top of page
Koper, Szlovénia

Kezdje el tervezni hajóútját és foglalja le kirándulásait Koperből

A velencei uralom öt évszázada jelentős nyomot hagyott a szlovéniai Koperben. A kikötőváros szűk utcái és kis terei az olaszországi Velencét idézik. Ez a vonzó MSC Mediterranean Cruises úti cél népszerű kiindulópontja a Ljubljanába és Szlovénia belsejébe tett kirándulásoknak is. A városban fedezze fel a Titov Trg teret, a 15. századi pretoriánus palotát és a középkori óvárost.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Ljubljana 
- Bledi-tó és szigeti hajókirándulás 
- Postojnai barlangok
 
Élvezze az MSC Cruises emlékezetes kirándulását Ljubljanán, Szlovénia csodálatos fővárosán keresztül. A központ a történelmi város legbájosabb része, amelyen keresztül folyik a Ljubljanica folyó. Tekintse meg a jellegzetes Hármas hidat, amely átkel ezen a víztömegen, mielőtt felfedezné a római kori Emona castrumot, a tornyos középkori várat és a lombos Tivoli parkot. Sétáljon végig a város barokk és szecessziós építészetben pompázó számos terén, vagy térjen be a szabadtéri piacra és a középkori városházára a barokk Robba-kúttal. A kecses folyami hajóút után egy hagyományos szlovén étteremben fogyassza el az ebédet. Végül töltsön egy kis szabadidőt a város kávézóinak és boltjainak felfedezésével, ahol szuveníreket vásárolhat. 
 
A Júliai-Alpokban található Bledi-tó csodálatos MSC Cruises kirándulást tesz lehetővé. A túra egy pihentető, 2 órás autóbuszos utazással kezdődik a képeslapra illő Szlovénia zöldellő tájain keresztül. Bledben egy 30 perces sétarepülésre indul egy fából készült "pletna" hajón, amelyet grandiózus hegyek és erdők vesznek körül. Ezután a tó közepén található mesebeli szigetre érkezik, ahol a 17. századi Szent Mária-templomot láthatja. Végezetül élvezze a szabadidejében eltöltött néhány órát, és kóstolja meg az autentikus krémtortát egy helyi kávézóban, vagy hosszabbítsa meg túráját a sziklák tetején álló várhoz, a csodálatos Blejski Gradhoz.
 
Ha a geológiai csodák iránt érdeklődik, foglaljon MSC Cruises kirándulást a hihetetlen Postojna-barlangokhoz. Ez Szlovénia második legnagyobb karsztos barlangrendszere, amely látványos alagutakkal, cseppkövekkel és cseppkövekkel, valamint hatalmas nyílt terekkel rendelkezik. Egy (1872-ben indított) vonat visz a föld alá a barlangokba, ahol egy kis idő áll rendelkezésre, hogy gyalogosan fedezzék fel a kivilágított termeket. A barlangok adnak otthont az endemikus olmnak, a világ legnagyobb troglodita kétéltűjének is!

KOP01 - LJUBLJANA LEGJOBBJAI

Szlovénia fővárosának, Ljubljanának, az 5 évezredes múltra visszatekintő városnak a részletes megismerése szerepel ennek az egész napos kirándulásnak a programjában. A városba vezető 1,5 órás, pihentető buszos utazást követően gyalogosan is megismerkedhet a város számos nevezetességével. Ljubljana nemcsak az Emona nevű régi római castrumnak ad otthont, hanem egy középkori várral és számos, díszesen díszített barokk stílusú épületekkel körülvett térrel is büszkélkedhet. További fotózásra érdemes látnivalók közé tartozik a Ljubljanica folyó, a Tivoli park nagy kiterjedésű területe, a szlovén építész, Jože Plečnik által tervezett Hármas híd és a városközpontban található Prešeren tér. Ezután következik Ljubljana szabadtéri piaca, amely friss biotermékeiről és szlovén specialitásairól híres, majd a középkori városháza és a barokk Robba-kút másolata, amelynek eredetijét 2006-ban a Nemzeti Galériába helyezték át. Pihenőidő következik, majd egy 1 órás folyami hajóút, később pedig hagyományos ebéd egy szlovén fogadóban. Ezután kb. 1,5 óra áll rendelkezésükre, hogy tetszés szerint töltsék el a városban, mielőtt az autóbusz visszaviszi Önöket a hajóra. Kérjük, vegye figyelembe: a mozgáskorlátozott vendégeket kérjük, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával. A szabadtéri piac vasárnap zárva tart.

KOP02 - KOPER VÁROSNÉZÉS ÉS KÓSTOLÓ

Készüljön fel arra, hogy ha csak egy kicsit is, de elveszíti a szívét, amikor találkozik Koper gyönyörű történelmi negyedével, amely a kommunizmus idején szinte teljesen érintetlen maradt, és ma is gyönyörködtet mindenkit, aki ellátogat ide. És mivel a szép régi utcákat a legjobb gyalogosan felfedezni, ez a félnapos túra egy 1,5 órás vezetett sétán vezet végig a régi városközponton. A Tito térre érve kívülről is megnézheti a 15. századi velencei gótikus stílusú pretoriai palotát és a Mária mennybevételének katedrálist. Ezután áthalad a Muda-kapun, egy 16. századi diadalíven, amely Koper belvárosába vezet, majd tovább a Carpaccio térre, amelynek nevét egy koperi születésű velencei festő adta. A kirándulás során megállunk egy jellegzetes falatok kóstolására is, mielőtt egy kis időnk marad a város önálló felfedezésére. Visszatérés a hajóra. Kérjük, vegye figyelembe: mivel ez a túra kb. 1,5 órás gyaloglással jár, kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával.

KOP03 - A FESTŐI SZLOVÉNIAI RIVIÉRA

A Szlovén Riviéra nem egészen 50 km hosszúságából hiányzik a méret, de a változatos partvonal rendkívüli szépségét és a tengerparti üdülőhelyek festői szépségét bőven kárpótolja. Nem kell mást tennie, mint elhagyni a hajót, felszállni egy autóbuszra, majd hátradőlni és élvezni, ahogy a tengerparti panoráma a szeme előtt tárul elénk. Miközben Izola, egy kis halászváros, az első rövid fotómegálló felé tartanak, idegenvezetőjük néhány háttérinformációval szórakoztatja Önöket az Isztriai-félszigetről. A zöldellő Strunjan-völgyön is áthaladnak, miközben Piran felé tartanak, amely a középkori építészet gyöngyszeme, és egy vékony, tengerbe nyúló földdarab csúcsán fekszik. Az üdülőhelyen 2 órát tölthetnek el azzal, amihez kedvük tartja - a festői utcákon való sétálgatás pedig olyan élvezet, amelyet nem akarnak kihagyni. A városban gyakoriak a velencei stílusú épületek, ami a 13. század vége és a 18. század vége között velencei uralom alatt töltött időszakra vezethető vissza. A Koperbe visszainduló festői autózás Portorož nyüzsgő üdülőhelye mellett is elhalad, ahol csodálatos strand és számos szálloda található, mielőtt a hajóhoz érne.

KOP04 - POSTOJNAI BARLANGOK

Nem kell, hogy bimbózó barlangkutató legyen ahhoz, hogy élvezze a föld alatti izgalmakat, amelyeket ez a szórakoztató félnapos túra nyújt, amely Szlovénia hihetetlen Postojna-barlangjaihoz, az ország második legnagyobb barlangrendszeréhez vezet. A kirándulás egy festői szépségű autóbuszos utazással kezdődik, hogy eljusson a barlangokhoz, amelyeket aztán részben egy kisvonatról, részben pedig gyalogosan élvezhet. Ne feledje, hogy vigyen magával pulóvert vagy könnyű kabátot, mivel a barlangok belsejében a hőmérséklet állandóan 10 °C-on marad, ami rövid ujjú ruházat esetén hűvös lehet. Miután felszállt a "barlangi vonatra", megkezdheti a lenyűgöző barlangok felfedezését. A karsztos barlangrendszer 20 km hosszú, lélegzetelállító járatokból, kamrákból és termekből áll - a mennyezet magassága vadul változik, a nagyon alacsonytól a legmagasabb ponton 50 méteres magasságig. Miután a vonat a barlangok mélyére vitte, lehetőséged lesz leszállni, és gyalogosan felfedezni az okosan megvilágított termeket. A vonat ezután visszaviszi önöket a felszínre, majd a Koperbe való visszautazás után a túra nyugodt véget ér. Megjegyzés: Ez a túra körülbelül 1,5 órás sétát tartalmaz a barlangok belsejében. A túra nem alkalmas klausztrofóbiás vendégek számára; a mozgáskorlátozott vendégeket arra kérjük, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Javasoljuk, hogy hozzanak magukkal kényelmes cipőt. A barlanglátogatás idegenvezetés nélkül történik; a vendégek a látogatás során többnyelvű audio guide-ot kapnak.

KOP05 - LJUBLJANA VÁROSNÉZÉS

A szlovén főváros felfedezése olyan egyszerű, mint felszállni az autóbuszra, és először is pihenni egy 1,5 órás transzfer során. Ezután a siklóvasúttal felmegy a hegytetőn álló várba, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra, és megtekintheti az eredetileg 11. századi erődítményt. A siklóvasút visszaindulása után a Ljubljanica folyó partján található óvárosban tett vezetett sétára indulnak. Ez a nagyrészt barokk negyed volt az egyetlen olyan városrész, amelyet megkímélt az 1865-ös földrengés, és az útvonal során meglátogatjuk belülről a barokk Szent Miklós-székesegyházat, valamint kívülről a püspöki palotát, a Sárkányhidat, a piacot és a Prešeren teret. Egy második belső látogatás következik a 17. századi Nagyboldogasszony-templomban, majd további látnivalók várják, mint a Hármas híd, a Kongresszusi tér, az egyetem, az Academia philharmonicorum épülete és a 18. századi Szentháromság Ursulintemplom, egy másik barokk remekmű. Ezután szabadidő áll majd rendelkezésére, hogy saját maga fedezze fel a várost, mielőtt visszatérne a hajóra. Kérjük, vegye figyelembe: vallási szertartás esetén a templomlátogatás külső helyszínen történik. Ha a templomok nyitva vannak, az idegenvezető kint ad magyarázatot, és a vendégek egyénileg látogatják meg a helyszíneket. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek.

KOP07 - BLEDI TÓ ÉS SZIGETI HAJÓKIRÁNDULÁS

A szlovéniai Felső-Kárpátalján, a Júliai-Alpokban található gyönyörű víztömeg, a Bledi-tó az úti cél ezen az egész napos festői túrán, amely során először egy 2 órás, pihentető buszozással jut el erre a varázslatos helyre. Megérkezés után egy pletna nevű fahajó fedélzetére szállnak, és egy 30 perces, fenséges hegyekkel és sűrű erdőkkel körülvett sétahajózásra indulnak, hogy elérjék a bájos központi szigetet, ahol a 17. századi Szent Mária-templom áll, amelyet gyakran használnak esküvői helyszínként. A legenda szerint az úgynevezett "kívánságharang" kétszeri megkongatásával teljesül a kívánság. A sziget népszerűsége az alpesi tó partján fekvő Bled történelmi városára is átragadt. A városban körülbelül 2 órát tölthetnek, és talán megkóstolhatnak egy szeletet a város jellegzetes krémtortájából, felmehetnek a sziklafalra épített várba (mindkettő felár ellenében), vagy egyszerűen csak pihenhetnek és élvezhetik a csodálatos kilátást. A festői szépségű visszaút a kikötőbe és a hajóhoz a túra végére ér. Megjegyzés: A Bled-szigeti templomba való belépő nem tartalmazza a belépődíjat. A vendégeknek 99 lépcsőfokot kell megmászniuk, hogy feljussanak a sziget tetejére. A túra ára nem tartalmazza az ebéd költségét (fakultatív).

KOP08 - PANORÁMA AUTÓPÁLYA ÉS BORKÚT

Élvezze a legnagyobb szlovén tengerparti város és környékének könnyed felfedezését. A kirándulás egy kb. félórás buszozással kezdődik Izolába, amelynek római és velencei eredete még mindig jelen van a város építészetében. Kövesse idegenvezetőjét, és fedezze fel ezt a bájos halászfalut, amely egykor egy sziget volt, amelyet egy kőhíd kötött össze a szárazfölddel. Fedezze fel középkori utcáit, építészetét, amelynek legfontosabb épülete a katedrális, valamint kikötőjét a sok kikötött hajóval és jachttal. A séta után szálljon vissza a buszra, hogy a szárazföld belseje felé vegye az irányt, Marezige faluba, ahol a Borkút található. Fogja poharát, jelvényét, és csapolja a bort közvetlenül a szökőkútból, ami egyedülálló élményt nyújt mind az Adriai-tengerre csodálatos kilátást nyújtó hely szépsége, mind pedig a borkedvelők számára, akik ízlelőbimbójukat fogják gyönyörködtetni. Az itt eltöltött idő után a kikötőbe való visszautazás zárja a túrát. Megjegyzés: 18 év alatti vendégek nem vehetnek részt a borkóstolón. A résztvevők a borkútnál további kuponokat vásárolhatnak, ha különböző borfajtákat szeretnének megkóstolni.

KOP09 - FESTŐI KERÉKPÁRTÚRA

Szlovénia tengerparti tájainak szépségét fedezheti fel a festői kerékpártúrán, amely a mólónál kezdődik, ahol találkozik idegenvezetőjével, átveszi kerékpárját, majd elindul. Koperből indulva a ma már nem létező Parenzana keskeny nyomtávú vasútvonal nyomvonalán tekerhet, amely egykor az olaszországi Triesztet kötötte össze a horvátországi Poreč városával. Az út során idegenvezetője tájékoztatást nyújt Szlovéniáról, valamint a tengerparti falvakról és régi városokról, szőlőskertekről és olajfaligetekről, amelyeken útközben áthaladnak. Az útvonal alagutakat, völgyeken való átkelést és dombokat tartalmaz, amelyeket meg kell másznotok Izola halászfaluba vezető utatok során, ahonnan továbbutazhattok néhány közeli sóstóhoz, ahol az idegenvezető elmagyarázza nektek az iparág jelentőségét az ország számára. Kicsit odébb szabadidő áll majd rendelkezésükre, mielőtt autóbusszal visszatérnek a hajóra. Felhívjuk figyelmét, hogy a túra angol nyelven zajlik. A rendelkezésre álló helyek függvényében lehetőség van más nyelvű támogatásra is. A forgalmi viszonyoktól függően a hajóra való visszautazás autóbuszos transzfer kb. 30 percet vesz igénybe. A részvételhez a vendégeknek legalább 15 évesnek és fizikailag alkalmasnak kell lenniük. Ez a túra az időjárási viszonyoktól függ.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

bottom of page