top of page
Marseille, Franciaország

Kezdje el tervezni körutazását, és foglalja le kirándulásait Marseille-ben, Aix-en-Provence-ban és Avignonban

A francia Riviéra látványos tengerpartján fekszik Marseille, az MSC Mediterranean Cruises egyik úti célja. Ez a hangulatos kikötőváros az utcák labirintusában és a történelmi építészetben megmutatkozó zordság és csillogás egyedülálló keverékéről ismert. Marseille karizmatikus kávézóitól és nyüzsgő Vieux Portjától mindössze néhány mérföldre lenyűgöző városok találhatók. Látogasson el Aix-en-Provence-ba, Cézanne szülőhelyére, vagy gyönyörködjön Avignon ősi szépségében.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A félreismerhetetlen Notre-Dame de la Garde
- Aix-en-Provence
- Avignon
 
Marseille tengeri kikötője továbbra is kihagyhatatlan úti cél a kultúrája, színei és hangulata miatt. Egy MSC Cruises kirándulás elrepíti Önt egy művészettel, építészettel és konyhával teli, karakteres világba. Fedezze fel a kikötőt és annak fő nevezetességét: az 1853 és 1864 között épült neobizánci Notre-Dame-de-la-Garde bazilikát. A csúcsról hihetetlen kilátás nyílik a városra és a mélykék Földközi-tengerre. Ne hagyja ki a sétát Marseille vízpartján, az arisztokratikus Borbély-kastély és -kert mellett. Nézze meg a Longchamp-palotát a városközpontban, mielőtt a régi kikötőben töltené az idejét.
 
Látogasson el a dél-franciaországi Aix-en-Provence városába az MSC Cruises kirándulásán. Fedezze fel a Szent Megváltó katedrális vallási nevezetességét, amely egy római kori templom maradványaira épült. Az Apolló napisten tiszteletére emelt, gazdagon díszített építmény román, gótikus és barokk jegyeket mutat. Ezután tegyen egy kellemes sétát a Négy delfin szökőkúthoz és a Mazarin-negyedhez, ahol mézszínű, 17. századi kúriák állnak.
 
Ha értékeli a gazdag középkori történelmet és a kifinomult kultúrát, látogasson el az ókori Avignonba az MSC Cruises kirándulásán. Ez a csodálatos város ad otthont a Pápai Palotának, amely az UNESCO Világörökség része, és középkori gótikus építészettel büszkélkedhet. A történelmi pápák egykori rezidenciájaként megcsodálhatja az épület faliszőnyegeit és freskóit. Ezután sétáljon a lenyűgöző utcákon, és ebédeljen meg egy francia brasserie-étteremben.

MRS02 - AIX-EN-PROVENCE

Marseille kikötőjéből kb. 45 perces autóútra indulunk Aix-en-Provence gyönyörű városába. A kirándulás a híres XII. századi Szent Megváltó katedrális és kertek megtekintésével kezdődik. A székesegyház egy római templom helyén épült, és a XI. és XIII. századot átfogó időszakból származik. A katedrális elé egy gazdagon díszített, gótikus stílusú, díszesen faragott ajtókkal ellátott portál nyílik, északon pedig egy befejezetlen torony szegélyezi. Élvezze a kellemes sétát (kb. 1,5 óra) a történelmi városközpontban, mielőtt elérné a híres Mazarino negyedet, egy lakónegyedet, amelyet Mazarin bíboros bátyja hozott létre a XVII. század utolsó felében Aix en Provence nemesei számára. Élvezze a vásárlásra szánt szabadidőt, mielőtt felszáll a buszra, hogy visszatérjen a kikötőbe. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra hosszú ideig tartó gyaloglást tartalmaz egyenetlen talajon; a mozgáskorlátozott vendégeket arra kérjük, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek.

MRS03 - KASSIS

Cassis egykor csendes halászfalu volt Franciaország déli partvidékén, Marseille közelében, de mára bájos kisvárossá és népszerű nemzetközi turisztikai üdülőhellyé nőtte ki magát. A város különösen híres szikláiról, calanques-airól - meredek falú öblökről - és a helyi fehér- és rozé borokról. A marseille-i kikötőből indulva a túra egy kb. 1,5 órás autóbuszos transzferrel kezdődik, majd egy helyi kerekes vonattal utazik a városba. A városba érve bőven lesz ideje arra, hogy saját maga sétáljon Cassis bájos, a helyiek élénk színű házaival szegélyezett utcáin és gyönyörű kikötőjében, valamint élvezze a vízpartról nyíló csodálatos kilátást. A túra a hajóra való visszatéréssel ér véget. Felhívjuk figyelmét: a helyi kerekes vonat indulási helye zsúfolt lehet; kérjük, számítson némi sorban állásra. A kis turistavonat májustól szeptember közepéig áll rendelkezésre; a május előtti vagy szeptember közepe utáni hívások esetén a vendégek a buszok parkolójából (kb. 500 mt.) gyalogosan jutnak el a városközpontba. Ez a túra októbertől februárig bezárólag nem áll rendelkezésre.

MRS06 - MARSEILLE-I VÁROSNÉZÉS

Csatlakozzon hozzánk, és járja be ezt a fontos tengeri várost. Kirándulásunkat a Notre Dame de la Garde bazilika megtekintésével kezdjük, amely fenségesen áll egy domb tetején. A bazilika egy alsó és egy felső templomból áll, és egy ősi kápolna helyén épült. Tovább a "Corniche" (parti út) mentén, ahol megcsodáljuk a Borely kastélyt és kertjét (belső látogatás nem lehetséges). A kirándulás során megtekintjük Marseille központját és fényképeket készítünk a Longchamps-palotánál, mielőtt szabadidőt töltenénk a "Vieux Port"-ban (régi kikötő). Felhívjuk figyelmét: ez a túra néhány lépcsőfokot tartalmazó, emelkedőre vezető gyaloglással jár a Bazilika körül; a mozgáskorlátozott vendégeket kérjük, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. A Notre Dame de la Garde bazilikában tett látogatás különleges események esetén a marseille-i katedrális látogatásával helyettesíthető. 

MRS14 - DELUXE PROVENCE-I LÁTOGATÁS: AVIGNON ÉS AIX-EN-PROVENCE

Míg Dél-Franciaország napsütötte tengerpartjai ideális nyaralási célpontok, a szárazföld belsejében fekvő elbűvölő városok ugyanúgy megérnek egy látogatást. A kirándulást úgy terveztük, hogy két ilyen gyöngyszemet is megismerhessen, és egy kb. 45 perces autóútra indul Aix-en-Provence-ba, ahol meglátogatja a Szent Megváltó katedrálist. Az egykori római fórum helyén álló, az 5. századtól a 17. századig tartó építészeti stílusok sokféleségét ötvöző székesegyház gazdagon díszített gótikus homlokzattal és díszesen faragott ajtókkal büszkélkedhet, az épület északi részén pedig egy befejezetlen toronnyal. Ezután a történelmi városrészen keresztül a szép Mazarin-negyedbe sétál, amely a 17. század második felében a város előkelőségei számára épült lakónegyed. Ezután lehetőség nyílik a pihenésre a kb. 90 perces autóút során Avignonig, amely után lesz egy kis idő az ebédre a város számos sörözőjének egyikében, mielőtt továbbutaznak a monumentális pápai palotához, amely a 14. században a kereszténység székhelye volt, és ma az UNESCO világörökség része. A galériákban és kápolnákban, valamint a pápai magánlakosztályban található freskókban és kézzel festett falikárpitokban gazdag palota még mindig tanúskodik egykori fényűzéséről. A Marseille-be és a hajóra való kellemes visszautazás után a túra nyugodt véget ér. Felhívjuk figyelmét, hogy ez a túra hosszú ideig egyenetlen talajon, lépcsőkön való gyaloglást tartalmaz; kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. A túra ára nem tartalmazza az ebéd költségét (fakultatív). Ez a túra 2023.10.26-án (MSC Fantasia) és az MSC Seashore hajó vendégei számára nem elérhető.

MRS20 - MARSEILLE-I GYALOGTÚRA

Töltsön el 2 órát a hajón kívül, élvezze a napsütést és nyújtsa ki lábait a friss levegőn egy kényelmes séta során a gyönyörű francia Marseille városában, amely az ország mélyen déli részén található. A városközpontba egy buszjárattal juthat el, majd a túra gyalogosan folytatódik. A vezetett séta a főként sétálóutcákon keresztül az óváros lábánál kezdődik, és a legmagasabb pontján ér véget, miközben a város mesés múltjáról kaphat információkat. A legfontosabb nevezetességek közé tartozik a 17. századi városháza, a 16. századi Hôtel de Cabre, a 19. század végén elkészült csodálatos Szent Mária katedrális, valamint a Saint-Jean erőd, amelyet 1660-ban építettek XIV. Lajos parancsára. A Vieux Port - a régi kikötő - területének felfedezésére is lesz egy kis szabadideje, mielőtt visszabuszozna a hajóra. Megjegyzés: Ez a túra körülbelül 1,5 órás, közepesen nehéz gyaloglást tartalmaz, időnként egyenetlen talajon. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Minden látogatás külső helyszínen történik.

MRSBK1 - KERÉKPÁRRAL MARSEILLE-BEN

Mivel Marseille Franciaország második legnagyobb városa, és 2013-ban Európa Kulturális Fővárosa volt, ez a kerékpáros túra az ókori város legjobb kulturális látnivalóit kívánja bemutatni, amelynek egyes részei körülbelül Kr. e. 600-ig nyúlnak vissza. Közepesen nehéz kerékpáros útvonalon körülbelül 30 km-t tesz meg, és az első pihenőt az 1896 óta kisebb bazilikának számító marseille-i katedrálisnál tervezzük, hogy bejárhassuk a belsejét. Ezután a Saint-Jean erőd mellett elhaladva megkerüli az óvárost, majd a két múzeumnak otthont adó Palais Longchamp palota felé tart. Az egyikben művészeti, a másikban történelmi tárgyakat állítanak ki, a kertben pedig a 19. században állatkerti állatok is voltak. Bár a régi ketrecek még mindig állnak, ma már nem igazi állatok, hanem állatszobrok foglalják el őket. Ha tovább tekerünk, elérjük a Pharo kerteket, ahonnan remek fotókat készíthetünk a kikötőről. Utolsó élvezetként lesz ideje vásárolni a városközpontban, mielőtt visszabiciklizik a hajóhoz. Felhívjuk figyelmét: a túra kb. 25 km-es kerékpáros útvonalon halad, és csak magas szintű fizikai erőnléttel rendelkező vendégek számára alkalmas. A legalább 155 cm magas gyermekek a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével vehetnek részt ezen a túrán. Ez a túra csak az MSC World Europa, az MSC Grandiosa és az MSC Fantasia fedélzetén utazó vendégek számára érhető el.

MRSBK2 - MARSEILLE-I E-BIKE FELFEDEZŐ TÚRA

Fedezze fel Franciaország második legnagyobb városának kulturális nevezetességeit egy pedelec, azaz egy kis elektromos motorral ellátott kerékpárral, amely akár 25 km/h sebességig segíti Önt pedálozás közben. Első megállója a Szent Margit katedrális, közvetlenül a tengerparton. Innen a Saint-Jean erőd mellett halad el, majd a város festői óvárosát kerüli meg. A két múzeumnak otthont adó Longchamp-palota a következő állomás. Érdemes a szabadba is kilépni: a kertek egy 19. századi állatkertnek adtak otthont, és ma állatszobrokat rejtenek. A kultúra után a Marseille fölé magasodó dombtetőn található Notre-Dame de la Garde vár, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra és környékére, majd leereszkedünk, és a vidéken keresztül a tengerpartra lovagolunk, ahol megállunk egy frissítő megállóra. Mielőtt visszatérnénk a kikötőbe, még van időnk egy kis vásárlásra az óvárosban. Felhívjuk figyelmét: a túra kb. 40 km-es útvonalon való kerékpározással jár, és csak magas szintű fizikai erőnléttel rendelkező vendégek számára alkalmas. A legalább 155 cm magas gyermekek a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével vehetnek részt ezen a túrán. A strandon való megállást csak a nyári hónapokban tervezzük. Ez a túra csak az MSC World Europa, az MSC Grandiosa és az MSC Fantasia fedélzetén utazó vendégek számára érhető el.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

bottom of page