top of page
Marseille, Franciaország
Marseille, Franciaország pic
Marseille, Franciaország

Marseille Franciaország egyik legnagyobb városa, amely az ország déli partján, a Földközi-tenger mentén fekszik.

A város gazdag történelemmel rendelkezik, amelynek története egészen az i. e. 600-ig nyúlik vissza, és fontos szerepet játszott az ország kulturális, gazdasági és politikai fejlődésében. Ma Marseille egy vibráló és kozmopolita város, virágzó kikötővel, pezsgő kulturális életével és virágzó idegenforgalmi iparával.

Marseille egyik legikonikusabb jellegzetessége a kikötője, amely Franciaország legnagyobb kereskedelmi kikötője és a Földközi-tenger második legnagyobb kikötője. A kikötő több mint 2600 éve működik, és kulcsszerepet játszott a város fejlődésében és sikerében. A hajózás és a kereskedelem csomópontja, valamint a sétahajók és kompok egyik fő kiindulópontja.

Marseille kulturális örökségének másik fontos aspektusa a történelmi építészet. A város számos történelmi épületnek ad otthont, köztük a Basilique Notre-Dame de la Garde-nak, amely egy lenyűgöző 19. századi templom, amely a városra néző dombon található. Egy másik nevezetes látnivaló a Fort Saint-Nicolas, amely egy középkori erődítmény a kikötőben.

Marseille a virágzó kulturális életéről is ismert, számos múzeummal, galériával és színházzal, valamint virágzó művészeti és zenei színtérrel. A város ad otthont a MuCEM-nek, amely az európai és mediterrán civilizációk nemzeti múzeuma, valamint a Musee d'Histoire de Marseille-nek, amely a város gazdag történelmét és kulturális örökségét tárja fel.

A kulturális látnivalók mellett Marseille népszerű turisztikai célpont is, ahol minden érdeklődési körnek és pénztárcának megfelelő tevékenységek és látnivalók várják a látogatókat. A látogatók élvezhetik a város strandjainak, parkjainak és természeti szépségeinek felfedezését, valamint a számos üzlet, étterem és bár felkeresését. A város a pezsgő éjszakai életéről is ismert, számos bárral, klubbal és zenés szórakozóhellyel, amelyek késő éjszakáig nyitva tartanak.

Összefoglalva, Marseille egy gazdag és élénk város, gazdag kulturális örökséggel, virágzó kikötővel és pezsgő kulturális színtérrel. Akár a város történelmének felfedezése, akár a kultúra elmerülése, akár egyszerűen csak a számos látnivaló és tevékenység élvezete érdekli, Marseille kihagyhatatlan úti cél a Franciaországba utazók számára.

Port of Marseille

A franciaországi Földközi-tenger partján fekvő Marseille kikötője az ország legnagyobb kereskedelmi kikötője és a Földközi-tenger második legnagyobb kikötője. A kikötő több mint 2600 éve működik, és létfontosságú szerepet játszik a város fejlődésében és sikerében.

A marseille-i kikötő összesen 11 dokkolóval rendelkezik, köztük konténerterminálokkal, utasterminállal és roll-on/roll-off terminállal. A kikötő a hajózás és a kereskedelem egyik fő csomópontja, rendszeres járatokkal Észak-Afrikába, a Közel-Keletre és Ázsiába. A kikötő emellett a sétahajók és kompok egyik fő kiindulópontja, és számos célállomást kínál, többek között a Baleár-szigeteket, Korzikát és Szardíniát.

Az elmúlt években a marseille-i kikötő jelentős korszerűsítésen és bővítésen ment keresztül, új infrastruktúrát és létesítményeket építettek a hajózás és a turizmus növekvő igényeinek kielégítésére. A kikötő a legmodernebb technológiába és berendezésekbe fektetett be, többek között darukba, portálrendszerekbe és számítógépes rendszerekbe, hogy növelje működési hatékonyságát és versenyképességét.

A marseille-i kikötő számos olyan létesítménynek és szolgáltatásnak is otthont ad, amelyek a látogatók és az utazók igényeinek kielégítésére szolgálnak. Ezek közé tartoznak az éttermek, üzletek, autókölcsönző irodák és turisztikai információs irodák, valamint az utasok és a személyzet számára számos kényelmi szolgáltatás, többek között zuhanyzók, mosodák és Wi-Fi.

Összefoglalva, a marseille-i kikötő a hajózás, a kereskedelem és a turizmus létfontosságú és dinamikus csomópontja, gazdag múlttal és a modernizáció és a növekedés iránti erős elkötelezettséggel. Akár a hajózási vagy a körutazási iparban dolgozó szakember, akár egyszerűen csak a Földközi-tenger felfedezésére vágyó utazó, a marseille-i kikötő olyan úti cél, amelyet érdemes felkeresni.

Csoportos HAJÓUTAK magyar idegenvezetővel Marseille kikötéssel

KANÁRI-szigetek és MADEIRA csoportos Costa Diadema hajóút magyar idegenvezetővel
2023. Április 22. - Május 7.

Italy, Spain, Canary Islands, Madeira , France

MEDITERRÁN partokon csoportos MSC World Europa hajóút magyar idegenvezetővel
2023. Május 13-21.

Genoa (Portofino) (Italy), Naples (Pompeii) (Italy), Messina (Taormina) (Italy), Valletta (Malta), Barcelona (Spain), Marseille (Provence) (France), Genoa (Portofino) (Italy)

Csoportos MSC Grandiosa nyugat-mediterrán hajóút TUNÉZIA érintésével magyar idegenvezetővel
2023. Május 13-21.

Genoa (Portofino) (Italy), Marseille (Provence) (France), Barcelona (Spain), La Goulette (Tunisia), Palermo (Monreale) (Italy), Naples (Pompeii) (Italy), Genoa (Portofino) (Italy)

Koraőszi MEDITERRÁN Costa Diadema csoportos hajóút magyar idegenvezetővel
2023. Szeptember 16-24.

Italy, Corsica (France), Balearic Islands, Spain, France

MADEIRA az örök tavasz szigete és TENERIFE csoportos Costa Firenze hajóút magyar idegenvezetővel
2023. Szeptember 28. - Október 13.

Italy, Spain, Canary Islands, Madeira, Portugal, France

LISSZABON-ig és vissza csoportos MSC Orchestra hajóút magyar idegenvezetővel
2023. Szeptember 28. - Október 9.

Genoa (Portofino) (Italy), Marseille (Provence) (France), Malaga (Granada) (Spain), Cadiz (Seville) (Spain), Lisbon (Cascais) (Portugal), Alicante (Spain), Mahon (Spain), Olbia (Italy), Genoa (Portofino) (Italy)

MEDITERRÁN ősz MSC Grandiosa csoportos hajóút TUNÉZIA érintésével magyar idegenvezetővel
2023. Október 28. - November 5.

Genoa (Portofino) (Italy), Marseille (Provence) (France), Barcelona (Spain), La Goulette (Tunisia), Palermo (Monreale) (Italy), Civitavecchia (Rome) (Italy), Genoa (Portofino) (Italy)

Marseille, Franciaország text
bottom of page