top of page
Lisszabon, Portugália

Kezdje el tervezni hajóútját és foglalja le kirándulásait Lisszabonban

Látogasson el Lisszabonba az MSC Földközi-tengeri hajóútján, és fedezze fel a világ egyik legősibb városát, amely Athén után a második legrégebbi európai főváros. Még nem vált világvárossá, fehér kupolás katedrálisai és macskaköves sikátorai pedig jellegzetesen portugálossá teszik. Az Atlanti-óceán partján fekvő egyetlen fővárosként Lisszabon rendkívül olcsó: az ételek, italok és szórakozási lehetőségek mind kivételes ár-érték arányt kínálnak.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A lenyűgöző Belem-torony 
- Régimódi villamosok
- Lisszabon szárazföldön és vízen
 
Az ikonikus Belem-torony, Lisszabon és talán Portugália legfelismerhetőbb műemléke. Szertartási kapunak és erődnek épült, amikor Portugália világbirodalommal rendelkezett, de látványosan nem sikerült megvédenie a várost. 1580-ban néhány óra alatt elesett a megszálló spanyol csapatok elől, majd a félszigeti háborúban francia csapatok foglalták el. Volt börtön, világítótorony és vámközpont is, ma pedig az UNESCO világörökség része. Mindenképpen nézze meg a gödröket, ahová a foglyokat dobták, és a 16. századi orrszarvú vízköpőt.
 
Lisszabon régimódi villamosai egyedülállóak a városban, és már generációk óta léteznek. A villamosok egyszerre jelentenek turisztikai látványosságot és megbízható utazási lehetőséget az ingázók számára Lisszabon városában. Szálljon fel a villamosra a Martim Moniz téren, és induljon el Lisszabon dombjai felé. Útközben láthatja az óvárost, elhalad a Graça negyed és az Alfama negyed mellett. Végül a Portas do Sol kilátónál érjük el a legmagasabb pontot, ahonnan varázslatos kilátás nyílik a metropoliszra és a Tajo folyóra.
 
Lisszabon felfedezése szárazföldön és vízen egyaránt páratlan élményt nyújt Portugália fővárosában. Ez az MSC kirándulás lehetőséget kínál arra, hogy egy kétéltű hajó fedélzetére szálljon, amely egyszerre képes a vízen és a szárazföldön is közlekedni. A túra először a szárazföldön kezdődik, és olyan főbb nevezetességeket érint, mint a Praça do Comércio, a Praça do Rossio, a Szabadság sugárút és a Marquês de Pombal tér. A túra ezután a vízen folytatódik, ahol egy 30 perces hajóútra indul a Tajo folyón. Miközben áthajózik a folyón, megcsodálhatja a festői városképet a vízpartról. 

LIS07 - ARRABIDA BORÁSZAT TÚRA

Indulás a mólótól, és az Aranykapu testvérhídján, az Április 25. hídon áthaladva eljut a "Krisztus Király" szobor tövéhez, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Lisszabonra. Kirándulásunk Azeitao városában folytatódik, amely híres süteményeiről és a "Moscatel de Setubal" boráról híres. Egy helyi borházba látogatunk el, ahol borkóstolót tartunk, és többet megtudhatunk arról, hogyan készül ez az édes aperitifbor. Ezután a "Parque Natural da Arrabida" - Nemzeti Park - felé vesszük az irányt, amelyet az itt található vadregényes, gyönyörű táj és a madarak és vadon élő állatok gazdag választékának védelmére hoztak létre. Az út a hegygerincen keresztül kanyarog, és lenyűgöző kilátást nyújt Setúbalra és Trójára. Visszatérve Lisszabonba városnézés, majd elérjük a "Rossio"-t, ahol megállunk egy kis szabadidőre. Visszatérés a kikötőbe. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra hosszú autóbuszos transzfert tartalmaz. A látási viszonyok Arrabidában a látogatás napján az időjárási viszonyoktól függenek. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a látogatás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával. 

LIS15 - LISSZABON A VILLAMOSON

Ez a túra nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy Portugália fővárosát, Lisszabont egy egyedülálló perspektívából fedezze fel: az egyik csodálatos, régimódi villamoson, amelyet nemcsak naponta rengeteg ingázó használ, hanem igazi turisztikai látványossággá is vált. Miután elhagyta a hajót, egy rövid buszozással először a mólótól a Martim Moniz térre jut, ahonnan felszáll a villamosra. A fedélzeten a "pastel de nata" (zamatos kis pudingos pudingos torta) helyi specialitással és egy pohár portói borral szolgálják fel, hogy még jobban megédesítsék az utazást a lisszaboni hegyekbe. A Graça negyed és az Alfama negyed mellett elhaladva bepillantást nyerhet Lisszabon óvárosába. Eléri a Portas do Sol kilátót, ahonnan varázslatos kilátás nyílik a metropoliszra és a Tajo folyóra, majd a katedrális mellett haladva Lisszabon belvárosa és az elegáns Baixa negyed felé. Várja a Jerónimó-kolostor, valamint a Tejo folyó partján álló Belém-torony külső megtekintése, amelyek mindkettő a manuelin építészeti stílus (más néven késő portugál gótika) szép példája, és mindkettőt az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Az utazás a kikötőbe és a hajóra való visszatéréssel ér véget. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. A Belém-torony területén érvényben lévő parkolási korlátozások miatt a helyszínen történő fotózás nem garantált; ha a megállásra nem kerülhet sor, a vendégek az autóbuszból készíthetnek képeket a Belém-toronyról. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával. Ennek a túrának több indulási időpontja is lehet a hajó kikötői tartózkodási ideje alatt. A kirándulás előtti napon minden információt megkap a konkrét indulással kapcsolatban.

LIS23 - LISSZABON SZÁRAZFÖLDÖN ÉS VÍZEN

Szeretné Lisszabon nagyszerű városát kevésbé hétköznapi módon felfedezni? Akkor csatlakozzon ehhez a túrához, és készüljön fel arra, hogy néhány órát szárazföldön és vízen átkelve egy olyan járművel tölthet el, amely a belső 007-esét is megidézi: egy kétéltű járművel! A zseniális hibridre a mólónál szállhatsz fel, majd a szárazföldi szakaszon élvezheted a kilátást a legfontosabb nevezetességekre, mint például a Praça do Comércio, a Praça do Rossio, a Szabadság sugárút és a Marquês de Pombal tér. A Bélem negyedben egy megállót tervezünk, ahol megkóstolhat egy "pastel de Bélem"-et, egy ízletes portugál pudingos tortát, és kívülről megnézheti a Tejo partján, a hullámtörő mólóján egyedül álló, lenyűgöző helyen álló Felfedezések emlékművét. Aztán itt az ideje, hogy belevessük magunkat egy közel 30 perces, a Tajo folyón tett kirándulásba, amely során a vízpartról nagyszerű kilátás nyílik Lisszabon sziluettjére. A mólóhoz visszatérve a kirándulás a hajóra való visszatéréssel ér véget. Kérjük, vegye figyelembe: mivel a kétéltű járműbe való be- és kiszállás 5 nagy lépcsőfok leküzdésével jár, a túra mozgáskorlátozott vendégek számára nem alkalmas. A túra csak angol vagy portugál nyelvű idegenvezetővel indul. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával.

LIS24 - CAPARICA TENGERPARTI SZÜNET

Ez a félnapos tengerparti kirándulás tökéletes az egész család számára, és egy városnézéssel kezdődik, amely Lisszabon néhány kulcsfontosságú nevezetességét járja körbe. Elhalad a lenyűgöző Felfedezések emlékműve mellett - amely Portugália 15. és 16. századi felfedezések korának romantikus ünneplése - a Tajo folyó északi partján fekvő Santa Maria de Belém polgári plébánián. Miután átkeltek a folyó déli partjára, Lisszabon környékének egyik legjobb strandja felé veszitek az irányt: Costa da Caparica. Rengeteg időd lesz arra, hogy kiélvezd a tengerparti hangulatot ezen a népszerű helyen: úszhatsz, fagylaltozhatsz, építhetsz homokvárakat - a választás teljesen a te kezedben van. A kirándulás végül a hajóra való visszatéréssel ér véget. Felhívjuk figyelmét, hogy a túra az időjárási viszonyoktól függ, és ennek megfelelően elmaradhat. Mivel a portugál iskolai nyári szünet június 2. felétől július végéig tart, a vendégeket tájékoztatjuk, hogy sok gyermek lesz a strandon. Ez a túra június közepétől szeptember végéig érhető el.

LIS28 - FATIMA

Nem feltétlenül kell, hogy a vallás vezérelje a fatimai kegyhely meglátogatásához. Ennek a városnak a meglátogatása, amely egy kis vidéki központból a katolikus hit egyik legfontosabb célpontjává nőtte ki magát, kétségtelenül egyedülálló, a hiten túlmutató élményt nyújt. A kirándulás egy kb. 1,5 órás autóbuszos utazással kezdődik a portugál síkságon keresztül, hogy elérjük ezt a fontos vallási célpontot. Zarándokok milliói látogatják ezt a helyet évente 1917 óta, amikor három kis pásztor állította, hogy itt látta Szűz Máriát. A helyszínre érve nem lehet nem lenyűgözni a szentély méretétől, építészetétől és a három kis pásztor látomásához visszavezető szimbólumoktól. Szabadidejük lesz a kegyhely megtekintésére, a jelenések kápolnájának megtekintésére - amely a jelenés helyén épült -, ahol egy 1920-ban készült Szűz Mária-szobor található, vagy van idejük ajándéktárgyakat vásárolni. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebéd is szerepel a programban. Kérjük, vegye figyelembe: az idegenvezetők a helyszínen kívülről adnak magyarázatot; a vendégek egyénileg mennek tovább a belső látogatásokra. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a látogatás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával.

LIS29 - QUELUZ, SINTRA ÉS LISSZABON

Hagyja el a hajót, szálljon fel egy autóbuszra, és élvezze a rövid városnézést Lisszabonban, mielőtt a portugál Queluz városába utazik. Ezután meglátogatják a queluzi királyi rezidenciát, egy pompás palotát elegáns szobákkal és gyönyörű kertekkel, amelyet a portugál "Versailles"-ként is emlegetnek. Továbbutazva a közeli Sintrába, lesz ideje arra, hogy saját tempójában fedezze fel ezt a csodálatos UNESCO világörökségi helyszínt. Sintrában található a Nemzeti Palota, a királyi család egykori rezidenciája, amely Portugália legjobban megőrzött középkori királyi palotája. Megáll egy helyi étteremben, ahol megkóstolhat egy finom ebédet. Végül az autóbusz visszatér Lisszabonba, ahol a Jeronimo-kolostor külső megtekintésére nyílik lehetőség. Mielőtt visszatérne a hajóra, autóbusza elhalad a Belém-torony, Lisszabon fő nevezetessége mellett. Kérjük, vegye figyelembe: Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell ezt a parti kirándulások irodájával.

LIS45 - FATIMA

Nem feltétlenül kell vallási indíttatásúnak lennie ahhoz, hogy meglátogassa a fatimai kegyhelyet. Ennek a városnak a meglátogatása, amely egy kis vidéki központból a katolikus hit egyik legfontosabb célpontjává nőtte ki magát, kétségtelenül egyedülálló, a hiten túlmutató élményt nyújt. A kirándulás egy kb. 1,5 órás autóbuszos utazással kezdődik a portugál síkságon keresztül, hogy elérjük ezt a fontos vallási célpontot. Zarándokok milliói látogatják ezt a helyet évente 1917 óta, amikor három kis pásztor állította, hogy itt látta Szűz Máriát. A helyszínre érve nem lehet nem lenyűgözni a szentély méretétől, építészetétől és a három kis pásztor látomásához visszavezető szimbólumoktól. Szabadidejük lesz a kegyhely megtekintésére, a jelenések kápolnájának megtekintésére - amely a jelenés helyén épült -, ahol egy 1920-ban készült Szűz Mária-szobor található, vagy van idejük ajándéktárgyakat vásárolni. Kérjük, vegye figyelembe: az idegenvezetők a helyszínen kívülről adnak magyarázatot; a vendégek egyénileg mennek tovább a belső látogatásokra. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. A túra ára nem tartalmazza az ebéd költségét (fakultatív). 

LIS48 - PROTECTOURS: LISSZABON ELEKTROMOS TUK-TUKKAL

Szálljon fel egy tuk tukra, egy szabadtéri, négykerekű elektromos járműre, és tegyen egy izgalmas, háromórás túrát Lisszabon ősi negyedeiben. Érezze magát a középkorban, miközben szűk és kanyargós sikátorokon keresztül halad, és a Graça negyedben megáll egy kilátópontnál, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Innen teljes panoráma nyílik a városra és nevezetes helyszíneire, köztük a középkori Szent György-kastélyra, az Április 25. hídra és a Tajo folyóra. Ezután induljon el a Rossio térre, a belváros szívébe, ahol számos gyönyörű templomot, színházat, színvonalas üzletet és butikokat láthat, és útközben több nevezetességnél is megállhat fotózkodni. Mielőtt visszatérne a hajójára, megáll a híres "Pastel de Nata" megkóstolására. Kérjük, vegye figyelembe: Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell ezt a parti kirándulások irodájával. Ez a túra nem alkalmas hátproblémákkal küzdő vendégek számára; a Tuk Tuk felfüggesztése nem puha, mivel az óváros macskaköves utcáin halad keresztül.

LIS49 - VÁROSNÉZÉS

A Lisszabont felfedező kirándulás az Ajuda-palotához vezető busztranszferrel kezdődik. A történelmi városközpontra és a Tajo folyóra néző dombon fekvő palota Lisszabon egyik legkorábbi neoklasszikus épülete. Kövesse idegenvezetőjét a palotában tett túrára, amely az idők során két-háromszintes épületté alakult, és fedezze fel a benne található csodákat. A kirándulás a Belém-toronyhoz folytatódik, ahol egy rövid fotómegálló során megcsodálhatja Lisszabon egyik nevezetességét. Szálljon vissza az autóbuszba, és élvezze Lisszabon "új" városközpontjának panorámatúráját, amely az 1755-ös pusztító földrengés után épült: elhalad a Parlament és a miniszterelnöki hivatal épülete, a "Pombal" márki tér, a "Liberdade" sugárút és a "Rossio" tér - Lisszabon belvárosának szíve - mellett, ahol egy kis szabadidő áll rendelkezésére, mielőtt visszatérne a hajóra. Kérjük, vegye figyelembe: a csütörtöki hívások alkalmával az Ajuda-palota látogatása helyett a Tengerészeti Múzeum meglátogatása lesz a program. A kerekesszékkel közlekedő vendégek is részt vehetnek a kiránduláson, de felhívjuk a figyelmüket, hogy a kirándulás hosszú gyaloglással jár. Ha részt kívánnak venni a kiránduláson, akkor egy fizető segítőnek kell kísérnie őket, aki segít a fel- és leszállásban, és a kerekesszéknek összecsukhatónak/összecsukhatónak kell lennie, mivel a busz nem rendelkezik sem rámpával, sem lifttel. A Belém-torony területén érvényben lévő parkolási korlátozások miatt a helyszínen történő fotózás nem garantált; ha a megállásra nem kerülhet sor, a vendégek a buszról készíthetnek képeket a Belém-toronyról. Minden hónap utolsó vasárnapján vagy különleges alkalmakkor forgalomkorlátozás van érvényben a Liberdade sugárúton; ilyen alkalmakkor ez a sugárút kimarad az útvonalból.

LISBK1 - A RÉGI LISSZABON VARÁZSA

Lisszabon a macskaköves utcák, gótikus templomok és középkori tornyok régi világának csodája. Ezen a kiránduláson mindezt testközelből láthatja! A kikötő elhagyása után a Tajo folyó mentén haladva megtekintheti a Felfedezések emlékművét. Az 1960-ban épült, íj alakú mészkőszobor a nagy felfedezőt, Henrik herceget, a hajós herceget ünnepli, akit más híres tengerészekkel együtt ábrázol, amint a tengerre mutat. Ezután a Jerónimos-kolostor építészeti pompája következik, ahol megcsodálhatja a díszesen faragott homlokzatot, amely az UNESCO világörökségi státuszát érdemelte ki. Ezután visszatekerünk, hogy felfedezzük a városközpontot. A Parca do Comercio gyönyörű folyóparti tér mellett elhaladva, bájos történelmi utcákon keresztül jut el a Rossio térre, a város központjába. A régi Lisszabon szívében leparkolnak a kerékpárokkal, hogy a saját idejükben felfedezhessék a várost. Barangoljon a macskaköves sikátorokban, vásároljon szuveníreket, vagy pihenjen egy ital mellett, mielőtt a folyóparton visszabiciklizik a kikötőbe. Megjegyzés: a kerékpártúra során megtett távolság összesen kb. 25 km, 200 m szintemelkedéssel. A legalább 155 cm magas gyermekek a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével részt vehetnek ezen a túrán. Ez a túra csak az MSC Fantasia vendégei számára érhető el.

LISBK2 - A PORTUGÁL METROPOLISZ E-BIKE-KAL

A Pedelec egy elektromos meghajtású kerékpár, amely akár 25 km/h sebességig támogatja a kerékpárost pedálozás közben. Lisszabon a macskaköves utcák, gótikus templomok és középkori tornyok városa - és ezen a kiránduláson mindezt testközelből láthatja. Miután magunk mögött hagyjuk a kikötőt, a Tajo folyó mentén és a világ második leghosszabb függőhídja alatt tekerünk, hogy megnézzük a Felfedezések emlékművét. Az 1960-ban épült, íj alakú mészkőszobor a nagy felfedezőt, Henrik herceget, a hajós herceget ünnepli, akit más híres tengerészekkel együtt ábrázol, amint a tengerre mutat. Ezután a Torre de Belém és az építészeti csoda, a Jeronimos-kolostor következik, amelynek díszesen faragott homlokzata az UNESCO Világörökségi státuszát érdemelte ki. Ezután felfelé tekerünk a Monsanto erdőparkba, és élvezzük a városra és a völgyre nyíló szép kilátást. Rövid szusszanás után továbbindul a városközpont felé, elhaladva az Aguas Livres vízvezeték és az Eduardo VII. park mellett, útközben fotómegállókat tartva, hogy elérje a Rossio teret a Baixa nevű régi városrészben. Sétálgasson a szűk utcácskákban, szerezzen be néhány szuvenírt és fogyasszon el egy finom paellát, mielőtt idegenvezetője visszaviszi a hajóra. Megjegyzés: a kerékpártúra során megtett távolság összesen kb. 33 km, 350 m szintemelkedéssel. A legalább 155 cm magas gyermekek a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével részt vehetnek ezen a túrán. Ez a túra csak az MSC Fantasia vendégei számára érhető el.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

bottom of page