top of page
Csoportos MSC hajóutak Marseille kirándulások
Marseille: Video

Marseille, Franciaország

Kezdje el tervezni körutazását, és foglalja le kirándulásait Marseille-ben, Aix-en-Provence-ban és Avignonban

A francia Riviéra látványos tengerpartján fekszik Marseille, az MSC Mediterranean Cruises egyik úti célja. Ez a hangulatos kikötőváros az utcák labirintusában és a történelmi építészetben megmutatkozó zordság és csillogás egyedülálló keverékéről ismert. Marseille karizmatikus kávézóitól és nyüzsgő Vieux Portjától mindössze néhány mérföldre lenyűgöző városok találhatók. Látogasson el Aix-en-Provence-ba, Cézanne szülőhelyére, vagy gyönyörködjön Avignon ősi szépségében.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A félreismerhetetlen Notre-Dame de la Garde
- Aix-en-Provence
- Avignon
 
Marseille tengeri kikötője továbbra is kihagyhatatlan úti cél a kultúrája, színei és hangulata miatt. Egy MSC Cruises kirándulás elrepíti Önt egy művészettel, építészettel és konyhával teli, karakteres világba. Fedezze fel a kikötőt és annak fő nevezetességét: az 1853 és 1864 között épült neobizánci Notre-Dame-de-la-Garde bazilikát. A csúcsról hihetetlen kilátás nyílik a városra és a mélykék Földközi-tengerre. Ne hagyja ki a sétát Marseille vízpartján, az arisztokratikus Borbély-kastély és -kert mellett. Nézze meg a Longchamp-palotát a városközpontban, mielőtt a régi kikötőben töltené az idejét.
 
Látogasson el a dél-franciaországi Aix-en-Provence városába az MSC Cruises kirándulásán. Fedezze fel a Szent Megváltó katedrális vallási nevezetességét, amely egy római kori templom maradványaira épült. Az Apolló napisten tiszteletére emelt, gazdagon díszített építmény román, gótikus és barokk jegyeket mutat. Ezután tegyen egy kellemes sétát a Négy delfin szökőkúthoz és a Mazarin-negyedhez, ahol mézszínű, 17. századi kúriák állnak.
 
Ha értékeli a gazdag középkori történelmet és a kifinomult kultúrát, látogasson el az ókori Avignonba az MSC Cruises kirándulásán. Ez a csodálatos város ad otthont a Pápai Palotának, amely az UNESCO Világörökség része, és középkori gótikus építészettel büszkélkedhet. A történelmi pápák egykori rezidenciájaként megcsodálhatja az épület faliszőnyegeit és freskóit. Ezután sétáljon a lenyűgöző utcákon, és ebédeljen meg egy francia brasserie-étteremben.

MRS02 - AIX-EN-PROVENCE

Időtartam: kb. 4 óra

Marseille kikötőjéből kb. 45 perces autóútra indulunk Aix-en-Provence gyönyörű városába. A kirándulás a híres XII. századi Szent Megváltó katedrális és kertek megtekintésével kezdődik. A székesegyház egy római templom helyén épült, és a XI. és XIII. századot átfogó időszakból származik. A katedrális elé egy gazdagon díszített, gótikus stílusú, díszesen faragott ajtókkal ellátott portál nyílik, északon pedig egy befejezetlen torony szegélyezi. Élvezze a kellemes sétát (kb. 1,5 óra) a történelmi városközpontban, mielőtt elérné a híres Mazarino negyedet, egy lakónegyedet, amelyet Mazarin bíboros bátyja hozott létre a XVII. század utolsó felében Aix en Provence nemesei számára. Élvezze a vásárlásra szánt szabadidőt, mielőtt felszáll a buszra, hogy visszatérjen a kikötőbe.
Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra hosszú ideig tartó gyaloglást tartalmaz egyenetlen talajon; a mozgáskorlátozott vendégeket arra kérjük, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek.

MRS07 - AVIGNON ÉS MARSEILLE-I PANORÁMA

Időtartam: kb. 7 óra, ebéd nem tartalmazza az árát

Az egész napos túránk kiindulópontja Marseille-ben, a Notre Dame de la Garde bazilikánál kezdődik. Ez a neobizánci templom egy domb tetején áll, és Esperandiu francia építész tervezte 1853 és 1864 között. A helyén korábban egy XIII. századi kápolna állt, amelyet a Gárdista Szűzanyának szenteltek, és számos, biztonságban hazatért tengerészektől származó áldozati adományt tartalmaz. Álljon meg egy belső látogatásra, mielőtt 1 óra 45 perces autóbuszos utazással továbbutazik Avignon középkori városába. Itt meglátogatjuk a pápák palotáját, egy galériákban és kápolnákban gazdag ősi erődítményt. A pápák hálószobáiban és magánszobáiban található freskók és kézzel festett faliszőnyegek tanúskodnak a rezidencia egykori fényűzéséről. Használja ki a szabadidejét a sétálgatásra, és ebédeljen (fakultatív) a jellegzetes francia brasserie-éttermek egyikében. Visszatérés Marseille-be. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra Avignonban egyenetlen talajon, Marseille-ben pedig a bazilika körül néhány lépcsőfokot tartalmazó emelkedőn való gyaloglással jár. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. A Notre Dame de la Garde bazilikában tett látogatás különleges események esetén a marseille-i katedrális látogatásával helyettesíthető. A túra ára nem tartalmazza az ebéd költségét (fakultatív). Ez a túra nem vehető igénybe az MSC Seaside fedélzetén tartózkodó vendégek számára.

MRS06 - MARSEILLES CITY TOUR

Időtartam: kb. 4,5 óra

Csatlakozzon hozzánk, és látogasson el e fontos tengeri városba. Kirándulásunkat a Notre Dame de la Garde bazilika meglátogatásával kezdjük, amely fenségesen áll a domb tetején. A bazilika egy alsó és egy felső templomból áll, és egy ősi kápolna helyén épült. Tovább a "Corniche" (parti út) mentén, ahol megcsodáljuk a Borely kastélyt és kertjét (belső látogatás nem lehetséges). A kirándulás során megtekintjük Marseille központját és fényképeket készítünk a Longchamps-palotánál, mielőtt szabadidőt töltenénk a "Vieux Port"-ban (régi kikötő).
Felhívjuk figyelmét: ez a túra néhány lépcsőfokot tartalmazó, emelkedőre vezető gyaloglással jár a Bazilika körül; a mozgáskorlátozott vendégeket kérjük, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. A Notre Dame de la Garde bazilikában tett látogatás különleges események esetén a marseille-i katedrális látogatásával helyettesíthető.

MRS14 - DELUXE VISIT TO PROVENCE: AVIGNON & AIX-EN-PROVENCE

Időtartam: kb. 7 óra, az ebédet nem tartalmazza

Míg Dél-Franciaország napsütötte tengerpartjai ideális nyaralóhelynek bizonyulnak, a szárazföld belsejében fekvő elbűvölő városok ugyanúgy megérnek egy látogatást. A kirándulást úgy tervezték, hogy két ilyen gyöngyszemet is megkóstolhassanak, és egy kb. 45 perces autóútra indul Aix-en-Provence-ba, ahol meglátogatják a Szent Megváltó katedrálist. Az egykori római fórum helyén álló, az 5. századtól a 17. századig tartó építészeti stílusok sokaságát ötvöző katedrális gazdagon díszített gótikus homlokzattal és díszesen faragott ajtókkal büszkélkedhet, az épület északi részén pedig egy befejezetlen toronnyal. Ezután a történelmi városrészen keresztül a szép Mazarin-negyedbe sétál, amely a 17. század második felében a város előkelőségei számára épült lakónegyed. Ezután lehetőség nyílik a pihenésre a kb. 90 perces autóút során Avignonig, amely után lesz egy kis idő az ebédre a város számos sörözőjének egyikében, mielőtt továbbutaznak a monumentális pápai palotához, amely a 14. században a kereszténység székhelye volt, és ma az UNESCO világörökség része. A galériákban és kápolnákban, valamint a pápai magánlakosztályban található freskókban és kézzel festett falikárpitokban gazdag palota még mindig tanúskodik egykori fényűzéséről. A Marseille-be és a hajóra való kellemes visszautazás után a túra nyugodt véget ér.
Felhívjuk figyelmét, hogy ez a túra hosszú ideig egyenetlen talajon, lépcsőkön való gyaloglást tartalmaz; kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. A túra ára nem tartalmazza az ebéd költségét (fakultatív). Ez a túra nem áll rendelkezésre az MSC Seaside fedélzetén tartózkodó vendégek számára.

MRS19 - CHARMING ARLES

Időtartam: kb. 5 óra

Szálljon fel egy kényelmes, modern autóbuszra, és tegyen meg egy kb. 1,15 órás, élvezetes utat a dél-franciaországi Camargue régióban található Arles történelmi városába. A város egykor az ókori Gallia Narbonensis fő római kolóniája volt. Az UNESCO 1981-ben a város római és román kori műemlékeit a világörökség részévé nyilvánította. A holland posztimpresszionista festő, Vincent van Gogh 1888 és 1889 között egy évig élt Arles-ban, ez idő alatt több mint 300 festményt és rajzot készített. A panorámás séta során megtekintheti a főbb látnivalókat, mint például a Szent Trophime-templomot, amely egykor székesegyházi rangot viselt, a "Place du Forum"-ot, amely van Gogh híres festményét ihlette, valamint a római amfiteátrumot, amelynek 120 boltíve az 1. századból származik. Látogasson el az amfiteátrumba, amely több mint 20 000 néző befogadására volt alkalmas, és arra épült, hogy szekérversenyek és véres közelharcot vívó gladiátorok formájában szórakoztassa a tömegeket. A hajóra való visszatérés előtt lesz idő a saját felfedezésre.
Kérjük, vegye figyelembe: mivel a túra egyenetlen és egyenetlen talajon való gyaloglással jár, kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Kényelmes cipő és kalap (a nyári hónapokban) ajánlott, valamint konzervatív öltözet a vallási jelentőségű helyek látogatásához.

Marseille: List
bottom of page