top of page
MSC14000553.jpg
Kotor, Montenegro pic
Kotor, Montenegro

Kotor az egyik leghangulatosabb középkori város Montenegró Adriai-tenger partján, lélegzetelállító hegyek között.

Az MSC Mediterranean Cruises vonzó célpontja a történelmet és az építészetet kedvelők számára. Pillantson be az ősi templomok, a rusztikus paloták sokasága, valamint az utcák és terek labirintusa közé. Kotor egyben kapu más rendkívüli montenegrói úti célok, például a lenyűgöző Perast városa felé is.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Szent Tryphon katedrálisa 
- Perast elegáns városa
- Kék barlang
 
Fedezze fel Kotort és Montenegrót egy lenyűgöző MSC Cruises kiránduláson. Az UNESCO Világörökség részévé koronázott középkori város, Kotor ősi sikátorokkal és hangulatos terekkel büszkélkedhet. Látogasson el a 12. századi Szent Tryphon-székesegyházba, amelynek barokk harangtornyai, román stílusú belső tere és bizánci stílusú freskói vannak. Ezután tegyen egy autóbuszos kirándulást a dicsőséges Grbalj-völgybe, ahol farmon készült pálinkakóstolót tartanak. A napot egy pohár borral, biotermékek kóstolásával és a helyi zenészek élő előadásával zárhatja. Ne hagyja ki Kotor hihetetlen erődítményrendszerét a kikötőbe való visszaúton, amely ősi fellegvárakat, kapukat és bástyákat mutat be.
 
A Kotortól nem messze fekvő Perast felejthetetlen MSC Cruises kirándulást tesz lehetővé. Sétáljon végig e festői város utcáin, és csodálja meg történelmi templomait és barokk palotáit. Tegyen egy kényelmes hajókirándulást a Boka-öbölben, hogy megnézze a Sziklák Nagyasszonyát, egy apró, mítoszokkal átszőtt szigetet. Ezután fejezze be a napot a 20. századi Szent Miklós-templom meglátogatásával, amelynek lenyűgöző harangtornya és aranykeresztjei vannak.
 
Kellemes órák várnak a tengeren az MSC Cruises kirándulásán a csodálatos Kék barlanghoz. Szálljon fel egy üvegszálas hajóra, és gyönyörködjön a látványos kilátásban, miközben átrobog az öbölön. Pillantson be a dombos partvonal tetején elterülő apró szigetekre és békés falvakra, mielőtt belépne a titokzatos "Kék barlangba" - egy napfénnyel teli természeti csodába. Csodálja meg a víz rendkívüli kék árnyalatait, mielőtt megmártózik vagy alámerül. Végezetül lazítson a Zenjice strandon egy vízparti ital és egy séta erejéig.

KOTOR & THE MARITIME TRADITION OF PERAST (KTR01)

A kirándulás egy sétával kezdődik Kotor óvárosában, amely a Földközi-tenger ezen részének egyik legjobban megőrzött középkori városa. A szűk utcák és terek aszimmetrikus szerkezete, valamint a számos fontos középkori műemlék hozzájárult ahhoz, hogy Kotort az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Meglátogatjuk a Tengerészeti Múzeumot, mielőtt továbbutaznánk az elegáns Perast városába, amely gazdagságát a tengeri kereskedelemre építette a város a barokk építészet legjelentősebb példája a montenegrói tengerparton, és számos pazar palotát és házat mutat be. Egy rövid csónakázás során a gyönyörű Boka-öböl közepén található mesterséges szigetre jutnak, ahol meglátogatják a Sziklás Szűzanya templomát. Ezután visszatérve Perastba, sétát tesznek a városban, és meglátogatják a Szent Miklós-templomot.


Megjegyzés: a vallási jelentőségű helyek látogatásához konzervatív öltözet ajánlott. Ez a túra nem alkalmas járási nehézségekkel küzdő vagy kerekesszékkel közlekedő vendégek számára. Perastban azok a vendégek, akik nem kívánják meglátogatni a Sziklás Szűzanya templomát, a városban maradhatnak, hogy saját maguk fedezzék fel a várost, amíg az idegenvezető vissza nem tér a szigetről.

Kotor, Montenegro text
bottom of page