top of page
Limassol, Ciprus

Kezdje meg a hajóútjának tervezését és foglalja le a kirándulásokat Limassolból

A lenyűgöző ciprusi tengerparton fekvő Limassol lenyűgöző MSC Mediterranean Cruises úti cél. A várost középkori váráról, vízparti szoborparkjáról és múzeumainak széles skálájáról ünneplik. Limassolon túl fekszik Páfosz lenyűgöző városa, valamint számos természeti és régészeti csoda, köztük a Millomeri-vízesés és Apolló szentélye.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Páfosz 
- Apolló temploma
- Millomeri vízesések 
 
Páfosz történelmi városa, az UNESCO Világörökség része, egy tengerparti város Ciprus délnyugati részén. Ezen az MSC Cruises kiránduláson megnézheti a csodálatos 3. századi mozaikokat a Dionüszosz házának megőrzött romjainál . Ezután látogasson el a Szent Neophytos kolostorba, ahol megtekintheti a 12. századi "Egkleistrát", amelyet a remete Neofytos faragott ki egy hegyből. Itt bizánci freskók és csodálatos falfestmények díszítik a barlangot. Visszautazva Limassolba, vessék tekintetüket Aphrodité sziklájára, a szerelem istennőjének legendás szülőhelyére. Ez a mitológiai tengerparti nevezetesség felejthetetlen fényképet készít!
 
Tapasztalja meg Ciprus egy autentikus szeletét az MSC Cruises kirándulásán az Apollón Hylatész szentélyéhez, egy szent helyhez, amely az i. e. 8. századból származik. Ez az ősi úti cél Apollón Hylatész, az erdő istene előtt tiszteleg, és egy részben felújított templomot, egy gyönyörű kertet és más érdekes romokat mutat be. Később fedezze fel Kolossi várát, egy korábbi keresztes lovagvárat. Ezután álljon meg a festői Omodos faluban, ahol megkóstolhatja a helyben termelt borokat.
 
Vegyen részt egy izgalmas MSC Cruises kiránduláson, és fedezze fel Ciprus rejtett oldalát. Dzsippel utazva a Troodos-hegység termékeny déli lejtőit tekintheti meg, szőlőültetvények és ültetvények között haladva. Álljon meg Agros faluban, ahol megismerkedhet a kézműves termékekkel, köztük a lekvárral, a kandírozott gyümölcsökkel és az aromás rózsavízzel. Később a Millomeri-vízesések elvarázsolják - festői hátteret nyújtanak, amely gyönyörű fotókat készít!

LIM06 - FESTŐI CIPRUS, FALVAK ÉS MILLOMERI VÍZESÉSEK DZSIPPEL

A gyönyörű mediterrán Ciprus szigetét csodálatos tengerpartjairól, érdekes és mozgalmas, egészen az i. e. 10. évezredig visszanyúló történelméről, számos régészeti leletéről, valamint csodálatosan változatos tájairól és töretlen nyári napsütéséről ismerik. E szórakoztató túra útvonala először a sziget legnagyobb mesterséges gátjához vezet; építése miatt egy egész falut - Alassa - kellett áttelepíteni a közeli oldalra. A következő úti cél Lofou falu, amely nevét a körülötte hatalmas amfiteátrumként elterülő dombos tájról kapta. Bár a falu alapításának pontos dátumáról nincsenek információk, feltételezhető, hogy az első lakosok a 7. századi arab portyák idején jelentek meg. A túra ezután ismét dzsippel folytatódik, hogy a Troodos-hegység sűrű fenyőerdőin keresztül a sziget egyik természeti csodájához, a gyönyörű Millomeri-vízeséshez vezessen, amelyet egy rövid séta után érnek el. Vigye magával fényképezőgépét, hogy készítsen néhány fotót erről a különleges helyről, hogy otthon is beilleszthesse az albumába. Utolsóként az útitervben Lania falu, az ország egyik fő bortermelő települése szerepel. Úgy tűnik, hogy Lania neve Lanáról, Dionüszosz boristen lányáról ered, és a megálló során megtekintheti a régi borprést, a Commandaria raktármúzeumot és egy régi olajsajtolót. A Limassol kikötőjébe és a hajójához való nyugodt visszautazás után tökéletes véget ér a túra. Kérjük, vegye figyelembe: a túra nem alkalmas nyak-/hátproblémákkal küzdő vendégek és terhes nők számára. A sofőr csak angol nyelven ad tájékoztatást az út során. A szombatra, vasárnapra és munkaszüneti napokra eső hívások alkalmával a vendégeknek nem lesz lehetőségük a helyi termékek előállításának megtekintésére.

LIM09 - RÉGÉSZETI FELFEDEZŐ TÚRA PÁFOSZBA

Páfosz egy ősi város Ciprus déli partján, Limasszoltól 1 órányira. Első megállónk a pafosi régészeti parkban lesz, ahol meglátogatjuk a Dionüszosz házát, egy római kori luxusépületet, amelynek szobái egy udvar körül helyezkednek el, és amelyet a 4. században földrengés pusztított el. A ház híres gyönyörű padlómozaikjairól, amelyek a 3. századból származnak, és mitológiai és vadászjeleneteket ábrázolnak. A túra a Szent Neofitoszhoz vezető autóúttal folytatódik, ahol meglátogatjuk a 12. századi "Egkleistrát", a remete Neofitosz által a hegyből kivájt burkolatot. A burkolat a 12-15. századi bizánci freskók szép példáit tartalmazza. A kolostorban érdekes egyházi múzeum található. Szabadidejük lesz arra, hogy sétáljanak a festői pafosi kikötőben, amely az archeológiai park mellett található. A kirándulást egy rövid fotózásra való megállással zárjuk Aphrodité sziklájánál, a görög szerelem istennőjének szülőhelyénél. Kérjük, vegye figyelembe: a vendégeket arra kérjük, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. 

LIM10 - ÓKORI KOURION ÉS A SZÉP OMODOSZ

Egy rövid autóbuszos utazás során eljutunk Kourion ókori városának maradványaihoz, amely az ókortól a korai középkorig fennmaradt, és a sziget legfontosabb régészeti lelőhelyének számít. Az Episkopi-öbölre néző helyszín állandó felfedezéseket tartogat, köszönhetően a folyamatos ásatásoknak, amelyek újabb és újabb kincseket hoznak napvilágra. A vezetett túra során felfedezheti a teljesen felújított görög-római színházat és a gyönyörű padlómozaikokkal díszített Eustolio-házat. Megtudhatja, hogy a ház eredetileg egy római villa volt, majd nyilvános szabadidőközponttá alakították át. A kirándulás Omodosba folytatódik, egy festői kisvárosba, amely a szárazföld belsejében, 800 méterrel a tengerszint felett fekszik, és a környéken termelt boráról ismert. Meglátogatnak egy helyi pincészetet, ahol ízletes borkóstolót tartanak, beleértve a Zivaniát, a ciprusi gránátalma pálinkát is. Ezután sétáljon egyet Omodosban, fedezze fel a tökéletesen megőrzött történelmi központot, és látogasson el a Szent Kereszt templomba. A hagyomány szerint a templomban őrzik annak a kötélnek egy darabját, amellyel Jézust a kereszthez kötözték. A túra a hajóra való visszatéréssel ér véget. Kérjük, vegye figyelembe: a vendégeket arra kérjük, hogy a vallási jelentőségű helyek látogatásához megfelelő öltözéket viseljenek.

LIM11 - IKONIKUS CIPRUS: KOLOSSZI KASTÉLY ÉS A BORÁSZAT

Ezen a kiránduláson talán Apollón látnivalóit tekinthetjük meg, de a görög Bacchus isten előtt is tisztelgünk, miközben a sziget bortörténetét is megismerjük! Első megállónk az Apollón-templomnál lesz, amely a sziget legnagyobb és legfontosabb vallási központja, és amely a Kr. e. VIII. századtól a Kr. u. IV. századig folyamatosan használatban volt. Továbbutazunk a közeli Kolossi faluba, hogy meglátogassuk a Cipruson a keresztesek idejéből fennmaradt várat. A XIII. századi Kolossi kastély a sziget bortermelésének történetéhez, különösen a helyi Commandaria bor előállításához kapcsolódik. Túránk során ellátogatunk a ciprusi bormúzeumba, ahol megismerkedhetünk a ciprusi borászat 7500 éves hagyományával. Természetesen lesz időnk megkóstolni egy pohár ciprusi bort, mielőtt visszatérünk a kikötőbe. 

LIM12 - ÖNÁLLÓ FELFEDEZÉS: LARNACA & LEFKARA EZÜST ÉS HÍMZÉS

Ez a kirándulás ideális azok számára, akik inkább önállóan szeretnék felfedezni a várost, de mégis szeretnének egy rövid bevezetőt útközben. Larnakába, Ciprus legrégebbi élő városába, az eredetileg Kition néven ismert Larnakába, a sztoikus filozófus Zénón szülőhelyére utazunk. A korai keresztény időkhöz kötődő Lárnaka különleges hely a keresztények számára, mivel a város püspöke Szent Lázár (Lázár) volt, aki úgy döntött, hogy itt tölti "második életét", miután Jézus feltámasztotta őt a halálból. A nevére épített templom azon a helyen áll, ahol állítólag a maradványait megtalálták. Amikor elérjük Lárnakát, szabadidő áll majd rendelkezésünkre, hogy saját magunk fedezzük fel a várost. Ezután visszatérünk Limassolba Lefkarán keresztül, amely a hagyományos csipkehímzéséről, a "Lefkaritika" néven ismert csipkehímzéséről híres falu. Itt is lesz szabadidő a falu saját felfedezésére, mielőtt visszatérnénk a kikötőbe.

LIM14 - AUTÓBUSZOS TRANSZFER A DASOUDI STRANDRA

Limassol turisztikai övezetének szívében található, egy kis ligetben megbújó Dasoudi strand a célpontja ennek a néhány órás kirándulásnak. A kilométer hosszú homokos strand, a tenger, a nap és a pihenés várja, hogy gondtalanul töltsön el egy kis időt, élvezve a nyári nyaralás lényegét. A strandra érve napernyőt és nyugágyat bérelhet, és ha megjött az étvágya, a strand végén lévő étteremben vásárolhat egy kis harapnivalót vagy egy frissítő italt. A kék zászlóval kitüntetett strand a parttól néhány méterre lévő sekély víznek köszönhetően gyermekes családok számára is alkalmas. A megbeszélt időpontban szálljon fel a buszra, hogy visszatérjen a kikötőbe és a hajóhoz. Kérjük, vegye figyelembe: ez a kirándulás júniustól szeptemberig tart, és az időjárási viszonyoktól függ. Ajánlott strandtörülközőt és naptejet hozni.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

bottom of page