top of page
Koper.jpg
Santa Cruz de Tenerife: Video

Koper, Szlovénia

Kezdje el tervezni körutazását és foglalja le kirándulásait Koperből

A velencei uralom öt évszázada jelentős nyomot hagyott a szlovéniai Koperben. A kikötőváros szűk utcái és kis terei az olaszországi Velencét idézik. Ez a vonzó MSC Mediterranean Cruises úti cél népszerű kiindulópontja a Ljubljanába és Szlovénia belsejébe tett kirándulásoknak is. A városban fedezze fel a Titov Trg teret, a 15. századi pretoriánus palotát és a középkori óvárost.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Ljubljana 
- Bledi-tó és szigeti hajókirándulás 
- Postojnai barlangok
 
Élvezze az MSC Cruises emlékezetes kirándulását Ljubljanán, Szlovénia csodálatos fővárosán keresztül. A központ a történelmi város legbájosabb része, amelyen keresztül folyik a Ljubljanica folyó. Tekintse meg a jellegzetes Hármas hidat, amely átkel ezen a víztömegen, mielőtt felfedezné a római kori Emona castrumot, a tornyos középkori várat és a lombos Tivoli parkot. Sétáljon végig a város barokk és szecessziós építészetben pompázó számos terén, vagy térjen be a szabadtéri piacra és a középkori városházára a barokk Robba-kúttal. A kecses folyami hajóút után egy hagyományos szlovén étteremben fogyassza el az ebédet. Végül töltsön egy kis szabadidőt a város kávézóinak és boltjainak felfedezésével, ahol szuveníreket vásárolhat. 
 
A Júliai-Alpokban található Bledi-tó csodálatos MSC Cruises kirándulást tesz lehetővé. A túra egy pihentető, 2 órás autóbuszos utazással kezdődik a képeslapra illő Szlovénia zöldellő tájain keresztül. Bledben egy 30 perces sétarepülésre indul egy fából készült "pletna" hajón, amelyet grandiózus hegyek és erdők vesznek körül. Ezután a tó közepén található mesebeli szigetre érkezik, ahol a 17. századi Szent Mária-templomot láthatja. Végezetül élvezze a szabadidejében eltöltött néhány órát, és kóstolja meg az autentikus krémtortát egy helyi kávézóban, vagy hosszabbítsa meg túráját a sziklák tetején álló várhoz, a csodálatos Blejski Gradhoz.
 
Ha a geológiai csodák iránt érdeklődik, foglaljon MSC Cruises kirándulást a hihetetlen Postojna-barlangokhoz. Ez Szlovénia második legnagyobb karsztos barlangrendszere, amely látványos alagutakkal, cseppkövekkel és cseppkövekkel, valamint hatalmas nyílt terekkel rendelkezik. Egy (1872-ben indított) vonat visz a föld alá a barlangokba, ahol egy kis idő áll rendelkezésre, hogy gyalogosan fedezzék fel a kivilágított termeket. A barlangok adnak otthont az endemikus olmnak, a világ legnagyobb troglodita kétéltűjének is!

KOP01 - BEST OF LJUBLJANA

A kellemes egész napos kirándulás programjában szerepel Szlovénia fővárosának, Ljubljanának, az 5 évezredes múltra visszatekintő városnak a részletes megismerése. A városba vezető 1,5 órás, pihentető autóbuszos utazást követően gyalogosan is megismerkedhet a város számos nevezetességével. Ljubljana nemcsak az Emona nevű régi római castrumnak ad otthont, hanem egy középkori várral és számos, díszesen díszített barokk stílusú épületekkel körülvett térrel is büszkélkedhet. További fotózásra érdemes látnivalók közé tartozik a Ljubljanica folyó, a Tivoli park tágas területe, a Joe Plecnik szlovén építész által tervezett Hármas híd és a Preeren tér a városközpontban. Ezután következik a Ljubljanas szabadtéri piac, amely friss biotermékeiről és szlovén specialitásairól híres, majd a középkori városháza és a barokk Robba-kút másolata, amelynek eredetijét 2006-ban a Nemzeti Galériába helyezték át. Pihenőidő következik, majd egy 1 órás folyami hajóút, később pedig hagyományos ebéd egy szlovén fogadóban. Ezután körülbelül 1,5 órát tölthetnek a városban, mielőtt az autóbusz visszaviszi Önöket a hajóra.

Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas kerekesszékkel közlekedő vendégek számára.

KOP02 - KOPER CITY TOUR & TASTING

Készüljön fel arra, hogy ha csak egy kicsit is, de elveszíti a szívét, amikor találkozik Koper gyönyörű történelmi negyedével, amely a kommunizmus idején szinte teljesen érintetlen maradt, és továbbra is gyönyörködtet mindenkit, aki úgy dönt, hogy ellátogat ide. És mivel a szép régi utcákat a legjobb gyalogosan felfedezni, ez a félnapos túra egy vezetett sétán vezet végig a régi városközponton. Eljut a Tito térre, ahol kívülről is megnézheti a 15. századi velencei gótikus stílusú pretoriai palotát és a Mária mennybevételének katedrálist. Ezután a Muda-kapun, egy 16. századi diadalíven át Koper belvárosába vezet az út, majd tovább a Carpaccio térre, amelynek nevét egy koperi születésű velencei festőről kapta. A kirándulás során megállunk egy jellegzetes falatok kóstolására is, mielőtt egy kis időnk marad a város önálló felfedezésére. Visszatérés a hajóra.

Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem tekinthető alkalmasnak kerekesszékkel közlekedő vendégek számára.

KOP03 - THE SCENIC SLOVENIAN RIVIERA

A szlovén Riviéra nem egészen 50 km hosszúságából hiányzik a méret, de a változatos partvonal rendkívüli szépségét és a tengerparti üdülőhelyek tökéletes képet nyújtó vonzerejét bőven kárpótolja. Nem kell mást tennie, mint elhagyni a hajót, felszállni egy autóbuszra, majd hátradőlni, és élvezni, ahogy a tengerparti panorámás kilátás a szeme előtt tárul elénk. Miközben Izola, egy kis halászváros, az első rövid fotómegálló felé tartanak, idegenvezetőjük néhány háttérinformációval szórakoztatja Önöket az Isztriai-félszigetről. A zöldellő Strunjan-völgyön is áthaladnak, miközben Piran felé tartanak, amely a középkori építészet gyöngyszeme, és egy vékony, tengerbe nyúló földdarab csúcsán fekszik. Az üdülőhelyen 2 órát tölthetnek el azzal, amihez kedve van, és a festői utcákon való sétálgatás olyan élvezet, amelyet nem akar kihagyni. A városban gyakoriak a velencei stílusú épületek, ami a 13. század vége és a 18. század vége közötti velencei uralom alatt töltött időszakra vezethető vissza. A Koperbe vissza vezető festői útja Portoro nyüzsgő üdülőhelye mellett is elhalad, ahol csodálatos strand és számos szálloda található, mielőtt a hajóhoz érne.
Megjegyzés: A kerekesszékeseket csak fizető kísérővel lehet elkísérni, aki segítséget nyújt az autóbuszra való fel- és leszállásban; a kerekesszékeknek összecsukhatónak/összecsukhatónak kell lenniük, mivel a járat az autóbusz nem rendelkezik sem rámpával, sem lifttel. Kérjük, hogy a kerekesszékesek, akik részt kívánnak venni ezen a rendezvényen, vegyék fel a kapcsolatot az alábbi címmel Shore Excursions' Desk-et, amint a fedélzeten vannak, hogy a szükséges intézkedéseket meg lehessen tenni.

KOP04 - POSTOJNA CAVES

Nem kell, hogy bimbózó barlangkutató legyen ahhoz, hogy élvezze a föld alatti izgalmakat, amelyeket ez a szórakoztató félnapos túra nyújt, amely Szlovénia hihetetlen Postojna-barlangjaihoz, az ország második legnagyobb barlangrendszeréhez vezet. A kirándulás egy festői szépségű autóbuszos utazással kezdődik, hogy eljusson a barlangokhoz, amelyeket aztán részben egy kisvonatról, részben pedig gyalogosan élvezhet. Ne feledje, hogy vigyen magával pulóvert vagy könnyű kabátot, mivel a barlangok belsejében a hőmérséklet állandóan 10 °C-on marad, ami rövid ujjú ruházat esetén hűvös lehet. Miután felszállt a "barlangi vonatra", megkezdheti a lenyűgöző barlangok felfedezését. A karsztos barlangrendszer 20 km hosszú, lélegzetelállító járatokból, kamrákból és termekből áll, amelyek mennyezetmagassága vadul változik, a nagyon alacsonytól a legmagasabb ponton 50 méteres magasságig. Miután a vonat a barlangok mélyére vitte, leszállhat, és gyalogosan is felfedezheti az okosan megvilágított termeket. A vonat ezután visszaviszi önöket a felszínre, majd a Koperbe való visszautazás után a túra nyugodt véget ér.

Megjegyzés: Ez a túra körülbelül 1,5 órás sétát tartalmaz a barlangok belsejében. A túra nem alkalmas klausztrofóbiás vagy kerekesszékkel közlekedő vendégek számára; a mozgáskorlátozott vendégeket arra kérjük, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. A barlanglátogatás idegenvezetés nélkül történik.

KOP05 - LJUBLJANA SIGHTSEEING

A szlovén főváros felfedezése olyan egyszerű, mint felszállni egy autóbuszra, és először is pihenni a városba vezető 1,5 órás transzfer során. Ezután a siklóvasúttal felmegy a hegytetőn álló várba, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra, és megtekintheti az eredetileg 11. századi erődítményt. A siklóvasút visszaindulása után a Ljubljanica folyó partján található óvárosban tett vezetett sétára indulnak. Ez a nagyrészt barokk negyed volt az egyetlen olyan városrész, amelyet megkímélt az 1865-ös földrengés, és az útvonal során meglátogatjuk belülről a barokk Szent Miklós-székesegyházat, valamint kívülről a püspöki palotát, a Sárkányhidat, a piacot és a Preeren teret. Ezután egy második belső látogatás következik a 17. századi Nagyboldogasszony-templomban, majd további látnivalók várják, mint a Hármas híd, a Kongresszusi tér, az egyetem, az Academia philharmonicorum épülete és a 18. századi Szentháromság Ursulintemplom, egy másik barokk remekmű. Ezután szabadidő áll majd rendelkezésére, hogy saját maga fedezze fel a várost, mielőtt visszatérne a hajóra. Kérjük, vegye figyelembe: az idegenvezetők a templomokon kívül magyarázatot adnak; a vendégek egyénileg látogatják meg a helyszíneket. Vallási ünnepek esetén a templomok látogatása külső helyszínen történik. A vallási jelentőségű helyszínek látogatásakor konzervatív öltözet. A kerekesszékeseket fizető segítőnek kell kísérnie, aki segít a fel- és leszállásban; a kerekesszéknek összecsukhatónak/összecsukhatónak kell lennie, mivel az autóbusz nem rendelkezik sem rámpával, sem lifttel.

Kérjük, hogy a kerekesszékes utasok, akik részt kívánnak venni ezen a programon, a fedélzetre való felszállás után haladéktalanul lépjenek kapcsolatba a Shore Excursions' Deskkel, hogy az előkészületeket meg lehessen tenni.

KOP07 - LAKE BLED & ISLAND CRUISE

A szlovéniai Felső-Kárpátalján, a Júliai-Alpokban található gyönyörű víztömeg, a Bledi-tó az úti cél ezen az egész napos festői túrán, amelynek során először egy 2 órás, pihentető buszozással juthat el erre a varázslatos helyre. Megérkezés után egy pletna nevű fahajó fedélzetén 30 perces sétarepülésre indulnak fenséges hegyek és sűrű erdők között, hogy elérjék a bájos központi szigetet, ahol a 17. századi Szent Mária-templom áll, amelyet gyakran használnak esküvői helyszínként. A legenda szerint az úgynevezett kívánságharang kétszeri megkongatásával teljesül a kívánság. A sziget népszerűsége az alpesi tó partján fekvő Bled történelmi városára is átragadt. A városban körülbelül 2 órát tölthetnek el, talán megkóstolhatnak egy szeletet a város jellegzetes krémtortájából, felmehetnek a sziklára épített várba (mindkettő felár ellenében), vagy egyszerűen csak pihenhetnek és élvezhetik a csodálatos kilátást. A festői szépségű visszaút a kikötőbe és a hajóra a túra végére ér.

Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas kerekesszékkel közlekedő vendégek számára.

Santa Cruz de Tenerife: List
bottom of page