top of page
Mahón, Spanyolország

Kezdje el tervezni körutazását, és foglalja le kirándulásait Mahónból

Mahon és Menorca sziget az egyik legszebb hely, amelyet az MSC Földközi-tengeri hajóútja során felfedezhet. Az érintetlen strandokkal és olyan jelenetekkel, mintha egy nyaralási képeslapról vették volna ki, Menorca tökéletes úti cél a pihenésre és a sziget kivételes természeti szépségének élvezésére, amelyet az UNESCO 1993-ban bioszféra-rezervátummá nyilvánított. A türkizkék vizeken és a lélegzetelállító tájakon túlmenően Menorca azonban egy kifinomult sziget, amelynek egyedülálló történelmi öröksége tükrözi a spanyol kultúrát és a brit befolyást - a sziget több mint 70 évig brit birtok volt.

Válassza ki a kívánt túrákat az MSC Cruises felejthetetlen kirándulásainak listájából, többek között:

- Ciutadella de Menorca
- Mont Toro
- Torralba régészeti lelőhely

Egy MSC kirándulással felfedezheti Ciutadella de Menorca-t, amely a sziget nyugati partján található. Az Es Born nevű városközpontból sétálhat Ciutadella városában, ahol palotákat, történelmi épületeket, szűk utcákat és a Santa Maria katedrálist fedezheti fel. A régi kikötő is nagyon hangulatos hely, ahol pihenhet és sétálhat, miközben megcsodálhatja a város szépségét.

A sziget közepén található a Monte Toro hegy, Menorca legmagasabb pontja, ahonnan látványos kilátás nyílik a szigetre. Egyik kirándulásunkkal feljuthat a csúcsára, és meglátogathatja a Monte Toro Szűzanyának szentelt középkori szentélyt, amely a helyiek egyik legkülönlegesebb helye.

Egy sétahajós kirándulás alkalmassá teheti a Torralba régészeti lelőhely felfedezésére is, amely a sziget egyik legnagyobb és leglátványosabb őskori települése. A település két megalitból, különböző termekből és egy taula (a Baleár-szigeteken jellemzően megtalálható őskori kőemlék) területéből áll, amely a leglátványosabb építménye.

MAH02 - ÉSZAKI PARTI PANORÁMA

Elhagyjuk Mahon kikötőjét, és észak felé haladunk Puerto de Addayán keresztül, ahol megállunk fotózni. Továbbutazunk Fornells halászfaluba, amely híres homárpörköltjéről és Winston Churchill egyik kedvenc helyéről. Élvezze a festői túrát Cala Tirant gyönyörű parkosított kertjein keresztül, majd fel a Toro-hegyre. Itt megállunk, hogy felfedezzük a "Nuestra Señora del Toro" kolostort, amelyet a Szent Ágoston-rend szerzetesei építettek a XVII. században. Visszatérés Mahonba, ahol vagy a városközpontban tölthetjük az időt, vagy visszatérhetünk a kikötőbe. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára, mivel egyenetlen talajon való gyaloglást tartalmaz. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek.

MAH03 - MINORCA FALVAI

Élvezze az átfogó kirándulást, amely során felfedezheti e varázslatos sziget néhány faluját. Binibecába, egy festői kisvárosba utazunk, amely Menorca délkeleti partján található; egy védett öbölben fekszik, kis homokos stranddal. Ezután Torralba megyünk, amely híres a "taulas"-ról - a Talayot-kultúrára (Kr. e. 2.000) jellemző T alakú kőmonolitokról, titokzatos építményeiről, amelyek valószínűleg oltárokként szolgáltak. Következő megállónk a Toro-hegy lesz; itt lesz időnk egy rövid látogatásra a "Nuestra Señora Del Toro" kolostorban, amelyet a Szent Ágoston-rend szerzetesei építettek a XVII. században. Visszatérés a kikötőbe. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas járási nehézségekkel küzdő vendégek számára, mivel egyenetlen talajon való gyaloglást tartalmaz. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek.

MAH06 - MINORCA KIEMELT HELYSZÍNEI

Töltsön fél napot a hajón kívül Menorca felfedezésével, a Baleár-szigetek második legnagyobbikának, amely gyönyörű tájaknak, szép falvaknak és gyönyörű strandoknak ad otthont. Mahon kikötőjét elhagyva először észak felé utaznak, hogy elérjék Arenal d'en Castell patkó alakú strandját, ahol fotóstopot tartanak. Továbbhaladva a következő úti cél a sziget északi partján fekvő, csinos halászfalu, Fornells lesz. Ezután egy kényelmes séta következik a zöldre zsaluzott, fehérre meszelt házakkal díszített faluban, majd továbbhaladnak Menorca legmagasabb pontjára, az El Toro nevű hegyre. A közel 350 m magasan fekvő kilátópontról csodálatos kilátás nyílik a környékre, és ez a hely éppen alkalmas arra, hogy még néhány fotót készítsen. Az északi partvonalat magunk mögött hagyva a déli partvonalra utazunk, hogy meglátogassuk Binibeca festői városkáját, amely egy eldugott öböllel és egy kis homokos stranddal büszkélkedhet. A falu meglátogatása után a hajóra való visszatérés zárja a túrát. Felhívjuk figyelmét, hogy ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára, mivel a túra során egyenetlen talajon kell gyalogolni.

MAH07 - LÁTOGASSON EL CIUTADELLA GYÖNYÖRŰ VÁROSÁBA

Ez a vonzó félnapos túra lehetőséget ad arra, hogy elhagyja Menorca jelenlegi fővárosát, és egy 45 perces autóbuszos utazás során a sziget másik oldalára, a korábbi fővárosba, a szép tengerparti városba, Ciutadellába utazzon. Az eredetileg a karthágóiak által alapított, a középkorban jelentős kereskedelmi központként működő, majd a 17. és 18. században tovább bővített régi, fallal körülvett várost öröm felfedezni. Vezetett sétát teszünk az óváros szűk sikátoraiban és sikátoraiban, amelynek központi eleme a 14. századi Santa Maria de Ciutadella katedrális. Tartsa kéznél a fényképezőgépét, hogy a séta során megörökíthesse a szép építészet számos látványát, majd a hajóra való pihentető buszos visszautazás zárja a túrát. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas járási nehézségekkel küzdő vendégek számára, mivel egyenetlen talajon való gyaloglást tartalmaz. A vendégeknek a busz parkolójától kb. 350 métert kell gyalogolniuk a Ciutadella-ig.

MAH11 - FESTŐI HAJÓKIRÁNDULÁS ÉS MAHONI FELFEDEZÉS

Hagyja el a hajót, és fedezze fel Mahon, Menorca fővárosának történelmét ezzel a rövid kirándulással, amely egy festői tengeri részt kombinál egy vezetett sétával a város nyüzsgő utcáin. A gyalogos séta során a régi kikötőben, a sziget második legnagyobb természetes kikötőjében horgonyzó hajóhoz jut. A fedélzetre szállva megkezdheti Mahon látogatását a tenger felől. A hajózás során, amellett, hogy megismerkedhet egy kicsit a város történetével, rengeteg lehetősége lesz arra, hogy lefotózza a partvonalat szegélyező pazar, fehérre meszelt villákat és kőből épült kereskedőházakat. Tartsa tehát kéznél a fényképezőgépét. A túra második részében közelebbről is megismerkedhet Mahonnal: idegenvezetőjével végigsétálhat a város utcáin, és felfedezheti a nyüzsgő élelmiszerpiacot. Idegenvezetője elmagyaráz néhány érdekességet a helyi termékekről, és hagy némi időt a vásárlásra. A túrát egy helyi gin lepárló üzem meglátogatásával zárja, mielőtt visszatérne a fedélzetre. Megjegyzés: Ajánlott kényelmes cipőt viselni, valamint naptejet, kalapot és egy üveg vizet hozni. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával. Kiskorúaknak nem szolgálnak fel alkoholtartalmú italokat. A túra vasárnap nem vehető igénybe.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

bottom of page