top of page
Malaga, Spanyolország
Malaga, Spanyolország pic
Malaga, Spanyolország

A Spanyolország déli partvidékén fekvő Málaga egy vibráló és történelmi város, amely mindenki számára kínál valamit.

A gazdag kulturális örökségtől kezdve a napsütötte strandokig és a finom konyháig Málaga kihagyhatatlan úti cél mindazok számára, akik Spanyolországba utaznak.

A városnak hosszú történelme van, amely egészen a római korig nyúlik vissza. A látogatók meglátogathatják a római színházat, amely Spanyolország egyik legjobban megőrzött római romja, valamint az Alcazabát, egy mór várat, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra és a Földközi-tengerre. A málagai katedrális, más néven La Manquita egy másik építészeti csoda, amelyet nem szabad kihagyni. A 16. században épült reneszánsz stílusú katedrális Málaga egyik legfontosabb vallási épülete.

Gazdag kulturális öröksége mellett Málaga gyönyörű strandjairól is ismert. A városon kívül található Playa del Palo népszerű hely a napozásra, úszásra és vízi sportokra. A közeli Pedregalejo és El Palo strandjai szintén remek választásnak bizonyulnak azok számára, akik el akarnak menekülni a tömeg elől.

A város az ételek szerelmeseinek paradicsoma is. Málaga a friss tenger gyümölcseiről és ízletes tapas-ételeiről ismert, így tökéletes hely az olyan hagyományos spanyol ételek kipróbálására, mint a paella és a gazpacho. A Mercado Central, egy nagy fedett piac, remek hely a helyi konyha ízeinek megkóstolására.

A művészetek iránt érdeklődők számára Málaga ad otthont a Picasso Múzeumnak, amely a híres spanyol művész, Pablo Picasso munkáit mutatja be. A város szívében található múzeumban a művész több mint 200 műalkotása látható, köztük festmények, szobrok és rajzok.

Málaga emellett népszerű vásárlási célpont is, számos bevásárlóközpont, butik és utcai piac közül választhat. A Calle Larios, a város fő bevásárlóutcája dizájnerboltokkal, ékszerüzletekkel és kávézókkal van szegélyezve.

A kulturális látnivalók mellett Málaga az éjszakai életéről is ismert. A városban élénk bár- és klubélet zajlik, számos népszerű szórakozóhely található a Soho és a Pompidou negyedben.

Akár a történelem, akár a kultúra, akár csak a napsütés érdekli, Málaga mindenki számára kínál valamit. Ez a dinamikus és vibráló város tökéletes célpont egy spanyolországi nyaraláshoz.

Port of Malaga

Málaga kikötője Spanyolország déli partvidékén található, jelentős kereskedelmi és turisztikai központ. A Földközi-tenger egyik legforgalmasabb kikötőjeként fontos szerepet játszik a régió gazdasági növekedésében, és kaput jelent a világ többi része felé.

A kikötő a 19. század óta működik, és az évek során számos bővítésen és felújításon esett át. Ma a szolgáltatások és létesítmények széles skáláját kínálja a körutazások és a kereskedelmi hajózás igényeinek kielégítésére.

A körutazások utasai számára a málagai kikötőből könnyen megközelíthető a város történelmi központja, a bevásárlóközpontok és más turisztikai látványosságok. A kikötő számos modern létesítményt is kínál, többek között poggyászmegőrzőt, pénzváltót, valamint számos éttermet és üzletet.

A kereskedelmi hajózás számára a kikötő számos szolgáltatást nyújt, beleértve a rakománykezelést, a tárolást és a szállítást. A legmodernebb berendezésekkel és létesítményekkel a málagai kikötő különféle rakománytípusok, köztük konténerek, száraz ömlesztett áruk és folyadékok kezelésére alkalmas.

Az utóbbi években a málagai kikötő a jachtágazat fontos csomópontjává is vált. Festői kikötőinek, magas színvonalú szolgáltatásainak és a Földközi-tengerhez való könnyű hozzáférésének köszönhetően a kikötő évről évre egyre több jachtot és vitorláshajót vonz.

Gazdasági jelentősége mellett Málaga kikötője gazdag kulturális múlttal is rendelkezik. A látogatók sétát tehetnek a történelmi Muelle Uno mentén, egy történelmi rakparton, amelyet mára nyüzsgő bevásárló- és étkezési negyeddé alakítottak át.

Összességében Málaga kikötője fontos gazdasági és kulturális központ, amely kulcsszerepet játszik a régió fejlődésében és növekedésében. Akár turista, akár hajós vagy hajózási szakember, a málagai kikötő mindenki számára kínál valamit.

Csoportos HAJÓUTAK magyar idegenvezetővel Malaga kikötéssel

KANÁRI-szigetek és MADEIRA csoportos Costa Diadema hajóút magyar idegenvezetővel
2023. Április 22. - Május 7.

Italy, Spain, Canary Islands, Madeira , France

LISSZABON-ig és vissza csoportos MSC Orchestra hajóút magyar idegenvezetővel
2023. Szeptember 28. - Október 9.

Genoa (Portofino) (Italy), Marseille (Provence) (France), Malaga (Granada) (Spain), Cadiz (Seville) (Spain), Lisbon (Cascais) (Portugal), Alicante (Spain), Mahon (Spain), Olbia (Italy), Genoa (Portofino) (Italy)

Malaga, Spanyolország text
bottom of page