top of page
Kotor, Montenegró

Kotor az egyik leghangulatosabb középkori város Montenegró Adriai-tenger partján, lélegzetelállító hegyek között

Az MSC Mediterranean Cruises vonzó célpontja a történelmet és az építészetet kedvelők számára. Pillantson be az ősi templomok, a rusztikus paloták sokasága, valamint az utcák és terek labirintusa közé. Kotor egyben kapu más rendkívüli montenegrói úti célok, például a lenyűgöző Perast városa felé is.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Szent Tryphon katedrálisa 
- Perast elegáns városa
- Kék barlang
 
Fedezze fel Kotort és Montenegrót egy lenyűgöző MSC Cruises kiránduláson. Az UNESCO Világörökség részévé koronázott középkori város, Kotor ősi sikátorokkal és hangulatos terekkel büszkélkedhet. Látogasson el a 12. századi Szent Tryphon-székesegyházba, amelynek barokk harangtornyai, román stílusú belső tere és bizánci stílusú freskói vannak. Ezután tegyen egy autóbuszos kirándulást a dicsőséges Grbalj-völgybe, ahol farmon készült pálinkakóstolót tartanak. A napot egy pohár borral, biotermékek kóstolásával és a helyi zenészek élő előadásával zárhatja. Ne hagyja ki Kotor hihetetlen erődítményrendszerét a kikötőbe való visszaúton, amely ősi fellegvárakat, kapukat és bástyákat mutat be.
 
A Kotortól nem messze fekvő Perast felejthetetlen MSC Cruises kirándulást tesz lehetővé. Sétáljon végig e festői város utcáin, és csodálja meg történelmi templomait és barokk palotáit. Tegyen egy kényelmes hajókirándulást a Boka-öbölben, hogy megnézze a Sziklák Nagyasszonyát, egy apró, mítoszokkal átszőtt szigetet. Ezután fejezze be a napot a 20. századi Szent Miklós-templom meglátogatásával, amelynek lenyűgöző harangtornya és aranykeresztjei vannak.
 
Kellemes órák várnak a tengeren az MSC Cruises kirándulásán a csodálatos Kék barlanghoz. Szálljon fel egy üvegszálas hajóra, és gyönyörködjön a látványos kilátásban, miközben átrobog az öbölön. Pillantson be a dombos partvonal tetején elterülő apró szigetekre és békés falvakra, mielőtt belépne a titokzatos "Kék barlangba" - egy napfénnyel teli természeti csodába. Csodálja meg a víz rendkívüli kék árnyalatait, mielőtt megmártózik vagy alámerül. Végezetül lazítson a Zenjice strandon egy vízparti ital és egy séta erejéig.

KTR01 - KOTOR ÉS PERAST TENGERI HAGYOMÁNYAI

A kirándulás egy sétával kezdődik Kotor óvárosában, amely a Földközi-tenger ezen részének egyik legjobban megőrzött középkori városa. A szűk utcák és terek aszimmetrikus szerkezete, valamint a számos fontos középkori műemlék együttesen hozzájárult ahhoz, hogy Kotor az UNESCO Világörökség részévé vált. Meglátogatjuk a Tengerészeti Múzeumot, mielőtt továbbutaznánk az elegáns Perast városába, amely gazdagságát a tengeri kereskedelemre építette; a város a barokk építészet legjelentősebb példája a montenegrói tengerparton, és számos pazar palotát és házat mutat be. Egy rövid hajóút során a gyönyörű Boka-öböl közepén található mesterséges szigetre jutnak el, ahol meglátogatják a Sziklás Szűzanya templomát. Ezután visszatérve Perastba, sétát tesznek a városban, és meglátogatják a Szent Miklós-templomot. Megjegyzés: Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. Ez a túra nem alkalmas járási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Perastban azok a vendégek, akik nem kívánják meglátogatni a Sziklás Szűzanya templomát, a városban maradhatnak, hogy saját maguk fedezzék fel a várost. A szigetről való visszatérés után ismét csatlakoznak az idegenvezetőhöz, hogy folytassák a városnézést.

KTR02 - MONTENEGRÓI TENGERPARTI TÚRA

Montenegró lenyűgöző adriai-tengeri partvonalának panorámája, a messze alatta meredeken a vízbe zuhanó sziklákkal, valamint két festői tengerparti üdülőhely, maga Kotor kikötője és a közeli Budva meglátogatása vár önökre ezen a félnapos kiránduláson. Kotor kikötőjéből indulva - amelynek védett fekvése a Kotori-öbölben erős történelmi kapcsolatokat teremtett Velencével, amit a város számos velencei stílusú háza is bizonyít - a közeli Budva üdülőhelyre, az úgynevezett "Budvanska Rivijera"-ra utaznak. Hatalmas mennyiségű régészeti és okleveles bizonyíték áll rendelkezésre, amelyek bizonyítják, hogy Budva az Adriai-tenger partvidékének egyik legrégebbi városi települése, amelyet az i. e. 5. században alapítottak. Budva vonzó történelmi negyedében vezetett séta keretében felfedezhetik a régi városfalakat vagy a fellegvárat. Visszatérve Kotorba, a túra egy rövid vezetett sétával folytatódik a Tengerészeti Múzeum belső látogatásával és a 12. századi Szent Tryphon katedrális külső megtekintésével a hajó felé vezető úton. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára.

KTR04 - JAZ BEACH TRANSZFER

Hagyja el a hajót, és élvezze néhány órán át a napsütést a Jaz strandon, amelyet a nyílt tengerre nyíló kilátás és a tiszta víz jellemez. A strand kavicsos, és jellegzetesen buja mediterrán tájban helyezkedik el. A terület állami védelem alatt áll, és nemzetközi hírnévre tett szert, mivel jelentős rockkoncertek helyszíne volt, többek között a Rolling Stones, Lenny Kravitz és Madonna koncertjeinek. A szabadidőt a tervek szerint úszásra vagy a napsütésben való pihenésre és egy frissítő ital elfogyasztására szánjuk. Kérjük, vegye figyelembe: 2 napozóágy és 1 napernyő páronként (felnőttek). Ez a túra júniustól szeptember közepéig tart, és az időjárási viszonyoktól függ. Ez a túra csak az MSC Lirica fedélzetén tartózkodó vendégek számára áll rendelkezésre.

KTR06 - MOTORCSÓNAK A KÉK BARLANGHOZ

Szálljon fel egy merev csónakra, és élvezze néhány órán át a tenger és a környező montenegrói természet tökéletes harmóniájában. Pillantson be a tengerparton elszórt kis falvakba, és élvezze a hegyek, öblök és kis szigetek gyönyörű kilátását. Elérjük a Kék barlangot, a természet egyik vizuális csodáját, ahol a kék különböző árnyalatai visszaverődnek a fehér barlangfalakról, megtörve a természetes fénytől. Megállunk, hogy megfürödjünk a barlangban, amely élményt úgy írják le, mint "leereszkedés a kékbe". Ezután a Zanjice strandra indulunk, ahol felszolgálnak egy vízparti italt, és szabadidejük lesz a sétálgatásra. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra júniustól szeptember közepéig tart, és a tengeri/időjárási viszonyoktól függ. Ez a túra nem alkalmas hátproblémákkal küzdő vendégek és terhes nők számára. A túra ára nem tartalmazza a strandszékeket és a napernyőket. A túrán való részvételhez szükséges minimális életkor: 3 év.

KTR08 - TENGERI KAJAKOZÁS KOTORBAN

Ez a szórakoztató vízi túra nem csak az aktivitásra ad lehetőséget, hanem arra is, hogy Montenegró nevezetességeit egy teljesen új szemszögből fedezze fel. A kikötőtől rövid sétával először a kajakos bázisra jut, ahol alapos biztonsági eligazításon vesz részt, és felszerelkezik a szükséges biztonsági felszereléssel. Miután beszálltatok a kajakba, egy 2 órás, pihentető túrára indulhattok a Kotori-öböl és a környező gyönyörű partvidék mentén, úszás közbeni megállókkal. Várják a tenger fölé magasodó hegyek, valamint a kedves kisvárosok, festői falvak, festői szigetek és strandok látványa, valamint a zöldellő vidék, ameddig a szem ellát. Ez a kajakozás még az abszolút kezdők számára is tökéletes élmény, és garantálja az alaposan szórakoztató kikapcsolódást a hajóról. Felhívjuk figyelmét: a vendégeknek jó fizikai állapotban és jó úszóképességgel kell rendelkezniük ahhoz, hogy részt vehessenek ezen a túrán, amely 10 éves kor felettiek számára nyitott; egy kajakra 2 fő jut. Ez a túra júniustól szeptember közepéig érhető el, és az időjárási viszonyoktól függ.

KTR12 - HAJÓKIRÁNDULÁS A KOTOR-ÖBÖL MENTÉN

A hajóról leszállva 4 óra alatt kényelmesen felszállhat egy motorcsónakra, és végighajózhat a szépséges Kotori-öbölben, elhaladva a Perast várossal szemben fekvő apró szigetecskék, a Szent György és a Sziklák Nagyasszonya mellett. Felfedezheti a Sziklák Nagyasszonyát - egy mesterséges szigetet, amelyet kövekből épített bástyával hoztak létre, és a süllyedésre ítélt és lefoglalt hajók sziklákkal való megrakásával hoztak létre -, és belülről is meglátogathatja a névadó templomot. A motorcsónakos utazás ezután Perast városába folytatódik, amely híres hosszú tengeri múltjáról. A csinos kisvárosban található számos szakrális műemlék között található a 17. század elején épült Szent Miklós-templom, amely feltehetően egy korábbi, 16. századi templom helyén áll. A Perastban tett városnézés során a szabadidő eltöltésére is jut idő, majd újra csatlakoznak a motorcsónakhoz, hogy visszautazzanak Kotorba. Felhívjuk figyelmét, hogy a túra mozgáskorlátozott vendégek számára nem alkalmas. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek.

KTR14 - KOTOR-ÖBÖL TUK-TUK FELFEDEZŐÚT

Pattanjon fel egy Tuk-Tukra, hogy felfedezze a Boka-öböl varázslatos területét, amelyet az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított egyedülálló szépsége és történelmi jelentősége miatt. Egy rövid biztonsági eligazítást követően a túra Kotor óvárosából indul, és a Kotor-öböl mentén fekvő, a maga bájos módján érdekes tengeri falvakra nyíló útvonalon vezet. Muo halászfalun áthaladva Prcanj kisvárosába érkezik, ahol megismerheti a város történetét, régi házai és szakrális épületei, köztük a Boldogságos Szűz Mária születésének temploma révén, amely a Földközi-tenger ezen részén a legnagyobb ilyen jellegű templom. Az utazás csúcspontja a Verige-szoros lesz, ahol Tivat és a Kotori-öböl összeér, és feltárulnak a Perast barokk városánál lévő gyönyörű szigetek. A Tivat-öbölbe mélyebben behatolva felfedezheti a Boka-öböl modern részének, Porto Montenegrónak a szépségeit, amelyet szabadidejében felfedezhet, mielőtt visszatérne Kotorba egy olyan útvonalon, amely lehetővé teszi, hogy az öblöt egy másik perspektívából csodálja meg: a Vrmac-hegyről leereszkedve lenézhet rá. Megjegyzés: Ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Minden Tuk-Tuk 4 vendég befogadására alkalmas, és egy engedéllyel rendelkező sofőr vezeti. Az idegenvezetők csak angol és német nyelven állnak rendelkezésre. Az idegenvezető minden megállónál magyarázatot ad. Az utazás során a vendégek a járművekben elhelyezett audio guide-okon keresztül kapnak információkat.

KTR15 - MONTENEGRÓI NAGY TÚRA

Egy napnyi festői élvezet vár Önre ezen a nagyrészt autóbuszos körúton a gyönyörű Montenegróban. Először is, élvezze a kényelmes sétát Kotor középkori városrészében, amely az UNESCO Világörökség része, és élvezze a régi világ pompáját. Ezután autóbuszra száll, hogy folytassa útját Montenegrón keresztül, és közben élvezze a tengerparti kilátást. Njeguši csinos falujába érve várják a helyi falatokat, majd továbbutaznak Cetinjébe, a 15. században alapított kedves kisvárosba. Utoljára az Adriai-tenger partvidékének legrégebbi városi települését, a Kr. e. 5. században alapított Budva városát látogatják meg. Miután lehetőségük nyílik felfedezni a történelmi negyedben található régi városfalakat, egy helyi étteremben tipikus montenegrói ételekből álló ebédet fogyaszthatnak. A közeli Kotorba történő visszautazás során az autóbuszos transzfer lehetőséget ad arra, hogy a szép montenegrói vidék további autós látványa mellett pihenhessenek. Megjegyzés: Ez a túra kb. 2 órás autózást tartalmaz hegyi, kanyargós úton; nem alkalmas azoknak a vendégeknek, akik utazási betegségben szenvednek. Ez a túra kb. 1,5 órás gyaloglást tartalmaz, néhány lépcsőfokkal az étteremben. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával. Ez a túra 2023.11.08-án (MSC Lirica) és az MSC Sinfonia vendégei számára nem elérhető.

KTR16 - JAZ BEACH TRANSZFER

Hagyja el a hajót, és élvezze néhány órán át a napsütést a Jaz strandon, amelyet a nyílt tengerre nyíló kilátás és a tiszta víz jellemez. A strand kavicsos, vegyes kavicsos, jellegzetesen buja mediterrán tájba ágyazott. A terület állami védelem alatt áll, és nemzetközi hírnévre tett szert, mivel jelentős rockkoncertek helyszíne volt, többek között a Rolling Stones, Lenny Kravitz és Madonna koncertjeinek. A szabadidőt a tervek szerint úszásra vagy a napsütésben való pihenésre és egy frissítő ital elfogyasztására szánjuk. Felhívjuk figyelmét, hogy a napozóágyak és a napernyő nem tartozék. Ez a túra júniustól szeptember közepéig tart, és az időjárási viszonyoktól függ. Ez a túra csak az MSC Armonia fedélzetén tartózkodó vendégek számára van fenntartva.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

bottom of page