top of page
Ajaccio (Corsica)
Civitavecchia (Italy)
Marseilles (France)
Palma De Mallorca (Spain)
Savona (Italy)
Valencia (Spain)
Koraőszi MEDITERRÁN Costa Diadema csoportos hajóút magyar idegenvezetővel pic
Koraőszi MEDITERRÁN Costa Diadema csoportos hajóút magyar idegenvezetővel

2023. Szeptember 16-24.

Minden kikötő egy történelmi csoda, egy meglepetés és egy álom. A Costa Cruises segítségével felfedezhetjük azokat a földközi-tengeri gyökereket, amelyek Európa bölcsőjét ölelik fel. A történelemmel és legendákkal teli Görögország csodálatos tengerre néz a nagyszerű műemlékek mögött. Aztán ott van Olaszország, amelynek ezer árnyalata van északtól délig. Franciaország a maga pompájával és finom tájaival. Aztán ott van a büszke és vidám Spanyolország és csodálatos szigetei: a Baleár- és a Kanári-szigetek. A Földközi-tenger a gasztronómusok álma is: kortyolhat egy pohár proseccót vagy egy frissítő sangriát, és megkóstolhatja a zöldségeket, a friss halat, a tésztákat, a leveseket, a pizzát és a paellát, amelyek a gasztronómia paradicsomává teszik ezt a területet.

Szeptember 16. - Indulás!, 1. nap

A csoport tagjai késő délután buszra szállnak, hogy másnap már Savona kikötőjébe érkezzenek, ahol indulásra készen várja az utazókat a Costa Diadema!

Szeptember 17. - Savona (Italy), 2. nap

Savona kikötője az olasz Riviéra egyik legszebb kikötője. A kellemes éghajlat, a soha nem túl forró nyarak, az enyhe telek és a városhoz közeli tenger kivételes szépsége miatt Savona kiváló kiindulópont Liguria felfedezéséhez. Savona nevezetessége a Priamar erőd, amely a 16. század óta uralja a várost, valamint a történelmi központ, ahol a Savona katedrális is megtekinthető. A savonai megálló lehetőséget adhat a közeli Genova városának és szűk, festői utcáinak, az úgynevezett "caruggi"-nak a meglátogatására is.

Szeptember 18. - Civitavecchia (Italy), 3. nap

Az északról a Mignone, délről pedig a Marangone által védett öbölben található Civitavecchia kikötője a Tirrén-tenger partján épült az etruszk időkben, és még mindig őrzi ennek a történelemnek a nyomait. Különösen a Michelangelo-erőd és a 9. századi falakkal körülvett óváros tanúskodik a középkori múlt pompájáról. Ezt a megállót ki kell használnunk arra, hogy meglátogassuk Rómát, a grandiózus fővárost világhírű műemlékeivel: a Forum, a Colosseum, a Pantheon, Traianus oszlopa, a Szent Péter-bazilika, a Vatikáni Múzeum, a Sixtus-kápolna, a Trevi-kút, a Piazza Navona, a Piazza Venezia, a Spanyol lépcső és még sok minden más.

Nem szabad kihagyni:
- Assisi Szent Ferenc fenséges székesegyháza.
- A Michelangelo-erőd
- A Rocca, egy áthatolhatatlan erődítmény.

Szeptember 19. - Ajaccio (Corsica), 4. nap

A finom homokos strandok és a szőlőskertek mellett, amelyek híressé tették a szigetet, Ajaccio a rendkívüli felfedezések és építő élmények helyszíne. A korzikai Ajaccio kikötőjében való megállása során fedezze fel a Korzikára jellemző kozmopolita konyhát kínáló éttermeket. Túrázzon a Parata-toronyhoz, vagy válassza ki a legjobb útvonalakat, hogy megismerje a genovai és a császári várost. Minden egyes lépésnél láthatja e terület dicső múltjának nyomait.

Nem szabad kihagyni:
- A Calanques de Piana és a Portói öböl.
- Ajaccio városnézése és gasztronómiája
- Teknőspark

Szeptember 20. - Cruising, 5. nap

Üdvözöljük a Costa Diadema fedélzetén!

Napközben és este el lesz kényeztetve a tevékenységek választékával; a naplementében tett sétáktól kezdve az előadásokig és színházi előadásokig, ahol nemzetközi művészek lépnek fel.

Szeretne egy aperitifet? Az Aperol Spritz bár várja Önt! És vacsora után? Egy játékterem, hogy előhozza a benned lévő gyereket, vagy egy kiváló sör egy igazi német kocsmában.

Egy egész fedélzetet talál a gyerekeknek, amely még kastéllyal és kalózgályával is rendelkezik.

A tiszta kikapcsolódás pillanataihoz pedig egy nagyszerű Spa áll az Ön rendelkezésére, ahol élvezheti a masszázst és nézheti a tengert, igazi élvezet!

Szeptember 21. - Palma de Mallorca (Spain), 6. nap

Palma de Mallorcára érkezve a sziget különböző tevékenységeire összpontosíthat: vásárlás, középkori épületek, séták a tengerparton vagy hegymászás. Menjen a belvárosba, és sétáljon el Palma de Mallorca kikötőjébe, az építészet szerelmesei pedig tudhatják, hogy a város számos történelmi épületében lenyűgöző belső udvar található, például a Kortárs Művészeti Múzeumban. Szerezzen be néhány "ensaïmadas" ételt a katedrálishoz vezető úton vagy a sziget egyik strandján. Ne felejtsen el ellátogatni a "Paseo del Borne"-ra, ahol vásárolhat.

Nem szabad kihagyni:

- Drach barlangjai
- Valldemosa és az egykori Son Marroig rezidencia.
- Palma felfedezése kerékpárral

Szeptember 22. - Valencia (Spain), 7. nap

Valencia kikötője az ötödik legforgalmasabb Európában. A város középkori építészetét és futurisztikus épületeit megfigyelve a történelem kedvelőinek nem okoz majd gondot, hogy a város utcáin barokk, gótikus és mór hatásokat fedezzenek fel. Ne felejtse el meglátogatni a népszerű negyedeket: Vegyüljön el a helyiekkel Ruzafa piacán, hogy megannyi finomságot kóstolhasson. A bárok, éttermek és szabadtéri kávézók a környék mediterrán ízeit kínálják.


Nem szabad kihagyni:

- A hihetetlen valenciai életrajzi film
- Valenciai óceánkutató akvárium
- Albufera Természeti Park

Szeptember 23. - Marseilles (France), 8. nap

A "disznóvárosként" is emlegetett Marseille Franciaország legnaposabb városa, amely a fürdőzésre alkalmas öblökkel, a történelemmel és a kultúrával, valamint a kozmopolita konyhával rendelkező éttermekkel bűvöl el. Nem távozhat anélkül, hogy ne túrázott volna a "Cours Julien", a bevásárlóutca utcáján. A marseille-i kikötő talán tipikus turistacélpont, de a városházáról induló komp és a régi templom, amely egy templomos épület helyébe lépett, megérdemli, hogy meglátogassa.


Nem szabad kihagyni:

- Aix-en-Provence
- Avignon, a pápák városa
- Marseille felfedezése kerékpárral

Szeptember 24. - Savona (Italy), 9. nap

A HAJÓ a reggeli órákban köt ki, kiszállást követően a csoport buszra száll és elindul vissza Budapestre.

Biztosak vagyunk abban, hogy HAJÓUTAD feledhetetlen élményekkel zárul, és reméljük rövidesen ugyanezen vagy egy másik csoportos HAJÓÚTON ismét az utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

A részvételi díj tartalmazza:

utazást légkondicionált különbusszal (felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár, Nagykanizsa, M7 útvonala) · adókat, illetékeket · teljes ellátást a hajón** a választott kabinkategóriában · magyar nyelvű idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt

A részvételi díj nem tartalmazza:

a helyszínen fizetendő kötelező borravalót

Választható opciók:

baleset- betegség- és poggyászbiztosítás · útlemondási (sztornó) biztosítás · fakultatív programok* · italcsomag · internet hozzáférés

További információk:

Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatást követően foglalhatók.

A meghirdetett csoport minimum létszáma: 20 fő, kirándulások esetében minimum: 10 fő.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk!

A tengeri hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül, akár a hajóút időtartama alatt is a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen, ha az indokolt.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt a hajótársaságok fenntartják a jogot arra, hogy az előre meghirdetett hajótól eltérően más hajóval valósítsák meg az utazást, vagy indulás előtt - akár pár nappal - módosítsák a kikötéseket. Az ilyen jellegű cserére irodánknak nincs ráhatása.

*A fakultatív programok árairól itt a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt kérni.
**Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

Koraőszi MEDITERRÁN Costa Diadema csoportos hajóút magyar idegenvezetővel text

Az árak kétágyas elhelyezésre vonatkoznak, egyágyas elhelyezésnél felárat kell fizetni, a többágyas elhelyezés esetlegesen kedvezőbb árú.

Diadema_Interna_Desktop_1392x636.jpg.image.1392.636.high.jpg

Belső kabin

Kezdőár: 519 900 Ft/fő

Koraőszi MEDITERRÁN Costa Diadema csoportos hajóút magyar idegenvezetővel

2023. Szeptember 16-24.

Halmozza a kedvezményeket, és éljen árfolyamgarancia ajánlatunkkal! Foglalja le a fenti csoportos hajóutat az indulás előtt legalább 90 nappal - így utasonként 19 900 Ft kedvezményt biztosítunk! Spóroljon többet: fizesse ki az árat foglaláskor egy összegben, és a HAJÓUTAD további 5% azonnali engedményt biztosít (amennyiben a foglalás az indulást megelőző legalább 120. napon megtörténik). Így nem csak a kedvezményeket halmozhatja, de a HAJÓUTAD árfolyamgaranciáját is élvezheti a részvételi díjra, és nem kell izgulnia az euróárfolyam ingadozásai miatt.
Kérdése van? Keresse munkatársainkat, akik örömmel válaszolnak azokra és tájékoztatják Önt akciónk részleteiről is.

Válasszon kabin kategóriát
Szervízdíj, kötelező borravaló (77 EUR/fő)
Választható italcsomag
Választható kirándulás magyar idegenvezetővel
Válassza ki felszállási helyét
bottom of page