóval. Németország hírhedt Oktoberfestje (amelyet Münchenben és sok más német városban tartanak) egy ilyen példa, amelyet könnyedén élvezhetünk egy közép-európai folyami hajóúton. Más őszi európai fesztiválok közé tartozik a Sitgesi Szüreti Ünnep és a Barcelona-i Cavatast Fesztivál, amelyek a közeli Rioja és Ribera borvidékektől kapnak ihletet.

A karácsony előtt az okos emberek korán kezdenek ajándékokat vásárolni. Mivel az Egyesült Királyság főutcáin ugyanazok a globális márkák találhatók, frissítő lehet olyan boltokban és ajándékokat találni, amelyek otthon nem érhetők el. A külföldi karácsonyi ajándékok vásárlása nagyon jutalmazó lehet, és a jelenlegi font erőssége lehetővé teszi, hogy néhány jó üzletet találjunk. Továbbá, a hajókon nincs súlykorlátozás az ajándékok hazaszállításakor, így a tengeren keresztüli vásárlóutak nagyon vonzó lehetőséget jelenthetnek.

A csúcsnyári hónapok, július és augusztus után a hajótársaságok gyakran jelentősen csökkentik októberi hajóútjaik árait a kereslet ösztönzése érdekében. Ennek következtében október az egyik legolcsóbb hónap lehet a hajózáshoz. A jelenleg elérhető ajánlatok figyelembe véve az év ezen időszakában a hajózás számos előnyét, néhány ajánlat hihetetlen értéket képviselhet.

Sokan feltételezik, hogy az év legjobb időszaka a hajóút foglalására január és március között van, amelyet gyakran 'Hullám Szezonnak' neveznek, amikor a hajótársaságok számos promóciót indítanak a karácsony utáni időszakban. Azonban kevesen tudják, hogy októberben is számos hihetetlen ajánlat kerül kiadásra. Európa-szerte az október kedvesen vált ismertté 'Nemzeti Hajózási Hónapként'. Keressünk ingyenes kabinfrissítéseket és bőkezű fedélzeti költőpénz bónuszokat is.

bottom of page