top of page
MSC hajóút kirándulások Lisszabon
Lisszabon: Video

Lisszabon, Portugália

Kezdje el tervezni hajóútját és foglalja le kirándulásait Lisszabonban

Látogasson el Lisszabonba az MSC Földközi-tengeri hajóútján, és fedezze fel a világ egyik legősibb városát, amely Athén után a második legrégebbi európai főváros. Még nem vált világvárossá, fehér kupolás katedrálisai és macskaköves sikátorai pedig jellegzetesen portugálossá teszik. Az Atlanti-óceán partján fekvő egyetlen fővárosként Lisszabon rendkívül olcsó: az ételek, italok és szórakozási lehetőségek mind kivételes ár-érték arányt kínálnak.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A lenyűgöző Belem-torony 
- Régimódi villamosok
- Lisszabon szárazföldön és vízen
 
Az ikonikus Belem-torony, Lisszabon és talán Portugália legfelismerhetőbb műemléke. Szertartási kapunak és erődnek épült, amikor Portugália világbirodalommal rendelkezett, de látványosan nem sikerült megvédenie a várost. 1580-ban néhány óra alatt elesett a megszálló spanyol csapatok elől, majd a félszigeti háborúban francia csapatok foglalták el. Volt börtön, világítótorony és vámközpont is, ma pedig az UNESCO világörökség része. Mindenképpen nézze meg a gödröket, ahová a foglyokat dobták, és a 16. századi orrszarvú vízköpőt.
 
Lisszabon régimódi villamosai egyedülállóak a városban, és már generációk óta léteznek. A villamosok egyszerre jelentenek turisztikai látványosságot és megbízható utazási lehetőséget az ingázók számára Lisszabon városában. Szálljon fel a villamosra a Martim Moniz téren, és induljon el Lisszabon dombjai felé. Útközben láthatja az óvárost, elhalad a Graça negyed és az Alfama negyed mellett. Végül a Portas do Sol kilátónál érjük el a legmagasabb pontot, ahonnan varázslatos kilátás nyílik a metropoliszra és a Tajo folyóra.
 
Lisszabon felfedezése szárazföldön és vízen egyaránt páratlan élményt nyújt Portugália fővárosában. Ez az MSC kirándulás lehetőséget kínál arra, hogy egy kétéltű hajó fedélzetére szálljon, amely egyszerre képes a vízen és a szárazföldön is közlekedni. A túra először a szárazföldön kezdődik, és olyan főbb nevezetességeket érint, mint a Praça do Comércio, a Praça do Rossio, a Szabadság sugárút és a Marquês de Pombal tér. A túra ezután a vízen folytatódik, ahol egy 30 perces hajóútra indul a Tajo folyón. Miközben áthajózik a folyón, megcsodálhatja a festői városképet a vízpartról. 

LISBON - LISBON SIGHTSEEING & RIVER CRUISE - LISAN

Lisszabon és folyója pont olyan jól kiegészítik egymást, mint Budapest és a Duna... Fedezze fel a csodálatos portugál fővárost félnapos fakultatív* kirándulásunkon: buszon és hajón utazva! A kikötőből kikanyarodva a busz Lisszabon legismertebb nevezetességeit ejti útba, köztük a Pombal teret, a Liberty sugárutat, a Fekete ló teret és Rossiot - a város szívét. Megnézheti Baixát, a város egykori központját melyet teljes egészében újjáépítettek a környéket elpusztító földrengés után a 18. században. A VII. Edward Király Parkban található kilátópontról pedig fantasztikus panorámában gyönyörködhet! Ne felejtse a tengerjáró fedélzetén a fényképezőgépet - miután a buszról folyami hajóra váltanak, egészen új perspektívából tárulkozik fel a város szépsége. A csoport áthalad a látványos függesztett híd alatt, ami a híres san franciscoi Golden Gate hidat idézi fel sokakban - de érdemes megörökíteni Krisztus Király monumentális szobrát is! A Belém negyednél újabb látványosságok várják a parton, köztük a Felfedezések emlékmű, a Belém torony és gazdagon díszített Jeronimos monostor. A Tagus folyón hajókázva a fedélzeten finom helyi falatokkal is várják a csoportot. A kirándulás végén visszatérés a kikötőbe.
Megjegyzés: a kirándulás az időjárási körülményektől valamint a Tagus folyó hajózhatóságától függően indul. Kérjük, hogy a bármilyen ételintoleranciától szenvedő utasaink erről legkevesebb két nappal a kirándulást megelőzően értesítsék a fedélzeti Shore Excursions Office-t. A kirándulóknak folyamatosan maszkot kell viselniük. A kiránduláson való részvétellel a vendégek elfogadják és elkötelezik magukat, hogy követik az útmutatót és az idegenvezető kéréseit. Amennyiben az MSC úgy ítéli meg, hogy az utazók egészsége és biztonsága veszélynek lenne kitéve, az MSC fenntartja a jogot, hogy intézkedéseket tegyen. Felhívjuk figyelmét, hogy azok a kirándulókat, akik a túra során önként úgy döntenek, hogy eltérnek a kirándulás cég által kijelölt kereteitől, őket nem engedik visszaszállni a hajóra. Kiránduláson olyanok vehetnek részt, akik rendelkeznek az EU digitális COVID igazolással (zöld kártya). A kiránduláson nem vehetnek részt olyanok, akik maguk rendelkeznek zöldkártyával, de olyan 12 éves, vagy annál idősebb gyerekekkel utaznak, akik nincsenek teljesen beoltva. Számukra az MSC egyéb lisszaboni kirándulásai állnak rendelkezésre (melyeken irodánk magyar nyelvű idegenvezetést nem biztosít). Alternatív megoldásként a hajóút során vegye fel a kapcsolatot a fedélzeti Shore Excursions irodával: ingyenes tesztet szerveznek.

Lisszabon: List
bottom of page