top of page
Korfu, Görögország

Korfu üdülősziget, az MSC Mediterranean Cruises célállomása sziklás hegyeiről, gyönyörű strandjairól és teljesen romantikus hangulatáról híres

Fővárosa, szintén Korfu, Görögország egyik ősi ékköve. Itt egy velencei erődöt és egy UNESCO Világörökség részét képező óvárost talál, amely kanyargós sikátorokkal, nyüzsgő bárokkal, tornyosuló házakkal és mennyei kertekkel büszkélkedhet. Fedezze fel a szigeten szétszórtan található, a múlt korszakokból származó ősi maradványokat.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Achilleion palota 
- Korfu strandjai
- Palaiokastritsa kolostor 
 
Utazzon olajfákkal és neoklasszikus teraszokkal szegélyezett kanyargós utakon a csodálatos Achilleion-palotához. Ez az MSC Cruises kirándulás elmerül egy impozáns világban - Erzsébet osztrák császárné egykori rezidenciájában. Az Achilleion-palota egy lenyűgöző fehér kastély, amely csodálatos kertekkel és tengerre néző kilátással várja a látogatókat. Ezt követően élvezze a szabadidőt Korfun, ahol vásárolhat és vacsorázhat, mielőtt visszatérne a hajóra.
 
Az MSC Cruises örömmel kínál kirándulást Korfu gyönyörű tengerpartja mentén. Kényeztesse magát egy kis szabadidővel Palaiokastritsa strandjain, és gyönyörködjön a természeti tájban. A hajóra szállva elsiklanak Korfu partvidékének rejtett gyöngyszemei, köztük a hihetetlen Nausicaa-barlang mellett. Álljon meg egy órára a Paradise Beach-en, ahol pihenhet a homokban vagy úszhat.  Ezt követően hajón látogasson el a természeti csodák sokaságához, többek között a Kék szemhez, a Szent Nikolas-barlangokhoz és az Oroszlánfejhez. Végül térjen vissza Palaiokastritsa városába, ahol vásárolhat és ehet egy falatot.
 
Egy másik rendkívüli MSC Cruises kirándulás során festői autózásra indul Korfu narancsligetein, ciprusfáin és fenyőin keresztül a gyönyörű Palaiokastritsa városába. Ott egy hagyományos kumquatgyárban megtudhatja, hogyan szedik le a kumquatot, és hogyan készítenek belőle likőrt. A Jón-tenger fölött magasan, egy sziklás hegyfok tetején fekvő faluból kilátás nyílik a bizánci kolostorra. A vallási ikonokat ábrázoló freskókkal díszített történelmi templom kihagyhatatlan látványosság. Ezután álljon meg Makrades városában, ahol egy hagyományos tavernában meze-t, bort és ouzót kóstolhat. A fogadó 19. századi mezőgazdasági eszközei és a régi olajsajtoló egy letűnt korszakba engednek bepillantást.

COR13 - KORFUI VÁROSNÉZÉS

Ha az Ön számára a felfedezés azt jelenti, hogy közelről szemügyre veszi egy hely nevezetességeit, akkor ezt a túrát nem szabad kihagynia. Induljon el a hajóról, és vezessen Kanoniba egy fotómegállóra; tartsa készenlétben fényképezőgépét, hogy szép képeket készíthessen a kis szigetekről, amelyek kiemelik a Vlachernas kolostort. Ezután megérkezik a városközpontba, ahol egy kellemes, vezetett sétát tesz Korfu város legérdekesebb látnivalói mellett. Idegenvezetője végigvezeti Önt a történelmi belvároson, megtekintve a régi erődöt, a Liston utcát, az Espianada teret és a sziget védőszentjének, Szent Spiridónnak a templomát. Az élvezetes séta további látnivalói: a Szent György és Szent Mihály királyi palota. Élvezze a saját idejét az önálló felfedezésre, vagy igyon meg egy kávét a városközpont számos bárjának egyikében. Kérjük, vegye figyelembe: csak a meglátogatott helyek külső megtekintése lehetséges. 

COR15 - DZSIP SZAFARI ÉS IDŐTÖLTÉS A TENGERPARTON

Álljon össze néhány barátjával, és készüljön fel egy vad, önvezető utazásra Korfu vonzó belsejében ezen a dzsip alapú felfedezőtúrán. A gyönyörű kilátással teli festői útvonal festői hegyi falvakon, kanyargós utakon vezet keresztül az északnyugat-korfui Doukades faluba, ahol az első fotómegállót tartják. Ezután Allimatades következik, egy másik szép falu, ahol lesz egy kis időnk arra, hogy saját magunk fedezzük fel a sziget mindkét oldalát, amely innen látható. Ezután visszaindulnak a hegyről, hogy elérjék Korfu déli csücskét és a 10 km hosszú, 6 mérföldes homokos partszakaszt, az Agios Georgios strandot, amely a sziget egyik legszebb strandja. Egy kis pihenés, napozás és úszás után visszaindulnak a kikötőbe és a hajójukhoz. Kérjük, vegye figyelembe: a túra kizárólag önvezető; a vezetni kívánó vendégeknek rendelkezniük kell külföldi jogosítvánnyal, amellyel legalább két éve kell rendelkezniük. A vezetéshez szükséges alsó korhatár 23 év. Minden dzsip maximum 4 vendéget tud fogadni, a sofőrrel együtt. Ha családjával vagy barátaival utazik, a rendelkezésre álló hely függvényében nem tudjuk garantálni, hogy ugyanabban a dzsipben fognak utazni, mivel minden dzsipnek a teljes kapacitását le kell foglalnia. A túra nem alkalmas terhes nők és hát-nyakproblémákkal küzdő vendégek számára. A járművek mindegyike kézi sebességváltóval rendelkezik; a vezetőnek tudnia kell, hogyan kell kezelni a kézi sebességváltót, és képesnek kell lennie a jármű elindítására emelkedőn vagy terepen. A túrán való részvétel előtt alá kell írni egy lemondó nyilatkozatot. A vezetési időszakok nem lesznek elbeszélve, de a különböző megállókban az idegenvezető tájékoztatást ad. A strandon nincs öltöző vagy zuhanyzó; a vendégeknek ajánlott fürdőruhát viselniük a ruhájuk alatt, és magas faktorszámú naptejet hozniuk. Minden jármű teljes körű biztosítással rendelkezik, ütközéskár-mentességgel (CDW), önrész a járműbérleti szerződés feltételei szerint. A túra az időjárási viszonyoktól függ, és csak júniustól október közepéig érhető el.

COR20 - FESTŐI HAJÓKIRÁNDULÁS

Korfu gyönyörű északi partvidékének felfedezése szerepel ennek a pihentető félnapos sétahajókirándulásnak a programjában. Az útvonal először Korfu történelmi negyedén és Vido apró, partközeli szigetecskéjén vezet el, majd elhalad Dassia, Barbati és Nisaki tengerparti üdülőhelyek mellett. Ezután Agni, Kalami és Kouloura öblei következnek, amelyek közül az utóbbi egykor a "Csak a szemednek" című James Bond-film egyik helyszíne volt. Tartsuk szemünket a Rothschild család villáján és egy másik helyen, ahol a Durrell család élt az 1930-as évek közepén-végén, amelyet Gerald Durrell humoros "My Family and Other Animals" című műve tett ismertté. Az Agios Stefanos-öböl mellett elhaladva a Limnopoula strand felé veszik az irányt, ahol megpihenhetnek, hogy úszhassanak és fényképezhessenek. Visszatérve a hajóra, élvezze a grillezést házi készítésű görög szeletekkel és frissítőkkel, valamint a görög tánc és friss gyümölcsök nyújtotta lehetőséggel. A visszaúton akár delfineket vagy tengeri teknősöket is láthat, a fedélzeti bár pedig egész nap rágcsálnivalókat, sört és koktélokat szolgál fel (a vendégek költségére). Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra az időjárási viszonyoktól függ, és csak májustól szeptemberig érhető el. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával. Biztonsági okokból alkoholt csak a kikötőbe való visszaúton szolgálnak fel.

COR52 - PIHENÉS A BARBATI STRANDON

Mi az, ami zöld és sziklás és a Jón-tengerben található? Természetesen a gyönyörű görög sziget, Korfu. Ez a népszerű nyaralóhely hihetetlen vidékéről, nyugodt életmódjáról és számtalan gyönyörű strandjáról ismert. A kikötőből indulva egy autóbusz elviszi Önt e gyönyörű strandok egyikére, hogy néhány órán át élvezze a Barbati környéki tiszta kikapcsolódást. Élvezze a napsütést és gyönyörködjön a tengerre nyíló csodálatos kilátásban, miközben e varázslatos Jón-sziget partján üldögélve tölti el az időt. A tengerparti kirándulás a kikötőbe és a hajóra való visszatéréssel ér véget. Kérjük, vegye figyelembe: ez a kirándulás júniustól szeptember végéig tart, és az időjárási viszonyoktól függ. Páronként egy strandszék és egy napernyő jár. 

COR55 - KORFUI PANORÁMA LÁTNIVALÓK

Ez az élvezetes autóbuszos kirándulás Korfu városának meglátogatását kombinálja a sziget gyönyörű tájára oly jellemző olajfaligetek, ciprusok és fenyőfák között tett nyugodt autózással. Az első megálló a mesés Palaiokastritsa-öbölnél lesz, ahol az első idegenvezetés után egy kis idő áll majd rendelkezésre a saját felfedezésre. Rövid fotómegállót tartunk Lakones faluban egy helyi kávézónál, amelynek lenyűgöző domboldali fekvése lélegzetelállító kilátást nyújt a Palaiokastritsa-öbölre, és amely a helyiek körében az "Isten erkélye" becenevet érdemelte ki. A Lakones faluban tartott pihenő után visszatérnek Korfura, ahol egy kellemes autós városnézésen vehetnek részt. Az útvonal a Garitsa-öböl és a város 14. századi régi velencei erődje mellett vezet el, amely az UNESCO Világörökség része. A városnézés során megtekintheti a Spianada teret, a Szent György és Szent Mihály királyi palotát, a régi kikötőt a hagyományos caïque halászhajókkal és az új velencei erődöt. A kikötőbe és a hajóra való visszatérés jelenti a túra végét. Felhívjuk figyelmét, hogy Korfu városának körbejárása során az összes látnivaló csak kívülről csodálható meg.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

bottom of page