top of page
Kusadasi, Törökország

Kezdje meg a hajóútjának tervezését és foglalja le a kirándulásokat Kusadasiból

Törökország a világ néhány legerősebb birodalmának, köztük a római, bizánci és oszmán birodalomnak a tanúja, és bővelkedik ókori emlékekben és UNESCO világörökségi helyszínekben. Ez az ország híres az elsöprő óceáni kilátásról, a nyüzsgő szukákról, a régészeti csodákról és a szaharai tájakról.

Kusadasi és Efezus, két tengerparti városa egyaránt az MSC Mediterranean Cruises célpontja - az egyik egy csillogó Égei-tengerre néző, elbűvölő tengerparti üdülőhely, a másik pedig egy ókori kereskedelmi központ, tele lenyűgöző régiségekkel.   

Válasszon egy felejthetetlen túrát az MSC Cruises kirándulásainak listájából, többek között:

- Epheszosz
- Szűz Mária háza 
- Szent János templom

A mai Selcuktól nem messze fekszik az ókori Efezus, a város, amely a klasszikus Görögországtól a Római Birodalomig terjedő időszak romantikus maradványaival van megfűszerezve. Töltsön egy napot a régészeti múzeumban a leletek megcsodálásával, vessék tekintetüket a vidékre az Ayasuluk erődből, élvezzék a napot a Nagy Színházban, vagy csodálják meg az ókori világ hét csodájának egyikét: a fenséges Artemisz templomot.

Zarándokoljon el a Szűz Mária-házba, ahol állítólag Szent Mária, Jézus anyja töltötte élete utolsó éveit. A 19. században egy római katolikus apáca által újra felfedezett helyszín ma már szent hely, amelyet érdemes felkeresni, és amelyhez kívánságkút, keresztelőmedence, varázslatos kápolna és macskaköves udvari kert tartozik.

Aki a rusztikus építészeti pompát kedveli a falusiasság helyett, fedezze fel az anglikán evangélista Szent János-templom lenyűgöző belső tereit. Ez a tengerparti Izmir városában található, tiszteletre méltó vallási hely szép festmények gyűjteményének, kaleidoszkópszerű kupolás mennyezetének és fenséges márványoltárának ad otthont.

KUS01 - EPHESUS

Hagyja el a kikötőt, és érje el Efezust, az ókori világ egyik legfontosabb városát, amely a kelet és nyugat határán fekszik. A part mentén alapított város a 4. századig virágzó kereskedőváros volt, majd a 8. században végleg elnéptelenedett. Ha egyszer a helyszínen jársz, úgy fogod érezni, mintha kétezer évet léptél volna vissza az időben. Kövesse idegenvezetőjét, és fedezze fel ennek az ókori városnak a csodáit, amelynek leghíresebb műemléke a Celsus könyvtár. A könyvtárat Tiberius Julius Aquila építtette, hogy megörökítse apja emlékét. A könyvtárat tűzvész pusztította el, de megmaradt a pompás márványhomlokzat, a fülkékben elhelyezett 4 szoborral, amelyek Celsus 4 erényét ábrázolják.  Csodálja meg az Agorát, a nagy teret, ahol a kereskedelmi tevékenységek folytak, a márvány utcát, ahol számos üzlet található, és Hadrianus templomának maradványait, amelyből csak két, egy boltívet tartó oszlop maradt meg. A látogatás a színházzal folytatódik, amely festői helyen, a domb oldalában épült, és amely akár 14 000 férőhelyes is lehetett, valamint a fürdőkkel. Efezusnak négy fürdőkomplexuma volt, amelyek közül a legnagyobbnak még ma is két, finoman márványból díszített csarnoka van. Végül szabadidő áll majd rendelkezésre a vásárlásra, mielőtt visszatérnénk a kikötőbe. Felhívjuk figyelmét, hogy ez a túra egyenetlen talajon való gyaloglást is tartalmaz. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket.

KUS02 - AZ EFEZUSI RÉGÉSZETI LELŐHELY ÉS A SZŰZ MÁRIA HÁZA

Történelem és vallás az összetevői ennek a félnapos kirándulásnak. Hagyja el a kikötőt, és érje el első úti célját, a Szűz Mária-házat, amely mind a keresztények, mind a muszlimok számára szent hely. A 19. században fedezték fel egy német misztikus apáca naplóiban talált információk alapján. A helyszínt hivatalosan a római katolikus egyház kegyhelyévé nyilvánították, és 1967-ben VI. Pál pápa, 2006-ban pedig XVI. Benedek pápa látogatta meg. Úgy tartják, hogy ez az a hely, ahol Szűz Mária az első század vége körül földi életének utolsó éveit töltötte. Meglátogatjuk a helyet, amely egy kis kápolnából áll, amelynek közepén egyetlen helyiségben áll a Szűzanya szobra, egy kis mellékhelyiség, ahol a Szűzanya a feltételezések szerint aludt, és egy külső fal, ahol a zarándokok kis papírdarabokon hagyják imáikat. Újra felszállva az autóbuszra, elérjük Efezus régészeti helyszínét, és az ókori városba való belépés után hamarosan úgy érezhetjük, mintha kétezer évet léptünk volna vissza az időben. Kövesse idegenvezetőjét, és fedezze fel ennek az ókori városnak a csodáit: a Celsus könyvtárat, amelyet Tiberius Julius Aquila építtetett, hogy megörökítse apja emlékét, az Agorát, a márvány utcát, ahol számos üzlet található, és Hadrianus templomának maradványait, amelyből csak két, egy boltívet tartó oszlop maradt meg. A látogatás a színházzal folytatódik, amely festői helyen, a domb oldalában épült, és amely akár 14 000 ember befogadására is alkalmas volt, valamint a fürdőkkel. Efezusnak négy fürdőkomplexuma volt, amelyek közül a legnagyobbnak még ma is két, finoman márványból díszített csarnoka van. Végül szabadidő áll majd rendelkezésre a vásárlásra, mielőtt visszatérnénk a kikötőbe. Felhívjuk figyelmét, hogy ez a túra egyenetlen talajon való gyaloglást is tartalmaz. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek.

KUS05 - DELUXE TENGERPARTI TÚRA

A nyaralás lényege, hogy ne kelljen mást tenned, mint lazán lógni, elnyújtózni a napozóágyon, és elgondolkodni az élet értelmén. Az autóbuszos utazás egy 5 csillagos szálloda privát strandjára visz a gyönyörű török tengerparton, amely tökéletes helyszín az egész család számára. A tengerparti tartózkodás tökéletes lehetőséget nyújt arra, hogy azt tegyen, amit csak szeretne - ússzon a tenger hívogató kékjében, dőljön hátra és élvezze a napsütést, vagy egyszerűen csak üljön és hagyja, hogy a pillanat varázsolja el, mielőtt az utazás a hajóra való visszatéréssel véget ér. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra májustól október végéig tart, és az időjárási viszonyoktól függ. Javasoljuk, hogy viseljen fürdőruhát, hozzon magával törölközőt, kalapot, naptejet és napszemüveget. Italok és étkezés a szállodában kaphatók, de a túra ára nem tartalmazza.

KUS07 - KUSADASI LEGJOBBJAI

Ez az egész napos kirándulás, amelyet úgy terveztek, hogy egynapos áttekintést adjon a Kusadasi környéki három legjobb turisztikai helyszínről, ötvözi a hitet, az ókori történelmet, a kultúrát és a vásárlást. Kusadasi kikötőjéből indulva az első úti cél a Szűz Mária háza lesz, amely mind a keresztények, mind a muszlimok számára szent hely. Úgy tartják, hogy ez az a hely, ahol Szűz Mária földi életének utolsó éveit töltötte az első század vége körül. Meglátogatjuk a helyet, amely egy kis kápolnából áll, amelynek közepén egyetlen helyiségben áll a Szűzanya szobra, egy kis mellékhelyiség, ahol a Szűzanya a feltételezések szerint aludt, és egy külső fal, ahol a zarándokok kis papírdarabokon hagyják imáikat. Ezután szálljon fel az autóbuszra, és induljon el egy ókori történelmi utazásra Epheszosz kiterjedt régészeti lelőhelyének megtekintésével. Kövesse idegenvezetőjét, és fedezze fel ennek az ókori városnak a csodáit: a Celsus könyvtárát, az Agorát, a márvány utcát, ahol számos üzlet található, Hadrianus templomának maradványait, amelyből csak két boltívet tartó oszlop maradt meg, valamint a 14 000 férőhelyes színházat és a fürdőket. Az Efezusi Régészeti Múzeum meglátogatása is szerepel az útitervben. Ez a Selcukban található kis múzeum az Efezus romjaiból feltárt hellenisztikus és római kori szobrok, faragott domborművek és műtárgyak hihetetlen gyűjteményével büszkélkedhet. Itt található Artemisz (a termékenység istennője) híres szobra is. Ezután itt az ideje, hogy pihenőt tartson, és beüljön egy étterembe egy finom ebédre, hogy erőt gyűjtsön. A délután autóbusszal folytatódik a Szent János-bazilikához való eljutással, ahol a helyszín külső megtekintése és egy rövid fotózási megálló következik. Visszafelé a kikötőbe vezető úton élvezze a panorámakocsikázást az Isa Bey-mecset, a nagyon régi török fürdő romjai és egy Artemisz-templom mellett elhaladva. A kirándulást némi idő vásárlásra és egy szőnyegszövő bemutató megtekintésére zárja. Felhívjuk figyelmét, hogy ez a túra egyenetlen talajon való gyaloglást is tartalmaz. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával.

KUS15 - KALANDOZÁS 4X4-EL A TÖRÖK FALVAKON KERESZTÜL

Kaland, adrenalin és szórakozás vár rád ezen a terepjárós kiránduláson. Kezdje egy autóbuszos utazással a Pamucak-öbölbe és a 4X4-es járműparkba, ahol eligazítást kap az útvonalról és a biztonságról. Ezután szálljon fel a járművére, és kezdje meg kalandját keskeny utakon és számos falun, köztük Bahcecik, Yenikoy és Cinar településeken keresztül. Gokcealan faluban egy rövid megállót tervezünk, ahol elkortyolhat egy csésze török teát. Szálljon újra dzsipbe, és érje el Efezus kapuját, ahol a Szűz Mária szobor található; ez jó alkalom néhány fénykép készítésére és a széles régészeti terület külső megtekintésére. Az ebéd elfogyasztása után elérik a Pamucak strandot, ahol lehetőségük lesz szörfözni és rövid szünetet tartani a fürdőzéshez. A túra a kikötőbe való visszatéréssel zárul. Megjegyzés: A túrán való részvételhez 7 és 70 év közötti korú vendégeknek kell részt venniük. Minden résztvevőnek alá kell írnia egy lemondó nyilatkozatot, de nem ők vezetik a járművet. A túra nem alkalmas hát- és nyakproblémákkal küzdő vendégek és terhes nők számára. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell ezt a parti kirándulások irodájával. Az idegenvezetők csak angol nyelven állnak rendelkezésre.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KUS01 - EPHESUS
bottom of page