top of page

U T A S T Á J É K O Z T A T Ó

Az alábbiakban néhány hasznos információt szeretnénk átadni Önnek az utazásával kapcsolatban, és tájékoztatni Önt a program menetéről. Mielőtt elindulna, kérjük, győződjön meg úti okmányai meglétéről és érvényességükről, hogy elkerülje az esetleges problémákat.

2023. Május 4-14.

Találkozó

2023. Május 4.
Budapest, Budapest Nemzetközi Repülőtér (BUD)
2B Terminál, indulási szint, délelőtt 09:50

A Budapest Airport mindent megtesz annak érdekében, hogy a repülőtér az utasok és a személyzet számára biztonságos terület maradjon, ugyanakkor a repülőtéren tartózkodás az utasoktól is megköveteli a fokozott figyelmet és óvatosságot.


A vonatkozó jogszabályi előírások alapján a Budapest Airport a következő ajánlást fogalmazza meg az utasok számára:
2022. március 7-től a vonatkozó kormányrendeletek értelmében már nem kötelező a maszkviselés a 2. Terminál utasforgalmi területein.
Ajánlott a kihelyezett kézfertőtlenítők használata.


A fizikai érintkezés minimalizálása érdekében, amely légitársaság esetében lehetséges, az online utasfelvételt részesítsék előnyben.


Amelyik járatnál elérhető, használják az önkiszolgáló poggyászfeladó rendszert. Amennyiben segítségre vagy információra van szükségük, forduljanak a területen lévő munkatársainkhoz!


Ajánlott a repülőtérre a járatindulás előtt legalább 2 órával, vagy a légitársaság által jelzett időben kiérkezni, továbbá fontos, hogy az utasok pontosan kövessék a légitársaságoktól kapott információkat.


Tájékozódjanak a célállomás belépési feltételeiről, a légitársasági szabályozásról, és az utazás megkezdése előtt szerezzék be az utazáshoz szükséges dokumentumokat.


Kérjük kedves utasainkat, hogy a szabályok betartásával segítsék a járvány elleni védekezést!

Kérjük, Ön időben induljon el a találkozási helyre, és számoljon az esetleges forgalmi nehézségekkel is! Kérjük, ügyeljen arra, hogy az utazás során minden szükséges utazási dokumentum rendelkezésre álljon, amelyeket előzetesen az adategyeztetőn megadott a hajójegy kiállításához.

A Vendég kizárólagos felelőssége, hogy azonosítsa és beszerezze az összes szükséges úti okmányt a teljes körutazás alatt, és szükség esetén rendelkezésre bocsássa azokat. Kérjük, ellenőrizze utazási irodájában, kormányügynökségénél, nagykövetségén vagy konzulátusán, hogy rendelkezik-e a hajóra való felszálláshoz és a körutazáson részt vevő országokba való belépéshez szükséges megfelelő okmányokkal. A megfelelő úti okmányokkal nem rendelkező vendégeket nem engedik felszállni a hajóra. Az egyes célországokra vonatkozó utazási korlátozások a vendég állampolgárságától függően változhatnak. Nem kapnak visszatérítést azok a személyek, akik nem hoznak magukkal megfelelő okmányokat.

Utazás a repülőn

A repülőút alatt a jelenlegi szabályozás szerint nem szükséges maszkot viselni. Saját egészségük megőrzése érdekébe azonban javasoljuk annak viselését és irodánk minden utasa részére biztosít 1 db FFP2-es maszkot.

COVID-19

2022. október 2. után a hajótársaság könnyitett egészségügyi protokollt vezetett be. Oltási státusztól függetlenül és tesztelési követelmények nélkül tudnak hajóra szállni:  https://www.ncl.com/fr/en/sail-safe

*A fentiek a jelenleg aktuális információkat közlik, melyek bármikor megváltozhatnak a helyi hatóságok és a hajótársaság aktuális döntései alapján.

Amerikai Egyesült Államok
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/amerikai-egyesult-allamok

2022. június 12. napjától kezdődően az USA-ba való beutazás kapcsán nem kell az utazóknak bemutatniuk negatív Covid-19 tesztet, vagy igazolást arra nézve, hogy átestek a betegségen. A tájékoztatások alapján a fully vaccinated status megléte továbbra is előírás a beutazni vágyók irányába.

Elfogadott oltóanyagok:
Janssen (1 dózisú, USA és WHO listán is szerepel)
Convidecia (másnéven CanSinoBIO, 1 dózisú WHO listán szerepel)
Pfizer – BioNTech (2 dózisú, USA és WHO listán is szerepel)
Moderna (2 dózisú, USA és WHO listán is szerepel)
Novavax (2 dózisú, USA és WHO listán is szerepel)
Covaxin (2 dózisú, WHO listán szerepel)
AstraZeneca (2 dózisú, WHO listán szerepel)
Covishield (2 dózisú, WHO listán szerepel)
BIBP/Sinopharm (2 dózisú, WHO listán szerepel)
Sinovac (2 dózisú, WHO listán szerepel)
Medicago (2 dózisú, klinikai vizsgálattal megerősítették a hatékonyságát)

Továbbra is javasoljuk, hogy utazás előtt a légitársaság honlapján is tájékozódjanak a légitársaság által előírt szabályokról!

Beutazás az Amerikai Egyesült Államokba - ESTA

Magyarország a Vízummentességi Program (röviden VWP) tagja, mely lehetővé teszi a résztvevő államok számára az Egyesült Államokba történő utazást vízum igénylése nélkül üzleti vagy turisztikai céllal 90 napra vagy annál rövidebb időre. Minden utazónak rendelkezniük kell egy érvényes ESTA (Electronic System for Travel Authorization) jóváhagyással az utazás előtt  (az elkészített engedélyeket emailben küldjük minden utazónknak). Kérjük, kinyomtatva vigyék magukkal az utazásra.

Az Ön idegenvezetője: Rokolya Péter

Az idegenvezető telefonszáma (az indulás napjától hívható szükség esetén): +36 20 222 0789

HAJOUTAD telefon elérhetőség sürgősségi esetre: +36 30 383 0629

Elhelyezés, és ellátás a hajón

A Norwegian Bliss fedélzetén a választott kategóriájú kabinban, teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással + Open Bar All Inclusive italcsomaggal (tartalmazza a pohárszámra kínált italokat (prémium koktélok, sörök és borok 15 dollárig), valamint korlátlan mennyiségű üdítőt és gyümölcslevet) + 2 étkezés a speciality dining éttermeink bármelyikében, valamint 150 perces wifi csomaggal kiegészítve.

Seattle szállás

Két éjszaka Seattle-ben a Crowne Plaza Seattle-Downtown, an IHG Hotel-ben kétágyas szobákban, reggelis ellátással.

A program

1. nap - Indulás Budapestről
Ha lélegzetelállító természeti tájakról és a számtalan vadon élő állattal való rögtönzött találkozásról van szó, nincs még egy olyan állam, mint Alaszka. Az "Utolsó határ" néven ismert Alaszkát talán a 49. államként vették fel az unióba, de a lenyűgöző szépség tekintetében biztosan a csúcsra ugrik. Ha még nem járt Alaszkában, hol járt eddig? Oké, mi csak nemrég jártunk Alaszkában, de tanúsíthatjuk, hogy ez egy olyan látványos állam, amelyet alig várjuk, hogy a jövőben újra meglátogassunk.

2. nap - Seattle, Washington
Az esős napokról szóló hírneve ellenére Seattle nem az a hely, ahol be kell húzódni a házba. Seattle-ben annyi mindent lehet csinálni, hogy még a helyieknek is rengeteg lehetőségük van valami újat felfedezni. A Csendes-óceán északnyugati részének kulturális fővárosa - amely a Puget Sound partján fekszik, és tiszta időben a lenyűgöző Rainier-hegy is látható - a híres múzeumoktól és gyönyörű parkoktól kezdve a nyüzsgő városrészeken át a népszerű látnivalókig mindent kínál. Seattle egyben kiindulópont a washingtoni borászatok meglátogatásához vagy a régió drámai természeti szépségeinek felfedezéséhez (vagy akár Vancouverbe utazáshoz).

Egy tökéletes seattle-i napot természetesen kávéval kell kezdeni. Elvégre ez a Starbucks hazája, de emellett rengeteg csodálatos kisebb és független kávézó is található itt. Ezután válasszon az olyan tipikus helyek közül, mint a Space Needle vagy a Pioneer Square, majd fedezze fel a múzeumokat, kerteket, piacokat és még sok mást. Ha kalandvágyónak érzi magát, szálljon vízre egy hajókirándulásra vagy kajakozásra. Biztosan megjön majd az étvágyad, hogy Seattle legjobb éttermeiben vacsorázhass. Bármi is legyen a szórakozás, a Seattle-i tennivalók listáján biztosan találsz valamit a számodra.

3. nap - Seattle, Washington
Képzelje el a mámort, miközben felfedezi Alaszka vadregényes vidékeit. Képzelje el a pihenést, amikor megtalálja a paradicsom egy szeletét a Karib-tengeren. Képzelje el a boldogságot. Ezt fogja átélni, amikor a Norwegian Bliss fedélzetén nyaral. A látványosságra szabott Norwegian Bliss egy forradalmi megfigyelőteremmel rendelkezik, ahol minden lenyűgöző pillanatban gyönyörködhet, a gleccserek felett szárnyaló kopasz sasoktól a meleg türkizkék vízben csobbanó delfinekig. Jöjjön a fedélzetre, és tapasztalja meg a tenger legjobb étkezési, szórakozási és kényelmi szolgáltatásait a páratlan természeti szépségű háttér előtt. Akár a trópusi, akár a kicsit vadregényes utazást választja, egyetlen szóval lehet leírni azokat az élményeket, amelyek a Norwegian legújabb hajóinak egyikén várják: Boldogság.

4. nap - Norwegian Bliss
Páratlan kilátás a kilátóteremből
Tapasztalja meg a puszta ámulatot forradalmi kilátótermünkből, amely a tengeren a legtágasabb kilátást kínálja. A Megfigyelőváró a hajó elején található, és ugyanolyan lenyűgöző kilátást nyújt, mint a hídról nyíló panoráma. A teljes kiszolgálást biztosító bárral ellátott helyiségben a vendégek könnyedén hátradőlhetnek, lazíthatnak és gyönyörködhetnek a látványban.

Tapasztalja meg az izgalmas versenypályát
Nézze, ahogy az óceán elhalad, miközben hajtűkanyarokat vesz az egyik első tengeri versenypályán. Készülj fel egy izgalmas utazásra ezen a kétszintes versenypályán, miközben próbára teszed vezetési képességeidet. Kék ég fent és türkizkék víz lent!

Jersey Boys a Norwegian Bliss fedélzetén
Az "Oh, What A Night" nem csak a The Four Seasons slágere, hanem az is, amit a Jersey Boys című kasszasiker-musicalben eltöltött este után fogsz mondani. Utazzon Jersey zord utcáiról a csillogásig és a nemzetközi hírnévig, miközben Frankie Valli és a Four Seasons hihetetlenül igaz történetét követheti nyomon. A zenekar időtlen dalaival, köztük a "Big Girls Don't Cry", a "Walk Like A Man" és a "Can't Take My Eyes Off You" című dalokkal fogja felrázni az estét.

5. nap - Sitka, Alaska
Sitka egy bájos szigetközösség, amelyet lenyűgöző hegyi és tengerparti panoráma vesz körül. A hatalmas és gazdag élővilág büszkélkedhet bálnák, barnamedvék, szarvasok, tengeri vidrák és különféle madarak megfigyelésével. Ez az úti cél kiváló halászatot és bőséges történelmi látnivalókat kínál.

6. nap - Juneau, Alaska
Juneau-t "Alaszka csúcsélményének" is nevezik, ami minden bizonnyal részben a páratlan gleccser látványnak köszönhető, amelyet olyan helyekről élvezhetünk, mint a Tracy Arm Fjord, a Juneau Jégmezők és a Glacier Bay Nemzeti Park. Kajakozzon fel a terület számos védett vízi útjának egyikén, tegyen repülős túrát, járja be a történelmi belvárost, vagy próbálja ki magát az aranymosásban. A fenséges Mendenhall-gleccser közel 12 mérföldre fekszik Juneau-tól, és érdemes kirándulni.

6. nap - Endicott Arm & Dawes Glacier
Ezért jönnek a látogatók Alaszkába, hogy olyan csodálatos gleccsereket lássanak, mint a Dawes, és az odajutás már csak az izgalom fele. A Stephens Passage-ból hajója befordul az Endicott Arm gleccserek által faragott fjordjába, a Tracy déli testvérfjordjába. Az Endicott azonban különleges. Ez a kevésbé járt fjord, és a fjord élén a Dawes-gleccser áll. De először is, a 31 mérföld hosszú fjord. Puszta gránitfalak. Meredek vízesések. A meredek oldalra kapaszkodó lucfenyő és hemlock fák. Ez az érintetlenség definíciója. Keressük a "bergy darabokat", a lebegő jégdarabokat, amelyek némelyike inkább szobornak tűnik, némelyikükön fókák pihennek. Tartsa nyitva a szemét medvékre, hegyi kecskékre és bálnákra is. Ahogy közeledünk a gleccserhez, figyeljünk a mennydörgő reccsenésekre, és tartsuk készenlétben a fényképezőgépünket. A Dawes egy aktív dagályos gleccser, amely naponta visszahúzódik, ami borjadzáshoz vezet, ahol hatalmas jégdarabok zuhannak a tengerbe. A 600 láb magas és fél mérföld széles, kék színű, erőteljes gleccser az alaszkai hajóút csúcspontja lehet.

7. nap - Icy Strait Point, Alaska
Merészkedj oda, "ahol nem fúj az északi szél". A híres mondásról ismert Icy Strait Point ideális leszállóhely az új élményt kereső kalandorok számára. A lélegzetelállító és izgalmas Icy Strait Point valóban oda visz, ahol a vad dolgok vannak. Ez a világ azon kevés helyeinek egyike, ahol a vadon élő állatok száma meghaladja az emberi populációét. Egy utazás ide minden bizonnyal kielégíti a kalandvágyat. Induljon hajóútra az Icy Strait Pointról, és élvezze Alaszka lenyűgöző tájait és a Norwegian Cruise Line által kínált számos kirándulási lehetőséget.

8. nap - Ketchikan (Ward Cove), Alaska
Tlingit indián neve, Kach Khanna, azt jelenti: "a sas kiterjesztett szárnyai". Nagy eséllyel láthatjuk e csodálatos madarak egyikét egy sitkai fa tetején ülve. A bőséges csapadéknak köszönhetően Ketchikant a világ legdúsabb vadonja veszi körül.

9. nap - Victoria, British Columbia
Barangoljon a lenyűgöző Butchart Gardens tágas pázsitjain, egzotikus növényvilágával, szokatlan dísznövényeivel és gyönyörű szökőkútjaival. Fedezze fel a történelmi Bastion Square-t, a kínai negyed kincseit és a Belső Kikötő sétányán található számos látnivalót és hangot.

10. nap - Seattle, Washington
Seattle a Puget Sound és a Washington-tó közötti földdarabon fekszik, az Olimpiai és a Cascade-hegység pedig drámai hátteret biztosít ennek a nagyon is kozmopolita városnak. Emelkedjen fel a futurisztikus Space Needle-re, és élvezze a kilátást ennek az 1962-es világkiállításra készült lenyűgöző látványosságnak a tetején.

11. nap - Érkezés Budapestre
Biztosak vagyunk abban, hogy HAJÓUTAD feledhetetlen élményekkel zárul, és reméljük rövidesen ugyanezen vagy egy másik csoportos HAJÓÚTON ismét az utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

Miért éppen Alaszka Norwegian Bliss csoportos hajóút magyar idegenvezetővel.jpg
TinyTake25-04-2023-07-18-19.png

Általános tudnivalók, hasznos információk

Mit tartalmaz a hajóút ára? (általános leírás)

Szálláshelyek
Szállítás a világ legszebb helyeihez a tengerjáró hajóval
Külön gyermek- és tinédzserprogramok (3-17 éves korosztály) és -terek a tengeren töltött napokon 22:30-ig, valamint a kikötői napokon az indulástól 22:30-ig.
Étkezés a számos ingyenes étkezőhelyünk egyikében
24 órás étkezési hely (egyes hajókon)
Szobaszerviz menüpontok (kényelmi díj fizetendő)
Szabadtéri büfé (egyes hajókon)
Pool bár és grill (egyes hajókon)
Kávébár (normál kávé és péksütemények, speciális kávék névleges felár ellenében)
Jeges tea, néhány gyümölcslé a büfében (reggelihez), normál kávé, tea és jeges víz
Minden szórakoztató program a fedélzeten (a vacsora és az ebéd színházi szórakoztató programok kivételével)
Művészeti aukciók
Medence melletti tevékenységek
Hozzáférés a fitneszlétesítményekhez
Válogatott előadások a fedélzeten
Sportpálya tevékenységek
Kültéri medencék és pezsgőfürdők használata
TV-programok a kabinban (kivéve a lekérhető filmeket)
Telefonhívások a hajó fedélzetén (kabinról kabinra)
A privát Studio Lounge használata a Norwegian Breakaway, a Norwegian Epic, a Pride of America, a Norwegian Getaway és a Norwegian Escape stúdió-szobáiban történő elhelyezés esetén.
A lakosztályok vendégei a szálláskategóriától függően további kényelmi szolgáltatásokat kapnak.
 

A következő tételeket nem tartalmazza a hajóút ára:

Szolgáltatási díjak/költözködési díjak
Étkezés a speciális éttermekben
Alkoholos italok
Szóda és néhány egyéb alkoholmentes ital
Spa és szalon szolgáltatások
Gyakorló órák
Kaszinó
Étkezés Szórakozás
Transzferek (kivéve, ha a légi/tengeri csomagokkal együtt előre megvásárolták)
Szállodai tartózkodás a hajóút előtt/után (kivéve, ha előre megvásárolták)
Part menti kirándulások
Fényképezés
Internet-hozzáférés
Bébiszitterkedés
Speciális fedélzeti szemináriumok
Művészeti vásárlások
Ajándékboltban történő vásárlás
Videó játékterem
Telefonhívások a hajón kívülről
Wi/Fi és műholdas kapcsolat táblagépekhez, telefonokhoz/mobileszközökhöz
Mosodai szolgáltatások
Az orvosi központ használata
Kormányzati adók, kikötői költségek és illetékek
Kényelmi díj a szobaszervizért (nem vonatkozik a The Haven és a Norwegian Suites szolgáltatásokra)

Előre fizetett szolgáltatási díjak hozzáadása

A szolgáltatási díjak előre történő befizetésének kényelme lehetővé teszi, hogy már a hajóút előtt megtervezze költségvetését, így a fedélzeten további szabadságot élvezhet. A 3 éves vagy annál idősebb vendégek számára személyenként és utazásnaponként 13,50 USD diszkrecionális díjat automatikusan hozzáadunk a fedélzeti számlájához. A szolgáltatási díjak összege 189,00 az összes vendégre vonatkozóan, az egész hajóútra vonatkozóan.

A fedélzeten lévő víz iható?

Minden hajónk az Egyesült Államok Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériuma, az Egyesült Államok Közegészségügyi Szolgálata, a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok és a Nemzeti Környezetegészségügyi Központ által meghatározott irányelveknek és követelményeknek megfelelően állítja elő a vizet.

MIKOR SZÁLLHATOK FEL A HAJÓRA A BESZÁLLÁS NAPJÁN ÉS A KIKÖTŐKBEN?

Érkezés a hajóállomáshoz: Az Ön kényelme és komfortérzete érdekében javasoljuk, hogy azok a vendégek, akik nem töltötték ki az online bejelentkezést, legkésőbb két (2) órával a hajóútra való beszállás tervezett időpontja előtt érkezzenek meg a hajóútra a hajóútra szóló dokumentumokon feltüntetett időpont előtt..... Azoknak a vendégeknek, akik befejezték az online bejelentkezést, legkésőbb egy (1) órával a hajóútra való felszállás tervezett időpontja előtt kell megérkezniük a terminálra..... Végső beszállási idő: A beszállási folyamat megkönnyítése, az Ön eDokumentumainak feldolgozása és az indulási manifesztre vonatkozó új kormányzati előírások betartása érdekében minden vendégnek legkésőbb egy órával a hajóútra vonatkozó dokumentumokban feltüntetett indulási idő előtt be kell fejeznie a bejelentkezést a terminálon, és a hajón kell lennie, különben nem hajózhat ki..... A hajóhoz való csatlakozás vagy a hajóról való leszállás a közzétett beszállási/leszállási kikötőn kívüli időpontban a következő okok miatt nem megengedett: Az útvonalak előzetes értesítés nélkül változhatnak.... A hajóra való be- vagy kiszállás engedélyezése a hajóút közepén csak vészhelyzetben.... engedélyezhető. Felhívjuk figyelmét, hogy a hajóra való be- vagy kiszállás a hajóút közepén a személyszállító hajókról szóló törvény (Jones Act) megsértését eredményezheti, ami személyenként 798 dolláros bírságot von maga után.

HOGYAN FIZETHETEM KI A FEDÉLZETI KÖLTSÉGEKET?

Az Ön kényelme érdekében minden fedélzeti költséget a fedélzeti számláján számolunk el. Jelentkezzen be bejelentkezéskor, és határozza meg a fizetési módját Visa, MasterCard, American Express, Discover, JCB Card, Diner's Club kártyával. Használhatja bankkártyáját is, azonban kérjük, vegye figyelembe, hogy az összes hitelkártyához hasonlóan előzetes engedélyeztetést kérünk, és egyes bankok akár 30 napig is visszatartják ezeket a pénzösszegeket. A maximális kezdeti előengedélyezési összeg minden hitel- és betéti kártya esetében 300 $. Készpénz is használható fizetési módként a számla kiegyenlítésére, előre fizetett kezdeti előleggel.

Betéti vagy bankkártyájának használata

A Norwegian nem ajánlja a bankkártya használatát a fedélzeti fólió kifizetésekor.
Felhívjuk figyelmét, hogy a fedélzeten történő vásárlások alapján többszörös letiltás lesz érvényben a bankkártya számláján.
A fedélzeti fólió kiegyenlítése után ezek a bankkártyás letiltások a hajóút végét követő 30 napig maradhatnak a számláján.
A banki folyószámlahitel-költségek elkerülése érdekében kérjük, győződjön meg arról, hogy elegendő fedezet van a számláján ezen tartási időszak alatt.
A Norwegian nem vállal felelősséget a betéti kártyaszámlákon elhelyezett letiltásokból eredő folyószámlahitel-költségekért.
 

Utazási csekk / készpénzes eljárások

A fedélzeti számlájára készpénzes befizetés a következő összegekben helyezhető el:

7 napos hajóutak - 300 USD személyenként
7 napnál kevesebb - 150 USD személyenként
7 napnál több - 450 USD személyenként

Ha a befizetett összeget túllépte, a számláját további terhelésekkel szemben lezárjuk. A hajóút során annyiszor fizethet be pénzt, ahányszor csak szeretne, azonban a többlet összegek visszatérítésére csak a partraszállás napján kerülhet sor.

**A személyes csekkeket nem fogadjuk el, és a fedélzeten nem is lehet beváltani.

MI A HELYZET A VALUTÁVAL?

A hajóink fedélzetén használt pénznem az amerikai dollár, a fedélzeti költségek kifizetését nagyon egyszerűvé tettük. Bejelentkezéskor egy nagyobb hitelkártya, például VISA®, MasterCard® vagy American Express regisztrálásával hajózási számlát nyit. Ha inkább készpénzzel vagy utazási csekkel szeretne fizetni, a 7 éjszakás körutazás esetén javasolt befizetés 300 US $/fő, legfeljebb 6 éjszakás körutazás esetén 150 US $/fő, 8 éjszakás és hosszabb körutazás esetén 450 US $/fő a bejelentkezéskor (a változás függvényében). Ezután egyszerűen aláírja a személyes kiadásait menet közben, és azokat a számlájára írják.

Fontos: Amikor a fedélzeti számla aktiválásához megadja a hitelkártyáját, a banktól előzetes jóváhagyást kap. Felhívjuk figyelmét, hogy egyes bankok akár 30 napig is visszatarthatják az előzetes jóváhagyást. Az utazás során a fedélzeten felmerülő kiadások alapján további engedélyeket kapnak. Ez csökkenti a hitelkártyán rendelkezésre álló hitelkeretet, illetve korlátozza a bankszámláján lévő készpénz rendelkezésre állását.

Egyes körutazásokon a mindenkori árfolyamon történő valutaváltás lehetséges. Az általunk meglátogatott kikötőkben elfogadják az utazási csekkeket és a legtöbb nagy hitelkártyát. Az utazási csekkek beváltásakor megfelelő személyi igazolványra van szükség. Javasoljuk, hogy a külföldi kikötők látogatásakor vigyen magával egy kis mennyiségű helyi valutát, bár a hitelkártyákat általában elfogadják az üzletekben és az éttermekben.

Vigyek magammal egy kézipoggyászt?

A vendégek hozzanak magukkal egy tartalék éjszakai táskát, mert minden bőröndöt a kikötőbe való visszatérés előtti este gyűjtünk össze.

Utazási tippek:

- A kézben szállított poggyásznak át kell férnie a röntgengépen, hasonlóan a repülőgépekhez, ha ennél nagyobb, akkor fel kell adni (kb. 24" magas és 18" széles).
- Javasoljuk, hogy a vendégek kézben vigyék magukkal a gyógyszereket, ékszereket, törhető vagy egyéb értéktárgyakat, egy extra ruhát az első estére a fedélzeten, valamint fontos dokumentumokat (pl. útlevelet és úti okmányokat).

Mi történik a hajóutam utolsó napján?

A hajó vámkezelését követően átmegy a vámon és a bevándorlási hivatalon, és folytatja a független utazást. Kérjük, gondoskodjon arról, hogy a vám- és bevándorlási eljárások (kb. 2 óra), valamint a repülőtérre történő transzferidő figyelembevételével megfelelő időt szánjon a repülésre. Egyes kikötőkben igénybe veheti az "Easy Walk-Off" szolgáltatásunkat. Ez azt jelenti, hogy elhagyhatja a hajót, amint azt a helyi hatóságok engedélyezik, és minden csomagját lehozhatja a hajóról.

Mit csomagoljak?

Ha arról van szó, hogy mit vegyen fel, akkor választhatja az üdülőhelyi alkalmi öltözéket, vagy felöltözhet, és a lehető legjobban nézhet ki - ez az Ön döntése. Nyugodtan viseljen azt, amit szeretne. Még különleges "Öltözz fel vagy ne öltözz fel" esténk is van. Ez a tökéletes alkalom arra, hogy portréfotót készíttessen a családjával, azzal a különleges személlyel vagy akár a hajó kapitányával.

Cruise Casual: a szabad stílusú hajózás szabadsága

Öltözzön cruise casual ruhába bármikor napközben, a büfében és a legtöbb speciális étteremben. A nők esetében ez magában foglalja a nyári és alkalmi ruhákat, szoknyákat, normál vagy capri nadrágokat, rövidnadrágokat, farmereket és felsőket. Férfiaknak a khakik, farmerek, rövidnadrágok és alkalmi ingek megfelelnek. A büfében és a szabadtéri étteremben a fürdőruha elfogadható, de póló vagy takaró ruha és lábbeli szükséges.

Mindenképpen csomagoljon pulóvert - a légkondicionáló hűvös lehet. A 12 éves és annál fiatalabb gyerekek minden éttermünkben szívesen viselhetnek szép rövidnadrágot.

Kérjük, vegye figyelembe: Szeretnénk, ha kényelmesen érezné magát, de a férfiaknak szánt páncélos pólók, szandálok, baseball sapkák, napellenzők és túlságosan kifakult, lyukas vagy szakadt, csípő alatt hordott farmerek nem engedélyezettek a fő éttermekben és a speciális éttermekben.

Mindenki felöltözve: Smart Casual

Elegánsan öltözzön lezserül a hivatalosabb éttermeinkben vagy az előkelőbb specialitású éttermeinkben. Nők esetében ez a nadrágokat vagy farmereket, ruhákat, szoknyákat és felsőket foglalja magában. Férfiak esetében farmer vagy nadrág galléros inggel és zárt cipővel. A 12 éves és annál fiatalabb gyerekek minden éttermünkben viselhetnek szép rövidnadrágot.

Készen áll a kalandra: Kirándulások a parton

Gondoljon a part menti kirándulásokra, amelyeken részt fog venni, és csomagoljon ennek megfelelően, beleértve a kényelmes sétacipőt is. Gyerekeknek és felnőtteknek jó, ha csomagolnak egy pár zárt cipőt. További információért nézzen utána az adott parti kiránduláson belül.

Különleges események: Tematikus esték és partik

Legújabb rendezvényünk, a Norwegian's Night Out tökéletes alkalom arra, hogy kiöltözzön egy koktélokkal, finom ételekkel és remek szórakozással teli estére. Az ikonikus White Hot Partyra érdemes lehet egy teljesen fehér ruhát is becsomagolnia.

Kézipoggyász táska

A vendégeknek érdemes egy tartalék éjszakai táskát magukkal vinniük, mivel minden bőröndöt a kikötőbe való visszatérés előtti este gyűjtünk össze.

Utazási tippek:

- A kézi poggyásznak át kell férnie a röntgengépen, hasonlóan a repülőgépekhez, ha ennél nagyobb, akkor fel kell adni. (Körülbelül 24" magas és 18" széles).
- Javasoljuk, hogy a vendégek kézben vigyék magukkal a gyógyszereket, ékszereket, törhető vagy egyéb értéktárgyakat, egy extra ruhát az első estére a fedélzeten, valamint fontos dokumentumokat (pl. útlevelet és úti okmányokat).

Hol tarthatom az értékeimet?

Minden kabinban és lakosztályban van miniszéf. Felhívjuk azonban figyelmét, hogy a Norwegian nem vállal felelősséget a kabinokban vagy a fedélzeten máshol hagyott értéktárgyakért.

Mi a helyzet a dohányzással a hajón?

Mivel vendégeink és legénységünk egészsége és jóléte kiemelten fontos, a beltéri nyilvános helyiségek - a szivarszalonok és a kaszinó kivételével - minden hajónkon füstmentesek. A dohányzásra kijelölt kültéri területek kijelöltek.

Beltéri területek

Szivarszalon: A szivarozás a kijelölt szivarszalonban engedélyezett. Cigaretta, pipa, elektromos cigaretta és gőzölgő dohányzóeszközök nem engedélyezettek a szivarszalonban. A Norwegian Sky, a Norwegian Sun, a Norwegian Star és a Pride of America fedélzetén a szivarozás és a pipázás csak a kijelölt kültéri területeken engedélyezett, mivel a fedélzeten nincs szivarszalon.

Kaszinó: A Norwegian Bliss, a Norwegian Joy és a Norwegian Encore a kaszinóban kijelölt dohányzóhelyiséggel rendelkezik. Az összes többi hajón az aktív kaszinójátékosok a játékidő alatt a kaszinóban cigarettázhatnak, elektronikus cigarettát és gőzölgő eszközöket szívhatnak. A szivarozás és a pipázás nem megengedett a Kaszinóban.

Kabinok: A vendégek nem dohányozhatnak cigarettát, szivart, pipát, elektronikus cigarettát és gőzölgő eszközöket a kabinjukban vagy az erkélyükön. A dohányzás a kabinban vagy az erkélyen 250 USD takarítási díjat von maga után a fedélzeti számlájára. Ha a bútorokon, ágyneműkön, törölközőkön vagy szőnyegeken cigarettaégést észlelnek, a vendégeket tájékoztatni fogják, és a károkat kiszámlázzák. A Garden Villas vendégei a saját kertjükben és a saját napozóteraszukon dohányozhatnak.

Kültéri területek

A dohányzás, beleértve a szivarokat, pipát, elektromos cigarettát és gőzölgő eszközöket, nem megengedett az ételeket felszolgáló helyeken, a futópályán, a szabadtéri sportolási helyszíneken, a gyermekmedencék területén, a Vibe Beach Clubban, a Posh Beach Clubban vagy a The Waterfrontban, illetve azok közelében.

The Haven: A The Haven komplexummal rendelkező hajókon a dohányzás nem megengedett a The Haven udvari területén, de a Breakaway osztályon és a Breakaway Plus osztályon a The Haven Sun Deck (elülső) területén megengedett.

A Breakaway és Breakaway Plus osztályú hajókon és a Norwegian Epic hajón:

A Norwegian Breakaway, a Norwegian Getaway és a Norwegian Epic hajókon a cigaretta, az elektronikus cigaretta, a szivar, a pipázás és a gőzölgő eszközök használata a 15. fedélzet közepén, a hajó bal oldalán (korlátozott területen) és a Spice H2O fedélzetén, a hajó jobb oldalán engedélyezett.

A Norwegian Escape fedélzetén a cigaretta, az elektronikus cigaretta, a szivar, a pipázás és a gőzölgő eszközök a 16. fedélzet közepén, a bal oldalon (korlátozott területen) és a Spice H2O fedélzeten, a jobb oldalon engedélyezettek.

A Norwegian Bliss és a Norwegian Joy fedélzetén a cigaretta, az elektronikus cigaretta, a szivar, a pipázás és a gőzölgő eszközök a Spice H2O fedélzeten, a jobb oldalon engedélyezettek.

A Norwegian Encore hajón a cigaretta, az elektronikus cigaretta, a szivar, a pipázás és a gőzölgő eszközök a 8. fedélzeten, a bal oldali oldalon található dohányzószobában engedélyezettek.

Karbantartási munkálatok a hajón

Kérjük vegye figyelembe, hogy a tengerjáró hajó folyamatosan úton van, ezért a szükséges karbantartási munkálatokat az utazás ideje alatt - a vendégek maximális komfortját figyelembe véve - végzik el (pl. festés, tisztítás, karbantartás, stb...). Ezen munkálatok elvégzési módjára és időpontjára irodánknak nincs semmiféle ráhatása, ezért ha úgy érzi az zavarólag hat az Ön számára, úgy kérjük jelezze azt a hajótársaság személyzete felé.

Hogyan becsüljük meg a jó szolgáltatást?

Biztosak vagyunk benne, hogy élvezni fogja a Freestyle Cruising élményét, és hogy a teljes legénységünk olyan színvonalú szolgáltatást nyújt majd Önnek, mint amilyenről ismertek vagyunk. A diszkrecionális szervizdíj automatikusan hozzáadódik vendégenként és naponta (hároméves és idősebb vendégek esetében) a fedélzeti számlájához minden kabinban: US$ 20 vendégenként és naponta (3 éves és idősebb vendégek esetében) a stúdió, belső, óceánra néző és erkélyes kabinok, valamint a Club Balcony lakosztályok esetében. A lakosztályok és a The Haven lakosztályok esetében a szolgáltatási díj 25 USD vendégenként és naponta (3 éves és idősebb vendégek számára). Ezt a díjat a személyzet azon tagjai között osztják meg, beleértve az éttermi személyzetet, a stewardokat és a színfalak mögött dolgozó egyéb személyzetet, akik olyan szolgáltatásokat nyújtanak, amelyek javítják a hajóút teljes élményét.

Ezeket a szolgáltatási díjakat a hajóút előtt lehet befizetni. Ha bármilyen aggálya van a hajóútja során kapott szolgáltatással kapcsolatban, kérjük, azonnal értesítse a fedélzeti Vendégszolgálati pult munkatársait, hogy időben tudjunk foglalkozni a felmerülő problémákkal. Abban a valószínűtlen esetben, ha nem tudjuk megoldani a problémát, a fedélzeten módosíthatják a szolgáltatási díjat. Amennyiben a szervizdíjat az indulás előtt előre kifizették, a fedélzeten nem áll módunkban visszatérítést kérni, és a visszatérítést - adott esetben - a hazatérés után kell kérnie, írásban a Vendégkapcsolati osztályunkon.

Bizonyos személyzeti pozíciók (pl. portás, komornyik, ifjúsági programok személyzete és italszerviz) csak egyes vendégek számára nyújtanak egyéni alapon szolgáltatást, és nem részesülnek az általános szervizdíjból. Arra bátorítjuk ezeket a vendégeket, hogy megfelelő borravalóval ismerjék el e személyzet tagjainak jó szolgáltatását.

Ezen felül 20%-os hálapénz és spa szolgáltatási díj kerül felszámításra minden spa és szalon szolgáltatás esetén, valamint 20%-os hálapénz és ital szolgáltatási díj minden italvásárlás esetén, továbbá 20%-os hálapénz és különleges szolgáltatási díj minden különleges éttermi étkezés és szórakoztató étkezés esetén (nem vonatkozik a Free at Sea étkezési és italcsomagokra).

Milyen egyéb szolgáltatások állnak rendelkezésre?

A szépségszalon és a wellness szolgáltatások közé tartozik a hajformázás, manikűr, pedikűr, arcápolás és masszázs a Mandara Spa szalonban. Az ajándékboltokban vámmentes vásárlási lehetőség van, finom ékszerekkel, parfümökkel, ruhákkal, kozmetikumokkal és korlátozott számú drogériaáruval. Mosoda és vegytisztító szolgáltatás. Internet kávézó. Művészeti aukciók. Fényképek készítése a hajóút során.

Mi az a biztonsági asszimilációs gyakorlat?

A biztonsági beilleszkedési gyakorlat egy rövid biztonsági gyakorlat és üzenet, amelyet a vitorlázás elején végeznek el, hogy a Splash Academy fiataljai és személyzete tisztában legyen a kialakított folyamatokkal egy valószínűtlen vészhelyzet esetén. A fiatalok nem hagyják el a létesítményt.

Van orvos a fedélzeten?

Minden hajón egy orvos és egy ápoló tartózkodik, akik a szokásos díjszabás szerint orvosi ellátást és szolgáltatásokat nyújtanak. Az általánosan használt gyógyszereket a fedélzeten tartják, és a hajóorvos írhatja fel őket.

Mi a helyzet a különleges táplálkozási igényekkel?

Ha bármilyen ételallergiája vagy olyan diétás igénye van, amely kóser ételeket vagy gluténmentes élelmiszereket igényel, kérjük, a foglaláskor tájékoztassa erről a Norwegian foglalási ügynökét vagy utazási irodáját. Sok ilyen kérés esetén a termék beszerzése 30 nappal a hajóút előtt előzetes értesítést igényel, és szeretnénk biztosítani, hogy teljesíteni tudjuk a kérését. Nem tudjuk garantálni a kóser étkezés iránti, a kihajózás időpontja előtt 30 napon belül benyújtott kéréseket. Minden vendégünk védelme érdekében nem megengedett olyan élelmiszereket a fedélzetre hozni, amelyeket a hajó személyzetének kell elkészítenie, vagy olyan élelmiszereket, amelyeknek a konyhai létesítményekben történő hűtőtárolása szükséges.

Hogyan kapom meg az ingyenes internetperceket?

Az internetpercek személyenként, jogosult tagonként egy bejelentkezésre vonatkoznak, és tartalmazzák az aktiválási díjat. A 2017. február 3. előtti foglalások esetén mutassa be a kulcskártyáját az internetkávézóban, hogy megkapja az ingyenes internetperceket. A 2017. február 3-án vagy azt követően történt foglalások esetén az ingyenes internetpercek automatikusan hozzáadódnak a fedélzeti számlájához. Amikor laptopján vagy okostelefonján megnyitja internetböngészőjét, automatikusan a bejelentkezési oldalra kerül. Kövesse a képernyőn megjelenő bejelentkezési utasításokat. Miután létrehozta a fiókját és bejelentkezett, az ingyenes internetperceket már ki is osztják Önnek.

Panaszkezelés

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy reklamációt csak abban az esetben tudunk elfogadni, ha a helyszínen a szálloda vagy a hajó recepcióján jegyzőkönyvet vesznek fel és azt mindkét fél részéről aláírják.

ncl_Bliss_AK_ship_landscape.jpg
bottom of page