top of page
Málaga, Spanyolország

Kezdje el tervezni hajóútját és foglalja le kirándulásait Málagában és Granadában.

Málaga, az MSC Mediterranean Cruises egyik célállomása, egy vibráló tengerparti város Spanyolország népszerű Costa del Sol partján. Ez a virágzó kikötő számos látnivalót kínál, többek között az ősi, hegytetőn álló fellegvárakat - Alcazaba és Gibralfaro. Sétáljon végig a modern vízparton, vagy barangoljon az óváros macskaköves utcáin. Málaga a kapu a dicsőséges Granada és annak káprázatos arab építészete felé is.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Az andalúz paradicsom egy szelete
- Málaga: Egy gyönyörű óváros
- Alhambra Granadában
 
Andalúzia egy igazán egyedülálló régió Dél-Spanyolországban. Fedezze fel ezt a régiót egy festői 40 perces autóbuszos utazás során, amely egy hagyományos spanyol fincához vezet, amely Andalúzia vidéki részén található. Kóstolja meg a fincán a helyben termesztett ételeket reggelire, és érezze magát energikusnak a fehérre meszelt kőépületeiről ismert Alora falu reggeli látogatásán. Mielőtt visszatérne a hajóra, élvezze a lenyűgöző kilátást az El Chorro-szurdok kristálytiszta vizére és mélyzöld fenyőerdőire. 
 
Az i. e. 8. században a föníciaiak által alapított Málaga egy "szabadtéri múzeum", amelynek épületei a római, arab és keresztény korból származnak. Az MSC Cruises kirándulásán megcsodálhatja a város legimpozánsabb nevezetességeit, és felfedezheti karakteres utcáit. Utazzon végig a macskaköves óvároson, a gyönyörű botanikus kertek mellett, amíg az ősi Alcazaba fellegvár a látóterébe nem kerül. Látogasson el a Museo Natalba, Picasso szülőházába és múzeumába, mielőtt a lélegzetelállító kilátást nyújtó Puerto de Leonba utazik. Ezután lassan ereszkedjen le a tengerpartra, ahol stílusosan vacsorázhat egy vízparti étteremben. Emlékezzenek vissza a napra, miközben az asztalukról kényelmesen nézik a hajók elhaladását.
 
Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy meglátogassa Granada andalúziai úti célját egy fantasztikus MSC Cruises kiránduláson. Élvezze a festői buszos utazást Spanyolország legdrámaibb tájain, köztük a csodálatos Sierra Nevada hegységen keresztül. Érkezzen az UNESCO világörökség részét képező Alhambra-palotához, amelyet a mórok emeltek a 13. században. Fedezze fel az iszlám szépség rendkívüli látványosságát, beleértve a kanyargós udvarokat, boltíves mennyezeteket, arabeszkeket és csempés mozaikokat.  Ezután térjen be a Palacio de Generalife épületébe, hogy megnézze hosszúkás medencéjét és elegáns boltíveit. A Naszrid uralkodók e nyári palotája tökéletes befejezése a napnak.

MAL01 - VÁROSNÉZÉS

A Spanyolország mélyen déli részén, a Földközi-tenger partján fekvő Málaga városa nem csak napsütéses éghajlata és strandjai miatt népszerű turistacélpont, hanem a világ egyik legrégebbi városa és Pablo Picasso szülőhelye is. A félnapos kirándulás a város fő utcáin tett idegenvezetéssel kezdődik, útközben elhaladva az Alameda Principal - egy buja fákkal szegélyezett nagykörút - mellett. Az andalúziai reneszánsz építészet egyik legjelentősebb példájának számító 16. századi katedrális meglátogatása, valamint a Gibralfaro erőd megtekintése szintén szerepel a túraprogramban. A kikötőbe és a hajóra való visszatérés lezárja a túrát. Megjegyzés: Kérjük a vendégeket, hogy a vallási jelentőségű helyek látogatásához megfelelő öltözéket viseljenek. Amennyiben a székesegyház zárva van (pl. vasárnap, ünnepnapokon vagy különleges események alkalmával), a látogatás csak külső helyszínen történik. Ez a túra mérsékelt gyaloglással jár. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Az Alcazaba erőd látogatása bizonyos időpontokban helyettesítheti a Gibralfaro látogatását.

MAL02 - MIJAS, A FEHÉR VÁROS

A gyönyörű Costa del Sol partvidéktől csak egy kicsit beljebb, Malagától kb. 1 óra autóbuszozásra található Mijas, egy csinos andalúziai kisváros, macskaköves utcákkal és jellegzetes fehérre meszelt épületekkel. A 428 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő Pueblo Mijas városrész a magaslati fekvésének köszönhetően az afrikai partvidékre, az Atlasz-hegységre, a gibraltári sziklára és a Costa del Sol egy nagyvonalú részére nyílik kilátás. Számos kis független üzlet található itt, amelyek főként aprólékosan kidolgozott kézműves termékeket árulnak, köztük vonzó kerámiákat és ruhákat. Lesz egy kis szabadideje, hogy saját maga élvezze Mijast, mielőtt visszautazik Malagába és a hajójára. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra mérsékelt gyaloglással jár. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket.

MAL05 - MARBELLA ÉS PUERTO BANÚS

A félnapos kirándulás Marbella tengerparti üdülőhelyre - Spanyolország egyik legnépszerűbb nyaralóhelyére a Costa del Solon, és minden bizonnyal az egyik legszebbre - kb. 1 órás buszozással kezdődik Malaga kikötőjéből. Marbella ideális helyen fekszik, a Sierra Blanca hegység és a Földközi-tenger között. Idegenvezetője megmutatja a város legfontosabb látnivalóit, például a 16-17. századi Iglesia de la Encarnaciónt, egy mesés, késő gótikus stílusban épült templomot, amely díszes aranyoltárral rendelkezik. A következő megálló a Marbella külvárosában, Puerto Banúsban található szép kikötő. Lesz egy kis szabadidejük, hogy kávézzanak, felfedezzék az üdülőhelyet és megcsodálják a luxuskikötőben kikötött gyönyörű jachtokat, mielőtt visszatérnek a kikötőbe és a hajójukhoz. Kérjük, vegye figyelembe: csak a felkeresett helyek külső megtekintése.

MAL10 - ROMANTIKUS MÁLAGA

Kössön randevút Málagával, és fedezze fel ennek a kedves tengerparti városnak - Pablo Picasso szülőhelyének - minden romantikáját. Félnapos túrája autóbuszos kirándulással kezdődik, hogy élvezze a városközpont környékének csodálatos kilátását, és élvezze a fotózásra szánt pillanatokat. A városba visszatérve egy vezetett séta keretében sétálhat végig Málaga fő utcáin. Idegenvezetője érdekes részletekkel szórakoztatja Önt a város történelméről és néhány híres esküvő történetével, amelyeket a városban tartottak. Ezután egy jól megérdemelt pihenő következik, és élvezheti Málaga egyik legjobb tapas bárjának élénk hangulatát az "El Pimpi"-ben. Az ízletes tapasokból és italokból álló falatozását a "tonhal" néven ismert, jelmezes egyetemi hallgatókból álló csoport által lágy gitáron énekelt szerenádok megnyugtató hangjai kísérik. A hagyomány a 13. századi Ibériából ered, és ma is népszerű, mivel a diákok így keresnek pénzt a megélhetésükhöz. Foglaljon helyet, kortyoljon, és élvezze Spanyolország autentikus ízeit és hangjait! A kikötőbe való visszatérés után a romantikus Málaga körútja véget ér. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával.

MAL16 - MÁLAGA ÉS A PICASSO KAPCSOLAT

A Costa del Sol partján fekvő, nyüzsgő Málaga városa vár felfedezésre ezen a vonzó félnapos városnézésen. Készüljön fel a városközpontba vezető buszra, majd az idegenvezetője kíséretében induljon el egy 30 perces sétára, amely során megismerkedhet a Picasso által hagyott művészi örökséggel. Először a Plaza de la Marinán - Málaga főterén - halad át a Plaza de la Merced térre és a házhoz, amelyben Picasso született. Az épület ma a nagy ember életének és műveinek bemutatására szolgál. Miután a Museo Casa Natalban (szülőházi múzeum) megismerkedtünk Picasso világával, 15 perces sétával elérhetjük a közeli Picasso Múzeumot, amely a 16. századi Buenavista-palotában kapott helyet. Fedezd fel a múzeumot, és inspirálódj a számos festmény, szobor, rajz, kerámia és grafika, amelyeket Picasso élete során készített. A látogatás után egy kis szabadidőt tölthetnek Málaga belvárosában, mielőtt a transzfer visszaviszi Önöket a hajójukra. Megjegyzés: Ez a túra vasárnap és kedd délután nem vehető igénybe.

MAL17 - TORREMOLINOS TENGERPARTI TRANSZFER

Kapja fel a strandruháját, és készüljön fel arra, hogy a forró spanyol napsütésben töltsön el egy kis időt Torremolinos tengerparti üdülőhely egyik legnépszerűbb homokos szakaszán. Miután elhagyja a hajót, először felszáll egy buszra, hogy egy 30 perces, kísérettel történő transzfert követően eljusson a tengerparti területre. A strand számos létesítményt kínál, és ideális a családok számára, az itt tartózkodás pedig magában foglalja a napozóágy használatát és személyenként egy italt. Dőljön hátra és pihenjen, ússzon egyet, érezze a homokot a lábujjai között a part mentén sétálva, vagy segítsen a gyerekeknek homokvárat építeni - a választás teljesen az Öné. Kísérője a megbeszélt időpontban visszatér, hogy visszaszállítsa a hajóra. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra csak júniustól szeptemberig érhető el, és az időjárási viszonyoktól függ. Páronként egy napernyőt és két napozóágyat tartalmaz. Ez a túra vasárnap nem vehető igénybe.

MAL21 - GIBRALTÁR

A Spanyolország és az afrikai partok közötti kapunál megdönthetetlen csúcsként magasodó Gibraltár egyedülálló úti cél, amelynek élete túlmutat a felszínen. A monolitikus gibraltári szikla buja zöldjével és a mindenütt jelenlévő barátságos barbár makákókkal csábítja a turistákat. A sziklán átvezető földalatti folyosók valóságos labirintusa, a Galériák húzódnak meg a szikla alatt. A föld felett is bőséges adómentes vásárlási lehetőség, valamint számos strand található. Induljon el a mólóról egy festői autózásra a Costa del Sol mentén Malagától Gibraltárig. Keljünk át a brit ellenőrzés alatt álló Gibraltárba, ahol a központban némi szabadidőt tölthetünk vásárlással vagy étkezéssel. Ezután felszáll egy kisebb járműre, amely képes navigálni a sziklán álló ősi erődítmény szűk utcáin. Tekintse meg a Catalan Bayt, az egykori genovai halászfalut, majd álljon meg a Gibraltári-szorosban lévő Európa-foknál, ahol a Földközi-tenger és az Atlanti-óceán találkozik. Tiszta időben Afrikát is láthatod, mivel az csak 14 km-re délre van, és körülbelül 350 méterrel a vízszint felett. Ezután meglátogatja a csodálatos Szent Mihály-barlangokat, amelyek 2021 nyarán az "Ébredés" projekt keretében átalakuláson mentek keresztül. Ahogy végigsétál a barlangokon, lenyűgözi majd a rendkívüli, magával ragadó fény- és hangshow, amely a sziklával összeolvadt kőzetrétegeket mutatja be. És mivel a cél a barlang természetes környezetének tiszteletben tartása volt, a projekt a világ legjobb hang- és fénytechnikai szakembereit alkalmazta. Visszatérve a szabad ég alá, a túra a híres barbár majmok meglátogatásával folytatódik az 1333-ban épült Mór-várban, egy erődítményben. Ezután ideje felszállni a buszra, hogy visszautazzon a malagai mólóhoz. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Az út Gibraltárig kb. 1,5 órát vesz igénybe mindkét irányban, és a határon való várakozás esetén további 40 percet vehet igénybe a Gibraltárba való be- és kilépés. Gibraltárba érve a sofőr rövid tájékoztatást ad csak angol és spanyol nyelven; más nyelvű információkat mp3 szalagon adnak. A vendégek kötelesek magukkal vinni útlevelüket. Azoknak a vendégeknek, akik nem EU-tagok, brit vízumra van szükségük Gibraltárba való beutazáshoz. A túra ára nem tartalmazza az ebéd költségét (fakultatív).

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

bottom of page