top of page
Korfu, Görögország
Korfu, Görögország pic
Korfu, Görögország

Kezdje el tervezni körutazását és foglalja le kirándulásait Korfuból

Korfu üdülősziget, az MSC Mediterranean Cruises célállomása sziklás hegyeiről, gyönyörű strandjairól és teljesen romantikus hangulatáról híres.

Fővárosa, szintén Korfu, Görögország egyik ősi ékköve. Itt egy velencei erődöt és egy UNESCO Világörökség részét képező óvárost talál, amely kanyargós sikátorokkal, nyüzsgő bárokkal, tornyosuló házakkal és mennyei kertekkel büszkélkedhet. Fedezze fel a szigeten szétszórtan található, a múlt korszakokból származó ősi maradványokat.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Achilleion palota 
- Korfu strandjai
- Palaiokastritsa kolostor 
 
Utazzon olajfákkal és neoklasszikus teraszokkal szegélyezett kanyargós utakon a csodálatos Achilleion-palotához. Ez az MSC Cruises kirándulás elmerül egy impozáns világban - Erzsébet osztrák császárné egykori rezidenciájában. Az Achilleion-palota egy lenyűgöző fehér kastély, amely csodálatos kertekkel és tengerre néző kilátással várja a látogatókat. Ezt követően élvezze a szabadidőt Korfun, ahol vásárolhat és vacsorázhat, mielőtt visszatérne a hajóra.
 
Az MSC Cruises örömmel kínál kirándulást Korfu gyönyörű tengerpartja mentén. Kényeztesse magát egy kis szabadidővel Palaiokastritsa strandjain, és gyönyörködjön a természeti tájban. A hajóra szállva elsiklanak Korfu partvidékének rejtett gyöngyszemei, köztük a hihetetlen Nausicaa-barlang mellett. Álljon meg egy órára a Paradise Beach-en, ahol pihenhet a homokban vagy úszhat.  Ezt követően hajón látogasson el a természeti csodák sokaságához, többek között a Kék szemhez, a Szent Nikolas-barlangokhoz és az Oroszlánfejhez. Végül térjen vissza Palaiokastritsa városába, ahol vásárolhat és ehet egy falatot.
 
Egy másik rendkívüli MSC Cruises kirándulás során festői autózásra indul Korfu narancsligetein, ciprusfáin és fenyőin keresztül a gyönyörű Palaiokastritsa városába. Ott egy hagyományos kumquatgyárban megtudhatja, hogyan szedik le a kumquatot, és hogyan készítenek belőle likőrt. A Jón-tenger fölött magasan, egy sziklás hegyfok tetején fekvő faluból kilátás nyílik a bizánci kolostorra. A vallási ikonokat ábrázoló freskókkal díszített történelmi templom kihagyhatatlan látványosság. Ezután álljon meg Makrades városában, ahol egy hagyományos tavernában meze-t, bort és ouzót kóstolhat. A fogadó 19. századi mezőgazdasági eszközei és a régi olajsajtoló egy letűnt korszakba engednek bepillantást.

COR55 – PANORAMIC SIGHTS OF CORFU

Ez az élvezetes autóbuszos túra a Korfu városának meglátogatását kombinálja a sziget gyönyörű tájára oly jellemző olajfaligetek, ciprusok és fenyőfák közötti kényelmes autózással. Az első megálló a mesés Palaiokastritsa-öbölnél lesz, ahol az első idegenvezetés után egy kis idő áll majd rendelkezésre a saját felfedezésre. Rövid fotómegállót tartunk Lakones faluban egy helyi kávézónál, amelynek lenyűgöző domboldali elhelyezkedése lélegzetelállító kilátást nyújt a Palaiokastritsa-öbölre, és amely a helyiek körében az "Isten erkélye" becenevet érdemelte ki. A Lakones faluban tartott pihenő után visszatérnek Korfura, hogy egy kellemes városnéző körutat tegyenek a városba. Az útvonal a Garitsa-öböl és a város 14. századi régi velencei erődje mellett vezet el, amely az UNESCO Világörökség része. A városnézés során megtekintheti a Spianada teret, a Szent György és Szent Mihály királyi palotát, a régi kikötőt a hagyományos caïque halászhajókkal és az új velencei erődöt. A kikötőbe és a hajóra való visszatérés jelenti a túra végét.

Felhívjuk figyelmét, hogy Korfu városának körbejárása során az összes látnivaló csak kívülről csodálható meg.

HIDDEN BEACH OF CORFU (COR14)

Szánjon egy kis időt a hajóról, és csatlakozzon egy élvezetes hajókiránduláshoz, amely elviszi Önt Korfu partjait díszítő rejtett gyöngyszemek mellett. A Palaiokastritsába tartó buszos utazás után felszáll a hajóra, és kihajózik. Az első fotómegállót a gyönyörű Nausicaa-barlangnál tartják, mielőtt továbbhaladnának a Homos-partra, ismertebb nevén a Paradicsom-partra. A strandon körülbelül 1 óra áll majd rendelkezésetekre, hogy élvezzétek a félreeső helyet, pihenjetek a napon vagy vegyetek egy frissítő fürdőt. Ismét vissza a hajóra, elhaladnak egy sziklaalakzat mellett, amely egyesek szerint oroszlánnak, mások szerint majomnak néz ki, de amelyet Oroszlánfejnek hívnak, majd megállnak a Kék Szemnél - egy másik barlangnál, ahol elképesztően kék a víz - és a Nikolas-barlangoknál zárásként. Miután a hajó visszahozta önöket Palaiokastritsa városába, egy kis szabadidőt tölthetnek saját magukkal, mielőtt visszatérnek a hajóra.
Kérjük, vegye figyelembe: mivel a túra egy kis hajón zajlik, nem tekinthető alkalmasnak kerekesszékkel közlekedő vagy tengeribetegségben szenvedő vendégek számára. A strandon nincsenek létesítmények, ezért a vendégeknek ajánlott fürdőruhát és kalapot viselniük, valamint törölközőt és magas faktorszámú naptejet hozniuk. A hajóút során az egyetlen olyan megálló, ahol ki lehet szállni a hajóból, a Paradise Beach lesz, az összes többi helyet a hajóról való kiszállás nélkül lehet megtekinteni. A túra az időjárási viszonyoktól függ, és csak júniustól szeptemberig tart. A hajó által bejárt útvonal rövid időn belül megváltozhat, hogy megfeleljen az adott napon uralkodó időjárási/tengeri viszonyoknak, és a Paradise Beach helyett a Robina Beach is felkereshető.

Korfu, Görögország text
COR55 – PANORAMIC SIGHTS OF CORFU
HIDDEN BEACH OF CORFU (COR14)
bottom of page