top of page

U T A S T Á J É K O Z T A T Ó

Az alábbiakban néhány hasznos információt szeretnénk átadni Önnek az utazásával kapcsolatban, és tájékoztatni Önt a program menetéről. Mielőtt elindulna, kérjük, győződjön meg úti okmányai meglétéről és érvényességükről, hogy elkerülje az esetleges problémákat.

2023. Április 22. - Május 7.

Budapesti találkozó

2023. április 22-én kora este 17:30-kor a Mercure Budapest Castle Hill lobbyban.
1013 Budapest, Krisztina krt. 41-43.
Autóbusz indulási időpontja: 18:00

Székesfehérvári találkozó

2023. április 22-én este 18:50-kor:

Shell | Székesfehérvár M7 59 KMSZ, 8000

Siófoki találkozó

2023. április 22-én este 19:30-kor:

Tesco | Siófok, Vak Bottyán u. 27, 8600)

Balatonlellei találkozó

2023. április 22-én este 20:00-kor:

MOL | Balatonlelle, M7 I. (kimenő), 8638

Kérjük, Ön időben induljon el a találkozási helyre, és számoljon az esetleges forgalmi nehézségekkel is! Kérjük, ügyeljen arra, hogy az utazás során minden szükséges utazási dokumentum rendelkezésre álljon, amelyeket előzetesen az adategyeztetőn megadott a hajójegy kiállításához.

A Vendég kizárólagos felelőssége, hogy azonosítsa és beszerezze az összes szükséges úti okmányt a teljes körutazás alatt, és szükség esetén rendelkezésre bocsássa azokat. Kérjük, ellenőrizze utazási irodájában, kormányügynökségénél, nagykövetségén vagy konzulátusán, hogy rendelkezik-e a hajóra való felszálláshoz és a körutazáson részt vevő országokba való belépéshez szükséges megfelelő okmányokkal. A megfelelő úti okmányokkal nem rendelkező vendégeket nem engedik felszállni a hajóra. Az egyes célországokra vonatkozó utazási korlátozások a vendég állampolgárságától függően változhatnak. Nem kapnak visszatérítést azok a személyek, akik nem hoznak magukkal megfelelő okmányokat.

Az Ön idegenvezetője: Domonkos Magdaléna

Az idegenvezető telefonszáma (az indulás napjától hívható szükség esetén): +36 70 381 4740

HAJOUTAD telefon elérhetőség sürgősségi esetre: +36 30 383 0629

Elhelyezés, és ellátás a hajón

Az Costa Diadema fedélzetén a választott kategóriájú kabinban, teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt, kiegészítve az irodánkban előre megvásárolt italcsomagokkal (befizetésenként változó).

A program

Április 22. - Indulás!, 1. nap
A csoport tagjai késő délután buszra szállnak, hogy másnap már Savona kikötőjébe érkezzenek, ahol indulásra készen várja az utazóka a Costa Diadema!

Április 23. - Savona (Italy), 2. nap
Savona kikötője az olasz Riviéra egyik legszebb kikötője. A kellemes éghajlat, a soha nem túl forró nyarak, az enyhe telek és a városhoz közeli tenger kivételes szépsége miatt Savona kiváló kiindulópont Liguria felfedezéséhez. Savona nevezetessége a Priamar erőd, amely a 16. század óta uralja a várost, valamint a történelmi központ, ahol a Savona katedrális is megtekinthető. A savonai megálló lehetőséget adhat a közeli Genova városának és szűk, festői utcáinak, az úgynevezett "caruggi"-nak a meglátogatására is.

Április 24. - Costa Diadema, 3. nap
Üdvözöljük a Costa Diadema fedélzetén

Április 25. - Valencia (Spain), 4. nap

Valencia kikötője az ötödik legforgalmasabb Európában. A város középkori építészetét és futurisztikus épületeit megfigyelve a történelem kedvelőinek nem okoz majd gondot, hogy a város utcáin barokk, gótikus és mór hatásokat fedezzenek fel. Ne felejtse el meglátogatni a népszerű negyedeket: Vegyüljön el a helyiekkel Ruzafa piacán, hogy megannyi finomságot kóstolhasson. A bárok, éttermek és szabadtéri kávézók a környék mediterrán ízeit kínálják.

Nem szabad kihagyni:

- A hihetetlen valenciai életrajzi film

- Valenciai óceánkutató akvárium

- Albufera Természeti Park

VALENCIA AND THE ALBUFERA: A JOURNEY THROUGH TIME

Dióhéjban:
Indulj a jövőből, és térj vissza a múltba: ez a teljesen valenciai kaland a futurisztikus. Művészetek és Tudományok Városában kezdődik, majd visszafelé haladva egy gótikus és barokk stílusú utat tár fel. Nagyszerűséggel, hogy egy helyi halász hajóján újraéljük a legősibb vidéki mesterséget. Végül hazaviszi a város titkát: az avantgárd, a történelem, a hagyományok, a tradíciók és a művészet ritka keverékét és a paraszti örökség keveréke.

Főbb megállók:
- Művészetek és Tudományok Városa
- Óváros: Lonja de la Seda, Vízitörvényszék, Katedrális, Mercado Central, Plaza del Ayuntamiento
(külső látogatások)
- Az Albufera-lagúna: hajókirándulás a csatornák és szigetek között;
- Paella alapú ebéd egy tipikus étteremben

A program:
Minden a jövővel kezdődik, a Művészetek és Tudományok Városával, egy 100%-ban futurisztikus helyszínnel, kezdve a következőkkel a helyszínnel: a Turia folyó kiszáradt medrével. Innen azonban az idő múlása irányt változtat, és visszatér a múltba, ahogy végigsétálsz a városközpont sikátoraiban. Az idegenvezető három, az UNESCO által a Kulturális Örökség részeként nyilvántartott elemmel kápráztatja el Önt. Az egyik a Vízitörvényszék, ahol nyolc kék blúzos gazda rendezte a társaik közötti vitákat. minden csütörtökön Kr. u. 960 óta. Minden egyedi, semmi sem rutinszerű. És ebbe beletartozik a Mercado Central is. A káosz helyett és bódék helyett, amit egy központi piactól várnánk, olyan, mint egy modern katedrális, vasoszlopokkal, márvánnyal, mozaikokkal és ablakokkal. Aztán amikor az idegenvezető a Las Fallasról mesél, akkor értékeli a valenciai szellem vadságát. A tűz, a zene, a rituálék, a színek és az allegóriák egy történelmi tavaszi ünnepségben robbannak ki, amely most a birodalomban a mítoszok világába. Végül pedig egy helyi halász vezetésével csónakázik az Albufera csatornái között, és felfedezi a várost. eredetét: az angolnahalászatot, az első barracákat és a paellát, amelyet ebédre fogyasztanak. Tudta, hogy azt mondják hogy itt találták fel? Viseljen kényelmes cipőt és az élménynek megfelelő ruházatot. Ez az egyik legnépszerűbb élmény, ezért foglaljon időben.

Április 26. - Costa Diadema, 5. nap

Napközben és este el lesz kényeztetve a választási lehetőségekkel; a naplementében tett sétáktól kezdve az előadásokig és színházi előadásokig, ahol nemzetközi művészek lépnek fel.

Április 27. - Costa Diadema, 6. nap

Szeretne egy aperitifet? Az Aperol Spritz Bar várja Önt! És vacsora után? Egy játékterem, hogy előhozza a benned lévő gyereket, vagy egy kiváló sör egy igazi német kocsmában.

Április 28. - Arrecife (Canary Islands), 7. nap

Arrecife Lanzarote kikötője a város fejlődésének egyik alappillére, és a régió történelmi és kulturális látnivalói felejthetetlenné teszik az itt tartózkodást. Szánjon időt a város meglátogatására, ahogyan azt kell! Kezdje a Nemzetközi Kortárs Művészeti Múzeumban, amely számos nagyhírű műalkotással rendelkezik, és a San José várban található, a San Gabriel erőddel együtt kötelező látnivaló. Irány a Reducto strand, hogy a hullámok csobogása által elaltatva pihenjen.

Nem szabad kihagyni:

- Reducto Beach

- A Nemzetközi Kortárs Művészeti Múzeum

- San Gabriel erőd

GRAND TOUR OF LANZAROTE

Dióhéjban:

Főbb megállók:

- Timanfaya Nemzeti Park
- Islote de Hilario
- Vulkán út
- La Geria
- Jameos del Agua
- Mirador del Rìo

A program:
A napot Lanzarote déli része felé indulunk, amelyet a Lanzarote-parton található Timanfaya Nemzeti Park, amelyet 1993-ban az UNESCO bioszféra-rezervátummá nyilvánított a tökéletesen megőrzött természeti örökségéért. Egy megidézett holdbéli táj fogad minket - a megszilárdult láva egy szakasza, amelyet a XVIII. és XIX. században bekövetkezett kitörések hoztak létre. A rezervátum szíve felé indulunk, hogy elérjük az El Islote de Hilario-t, ahol a ahol a hőmérséklet eléri a 140°C-ot mindössze 10 m mélyen a föld alatt. Ez tökéletes alkalom arra, hogy szemtanúi legyünk néhány érdekes geotermikus kísérleteknek. Ezt követően a "Vulkán úton", egy 14 km-es ösvényen haladunk, amelyet megkövesedett kőzetekkel teli táj vesz körül. lávafolyamokkal és hatalmas kráterekkel teli, lélegzetelállító kilátást nyújtó útvonalon. Ezután La Geria vidéki területét keresztezzük, egy egyedülálló bortermelő területet, ahol a szőlőültetvények a vulkáni hamuval borított talajon teremnek, hogy elérjük az éttermet, ahol kiváló ételekkel kényeztetjük étvágyunkat helyi ételekkel. Délután a sziget északi részébe látogatunk, ahol a sziget egy másik oldalát fedezzük fel Lanzarotét. Az egész évben enyhe időjárásnak köszönhetően a szigetnek ezt a részét buja zöld növényzet borítja. Lenyűgöznek minket a Jameos del Agua, a földalatti barlangok ügyesen átalakított hálózata. César Manrique művész által átalakított, hogy a látogatók számára is hozzáférhetővé tegye őket, és ahol egy úszómedence és egy "természetes" előadótermet hoztak létre, amely a művészet és a természet tökéletes kombinációja. César Manrique kézjegye látható a Mirador del Rìónál is, egy katonai kilátónál, amelyet az alkotó épített, felújított, és ahonnan csodálatos panoráma nyílik a La Graciosa és a Montaña Clara hegységre. szigetekre. A helyek száma erre a kirándulásra korlátozott. Javasoljuk a korai foglalást.

Április 29. - St. Cruz de Tenerife (Canary Islands), 8. nap

Santa Cruz a különböző hatások és a változatos trendek kozmopolita városa, amint azt a történelmi épületek és a modern építészet keveréke is mutatja. A kikötő elhagyása után a városnézést az Auditorio de Tenerife és a "Circulo de Amistad" meglátogatásával kezdje. Ezután látogasson el a Nuestra Señora de África piacra, ahol természetes alapanyagokból készült kézműves és kézműves termékeket, valamint a régió híres borát találja. Végezetül nézze meg a burgonyával, chilivel és egzotikus fűszerekkel készült helyi konyhát.
Nem szabad kihagyni:

- Auditorio de Tenerife

- Nuestra Señora de África piac

- Circulo de Amistad

BEACH PLAYA DE LAS AMERICAS

Dióhéjban:
Playa de Las Americas Tenerife déli részén található. A szigetnek ez a része jól ismert a következőkről csodálatos strandjairól, az egész évben tartó napsütésről és a kiváló minőségű szállodákról. Ez az a hely, ahol minden vízi sportokat és élvezze a gyönyörű tájat, amely sokkal vonzóbb, mint bármely leírás. A nagyszerű sikerét a csodálatos éghajlatnak és a nyugodt vizeknek köszönheti.

Főbb megállók:
- Transzfer Playa de Las Americasba

A program:
Ma lehetőségük van arra, hogy saját maguk élvezzék a Playa de Las Americas-t a déli parton. Tenerife déli részén!  Hajtson végig a tengerparton az autópályán Tenerife déli részére. A szigetnek ez a része jól a csodálatos strandjairól, az egész évben tartó napsütésről és a kiváló minőségű szállodákról ismert, ahol Playa de Las Americas az egyik leghíresebb, legnagyobb és legnépszerűbb turisztikai célpont.  Az üdülőhely az 1970-es években született, és gyorsan fejlődött a puszta tengerpartból a magasföldszintes és energikus üdülőhellyé, ami ma. Itt mindenféle vízi sportot lehet űzni és élvezni gyönyörű tájat, amely sokkal vonzóbb minden leírásnál.  A terület nagy sikere a csodálatos éghajlaton és a nyugodt vizeken alapul.  Számos tengerparti bár, bevásárlóközpont található itt, és ha csak a napozás mellett dönt, akkor is a legjobb helyen van, mivel ez a sziget legnaposabb és legszárazabb része. A helyszínen nyugágyak és napozóágyak bérelhetők (a bérlés nem szerepel az árban. kirándulás ára). 

Ez a kirándulás nem tartalmaz idegenvezetést.

Április 30. - Funchal (Madeira), 9. nap

Funchal kikötője Madeira nemzetközi tengeri állomása. A város a hegyek között fekszik, és a nyugalom légköre jellemzi. Használja ki a parkot egy rövid látogatásra a Monte Palace trópusi kertben, amely egy igazi földi paradicsom, ahol a növényzet és a kődíszek csodálatos harmóniát alkotnak. Ha szeretné megismerni a helyieket és szuveníreket vásárolni, kiránduljon el a városi piacra, a Mercado dos Lavradoresbe, végül pedig szálljon fel a drótkötélpályára, hogy élvezze a város csodálatos kilátását.

Nem szabad kihagyni:

- Monte Palace trópusi kert

- Mercado dos Lavradores

- Funchali drótkötélpálya

MONTE AND CAMACHA BY CABLE CAR

Dióhéjban:


Fő megállók:
- Ponta do Garajau
- Krisztus király szobra
- Camacha
- Funchal központja, egy helyi kézműves bolt meglátogatásával és tipikus borkóstolóval
- Monte

A program:
A kikötőt elhagyva a keleti part felé vesszük az irányt, ahol Funchal megkezdte terjeszkedését. Itt megállunk a Ponta do Garajau-foknál, amely a Krisztus Király szobráról ismert, amely a Funchalban található. a tenger felé kitárt karokkal áll. Innen remek panoráma nyílik Funchal városára és a Garajau parkra. Ezután Camacha felé vesszük az irányt, a sziget fonottfonat-gyártásának központjába. Itt, meglepődve a a városka szépségét, amelynek terét teljes egészében virágok díszítik, felfedezzük a lenyűgöző a kézműves folyamatok és a fonott termékek mindenféle titkát. Funchalba érve megállunk egy helyi kézműves boltban, ahol megcsodálhatjuk a jellegzetes kézműves termékek széles választékát. csipkekészítményeket, és megkóstolhatjuk a híres madeirai szőlőből készült, kihagyhatatlan borokat. fajtából készült, amelynek köszönhetően a sziget világhírnévre tett szert. Felszállunk egy drótkötélpályával a Monte-ra, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik. Ez a hangulatos hely a A 660 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő Monte nemcsak csodálatos szubtrópusi kertjeiről ismert, hanem arról is, hogy templomában I. Károly, Ausztria utolsó császárának maradványait őrzik. Az időjárási viszonyok gyorsan változhatnak, ezért javasoljuk, hogy megfelelő ruházatot viseljen. Az útvonal változhat. A felvonóval inkább felfelé, mint lefelé lehet utazni, vagy fordítva. a drótkötélpálya népszerű látványosság; előfordulhat, hogy késéssel kell számolni.

Május 1. - Costa Diadema, 10. nap

Egy egész fedélzetet talál a gyerekeknek, amely még kastéllyal és kalózgályával is rendelkezik.

Május 2. - Cadiz (Spain), 11. nap

Álljon meg Cádizban, az andalúziai városban, amely nevét a régiónak adja, amelynek fővárosa, és az öbölnek, amelynek magaslatán büszkén áll. Épületeit a karthágóiak, a rómaiak, a mórok és a keresztények hatásai jellemzik, időrendi sorrendben. Cádiz kikötője volt az Amerika felfedezéséhez vezető expedíció kiindulópontja. Itt megcsodálhatja a bájos tengerparti sétányt és az öblöt átszelő 3 km hosszú hidat. Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy megkóstolja a "tapas de chorizo"-t vagy megnézzen egy flamenco show-t.

Nem szabad kihagyni:

- Andalúzia fehér városai

- Cádiz panorámás túrája

- Fedezze fel Cádizt kerékpárral

GIBRALTAR

Dióhéjban:
Ez a kirándulás nem ajánlott mozgáskorlátozott vendégek számára. Logisztikai okokból a Gibilterra-i látogatás kisbuszokkal történik, mivel az utak nem járhatóak. A túrán való részvételhez a schengeni országokon kívüli országokból érkező vendégeknek érvényes útlevéllel kell rendelkezniük, és a következőkkel kell rendelkezniük vízummal (Shengen) kell rendelkezniük. A túra alatt nem lehet babakocsit hozni.

Ez a túra nem elérhető kerekesszékkel rendelkező vendégek számára, még akkor sem, ha az összecsukható.

Május 3. - Malaga (Spain), 12. nap

Malaga kikötője a spanyol tartomány egyik kikötője. A Costa del Sol partján fekvő város a művészet, a kultúra és a napsütés szinonimája, míg hegyei a környék felfedezésére invitálnak. Itt található a Cenachero, a Platero és a Biznaguero, három emblematikus szobor, amelyek a hely szellemét övezik. Az autók szerelmeseinek az autómúzeum az iparágban látott innovációk történetét követi nyomon. A Montes Természeti Park számos lehetőséget kínál a különböző nehézségű kirándulásokhoz, a kezdőktől a tapasztalt túrázóknak szánt ösvényekig. Végezetül azt javasoljuk, hogy ne hagyja ki a Malagueña táncosok műsorát.

Nem szabad kihagyni:

- Fedezze fel Gibraltárt

- Látogatás Malagában

- Marbella és Puerto Banus

SIGHTSEEING TOUR OF MALAGA

Dióhéjban:
Ezzel az idegenvezetéssel felfedezzük a Földközi-tenger egyik legrégebbi kikötőjét: Malaga.

Főbb megállók:
- Malaga
- Alcazaba
- Gibralfaro
- Malaga városháza
- Málagai Calles

A program:
A történelemben és művészi szépségekben gazdag Malagán át autóbusszal utazunk. Elhaladunk a fontos műemlékek, köztük a várost uraló Alcazaba, a muszlim korból származó erődítmény mellett. Majd majd a Gibralfaro kastély felé vesszük az irányt, amelyet I. Juszuf emír építtetett a 14. században. Granada emírje, egy világítótorony maradványaira építtette. Innen csodálhatjuk meg a gyönyörű kilátást a a városra. Túránk a városházánál ér véget.
Ez a kirándulás mozgáskorlátozott vendégek számára nem ajánlott. A Gibralfaróba vezető út jelenleg le van zárva, ezért nem lesz lehetőség a áttekintés busszal.

Május 4. - Costa Diadema, 13. nap

A tiszta kikapcsolódás pillanataihoz pedig egy nagyszerű Spa áll az Ön rendelkezésére, ahol élvezheti a masszázst és nézheti a tengert, igazi élvezet!

Május 5. - Barcelona (Spain), 14. nap

A város ad otthont egy innovatív kortárs művészeti múzeumnak, a Sagrada Familia katedrálisnak és a Camp Nounak. Ezen népszerű célpontok meglátogatása után a katalán kultúrát is felfedezheti. Barcelonai megállónk során sétáljon végig a La Ramblán, mielőtt ellátogatna a Picasso Múzeumba. A városban mindenhol emlékezetes építészeti alkotásokat láthatunk. Távozás előtt látogasson el a barcelonai kikötő környékére. Az 1992-es olimpiai játékokra teljesen felújított terület mára bárokkal, klubokkal és éttermekkel teli hellyé vált.

Nem szabad kihagyni:


- Helikopterezés
- Gaudí remekművei
- Városnézés Barcelonában és a Camp Nou stadionban

WITH GAUDì AT THE HEART OF THE SAGRADA FAMILIA

Dióhéjban:
Kihagyhatatlan klasszikus: Antoni Gaudì, a katalán építészet vitathatatlan mestere. Tudjon meg mindent róla egy dedikált útikalauz segítségével! Sagrada Familia, Casa Batlló és La Pedrera: készüljön fel a fényképezésre! őket, a tetszésnyilvánítást pedig hagyd meg a barátaidnak.

Főbb megállók:
- A Sagrada Familia: belső látogatás
- Passeig de Gracia
- Casa Batlló: fotózás
- La Pedrera: fotózás

A program
Kezdje a napot a valaha épített egyik legkülönlegesebb műemlékkel: az ember által valaha épített Sagrada Família. Ez Antoni Gaudì befejezetlen remekműve, aki akkor kezdte el építeni, amikor 30 éves korában kezdte el építeni, és élete hátralévő részét ennek szentelte. Meglátogatjuk a két befejezett homlokzatot: a Sagrada Sagrada homlokzatát. Születés és a Passió. A belső térben szakértő mesteremberek dolgoznak a folyamatosan megújuló projektet. De mikorra készül el végre? Induljon el a Passeig de Gràcia, a város legtrendibb sugárútja felé, ahol egy újabb Gaudì-épületet talál. remekműve, a Casa Batlló, a kortárs művészet, építészet és design univerzuma. Maszk alakú erkélyek, emberi csontokra emlékeztető oszlopok és csillogó, sokszínű pikkelyekből álló tető. Ezután a Casa Milà, ismertebb nevén La Pedrera, Gaudì legérettebb műve következik: hullámzó homlokzatok, önmaguk köré tekeredő kémények és eredeti öntöttvas korlátok. amelyek a hullámok hullámtörésére emlékeztetnek. Mindenképpen megér egy képet! Ez az egyik legnépszerűbb kirándulás, ezért foglaljon időben. A meglátogatandó kultuszhelyeknek megfelelő ruházatot viseljen. A kirándulások útvonalában és hosszában kisebb változtatások lehetnek az Ön egészségének védelme, valamint az előírások és a biztonsági protokoll betartása érdekében.

Május 6. - Marseilles (France), 15. nap

A "Disznóvárosként" is emlegetett Marseille Franciaország legnaposabb városa, amely a fürdőzésre alkalmas öblökkel, a történelemmel és a kultúrával, valamint a kozmopolita konyhájú éttermekkel bűvöl el. Nem távozhat anélkül, hogy ne túrázott volna a "Cours Julien", a bevásárlóutca utcáján. A marseille-i kikötő talán tipikus turistacélpont, de a városházáról induló komp és a régi templom, amely egy templomos épület helyébe lépett, megérdemli, hogy meglátogassa.

Nem szabad kihagyni:

- Aix-en-Provence

- Avignon, a pápák városa

- Marseille felfedezése kerékpárral

MARSEILLES IN A CLICK

Dióhéjban
Szereted a fotózást? Ossza meg Marseille egyedi látásmódját azáltal, hogy fényképeket készít a legkülönlegesebb helyekről a város legérdekesebb látnivalóiról: a régi kikötő a Notre Dame de la Garde-val, a Le Panier negyed, a Majeure Katedrális és néhány különleges meglepetés. Posztold a legjobb képeidet a közösségi médiában.

Főbb megállók
- Régi kikötő: Ombrière
- Notre Dame de la Garde: kilátás a régi kikötőből
- Le Panier negyedSainte-Marie-Majeure katedrális: külső látogatás* MuCEM (külső látogatás), Saint-Jean Fort

A program
Marseille a Földközi-tenger egyik legjobban instagrammozható úti célja, különösen, hogy köztudottan #nofilter város. Kezdd a fotóriportot a régi kikötő képeinek körképével, a St-Jean és a Saint-Nicolas erődök lenyűgöző hátteret biztosítanak. A Norman Foster Ombrière-nél kikapcsolhatod a különleges effekteket: a hatalmas fémtető önmagában is a feje tetejére állítja a tükörképét. Készítsen egy gyors pillantást, amikor elhalad a Hotel Intercontinental mellett, majd irány a multikulturális élet, Le Panier sokszínű és sokféle inspirációval rendelkező negyedébe. A Place des Treize Cantons egykoron a ahol Casanova szállt meg, így egy fotó itt is elengedhetetlen, a #hot hashtaggel. természetesen. Ha szereted az utcai fotózást, ne hagyd ki az olyan látványokat, mint a majeure-i katedrális előtti bowlingpálya, míg a MuCEM és a Saint-Jean erőd közötti kikötői terület ideális építészeti fotózásra. Az útvonalakban és a kirándulások hosszában kisebb változtatások lehetnek az egészség és a
az előírásoknak és a biztonsági protokollnak való megfelelés érdekében.

Május 7. - Savona (Italy), 16. nap

A HAJÓ a reggeli órákban köt ki, kiszállást követően a csoport buszra száll és elindul vissza Budapestre.

Biztosak vagyunk abban, hogy HAJÓUTAD feledhetetlen élményekkel zárul, és reméljük rövidesen ugyanezen vagy egy másik csoportos HAJÓÚTON ismét az utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

Általános tudnivalók, hasznos információk

Egészség

A csapvíz hajón iható, de ajánljuk ásványvíz fogyasztását.

Szokásos házipatikáját ne felejtse otthon. Saját egészsége érdekében a továbbiakról érdeklődjön az ÁNTSZ-nél: https://www.antsz.hu/

Be- és kiszállás

A hajóút indulásának napján a beszállás a hajó indulása előtt 3-8 órával kezdődik - ez azonban útvonalanként változhat. A hajótársaságok általában a hajóindulás előtt legkésőbb 2 órával engedélyezik a beszállást. Az indulási és beszállási időpontok szerepelnek a hajótársaságok részvételi jegyein. Ennél későbbi érkezés esetén a hajótársaságok fenntartják a foglalás 100% bánatpénz felszámolásával történő törlésének a jogát. Kérjük, hogy a beszálláshoz és a kiszálláshoz tartsák maguknál szükséges úti okmányaikat, bankkártyájukat és/vagy készpénzt (a hajótársaság által elfogadott valutanemben), továbbá értéktárgyaikat, legfontosabb gyógyszereiket. Elképzelhető, hogy a hajó személyzete - biztonsági és adminisztratív okokból, az egyes kikötőkben történő ki- és beszállások meggyorsítása miatt - összegyűjti és a hajóút alatt magánál tartja az utasok útlevelét. Biztonsági intézkedésekre - személyi- és csomagellenőrzés - lehet számítani.

Fedélzeti kártya (cruise card)

A fedélzetre érve személyzetünk megmutatja, hogyan juthat el a kabinjába. A Costa kártyát az ágyon fogja megtalálni. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a páros számú kabinok a hajó bal oldalán, a páratlanok pedig a jobb oldalon találhatók.

Hogyan fizethetek a fedélzeten történő vásárlásokért és kiadásokért?

A fedélzeten minden vendég kap egy személyes azonosító kártyát: minden költséget közvetlenül a kabin számlájára terhelnek ezzel a Costa Carddal, így a hajón való tartózkodás alatt nem lesz szükség készpénzre a napi kiadásokhoz a bárokban, a butikban vagy az extra szolgáltatásokért. Minden vásárlásról nyugtát állítunk ki, amelyet a vendégnek alá kell írnia. A hajóút végén és a partraszállás előtt egy végszámlát kap a fedélzeten történt vásárlások felsorolt tételeivel.
A kézbesítéskor a Costa Card már aktiválva van, és automatikusan a kabin számlájára terheli a vásárlásokat. A fedélzetre szállást követő 48 órán belül azonban regisztrálnia kell személyes hitelkártyáját (Visa, Mastercard és American Express) vagy bankkártyáját (az ázsiai hajók kivételével), hogy a kártyaköltségek fedezetét biztosítsa. Prepaid kártyákat nem fogadunk el. Alternatív megoldásként személyenként 150 dollár készpénzes kauciót is befizethet (a következő napokban szükség lehet ezen összeg kiegészítésére, ha a felmerülő költségek meghaladják a kauciót). Az első 48 órában a kártyaköltségek ideiglenesen letilthatók, ha a költségek meghaladják a 200 dollárt (ha nem fedezi a készpénz letét vagy a hitelkártyák/betéti kártyák regisztrációja).

Csomagszállítás

A poggyászokat a beszállás és a kiszállás során a Costa személyzete egy egyszerű címkézési rendszer segítségével kezeli, így nem kell a bőröndökkel a hajón mozogni. Amint a csomagja a fedélzeten van, nem kell aggódnia: a Costa munkatársa ingyenesen eljuttatja azt a kabinjába. A minden csomagon elvégzett biztonsági ellenőrzések miatt a poggyászok kiszállítása az indulástól számított két óráig is elhúzódhat.

Kérjük, ne feledje, hogy minden poggyászát gondosan címkézze fel: kétségek vagy nehézségek esetén mindig számíthat munkatársaink segítségére.

A kiszállás előtti napon kapni fog címkéket a poggyászára, amelyeket a zökkenőmentes kiszállás érdekében a kabinja előtt kell hagynia, hogy a személyzet összegyűjthesse őket.

A beszállás és a kiszállás során javasoljuk, hogy kézipoggyászát, személyes tárgyait és okmányait mindig tartsa magánál. Ne feledje továbbá, hogy a babakocsit kézipoggyászként kell szállítani.

Személyenkénti poggyászlimit

A fedélzetre felvihető csomagok száma a hajóút hosszától függően változik:
- A kézipoggyászon kívül személyenként egy táska/ bőrönd.
- Utazás 8 és 14 éjszaka között: kézipoggyászon kívül személyenként legfeljebb két táska/ bőrönd vihető magával.
14 éjszakát meghaladó hajóút: személyenként legfeljebb három bőrönd a kézipoggyászon kívül.
Az ajánlott maximális súly táskánként 50 font. A beszállás előtt minden poggyásznak át kell esnie a röntgen biztonsági ellenőrzésen. Tilos a fegyverek, lőszerek, robbanóanyagok, tűzijátékok, gázok, mérgező és fertőző anyagok szállítása. Ha utazása repülőutat foglal magában, javasoljuk, hogy ellenőrizze a légitársaság által megadott súlyhatárt.

Élelmiszerek és italok

A szárazföldön vásárolt ételeket és italokat nem lehet a fedélzetre vinni. Ha helyi termékekről van szó, amelyeket egy kikötői megálló során vásárolt, akkor azokat a Costa Security személyzeténél hagyhatja, és a hajóút végén átveheti.

Értékmegőrzés

A nagyobb összegű készpénzt, személyes értékeket, ékszereket, saját műszaki cikkeket javasoljuk a hajó széfjeiben (a kabinban, amennyiben része a kabin felszereltségének, vagy a recepción) elhelyezni.

A Társaság és/vagy a HAJOUTAD - Marshaller Kft. nem vállal felelősséget az elveszett vagy ellopott értéktárgyakért, készpénzért.

A hajó, és kabinok jellemzői

Minden kabin modern stílusú, és kisebb-nagyobb kényelmet kínál. Mindegyikben megtalálható: termosztátos légkondicionáló, síkképernyős műholdas TV, széf, minibár és 24 órás szobaszerviz, egy steward, aki mindig rendelkezésre áll (felár a kabin kiválasztásától függően a vásárláskor), WiFi (felár), szappan és folyékony szappan a zuhanyzóhoz és ágynemű (ágynemű és törölköző), amelyet rendszeresen cserélnek. Minden reggel a kabin és a fürdőszoba takarítása és rendbetétele. Minden este, valamint további takarítás a szemét eltávolításával, lesz egy csere a medence törölközőket és törölközőket hagyott a padlón, és egy kész ágy, hogy üdvözölje Önt az éjszakára, redőnyök zárva és a lámpák felkapcsolva.

A legtöbb tengeri személyszállító hajón több (kb. 5-15) különböző utasfedélzet található. Az utaskabinok több szinten, minden esetben a tenger szintje fölött helyezkednek el. Általában az éttermek és bárok is több különböző fedélzeten találhatók. Az ablakok a modernebb hajókon nem nyithatóak (egyes régebbi hajókon a klasszikus hajóablak - ún. „porthole” - esetleg igen, de annak nyitása csak a hajó kikötését követően megengedett); az erkélyes kabinok erkélyajtajai nyithatóak.. A kabinok és a lakosztályok mérete a legtöbb hajótársaság esetében kisebb egy átlagos szállodai szoba vagy lakosztály méreténél. A kabinok mérete és felszereltsége hajótársaságonként, hajónként, kabin- és lakosztály-kategóriánként eltérő lehet.

A legtöbb tengeri hajón kettő, három vagy négy fő elhelyezésére alkalmas kabinok vannak. A harmadik-negyedik fő elszállásolására alkalmas kabinokban a harmadik-negyedik ágy a legtöbb esetben falból kihajtható emeleti pótágy, melyek felnőtt utasok számára is kényelmes fekhelyül szolgálnak, balkonos kabinok esetében a 3-4. fő részére többnyire kihúzható kanapéágy áll az utasok rendelkezésére.

A tengeri hajók kabinjainak részét képezi a fürdőhelyiség (általában zuhanyzóval) wc-vel. Kabintakarításkor a személyzet rendszeresen cseréli a törülközőket, ezek használata csak a kabinban engedélyezett. (A fittness-wellness részleg, és a medencék használatakor a helyszínen lehet törülközőt/fürdőlepedőt igényelni, majd a tevékenység befejeztével a helyszínen leadni. Ennek elmulasztása, vagy a törülközők/fürdőlepedők elvesztése költség felszámítását vonhatja maga után.)

A televízió nem minden esetben része a kabinok felszereltségének, de a legtöbb hajótársaság kabinjaiban megtalálható. Amennyiben telefon is található a kabinban, az általában csak a hajón belüli telefonálásra, a személyzet vagy más kabin hívására alkalmas.

A kabinokban található konnektorok 110/220 voltos árammal működő elektromos eszközök működtetésére alkalmasak.

Karbantartási munkálatok a hajón

Kérjük vegye figyelembe, hogy a tengerjáró hajó folyamatosan úton van, ezért a szükséges karbantartási munkálatokat az utazás ideje alatt - a vendégek maximális komfortját figyelembe véve - végzik el (pl. festés, tisztítás, karbantartás, stb...). Ezen munkálatok elvégzési módjára és időpontjára irodánknak nincs semmiféle ráhatása, ezért ha úgy érzi az zavarólag hat az Ön számára, úgy kérjük jelezze azt a hajótársaság személyzete felé.

Étkezések

Az étkezések büfé vagy ültetéses rendszerűek (egyes főétkezéseknél az utasok általában a helyszínen jelezhetik, hogy amennyiben mindkét étkezési rendszer lehetséges, melyiket választják).

A vacsorák alkalmával fontos a hajótársaság által előírt öltözködési szabályok betartása. A 3-4 csillagos hajók esetében hölgyeknek kosztüm vagy koktél ruha; férfiaknak ing, nyakkendő, zakó vagy öltöny viselete javasolt. A gálavacsora - általában a hajóút első vagy második napján - és a kapitányi vacsora - leginkább a hajóút utolsó napjainak egyikén - alkalmával különösen fontos a megfelelő viselet.

A vacsorák időpontjára vonatkozóan az utasok, a szabad éttermi kapacitás függvényében kérhetik a korábbi (általában 18:00 és 20:00 óra között kezdődő) vagy a későbbi (általában 21:00 vagy 22:00 órai kezdéssel) vacsorára vonatkozó ültetést.

 

Az étkezési időpontok hajótársaságonként, hajónként, útvonalanként változhatnak. Az első vacsora alkalmával az éttermi személyzet a kabinszám alapján helyükre kíséri az utasokat.

 

Az éttermekben tilos a dohányzás!

Öltözködés

Kérjük, gondoskodjon arról, hogy a hajóút során a különböző tevékenységekhez, például a partikhoz, vacsorákhoz, sportoláshoz és kirándulásokhoz megfelelő ruházatot csomagoljon.


- Nappali öltözet: Nappali öltözetként alkalmi ruházat ajánlott. A rövidnadrág és a póló megengedett.
- Esti öltözet : esti ruházatnak egy elegánsabb megjelenés ajánlott, amikor a főéttermekben és a speciális éttermekben vacsorázik, valamint a színházban, a bárokban és a társalgókban élvezheti a szórakozást. Galléros ing, szabott nadrág vagy rövidnadrág, szoknya és ruha ajánlott. Hűvösebb estéken és a hajó légkondicionált nyilvános helyiségeiben a réteges öltözködés és egy könnyű kabát vagy pulóver ajánlott.
- Gálaest: A gálaesten öltözzön úgy, hogy lenyűgözzön! Akár szmokingot, öltönyt és nyakkendőt, estélyi ruhát vagy koktélruhát jelent, akár a legjobb farmert és pólót, az öltözékének meg kell felelnie az elegancia szintjének. Az egyetlen dolog, amire szükség van, az a mosolyod.
- Öltözködési korlátozások : a fedélzeti személyzet tagjai, beleértve az éttermi hostesseket és a vezetőséget, különleges korlátozásokat érvényesíthetnek. A fürdőruha semmilyen esetben sem megengedett a hivatalos étkezési helyeken semmilyen étkezés során, beleértve a reggelit és az ebédet is. A rövidnadrág, a szandál és a páncélos topok nem engedélyezettek az esti étkezéseken.  Wear vagy Gala esti viselet a főétkezdékben, a Specialty éttermekben vagy az MSC Yacht Clubban. A Gálaestre nem megengedett a pólók viselése. A büfék előtt kifüggesztett öltözködési szabályokat be kell tartani.
- A hajón különböző nappali és esti tematikus partikat szervezünk. A Flower Glory Partyra érdemes 60-as és 70-es évekbeli virágos ruhákat hozni, a White Partyra fehér ruhát, az MSC Little Italy szórakoztató rendezvényünkre pedig valami zöld-fehér-pirosat.
- A sport szerelmesei számára a tornacipő és az edzőruha elengedhetetlen kellék a legmodernebb edzőtermünk használatához, valamint a jóga- és tánctanfolyamokon való részvételhez, ahol van ilyen.
- Javasoljuk továbbá, hogy vigyen magával egy pulóvert vagy sálat, hogy a hajó légkondicionált belseje és a fedélzeti területek közötti hőmérséklet-változással megbirkózzon.
- A part menti kirándulásokhoz, amelyek vallási helyszínek látogatását is magukban foglalhatják, megfelelő ruházatot javasolunk (térdet és vállat takaró, nem mélyen dekoltált felső).

- A Svalbard-szigetek és a sarkvidéki területek felé tartó hajóutak esetében kérjük, gondoskodjon megfelelő sarkvidéki ruházatról.

Üzletek a fedélzeten

A hajón a legdivatosabb üzletek találhatók, a legjobb olasz és nemzetközi cégekkel, ahol vásárolhat, ajándékokat választhat vagy alapvető szükségleti cikkeket vásárolhat. A Photo Shopban vásárolhat emlékképeket és videofelvételeket, amelyek a hajóút során készülnek, továbbá digitális készülékek és kiegészítők, képeslapok és szállítási szolgáltatás is kapható. Az üzletek vámmentesek, és a Costa Carddal fizethet.

Fotó- és videószolgálat

A legtöbb hajón fotó- vagy videószolgálat működik. Számos közös eseményről, annak résztvevőiről fénykép- vagy videofelvételek készülnek. Ezeket a fényképeket, filmfelvételeket igény esetén a fotóboltban/fényképgalériában lehet megvásárolni (itt is a fedélzeti kártya használatos fizetéskor).

Postai szolgáltatás

A hajókon, általában a recepciós pultnál lehetséges képeslapok, levelek feladása. Ezeket kikötéskor postázzák. A tevékenység térítésköteles, a fedélzeti kártyára terhelik.

Kaszinó

Minden Costa hajó fedélzetén található egy kaszinó nyerőgépekkel, rulettel és játékasztalokkal. A belépés csak a nagykorú vendégeknek engedélyezett, és a nyitva tartás csak menetrend szerint, a hajózás ideje alatt történik.

Fedélzeti tájékoztató anyagok

A kabinjában megtalálja a Túra magazint az egyes kikötőkben elérhető kirándulásokról (CostaTours!) szóló információkkal. A személyzet a napi hírlevélben feltüntetett nyitvatartási időben a Trip Office-ban áll az Ön rendelkezésére a foglalással kapcsolatban. A kirándulásokat (CostaTours!) a fedélzeten, a fedélzeti Totemen vagy az interaktív TV-n keresztül is lefoglalhatja (ahol van).

Próbariadó

Az általános gyakorlatra az indulás előtt kerül sor, hogy minden látogatót tájékoztassanak a vészhelyzeti eljárásokról, a mentőmellény viseléséről és a találkozási pont eléréséről. Felhívjuk figyelmét, hogy a gyakorlaton való részvétel kötelező. A részvétellel kapcsolatos utasításokat a beszállás után közöljük.

Dohányzási irányelv

A dohányzás - cigaretta, szivar és pipázás - a fedélzeten nem megengedett a hajó valamennyi nyilvános területén, kivéve a "Cigar Lounge" megjelölésű helyiségeket. Elektronikus cigarettát kizárólag a kabinokban és a "Cigar Lounge"-ként megjelölt területeken lehet használni. Egyes közterületeken a dohányzás csak a kijelölt, hamutartókkal felszerelt kültéri dohányzóhelyeken engedélyezett. A kabinokban tilos a dohányzás, de a szabadban, a saját erkélyeken megengedett. A tűzveszély elkerülése érdekében nagyon fontos, hogy a cigarettát mindig oltsa el és dobja el a megfelelő hamutartókba, és soha ne dobja ki a hajóról, ha még ég.

Fakultatív programok

A hajóút legtöbb kikötési helyszínén általában több szervezett fakultatív kirándulásra van lehetőség. Ezek részvételi díja előre irodánknál vagy a hajón fizetendő. Az idegenvezetés angol vagy német nyelven zajlik, kivéve az irodánknál befizetett és a minimum létszámmal megvalósuló kirándulás esetén magyar nyelven.

 

A kirándulások az időjárás függvényében indulnak, megvalósulásukért és az ebből adódó programváltozásokért irodánk és a Társaság felelősséget nem vállal.

Orvosi ellátás a fedélzeten

Minden hajó fedélzetén van egy modern gyengélkedő, amely a napi hírlevélben feltüntetett időpontokban tart nyitva, valamint 24 órás kabinon belüli orvosi szolgálat Az orvosok és ápolószemélyzet által nyújtott elsődleges ellátás térítés ellenében vehető igénybe. Tengeribetegség elleni tabletták ingyenesen kaphatók a vendéglátó irodában. A különleges orvosi igényeket a foglaláskor kell bejelenteni.
A vendégeknek tudniuk kell, hogy vény nélkül kapható gyógyszerek a fedélzeten nem vásárolhatók meg. Gyógyszerek csak orvosi rendelvényre, orvosi vizsgálatot követően kaphatók. Javasoljuk, hogy a vendégek minden szokásos gyógyszerüket vigyék magukkal. A vendégek az utazással kapcsolatos konkrét kérdéseket a Contact Centerben tehetik fel.

Speciális étrend

Speciális diétákat az utazási irodán keresztül történő foglaláskor, vagy a Contact Center telefonszámán keresztül tud egyeztetni. Minden Costa hajón kérhet speciális menüt, amelyet az étteremben szolgálnak fel: gluténmenteset a cöliákiában szenvedőknek, hipoglikémiásat a cukorbetegeknek, vagy speciális menüt azoknak, akik valamilyen allergiával vagy intoleranciával küzdenek.

Mobiltelefon és internet használat

A flotta minden hajóján 24 órás műholdas internet-hozzáférés áll rendelkezésre. A fedélzeten Wi-Fi-t használhat a személyi számítógépével, iPaddel, iPhone-nal, okostelefonnal vagy az Internet Pointban található PC-k segítségével. A hozzáféréssel kapcsolatos utasításokat és a szolgáltatás költségeit a fedélzeten kapja meg. Egyszerre csak egy eszközzel férhet hozzá az internethez, a szolgáltatás költsége közvetlenül a Costa számlájáról kerül levonásra, választhat a fogyasztásmérős üzemmód (használatonkénti fizetés) vagy a számos elérhető előre fizetett csomag közül. Az Internet Ponton található számítógépekhez való hozzáféréshez csak húzza le Costa kártyáját, vagy kövesse a kézi bejelentkezéshez szükséges utasításokat. A Wi-Fi a hajó nyilvános helyiségeiben és minden kabinban elérhető. A teljes körű részletekért kérjük, látogasson el az "Internet- és telefonszolgáltatások" oldalra, vagy vegye fel a kapcsolatot a fedélzeti vendéglátó irodával.

Mikor kell kifizetnem a számlát?

A végleges számlát a kikötés előtti este küldik ki a kabinjába. Ellenőrizze azt figyelmesen. Bármilyen panaszt a partraszállás előtt kell bejelenteni. Ha hitelkártyát regisztrált, az összeg automatikusan terhelésre kerül, ami azt jelenti, hogy a kikötés napján ne jelentkezzen ki, hanem egyszerűen hagyja el a hajót az elektronikus kulcsával. Minden olyan vásárlás, amelyet a záró elszámolás kiadása után végez, nem terheli automatikusan a hitelkártyáját: az extra összeget a kikötés napján kell befizetnie a recepción. Kivételt képeznek a minibárban kapható termékek, amelyeket, ha a partraszállást megelőző este fogyasztanak el, a hitelkártyáját megterhelik.

Panaszkezelés

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy reklamációt csak abban az esetben tudunk elfogadni, ha a helyszínen a szálloda vagy a hajó recepcióján jegyzőkönyvet vesznek fel és azt mindkét fél részéről aláírják.

00018924.jpg
bottom of page